ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Verboden toegang voor fietsen in het centrum van Venray.

woensdag, 30 juni 2010 18:00 Verboden toegang voor fietsen in het centrum van Venray.

In het kader van de realisatie van “centrum op de schop” vormt het weren van fietsen uit het winkelcentrum een elementair onderdeel. Het centrum moet een domein voor voetgangers worden. Om die reden is een omleidingsroute voor fietsverkeer aangelegd.

Een aantal fietsenstallingen aan de rand van het centrum worden zodanig ingericht dat iedereen zijn of haar fiets daar kan stallen. Sommige stallingen worden zelfs bewaakt.
Iedereen kan met de fiets aan de hand door het centrum lopen maar men mag dan niet zijn of haar fiets bij een winkel neerzetten om daar te gaan winkelen, tenzij men een door de gemeente verstrekte vergunning heeft.

Tegen overtreding van het verbod op het rijden op de fiets in de winkelstraten, wordt binnenkort door de gemeente opgetreden. Fietsen die buiten de stallingen worden geplaatst zullen zonder pardon worden afgevoerd en fietsers in de winkelstraten worden geverbaliseerd.

Op deze website kunt u uw mening geven over de stelling :
Is het fietsenplan tot mislukken gedoemd? 

Op deze website kan iedere burger van Venray aan de hand van een aantal keuzemogelijkheden, zijn of haar mening geven over dit plan. Bovendien wordt iedereen in de gelegenheid gesteld die mening – eens of oneens met de stelling - nader te motiveren.

REACTIES

De afgelopen weken heeft een groot aantal Venrayse burgers de mogelijkheid aangegrepen om op de website : www.burgersvanvenray.nl hun mening te geven over het besluit om de winkelstraten in het centrum van Venray fietsenvrij te maken.
Men kon op deze site aangeven - naast de keuze of het fietsenplan al dan niet gedoemd is te mislukken......

Lees verder