ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Een ander gebruik van de parkeergarage

woensdag, 06 januari 2016 13:12 Een ander gebruik van de parkeergarage

Wordt de parkeergarage wel voldoende gebruikt ?

Op de website Burgers van Venray stond de afgelopen maanden een stelling over het gebruik van de parkeergarage onder het Gouden Leeuw terrein.
De stelling luidde : “de parkeergarage moet een nieuwe bestemming krijgen”.
Met het plaatsen van deze stelling was het de bedoeling van de stuurgroep om de inwoners van Venray te laten nadenken over mogelijke andere toepassingen en niet alleen het parkeren van auto’s. Kortom, de creativiteit mocht de vrije loop krijgen om zogenoemd “out of the box” (= anders dan de gebruikelijke manier) te denken.

Met het gewijzigde parkeerbeleid, waarbij achter de slagbomen moet worden betaald voor het parkeren, zou de bezettingsgraad van de parkeergarage kunnen dalen.
De vraag is of deze dure voorziening ook voor andere gebruiksdoeleinden zou kunnen worden ingezet.
Daarbij kon bijvoorbeeld gedacht worden aan het gebruik voor de weekmarkt, het organiseren van een kerstmarkt, een “zwarte” markt of een zogenaamde car-boot-sale.
Het inrichten van een afhaalcentrum voor webwinkel bestellingen was ook een van de mogelijke opties.
Hoewel meer dan 780 personen in deze periode de website hebben bezocht, bleken er toch bijna 140 van hen daadwerkelijk hun mening te hebben gegeven.
Een meerderheid van 72 % was het oneens met de stelling; zij vinden dat de parkeergarage alleen voor het parkeren van auto’s moet worden gebruikt.
Oneens vindt Carin van Lier: “Een andere bestemming is zinloos, gezien de leegstand van winkels. Parkeren naar mijn mening: € 1,- per uur, met een maximum van € 2,-, daarna gratis. Parkeergarage vrij houden voor ondernemers en personeel middels een pasje, tegen gereduceerd tarief.”
Enkele van de 28 % eens stemmers kwamen inderdaad met creatieve ideeën op de proppen.
Ton Steers noemde een groot aantal extra gebruiksmogelijkheden en schreef :
“De parkeergarage is een zware financiële last voor de gemeente. In combinatie van verhuur aan derden, week- en dag-markten, evenementen, vlooienmarkt. Wellicht schaatsen in de winter met kerstmarkt en aankleding. Kringloopwinkel, voedselbank, Marktplaats Venray, verkoop aan derden”.

“De parkeergarage kan volgens Hans van Meijel in eerste instantie een parkeergarage blijven, maak deze echter multifunctioneel. Een overdekte markt is ook een mogelijk  heid (eventueel in een gedeelte ervan). In Tongeren hebben ze elke zondagochtend antiekmarkt in het centrum van Tongeren en ook in een deel van de parkeergarage”.

Samenvattend kan worden gesteld dat de meeste bezoekers van de website van mening zijn dat de parkeergarage alleen gebruikt moet worden voor het doel waarvoor hij gebouwd is : het overdekt en veilig parkeren van auto’s. Alleen het parkeertarief zou moeten worden aangepast vindt men.
Het is dus afwachten hoe het gemeentelijk parkeerbeleid met deze garage zal omgaan.

REACTIES

andre jansen: oneens

we moeten stopen met deze parkeeroefeningen gewoon weer terug naar de oude situatie met aangepaste tarieven

Geef uw reactie.

Jan: oneens

Investeringen zijn gedaan. Voorzieningen ontlasten het centrum en zijn gemak voor publiek. Wellicht kosten drukken door lage parkeertarieven te hanteren. Aanpassingen vergen grote investeringen welke moeilijk renderend te maken zijn.

Geef uw reactie.

Loes: oneens

Prachtige garage

Geef uw reactie.

Hans: oneens

Is een prima voorziening, alleen moet wat goedkoper. Gratis parkeren nu een ramp: chaos

Geef uw reactie.

Louis: oneens

Onzinnig idee. Nog meer parkeer chaos in het centrum. Laten we dat ding gebruiken waarvoor het gemaakt is.

Geef uw reactie.

Jan van Kempen: oneens

De parkeerplaatsen in het centrum (ook de parkeergarage) een nummer geven. B.V. van 1 t/m 300 of meer of minder. Deze genummerde parkeerplaatsen een goedkoop tarief geven (b.v. 50 euro cent per 2uur dus bestemd voor het winkelende publiek). Het tarief vanaf het derde uur hoger maken. Hierdoor zullen de mensen die werkzaam zijn in het centrum, dan ook weer buiten de genummerde plaatsen gaan parkeren. Wel controle blijven uitoefenen en handhaven.

Geef uw reactie.

jan van Eeuwijk: oneens

G/L was toch door de Gemeente als Kantoren bedoeld. G/L nog sterker maken met winkelketens voordelen hebben is afbreuk naar het Centrum Venray Gratis Winkelpersoneel Venray parkeergarage Betaald parkeren is ingevoerd daar Winkelpersoneel der Auto de hele dag op de beste plaatsen van de Klanten stonden. Kantoren in het buiten gebied voorzitter CDA kunnen huren waar nu Action der Winkel voorlopig heeft gemaakt.

Geef uw reactie.

jannie : eens

een overdekte markt lijkt me geweldig

Geef uw reactie.

monique: oneens

Prima parkeerplaats voor je auto, en dat moet het blijven.

Geef uw reactie.

Wil van Tilburg: eens

Gelet op de geringe bezettingsgraad bij het bepaald parkeren, zou een gedeelte van de totale oppervlakte best voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt. Ton Steers geeft in zijn reactie al een aantal mogelijkheden. Een aparte voetgangers-ingang met een overdekte (rol)trap vanuit de onderdoorgang naast de "oude" AH zou de garage dan helemaal klantvriendelijk maken.

Geef uw reactie.

Louis: oneens reageert op Wil van Tilburg : eens

en onveilig !

Geef uw reactie.

adriaan: oneens

De parkeergarage is alleen te gebruiken voor het parkeren. Laat dit zo. ER ZIJN GENOEG MENSEN die de auto droog en beschermd willen wegzetten tegen betaling. Dicht bij het centrum

Geef uw reactie.

Manders: oneens

Het moet een parkeer garage blijven laat het betaald zijn maar de auto staat veilig en dicht bij het centrum

Geef uw reactie.

Johan: oneens

Tarieven betaald parkeren per uur, dagdeel of dagkaart goedkoper maken. Nu lijkt het drukker te zijn aan bezoekers in het centrum van Venray, maar is dit ook echt waar? Volgens mij profiteren nu vooral werkende mensen in het centrum, bij de gemeente en bewoners in het centrum van het niet betaald parkeren!. Parkeren met een eigen beleid en kosten op de parkeerplaats van Albert Heijn maken het al om al niet duidelijker voor de inwoners van Venray en laat staan buiten Venray.

Geef uw reactie.

Harry: oneens

Lekker sfeervol om daar een markt te houden...en alsof een andere bestemming wel genoeg geld oplevert. Gewoon houden als parkeergarage.Veel mensen hebben het over de parkeerschijf maar dat is nog duurder voor de gemeente. Er moeten wel controleurs op pad gestuurd worden om te kijken of de kaarten goed gebruikt worden maar er zal bijna geen boete uitgeschreven hoeven te worden omdat iedereen weer op tijd weg is.

Geef uw reactie.

Paul: oneens

Er zijn genoeg leegstaande panden om" Venray bloeit" en" het CDA knoeit" ui te dragen !!

Geef uw reactie.

cees: eens

Gratis parkeren is een SCHOT IN DE ROOS. Ik merk van mezelf dat ik veel relaxter door het centrum loop en regelmatig ook andere winkels bezoek. Voorheen wist je waar je naar toe zou gaan en dit deed je en dan daarna snel naar de auto, want oh oh je zult maar een minuut te laat zijn en een prent zit er op! Dus na eind januari gewoon doorgaan met dit gratis parkeren.

Geef uw reactie.

k.: oneens

parkeren tegen een iets lager tarief in de garage. en een blauwe zone.

Geef uw reactie.

Thea: eens

Pakeergarage gebruiken als weekmarkt super idee.maar het parkeren moet gratis blijven.Er is al zo weinig te doen.

Geef uw reactie.

Es: eens

Vrije parkeren was en is perfect! Ik ben eerder geneigd om naar het dorp gegaan en heb nog niet meegemaakt niet te kunnen parkeren. Voor degene die dat probleem wel hebben ervaren: maak een goedkoop tarief voor de garage. Eerder genoemde initiatieven zijn uitstekend.

Geef uw reactie.

p.hasselt: oneens

de parkeer garage moet gewoon blijven dan staat de auto veilig beter als op een open parkeerplaats en het staat dan ook droog

Geef uw reactie.

Ton Steers: eens

De parkeer garage is een zware financiële last vd gemeente. In combinatie van verhuur aan derden, week en dag markten, evenementen. Vlooienmarkt. Wellicht schaatsen in de winter met kerstmarkt en aankleding. Kringloop winkel, voedselbank, Marktplaats Venray, verkoop aan derden.

Geef uw reactie.

Hans van Meijel: eens

Parkeergarage kan in eerste instantie een parkeergarage blijven, echter maak deze multifunctioneel. Een overdekte markt is ook mogelijk (eventueel in een deel) In Tongeren hebben ze elke zondagochtend antiekmarkt in het centrum van Tongeren en ook in een deel van de parkeergarage.

Geef uw reactie.

Peter: oneens

Onzin. Als je activiteiten in de parkeer garage gaat houden waar parkeren de mensen dan de auto ,die naar die actieviteiten toe komen .Als er ruimte genoeg elders is waarom is de parkeergarage dan gebouwd.Gewoon de tarieven iets verlagen en de parkeer garage als parkeer garage gebruiken.En in het centrum meer activiteiten organiseren . Ga eens bij de buren kijken ( Deurne ) daar is in de zomer veel meer te beleven en dat maakt het centrum veel gezelliger. I

Geef uw reactie.

Martien: oneens

Oneens, gewoon blijven gebruiken waarvoor deze ooit gebouwd is, ik ben er zeker van dat er genoeg mensen gebruik van blijven maken als het tarief aantrekkelijk is. Denk ook aan slecht weer dagen dan parkeert de consument maar al te graag overdekt. Ook zou men kunnen overwegen het parkeren op andere plaatsen te ontmoedigen of eventueel te verbieden. Natuurlijk met uitzondering van bewoners daar moet plaats voor blijven bv door vergunningen af te geven.

Geef uw reactie.

Maria: oneens

Ooit grotere onzin gehoord ?? Parkeerplaatsen tekort in het centrum en dan de parkeergarage ergens anders voor gaan gebruiken ?

Geef uw reactie.

Carin van Lier: oneens

Oneens, een andere bestemming is zinloos, aangezien de leegstand van winkels. Parkeren naar mijn mening: € 1,- per uur, met een maximum van € 2,-, daarna gratis. Parkeergarage vrij houden voor ondernemers en personeel middels een pasje, tegen gereduceerd tarief.

Geef uw reactie.

jan van Eeuwijk: oneens reageert op Carin van Lier : oneens

carin van Lier een wijs antwoord je schrijft daarna gratis zou ik omdraaien eerste tijd gratis dan krijg je loop voor dagelijkse boodschappen bakker/Slager/groenteboer/hema Winkelen dan is het minder een probleem daar gezelligheid iets mag kosten maar ook weer niet te veel

Geef uw reactie.

Maria: oneens

Parkeergarage moet blijven,blauwe zone invoeren en parkeervergunning voor bewoners centrum, dit is nu een crime € 1.= per uur parkeergarage heeft men er echt wel voor over en blijft het een parkeergarage waar het ook voor dient.

Geef uw reactie.

Am: oneens

Het is een parkeerplaats. Laat het personeel van de winkels hier met een pasje parkeren zodat andere parkeerplekken voor bezoekers van het centrum gebruikt kunnen worden.

Geef uw reactie.

marjanne: oneens

belachelijk om deze garage een andere bestelling te geven mooi laten zoals het is er komen wel weer andere tijden dat dit ook weer goed komt misschien dat de mensen die in het centrum wonen hier dan hun auto kunnen parkeren en niet op de plaatsen waar de gasten van ons centrum kunnen staan, want ik denk dat dit nu gebeurd er is nl bijna geen parkeerplaats meer vrij overdag

Geef uw reactie.

Jos: oneens

Voor centrumbewoners en winkelpersoneel met verlaagd tarief gebruiken. Andere parkeerplaatsen met blauwe kaart en daarna verlaagd tarief.

Geef uw reactie.

Hans: oneens

Met het huidige rampzalige parkeer experiment blijkt dat we de plaatsen echt nodig hebben

Geef uw reactie.

Joan: oneens

Nu parkeren gratis is staat de garage redelijk vol. Er is dus wel behoefte aan. Dus handhaven !

Geef uw reactie.

R. Lenards: oneens

De parkeergarage als garage blijven gebruiken. Het is misschien een goed idee om de garage te gaan gebruiken alleen voor vergunning houders. Dat is hij altijd bezet en brengt zijn geld op wat een vaste zekerheid geeft. Er komen dan ook meer plaatsen vrij voor het winkel publiek.

Geef uw reactie.

E.Koenen: oneens

Oneens, gebruik de parkeer-garage waar hij voor bedoeld is. Maak het parkeren goedkoper, ook in het centrum . Na verloop van tijd is iedereen er weer aan gewend en tevreden.

Geef uw reactie.

Joos: oneens

Belachelijke stelling. Bij voorbaat staat de uitslag van deze poll al vast. Venray heeft de parkeergarage nodig deze draagt bij aan de leefbaarheid van het centrum van Venray en voorkomt nog meer blik op straat.

Geef uw reactie.

Antoon: oneens

Parkeergarage als betaald parkeren handhaven.De aanleg was al zo duur .Wil deze voor andere doeleinde gebruiken worden de kosten nog hoger.

Geef uw reactie.

Ria: oneens

De parkeergarage is er nog niet zo lang dus ik begrijp niet waarom nu nadenken over andere bestemming? Ik zou zeggen 1e uur gratis, daarna betaald en alle zones rondom en in centrum blauwe kaart of weer betalen maar dan minder. Mensen uit Venray kunnen ook met de fiets. Ik heb als burger geen zin om te betalen voor iets wat een flop dreigt te zijn!

Geef uw reactie.

Frie: oneens

Oneens. Er is al voldoende leegstand in Venray voor allerlei bestemmingen. Laat parkeergarage zijn bestemming houden. Laat omwonenden en winkelpersoneel tegen gereduceerd tarief daar parkeren. Voer in Venray weer betaald parkeren in tegen zeer laag tarief eventueel met eerst uur gratis.

Geef uw reactie.

pieter: eens

misschien een groot magazijn voor BOL.COM

Geef uw reactie.

jan van Eeuwijk: oneens reageert op pieter : eens

Een ijsbaan van maken het hele jaar door bespaart de Gemeente kosten ijsbaan en geen vergadering meer of er wel of niet een ijsbaan komt iederjaar

Geef uw reactie.

Nico: oneens

Na de vreemde zaak van de parkeergarage ,welke in beginne 2 etage s zou worden voor 11 miljoen werd het 1 dek dat was een jaar later voor wat denkt U ook 11 miljoen.Vreemd hoor zo een verhoging binnen een jaar. .Laat betaald parkeren anders krijgt de burger de rekening

Geef uw reactie.

TOM: eens

Starterswoningen voor de jeugd

Geef uw reactie.

Louis: eens

Maak er een overdekte markthal van!

Geef uw reactie.

Sip: oneens

Laten bestaan als garage, betere plaats is er niet in Venray, dus best waard om voor te betalen. reken voor Winkelpersoneel etc. een lager tarief, dan is het ook minder druk op parkeerruimte in het centrum.

Geef uw reactie.

Peter: oneens

Zolang deze garage nergens ligt, hoef je niet te denken aan een andere bestemming. Bestuurders hebben indertijd zonder verstand van zake gemeenschapsgeld over de balk gegooid en zullen daar nog hoofdelijk aansprakelijk voor gesteld moeten worden. Door een logische ingang ondergronds via de oude Albert Heijn, wordt dat grote leegstaande pand ook weer verhuurbaar en hoef je niet door een naar weed en pis ruikend steegje naar de parkeergarage.

Geef uw reactie.

Peter: oneens

Neen. Zeker niet. Koppel aan verstrekte parkeer abonnementen de verplichting dat geparkeerd moet worden in de garage. Dus middenstand, personeel en bewoners in het centrum naar de garage en personeel gemeente en directe omgeving met abonnement naar parkeerplaats rechts van gemeentehuis. Daarnaast blauwe zone invoeren. We hebben genoeg leegstand.

Geef uw reactie.

twan : oneens

Het huidige onbetaald parkeren is een ramp. Alles staat vol. De ondergrondse parkeergarage is een mislukking die we te danken hebben aan het megalomaan denken van een toenmalige wethouder die geen visie had. Toch moeten we proberen er het beste van te maken, bv parkeren met blauwe schijf of betaalbaar tarief. Parkeergarage en Venray zijn tot elkaar veroordeeld. Een andere bestemming is onzin.

Geef uw reactie.

Riet: oneens

Gewoon voor enkele uren vrij laten parkeren met de blauwe parkeerschijf. Daarna tegen een "gereduceerde" prijs laten betalen. Het winkelpersoneel verplichten om hun auto in de parkeergarage te laten plaatsen. Dan komen er in het centrum parkeerplaatsen vrij! Het vrije parkeren is geen optie! -----De parkeergarage zou wel dienst kunnen doen, voor de wekelijkse overdekte markt----.

Geef uw reactie.

Margo: oneens

Zeker handhaven! Hadden meteen het tarief moeten verlagen en gewoon betaald laten achter de slagbomen, dan had je meteen een eerlijk inzicht gehad! Nu is het weer gissen!

Geef uw reactie.

Joke Brands: oneens

Inderdaad, handhaven die parkeergarage....er is inderdaad al veel te weinig parkeerplek nu, tegen een lager tarief handhaven!

Geef uw reactie.

Ria: oneens

Mijn ogen zijn geopend ...gratis parkeren is geen goede optie want er is geen parkeerplekje meer te vinden en in het dorp lijkt het me niet drukker als voorheen.Ik denk dat momenteel alle plaatsen bezet worden door personeel dat de auto verder weg parkeerde. Parkeergarage hebben we momenteel keihard nodig als je ziet hoe vol hij staat tegenover eerst.Ik zou zeggen 1 of 2 uur gratis parkeren en daarna betalen en de parkeer garage mooi in gebruik houden.

Geef uw reactie.

Harry: oneens

Door niet betalen is er al krapte aan parkeerruimte

Geef uw reactie.

jan van Eeuwijk: oneens reageert op Harry : oneens

Waar licht dan de oorzaak wat U nu schrijft lang parkeren een klant zelden van 9 uur morgen tot 6 uur avonds blijft staan

Geef uw reactie.

Henk van Egmond: oneens

het is toch van de zotte laat die garage gewoon bestaan en laat tegen een laag tarief iedereen gebruik maken van de garage, dan heb je iets terug en misschien zullen er veel van gebruik maken bv de mensen die in het centrum werken

Geef uw reactie.

Jankees Duvekot : oneens

Betere regeling voor het betaald parkeren .bv 1e 2 uur vrij parkeren centrum .

Geef uw reactie.

Pieter: oneens

Gewoon weer betaald parkeren. Niets mis mee. De winkeliers missen daardoor echt geen klanten.

Geef uw reactie.

Wim Lenssen: oneens

Onzinnig idee. Denk dat parkeergarage uiteindelijk in het doel zal voorzien. Op dit moment is het voor bezoekers van het centrum op drukke dagen een beproeving. Blijven zoeken naar parkeerruimte, terwijl die bij het betaald parkeren vrij was.

Geef uw reactie.

Tot eind januari kunnen we in het centrum van Venray gratis parkeren.
Daarvan heeft iedereen gemerkt dat er daarvan uitbundig gebruik is gemaakt.
Of het nu aan de feestdagen heeft gelegen, de regenachtige dagen of alleen maar de wens om nu eens gratis en ongelimiteerd te kunnen parkeren wordt nog onderzocht.

Vrijwel iedereen heeft......

Lees verder