ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Stemmen op 15 maart is zeker nu belangrijk

maandag, 20 februari 2023 16:27 Stemmen op 15 maart is zeker nu belangrijk

REACTIES

Uw naam *: eens

Stemmen is een grondrecht.
Niet stemmen betekent ook dat je niet moet klagen als er beleid komt dat niet overeenkomt met jouw visie.

Geef uw reactie.

Willem B: eens

De landelijke politici komen opdraven om de kolen uit het vuur te halen voor de provinciale kandidaten maar ze spreken alleen "voor eigen parochie".
De verkiezing van het bestuur van het waterschap wordt gemakshalve maar bij deze verkiezing gevoegd anders komt er geen hond op af !

Geef uw reactie.

wim: eens

Stemmen is belangrijk dan kunnen die partijen een vuist maken..

Geef uw reactie.

Ria: eens

Stemmen is altijd belangrijk, jammer dat er altijd een lage opkomst is. Ik denk niet dat mensen beseffen (ook al heb je soms minder vertrouwen in de politiek) dat elke stem van waarde is. Als je niet stemt, geef je daarmee aan dat het je allemaal niet uitmaakt maar wel klagen over van alles.
De jeugd roep ik ook op om altijd te gaan stemmen, het gaat nota bene over jullie toekomst!
Het zou wenselijk zijn om meer lokaal politieke gezichten te laten zien in alle bedrijfstakken, overleg met betrokkenen i.p.v. over betrokkenen.
Politiek geef het goede voorbeeld in de kamer/op tv en elders, vertel meer waar je als partij voor staat. Wat zijn ideeën en oplossingen i.p.v. afvallen van ideeën van andere partijen, met laatste schiet je niets op, vertraagd alleen de besluitvorming.
Daarnaast (ondanks dat we in een vrij land wonen) zou ik een max aantal partijen in de 2e kamer willen, minder partijen zorgt voor snellere oplossingen, alles gaat veel te traag zo.

Geef uw reactie.

Netty : eens

Stemmen is belangrijk en als je niet stemt moet je achteraf ook niet zeuren

Geef uw reactie.

Henk: eens

Niet stemmen is een verloren stem
Maak er gebruik van, in heel wat landen moet ofmag je stemmen maar de dictator bepaald zie Rusland, China, Turkije enz.
Maak gebruik van je stemrecht, doe je het niet ook nie meer zeuren

Geef uw reactie.

Susan: eens

Eens! Ik heb per ongeluk op oneens gedrukt en krijg het niet meer veranderd, zucht. ? Mijn motto: Als je niet stemt veranderd er zéker niets. Stikstof is niet het probleem. Een overheid die alles aan elkaar liegt, belangrijke zaken verzwijgt, niet bereikbaar is als het echt nodig is en geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn fouten moet wat mij betreft oprotten. Het stikstofprobleem is niet het probleem. Het probleem komt pas als we onze eigen voedselvoorziening (lees de boeren) de nek om draaien. Dat zie je nu al op talloze gebieden waarbij de productie van NL naar elders is verplaatst. Zorg goed voor de natuur, maar wel met ideeën die ook gaan helpen en als je kijkt naar de efficiëntie en uitstoot van onze boeren, kunnen ze beter als voorbeeld voor de rest vd wereld worden gezien. Als dezelfde hoeveelheid ergens anders geproduceerd zou moeten worden, zou er veel meer stikstof uitstoot zijn en de natuur en het klimaat heeft geen grenzen.

Geef uw reactie.

Hans: eens

Het is toch erg als je moet uitleggen waarom stemmen belangrijk is, als je als volwassene dat nu noch steeds niet snapt zal je het wel nooit begrijpen!

Geef uw reactie.

Corrie Kok: eens

Stemmen is belangrijk, een verworven recht. Maak gebruik van dit recht en kies bewust vanuit je hart.

Geef uw reactie.

Anna: eens

Stemmen is ook een signaal afgeven op elk niveau.

Geef uw reactie.

René: eens

Stemmen is belangrijk maar het is moeilijk te bepalen wie mijn stem goed kan laten horen omdat er een gemixte verantwoordelijkheid is; de provinciale staten en door de getrapte verkiezingen de eerste kamer.
Niet stemmen zou voor mij betekenen niemand heeft mijn steun dus mag ik overal mee (on)eens zijn en dus een mening hebben.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Van de provincie hoor je alleen bij de verkiezingen en bij schandalen waarna er weer dure onderzoeken volgen die altijd in hun voordeel uitvallen.
Het kiesstelsel in Nederland is zwaar verouderd en dringend aan vernieuwing toe

Geef uw reactie.

Joke Brands: oneens reageert op Uw naam * : oneens

Juist daarom moet je wel gaan stemmen, laat je stem horen om jouw bezwaren tegen het kiesstelsel te laten horen!

Geef uw reactie.

Ruud: eens

zeker gaan stemmen, alleen al doen in een poging om Rutte en Kaag te laten oprotten.!!!

Geef uw reactie.

gewoon: eens

als je niet gaat mag je ook niet klagen of commentaar leveren

Geef uw reactie.

Jos: eens

Stemmen altijd belangrijk! Zeker nu omdat natuur en stikstof heel belangrijk zijn!

Geef uw reactie.

Mark: eens

uiteindelijk is dit voor de eerste kamer leden, en die bepalen of een voorstel van de 2e kamer word doorgevoerd of niet. dus zeer belangrijk daar goede leden te hebben zitten.

Geef uw reactie.

Francis: eens

Stemmen, is altijd belangrijk en anders niet klagen.

Geef uw reactie.

Dijk: eens

Ga stemmen, anders moet je naderhand ook niet klagen.
Maar stem op de mensen die Nederland weer van de Nederlanders maakt.
En al die beloftes niet geloven die ze toch niet nakomen.
Dat hebben we al 12 jaar gehoord.

Geef uw reactie.

Puton: eens

Altijd stemmen Zo bepaal je mede het beleid

Geef uw reactie.

Dienny Kroos-van der MEij: eens

Het gebruik maken van je stemrecht is belangrijk in een democratisch land. Mopperen en niet je stem gebruiken is een gemiste kans.

Geef uw reactie.

Ivonne Kuiper: eens

Uiteraard stemmen. Is lastig, dat geef ik toe. Verdiepen in de problematiek kost wat extra energie. Er zou misschien meer duidelijkheid gegeven kunnen worden via de krant over de taken van bijvoorbeeld het waterschap en wie daar een vinger in de pap hebben.
Het gaat over je eigen leefomgeving! Dus: STEMMEN!

Geef uw reactie.

Jaccies: eens

deze stemming is een voorbode voor de tweede kamer stemming, er zijn partijen nu die het erg bont maken, met de burgers op kosten te jagen met stikstof probleem en klimaat probleem en immigratie probleem en energie probleem

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens

Stemmen is een recht wat na jaren strijd is verworven. Het is daarom een voorrecht om te kunnen en mogen stemmen, dus ik zeg DOEN! Wees blij dat je mag stemmen. Ga je niet, dan heb je ook geen recht van spreken. Nogmaals, GA STEMMEN!

Geef uw reactie.

Herman: eens

Stemmen is altijd goed, maar stem wel op partijen die de boel niet belazeren, en leugens verkondigen, belkoftes niet nakomen, Dus stem verstandig, en stem dat zootje weg uit Den Haag.

Geef uw reactie.

joosl: eens

Stelling is wederom een open deur; dus geen stelling.
Probeer eens een duidelijke stelling te poneren die de mensen tot duidelijke keuze dwingt. Hier hebben we niets aan.

Wederom de vraag: waar worden de resultaten gepubliceerd en wanneer? Ik zie hier nergens iets van.

Geef uw reactie.

Martin : eens

Gelukkig mogen en kunnen we stemmen, maar lees je zeker in om er achter te komen waarop je gaat stemmen. Zeker in Limburg hebben kandidaten een verborgen (politieke) agenda.
Het niet openbaar maken van de politieke voorkeur is/blijft nog steeds een vorm van achterkamertjes politiek!

Zoek de personen, en hun politieke voorkeur op, lees je in in regionale problemen en de gemaakte keuzes van afgelopen jaren.

En dan ga je natuurlijk stemmen! Succes ?

Geef uw reactie.

Joke Brands: eens

Laat je stem niet verloren gaan, heel veel mensen zeggen vaak: “ut helpt toch nie”, maar schreeuwen wel moord in brand naderhand dat ze het niet eens zijn met een genomen maatregel…
Dus mensen: ga stemmen, het liefst niet op een landelijke coalitiepartij! Kies voor je provincie! Want in Den Haag telt het platteland toch niet mee….

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Ondanks weinig invloed is een verloren stem géén stem dus ...

Geef uw reactie.

Wim : eens

Altijd je stem laten horen, jou stemkeuze is belangrijk.

Geef uw reactie.

Ton: eens

Ik hoor dat er velen zijn die niet gaan stemmen omdat ze de zin er niet van inzien.
Maak gebruik van dit recht om invloed te krijgen hoe klein die misschien ook is.
,

Geef uw reactie.

Johan : eens

Stemmen is een recht een voorrecht maak er gebruik van .Indien mogelijk stem de splinterpartijen weg . Blijven polderen met teveel partijen brengt niets . Alles uit handen geven in Europa en het beste jongetje van de klas willen worden of al zijn maakt ons afhankelijker. Stikstof en CO2 dan iedereen en alles. De agrarische sector , de mensen in het veld bv de boeren en de bouwsector , de mensen op de steiger weten vaak beter wat te doen staat dan al die mensen op het pluche en achter de PC`s . Gezond eten, geen stikstof ons voedsel halen van ver weg duurder en minder controleerbaar en ....onbetaalbaar. Nog meer tweedeling . We worden op den duur een hele grote Keukenhof , te groot Natuurpark voor de rest van Europa .Met de nodige horizonvervuilende windturbines en natuur ontsierende kunststof , oog verblindende zonnepanelen . Liever Panelen en Turbines in de wei dan koeien het is maar waar je voor kiest .

Geef uw reactie.

Remco: eens

De Nederlandse stikstofnorm van een hondendrol op een voetbalveld is een excuus om bouwgrond voor Tristate City te verwerven.
Er is geen stikstofprobleem. Die plannen moeten daarom rap van tafel voordat onze voedselvoorziening de nek is omgedraaid.
Natuurbehoud kan prima samen met de boeren. Zoals ammoniak ondervangen. Hoeven we dat ook niet uit Oekraïne te importeren.
Stem voor het laatste stukje zelfbeschikking wat ons nog rest. Stem ze weg.

Geef uw reactie.

EE: eens

Altijd stemmen! Anders ook geen spreekrecht. Juist nu is t belangrijk omdat t om toekomst gaat!

Geef uw reactie.

Henk: eens

Probeer wat motivatie in de regerings partijen te krijgen

Geef uw reactie.

Karin: eens

Zeker stemmen! Zowel provinciale politieke beslissingen over natuur, stikstof, maar ook bijv over openbaar vervoer (Maaslijn en busverbindingen!) zijn erg belangrijk.....maar ook de landelijke politiek, want de eerste kamer heeft weer veel in te brengen over welke wetten er uiteindelijk komen. Kortom: de mogelijkheid om mee te kunnen bepalen hoe de provincie èn het land bestuurd wordt ?.

Geef uw reactie.

Jan J.: eens

Wees blij dat je KAN stemmen ! Dus doen.

Geef uw reactie.

Op 15 maart is ook uw stem van belang.

De verkiezing van de leden van de provinciale staten van Limburg wordt gecombineerd met de verkiezing van de leden van het algemeen bestuur van het waterschap in Limburg.
Men mag aannemen dat de leden van de provinciale staten straks gaan over......

Lees verder