ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Verboden toegang voor fietsen in het centrum van Venray.

woensdag, 30 juni 2010 18:00 Verboden toegang voor fietsen in het centrum van Venray.

In het kader van de realisatie van “centrum op de schop” vormt het weren van fietsen uit het winkelcentrum een elementair onderdeel. Het centrum moet een domein voor voetgangers worden. Om die reden is een omleidingsroute voor fietsverkeer aangelegd.

Een aantal fietsenstallingen aan de rand van het centrum worden zodanig ingericht dat iedereen zijn of haar fiets daar kan stallen. Sommige stallingen worden zelfs bewaakt.
Iedereen kan met de fiets aan de hand door het centrum lopen maar men mag dan niet zijn of haar fiets bij een winkel neerzetten om daar te gaan winkelen, tenzij men een door de gemeente verstrekte vergunning heeft.

Tegen overtreding van het verbod op het rijden op de fiets in de winkelstraten, wordt binnenkort door de gemeente opgetreden. Fietsen die buiten de stallingen worden geplaatst zullen zonder pardon worden afgevoerd en fietsers in de winkelstraten worden geverbaliseerd.

Op deze website kunt u uw mening geven over de stelling :
Is het fietsenplan tot mislukken gedoemd? 

Op deze website kan iedere burger van Venray aan de hand van een aantal keuzemogelijkheden, zijn of haar mening geven over dit plan. Bovendien wordt iedereen in de gelegenheid gesteld die mening – eens of oneens met de stelling - nader te motiveren.

REACTIES

sylvia: eens

het op de fiets boodschappen doen wordt hiermee ontmoedigd. Eerst kon je een ´rondje dorp´ met de fiets doen, door eerst naar de bakker, dan de groentenboer en dan nog even de slager. De boodschappen konden gewoon in de fietstas blijven en je was snel klaar. Maar nu moet de fiets ver weg geparkeerd worden en sjouw je je een breuk. Overigens: op vrijdagavond kun je nergens meer je fiets kwijt. Alle rekken zijn dan vol. Wat dan?

Geef uw reactie.

anoniem: eens

cetrum wordt nog gebruiksonvriendelijker dan het al is

Geef uw reactie.

Sjaak: eens

Terwijl er kennelijk nog niet wordt gehandhaafd, blijkt nu al dat de fietsenstallingen niet berekend zijn op de grote aantallen fietsen die gestald moeten worden. Als gevolg daarvan stalt men noodgedwongen de fiets maar groepsgewijs bij elkaar op plaatsen waar dat verboden is. In de Hofstraat, bij cafe de Engel en op het mgr. Goumansplein is dat al duidelijk te merken.

Geef uw reactie.

Cindy: eens

Ik snap echt niet waar je nog wel en niet mag fietsen. Die bewaakte stallingen zijn niet te vinden en ik vind dat je met de fiets aan de hand best mag winkelen. Trouwens, de foute fietsen laten ze toch wel staan. Dus no problem.

Geef uw reactie.

Corry: eens

Aangezien niemand voldoende controleert, denken veel mensen dat men toch overal mag fietsen. Erg lastig voor voetgangers die wel overal lopen. Op zich is het een heel goed idee. Maar zonder handhaving gedoemd om te mislukken. Hoe was het tot op heden in de Grotestaat was, waar al jaren niet gefietst mocht worden? En haal die fout geparkeerde fietsen eens echt weg! Dan werkt het misschien uiteindelijk toch wel. Of bedenk iets waardoor een fietser er niet door kan!

Geef uw reactie.

Marian: oneens

Geen verkeerd idee. Minpunt vind ik dat het rode fietspad niet doorloopt tot aan de bewaakte fietsenstalling aan de poststraat. Je ziet dat er kris kras over de pleinen wordt gereden. Dit is toch niet echt prettig voor voetgangers. De oude fietsroutes op de pleinen handhaven en geen fietsers die langs de VVV, het terras van plein 14 etc. racen. Niet moeilijk doen over vrijstelling voor mensen die slecht ter been zijn.

Geef uw reactie.

Jan: oneens

Heerlijk om eens door het schitterende centrum te kunnen lopen, zonder over al die fietsen te struikelen of bang te hoeven zijn dat je omver wordt gefietst! Ouderen en gehandicapten kunnen gewoon mbv een ontheffing met hun fiets de boodschappen blijven doen, dus dat probleem is ook opgelost.

Geef uw reactie.

Citty: eens

Ouderen en mensen met een handicap gebruiken hun fiets vaak als steun om te lopen en om hun boodschappen direct aan het stuur of op de bagagedrager te bevestigen. Blijkbaar zijn deze mensen nu gedoemd om niet meer in het centrum hun boodschappen te doen, of om de boodschappen door anderen te laten doen. Of is het de bedoeling dat er massaal bij de gemeente aanvragen gedeponeerd worden voor een rollater of vergunning voor de fiets? Ouderen en mensen met een handicap kunnen nu nog zelf met een fiets (aan de hand)door het centrum. Het stimuleerd bovendien de zelfredzaamheid en ook kunnen ze op deze wijze nog van het (drukke) centrum genieten,sociale contacten onderhouden enz. enz. Zoals het er nu uit ziet zijn de fietsenstallingen te weinig in aantal. De verkeersituatie door de omleiding van het fietspad door de bontekoestraat/ hoenderstraat(bij de uitgang van de Emte parkeergelegenheid) veroorzaakt een levensgevaarlijke situatie voor fietsers en voetgangers door uitrijdend autoverkeer. Over dit fietsvrij centrum plan is onvoldoende nagedacht!

Geef uw reactie.

marian: eens

Dit geldt niet alleen voor ouderen, maar voor iedereen die wat grotere aankopen meteen op de fiets wil plaatsen. De andere motivaties vind ik ook van toepassing.

Geef uw reactie.

Jacqueline: eens

Behalve alle genoemde redenen heb je ook nog eens de moeders met kleine kinderen die nu verplicht lopend of met een buggydrager op de fiets naar het dorp moeten!

Geef uw reactie.

Suzane: eens

Je kunt nog zoveel verboden afkondigen als je wilt en nog zoveel borden plaatsen met een fietsverbod, als je echter geen streng toezicht houd op dit verbod dan kun je net zogoed alle verboden weer intrekken. Beste Patrick misschien kun je hierop ook wat mensen met een werk ervaringsplek inzetten. Hiermee zullen vele mensen heel erg blij worden. Ongeacht de leeftijd, iedereen die zich niet meer aan de regels houd gewoon onmiddelijk een boete.

Geef uw reactie.

Toos Thijssen-Hendrix: eens

Op mijn leeftijd ben ik niet al te best meer op de been. Ik ben alleen staande en was blij dat ik mijn boodschappen nog zelf kon doen. Met de fiets aan de hand en voor de winkel plaatsen ging dat nog. In mijn buurt wonen meer bejaarde mensen, ook namens hen deze wanhoopskreet

Geef uw reactie.

Leo: eens

er is geen controle. In de Grotestraat mocht ook eerst niet gefietst worden. De jeugd doet dit toch en niemand wordt bekeurd

Geef uw reactie.

JF: eens

Vergrijzing aanpakken Patrick van der Broeck

Geef uw reactie.

Hans: eens

wegens alle genoemde opties. Alle opties in de website genoemd kan ik aanklikken, ze zijn alle waar. Maar: als u voortaan een "stelling" poneert, weet dan dat een vraag niet een stelling is. Daarom: ik hoop grondig dat het fietsenplan zal mislukken.

Geef uw reactie.

JF: eens reageert op Hans : eens

Uitspraak Patrick van der Broek Venray is aan het vergrijzen. Is dit de manier dan? Mensen die bewust met het milieu bezig zijn hun fiets afpakken voor hun dagelijkse boodschappen bij elkaar te halen ? Vaak ook nog eens een manier van sociaal contact voor veel leeftijdsgenoten. Sorry

Geef uw reactie.

Arnoud: eens

het fietsenplan kan alleen lukken als overal duidelijk is waar je mag fietsen. Het schouwburgplein is één grote chaos. Bij de Rabobank stopt het fietspad opeens. Daarnaast is het volledig onduidelijk of je op de Grote Markt mag fietsen. Het aantal fietsstallingen is onvoldoende en het beleid tav ontheffingen is niet helder. Op zich complimenten voor het feit dat het geprobeerd wordt, maar het moet beter of het werkt niet.

Geef uw reactie.

Kivits: eens

Hadden we er nu echt zoveel last van? Net het dorpse karakter van Venray, maakt het extra aantrekkelijk. Misschien had de gemeente eerst eens moeten uitzoeken of de inwoners (en dus gebruikers) er last van hebben. Ik heb sterk de indruk dat we hier te maken hebben met één ambtenaar die het graag anders wilt hebben.

Geef uw reactie.

hako: eens

Venray is een gezellig groot dorp, met de fiets door het dorp lopen is handig; lekker wijn bij de Hema halen, voordeel verpakkingen bij het kruitvat. Hoe moet je dat vervoeren? en niet alleen de ouderen.

Geef uw reactie.

marij: eens

Het wordt niet gehandhaaft, veel strenger controleren. ik werk in winkel weaar tientallen fietsen voor de deur staan, een uur geleden werd ik in de grote straat bijna overhoop gereden door een brommer !!!!!

Geef uw reactie.

Nu nog hernia vrij: eens

Ook jongere inwoners uit Venray met zware boodschappen willen deze graag aan de fiets hangen terwijl ze met de fiets aan de hand naar een volgende winkel lopen. Als we niet oppassen krijgen we door deze maatregel nog een hernia "epidemie" in Venray. Echter: tijdens openingstijden dwars door het centrum fietsen moet niet kunnen. Daarmee val je mensen lastig en het zorgt voor gevaarlijke situaties. Dus: in het centrum lopen met fiets: oké, dwars door het centrum fietsen: nee.

Geef uw reactie.

Broek: eens

Even vlug een boodschapje doen, waar Venray heel geschikt voor was, kun je wel vergeten. Zoiets kan alleen iemand verzinnen die absoluut geen feeling heeft wat burgers graag willen. Maar ik heb gezien dat de bedenker van dit plan de functie van fotomodel heeft binnen het gemeentelijk apparaat. (zie hem meerdere malen per week met een big smile op een foto staan). Dus mag jue meer verwachten?

Geef uw reactie.

Bruin: eens

Venray: Meest fiest-onvriendelijke gemeente! Laat de gemeente zich eens met zinnige dingen bezig houden.

Geef uw reactie.

anny: oneens

met wat aanpassingen hoeft dit plan niet te mislukken bv tot 12.00 uur wel met fiets in centrum dan mogen ook autos in het centrum duidelijker fietspad aangeven op de pleinen iedereen rijd er nu kris kras overheen gevaarlijk voor ouderen en kleine kinderen waarom worden fietsstrepen niet doorgetrokken

Geef uw reactie.

Stef de Greef: eens reageert op anny : oneens

Precies, zoals in eindhoven met zilveren bolletjes op de grond aangegeven is waar de fietsers midden door het centrum mogen fietsen.

Geef uw reactie.

Janssen: eens

Mensen die wat moeilijker lopen, en de fiets als steun gebruiken kunnen dus niet meer winkelen in Venray. Bovendien voor iedereen: Vlug iets halen in het dorp is er niet meer bij. Je snapt niet wie zoiets verzint. Venray wereldstad?. Laat in ieder geval op doordeweekse dagen de fiets gewoon toe. Iedereen blij!

Geef uw reactie.

Jeanne: eens reageert op bakkerij van Gassel : eens

Het is nu aan de winkeliers om actie te ondernemen en degenen die dit bedacht hebben eens wakker te schudden

Geef uw reactie.

Smits: eens

Veel ouderen kunnen zo moeilijker in het centrum komen. Ik snap de gemeente niet. Natuurlijk wordt het publieks vriendelijker zonder fietsen. Maar ze vergeten ouderen en mensen die slecht ter been zijn. Volgens mij willen ze alleen maar meer parkeergeld incasseren. Ik kan straks geen boodschappen meer gaan doen met de fiets maar zal met de auto moeten! Gewoon een belachelijk plan.

Geef uw reactie.

Jeanne: eens reageert op Christiaan : oneens

Ook geen borden meer van de winkeliers dan

Geef uw reactie.

j.temme: eens

een milieuvriendelijk vervoermiddel weer je niet uit het centrum. dit is te gek voor woorden. Zo jaag je de mensen weer de auto in.Of is het de bedoeling dat die parkeergarage beter wordt gevuld? Kortom: weg met dat rare,vreemde plan.

Geef uw reactie.

AS: eens

Door deze situatie voel ik me hopeloos opgelaten dat ik straks naar de Gemeente moet om een vergunning. Als je mij zo ziet is er niet zoveel aan mij te zien maar om gezondheidsredenen kan en mag ik absoluut niet zwaar tillen. Ze hebben het maar over ouderen ik ben niet piep jong maar ook niet zo oud dat ik daarom een sticker opgeplakt moet hebben. Hierdoor voel ik me gediscrimineerd en nagekeken worden. Dit zal dus betekenen dat ik geen boodschappen meer in het centrum doe. Degene die dit bedacht hebben zullen wel jonge mensen zijn en gezond. Men denkt totaal niet aan gehandicapte mensen en ouderen. De Schoolstraat afsluiten is dan ook belachelijk zo ook met de fiets aan de hand lopen. Van de fietsenstalling bij de Emté krijg je de deur van open als je een handicap hebt. Niet over nagedacht. Ook zetten mensen hun fiets zo neer dat je er totaal niet langs kunt. Ook zijn er te weinig stallingen in de Raadhuisstraat en bij Thomassen. Erg lastig als je aan deze kant je boodschappen moet doen. De nieuwe situatie vanuit de Bontekoestraat is levensgevaarlijk voor fietsers ook daar graag aandacht voor.

Geef uw reactie.

A.S.: eens

Discriminatie en bereikbaarheid

Geef uw reactie.

JT: eens

Het fietsenplan is weer een fraai voorbeeld van fietsonvriendelijk gedrag door de gemeentelijke overheid, terwijl gezien het milieu de fiets eigenlijk gepromoot zou moet worden. Dat fietsenstallingen in het drukke winkelgebied voorkomen moeten worden is begrijpelijk, maar om te verbieden om met de fiets aan de hand naar een winkel te gaan en daar een boodschap te doen is belachelijk. Ook de afsluiting van de Schoolstraat voor fietsers is, gezien de drukte van de voetgangers in dit gebied, onbegrijpelijk. Als gevolg van de aanpassing van de fietsroute is er ook nog eens een gevaarlijke situatie gecreëerd met het nieuwe fietspad door de Deken Thielenstraat. Heeft mij al bijna 2 keer een ongeluk gekost. Fietsers vanuit de Bontekoestraat hebben voorrang op het verkeer vanuit de Hoenderstraat die van het parkeerterrein afkomen. Voor auto’s is dit een volstrekt onoverzichtelijke situatie. Ook hebben de fietsers voorrang op het autoverkeer dat in de Deken Thielenstraat linksaf slaat richting parkeerterrein. Fietsers zitten in deze situatie in de blinde hoek van de autospiegel, met alle gevaar van dien.

Geef uw reactie.

smits: eens

Even met de fiets naar de slager of bakker kan niet meer als je op afstand je fiets moet parkeren en je fiets goed moet vastmaken, omdat hij anders zo maar weg kan zijn. Boodschappen doen waar je je fietstas mee vollaadt kan ook niet meer als je met je zware spullen eerst een eind naar je fiets moet lopen. Dan kun je net zo goed met de auto gaan. Waaro is tevoren geen enquete gehouden?

Geef uw reactie.

r. derks-keur: eens

Je neemt mensen op deze manier hun fiets af, ook de voetganger heeft zich aan regels te houden:daar waar wel gefietst mòcht worden, liep men toch ook midden op de weg! De fietsroute vind ik persoonlijk erg gevaarlijk: voorrang voor de fietser?! Vergeet het maar N.B.Nederland is hèt fietsland mag dit dan niet meer gezien worden? Laten we de vervuilers in het centrum op de bon slingeren , niet de mensen die met hun fiets aan de hand lopen.

Geef uw reactie.

willem: eens

nu al onduidelijkheid. Fietsverbod geldt m.i. alleen v oor Schoolstraat (en eerder Grotestraat /Passage/Schoutenstraat/ged. Wilhelminastr.) Voetgangers doen alsof Hofstr/Gr.Markt/Marktstr ook al verboden is). Die indruk wordt m.i.ook gewekt door onduidelijke informatie in de pers. Is nu al moeilijk fietsen. Leidt dan wellicht tot besluit om fietsen inderdaad te gaan weren. Gevolg is minder winkelen in centrum. Franse toestanden kunnen gevolg zijn : winkels buiten centrum op industrieterein en op/nabij zogenaamde woonboulevard gaan assortiment verder uitbreiden, zuigen centrum op lange termijn leeg waardoor het centrum wordt uitgehold en mogelijk kan gaan verpieteren. Teveel horeca in centrum geeft nu ook al problemen met vandalisme.

Geef uw reactie.

l.weijs-jenniskens: eens

alle voorzieningen weg uit dorpen dus afhankelijk van venray deze stadse fratsen wel erg moeilijk voor ouderen venray is toch voor alle inwoners.

Geef uw reactie.

Anita: eens

De gemeente is gewoon onvriendelijk naar de eigen bevolking. Autoparkeren wordt op een bijna agressieve manier in de gaten gehouden. Normaal gesprek met parkeerwachter is niet mogelijk en nu gaan we het fietsparkeren moeilijk maken. Mensen doen in verschillende winkels boodschappen en zijn niet "altijd" aan het zogenaamde funshoppen bezig maar doen gewoon hun noodzakelijke boodschappen. Regels en wetten kunnen mooi zijn maar ook heel mensonvriendelijk. Een soort noncommunicatie. De gemeente verdiend er wel lekker veel geld mee.

Geef uw reactie.

Verstappen-Michiels: eens

het dorp moet vooral voor ouderen makkelijk bereikbaar zijn. Als je bepaalde problemen hebt,kun je niet meer in het dorp boodschappen doen,nu kun je de bood- schappen in je fietstassen laden en hoef je niet met zware tassen te zeulen.

Geef uw reactie.

Jeanne: eens

Als je ouder wordt en met gezondheidsklachten te maken krijgt hoor je er in Venray niet meer bij

Geef uw reactie.

johanna: eens

ben slecht ter been en kan nu niet meer op de fiets naar het centrum om boodschappen te doen. Dus weer een maatregel die veelal ouderen zal treffen en daardoor nog meer vereenzamen. je kunt niet even de fiets pakken en een rondje rijden door het centrum.

Geef uw reactie.

Nicoline: eens

gemeente waarschijnlijk niet bevoegd lopen met fiets aan de hand te verbieden. Wettelijk ben je een voetganger als je met je fiets aan de hand loopt. Ik vraag me af op grond van welke wettelijke bevoegdheid de gemeente lopen met de fiets kan verbieden.

Geef uw reactie.

Huub: eens

Het plan is waarschijnlijk weer achter een bureau bedacht. Overal ter wereld (Amsterdam, Rome, Praag, en ga zo maar door) mag je met de fiets aan de hand door het centrum lopen. Waar niet? In Venray. Waarom? Blijft het centrum zo mooi en overzichtelijk. De parkeerplekken staan overvol met fietsen. Gemakkelijk voor hen die de beste willen uitzoeken!!! Je kunt dadelijk met de auto dichter bij de winkel komen dan met de fiets. En wat gedacht van het fietsen dwars door de terrassen over de grote markt? Lekker handig voor obers! Sommige straten zijn wel afgesloten (zoals de Schoolstraat) en daar zit dan geen mens. Dus al met al: Fraay Venray?

Geef uw reactie.

Anna: eens

mileuonvriendelijk

Geef uw reactie.

janneke: eens

vind het zo wie zo ook te gek dat je s avonds en in het weekend niet in het centrum mag fietsen, behalve uiteraard de koop zondagen en avonden. Zie me zelf niet met een zware boodchappentas door het centrum lopen. Auto is ook geen optie want dan ben je niet milieu vriendelijk bezig.

Geef uw reactie.

Jeanne Funcken: eens

Ook ik vraag me af waar de Gemeente Venray mee bezig is ? Zijn hiermee ook de winkeliers het eens ? De ouderen onder ons waarvan toch velen genoodzaakt zijn met hun fiets de boodschappen bij elkaar te halen wordt daar niet over nagedacht of zijn die niet meer belangrijk ? In de schouwburg kunnen maar 6 rolstoelen terecht bij een voorstelling, hebben we een voorstelling van de Zonnebloem moeten we uitwijken naar Venlo daar kan iedere rolstoeler terecht. In de Peel en Maas enkele weken geleden zag ik al een ingezonden stuk van Hanneke Martens, ik vroeg me toen al af pikt dit weer iedereen ? Inmiddels na een ziekenhuisopname zou ik het ook weer fijn vinden langzamerhand mijn eigen boodschappen weer bij elkaar te halen maar door deze maatregelen kan ik dat dus wel vergeten omdat ik door mijn gezondheidsklachten niet meer in staat ben met mijn boodschappen alles af te lopen. Inmiddels al een fiets armer, en doe je boodschappen in je fietstassen dan ben je en fiets en boodschappen kwijt. Venray is op een verkeerde manier bezig in het centrum moet het er picobello gaan uitzien. Ga maar eens kijken in de wijken bij de afvalautomaten te vies en goor om er iets in te doen vaak vol zodat de hele parkeerplaatsen erom heen vol liggen met allerlei rotzooi. De burger wil graag meewerken maar zorg dan ook voor jullie medewerking en leeg desnoods iedere dag die terminals en maak het een keer schoon.

Geef uw reactie.

Huub: eens reageert op Jeanne Funcken : eens

Hallo Jeanne, ik had een reactie van 111 karakters en kon die niet plaatsen. Het artikel moest tusse 4 en 500 karakters lang zijn. Ze kunnen dus ook al niet tellen. Hoe heb jij dat gedaan?

Geef uw reactie.

Jeanne: eens reageert op Huub : eens

Hoi Huub, Ik kon het zonder meer versturen en zal een en ander blijven volgen. Hopelijk gaan er mensen hun conclusie trekken en blijven weg uit VENRAY CENTRUM voor hunboodschappen. Daarbij Horst is een prima optie toch ? Groeten JEANNE

Geef uw reactie.

derix A.M.M: eens

Ik zie het echt niet zitten dat ik mijn boodschappen nog gedaan krijg , alles dragen of steeds naar de fiets (met fietstassen )terug brengen ,daarbij vind ik dat er teveel gemak voor de winkelende niet Venrayse mensen word gedaan , en ons laat men in de kou staan . Het aan de hand meenemen van de fiets schijnt nu ook al niet meer te mogen . Ik schrok ervan .

Geef uw reactie.

Truusje: eens

Voor rugpatiënten is het dragen van boodschappen geen doen.

Geef uw reactie.

Elles: eens

Mij is op dit moment geheel onduidelijk welke straten er nu afgesloten gaan worden voor het fietstend verkeer? Mag er op de grote Markt niet meer gefietst worden en zo ook niet op de schoolstraat? Vond het wel altijd een leuke afkorting door het centrum, met name als ik naar de bieb ga. Even snel brood halen bij de Hema is er niet meer bij. Dat men "fietsen" uit de Grotestraat wil weren, daar kan ik in komen. En ik vind het ook volstrekt onnodig om je fiets bij de AH bijna binnen te zetten.

Geef uw reactie.

van meijel: eens

Niet ieder ouder krijgt een vrij kaartje voor met de fiets door venray te gaan, zie je ze al met hun boodschappen tassen dragend door de winkelstraat lopen. Dit kunnen veel ouderen niet meer Ik vind het zelf al erg lastig als ik de hele tijd mijn zware boodschappen moet dragen, normaal stopte ik ze in mijn fietstas dat kan nu niet meer bv bij markt sorry wie heeft deze regel verzonnen, mannen die nooit geen boodschappen hoeven te doen ??? Ik zelf ga wel in horst winkele daar is parkeren kosten vrij en mag ik met mijn fiets door het dorp IK vind het echt klant onvriendelijk

Geef uw reactie.

Freddy: eens

Het is gewoon te gek voor woorden als ik bij een winkel een zwaar pakketje koop kan ik dit niet achter op de fiets meenemen maar moet het helemaal naar de stalling dragen dus ik neem de auto en ga het in Horst halen daar is ook nog eens gratis parkeren. geef de amtenaren die dit bedacht hebben aub ander werk of laat ze afvloeien zodat we er geen last meer van hebben.

Geef uw reactie.

Rob: eens

Regelmatig fiets ik van Landweert naar De Kemphaan. Dat is (was) een mooie gelegenheid om enkele boodschappen te doen bij de Hema, Blokker, Kruidvat en anderen. Als ik nu eerst ergens de fiets moet parkeren, boodschap doen, terug lopen en dan verder.........dat is mij veel te omslagtig!

Geef uw reactie.

ria: oneens

Als je b.v. naar Tilburg gaat, daar het perfect, alleen als je het een keertje vergeet en je zet je fiets toch in het centrum neer, komt er een geel gemeentekarretje en laad je fiets op. weg fiets dus, maar zo rigoreus zullen ze het hier wel niet aanpakken denk ik. Het ziet er dan in ieder geval mooier uit, je valt niet over de her en der geplaatste fietsen, nu nog de afzichtelijke reclameborden onder handen nemen en het begitn er op te lijken

Geef uw reactie.

M-C: eens

Sinds wanneer kunnen ze ons verbieden om met de fiets aan de hand door het dorp te lopen? Als je met de fiets aan de hand loopt ben je gewoon een voetganger en kunnen ze je, lijkt mij, je daar niet voor bekeuren. Er zijn veel te weinig stallingen voor de fietsen. Als ik komend vanuit de eindstraat het nieuwe fietspad volg om naar de schouwburg of bioscoop te gaan sta ik voor de Rabobank ineens stil want daar mag ik niet meer door fietsen maar waar laat ik dan mijn fiets? geen stalling te bekennen en lopen met de fiets aan de hand om hem bij de poststraat of AH neer te zetten mag ook niet. Rare gemeente.

Geef uw reactie.

mj: eens

Het is een erg klantonvriendelijke actie.

Geef uw reactie.

AS: eens

Als bewoner van de Oranjestraat is het heel lastig. Eerst kon ik een rondje maken: op de fiets via de Wilhelminastraat, lopen door de Grote straat en door de Poststraat weer terug. Nu moet ik mijn fiets stallen in de Wilhelminastraat, de Grote straat op en neer door lopen om mijn inkopen te kunnen doen en terug naar de Wilhelminastraat. Lastig voor iemand die slecht ter been is!

Geef uw reactie.

adriaan: eens

als oudere fiets ik graag even naar het dorp om een paar boodschapjes te doen. nu ik niet meer met de fiets aan de hand het dorp in mag doe ik die boodschappen voortaan in de supermarkt in Landweert

Geef uw reactie.

anoniem: eens

er zal niet worden gehandhaafd

Geef uw reactie.

m.g.: eens

je moet goed nadenken in welke winkels je moet zijn en waar je je fiets neerzet in verband met zware boodschappen.

Geef uw reactie.

Bart: eens

Op zich lijkt een fietsenvrij centrum een goed plan. Maar als dit betekent dat ouderen eigenlijk niet meer goed boodschappen kunnen doen met een fiets met wat fietstassen, is het dat niet waard. Bovendien loop je het risico dat niet alleen ouderen, maar ook anderen, die tot nu toe met de fiets (met wat fietstassen aan de fiets) boodschappen deden, besluiten om dan maar met de auto te gaan. Dat lijkt me geen goed plan.

Geef uw reactie.

Wim: oneens

Ik erger me goen en geel aan het feit dat je als winkelend publiek niet veilig was in de Grote Straat en in de Bleek. Ik hoop dat er nu eindelijk streng toezicht komt. Ik kan me voorstellen dat je voor bepaalde groepen vrijstellingen verleend net als bv bij de invalidenparkeerplaats. Maar ook deze groepen hebben zich aan te passen, zoals de levensgevaarlijke scootmobielen, die met een rotvaart door het centrum rijden.

Geef uw reactie.

Sjaak van Ass: eens

voor een snelle boodschap is de fiets idiaal , in 30 minuten ben ik in Roermond in retialcentrum gratis parkeren en volop aanbod 3 euro autogas zijn net zo duur als parkeren in Venray en hoef me niet aan de smakeloze leegstand te ergeren als ik uit parkeergarage kom .Liever zou ik de fiets gebruiken in een fietsvriendelijk Venray

Geef uw reactie.

anoniem: eens

ondanks waslijst met regels nog onduidelijkheden

Geef uw reactie.

Theodoor: oneens

Het is een kwestie van wennen. Venray-centrum is niet groot en gemakkelijk te belopen. Voor personen welke dit niet kunnen heeft de gemeente, middels een vergunning, voor oplossingen gezorgd. Bovendien zijn er goede en duidelijke fietsroutes en , indien gewenst, bewaakte stalling.

Geef uw reactie.

Ans: eens

Eens!! de stalling wordt bewaakt vanaf 12.00 uur. Daar is over nagedacht?? Bevoorrading tot 12.00 uur. Pas hier het plan op aan voor mensen die met een fiets boodschappen "moeten" doen. Tot 12 uur met de fiets aan de hand, hiermee los je heel wat onvrede op.

Geef uw reactie.

Wil: eens

In het verleden werden de etalages van de winkels toch nauwelijks " gebarricadeerd " door gestalde fietsen en voetgangers ondervinden denk ik meer hinder van scootmobielen dan van winkelend publiek met de fiets aan de hand.

Geef uw reactie.

HH: oneens reageert op Wil : eens

Een wat ruimer sociaal gevoel jegens de gehandicapte medemens zou je niet misstaan. Overigens heeft deze precies dezelfde rechten dan jij als voetganger; en vermoedelijk ondervindt ook hij zo nu en dan wel eens wat wat hinder van de voetganger. Verdraagzaamheid is hier dus het toverwoord.

Geef uw reactie.

Riet: eens

Wat heb je aan uitstraling? Mensen uit het centrum weren, waardoor de bereikbaarheid en omzet daalt. Betreurenswaardig! Er wordt nauwelijks rekening gehouden met de mobiliteit van de winkelende mensen. Door dit fiets en parkeerbeleid vermijd ik liever het centrum of ga naar een andere stad/dorp, zodat ik mij vrij voel en zonder te betalen mijn boodschappen kan doen. De bezoekers en Venrayse burgers zijn hierdoor de dupe en per jaar een kapitaal aan parkeergeld kwijt. Schande!!!

Geef uw reactie.

De afgelopen weken heeft een groot aantal Venrayse burgers de mogelijkheid aangegrepen om op de website : www.burgersvanvenray.nl hun mening te geven over het besluit om de winkelstraten in het centrum van Venray fietsenvrij te maken.
Men kon op deze site aangeven - naast de keuze of het fietsenplan al dan niet gedoemd is te mislukken......

Lees verder