ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Op carnavalszaterdag moeten de pleinen in het centrum vrij toegankelijk zijn.

zondag, 15 januari 2023 12:28 Op carnavalszaterdag moeten de pleinen in het centrum vrij toegankelijk zijn.

Start carnaval in Venray met exclusief festival.

Een storm van kritiek is losgebarsten toen bekend werd dat de horeca in Venray de start van de vastelaovend op zaterdag 18 februari met de Roetsj en het Einsjekke organiseert.
De kritiek spitst zich toe op het feit dat de pleinen in het centrum die dag alleen toegankelijk zijn voor betalend publiek. Tot nu toe werd de Roetsj georganiseerd door de Piëlhaas zonder dat daarbij entree werd gevraagd. Nu blijken de kosten voor de vastelaovesvereniging te hoog te zijn geworden vanwege optredende artiesten, podia en beveiliging zodat de horeca de organisatie het van de Piëlhaas overneemt. Het verhogen van de bierprijs om de kosten te dekken was een optie, maar daardoor zouden de bezoekers van café’s eigenlijk ongewild meebetalen voor de festiviteiten op de pleinen. Het heffen van entreegeld stelt de horeca, is de enige manier om uit de kosten te komen. Inmiddels blijken de 8500 entreekaarten inclusief enkele consumpties à € 22 uitverkocht. Dat houdt dan wel in dat alle andere carnavalsvierders, die graag op carnavalszaterdag de “oude” Roetsj willen bijwonen, daartoe geen mogelijkheid hebben. Zelfs niet als ze daarvoor hadden willen betalen !
De stichting Burgers van Venray wil via deze website het standpunt peilen van de Venrayse bevolking hoe men denkt over dit exclusieve feestje op de pleinen in het centrum.
Zij nodigt u uit om te stemmen op de stelling: Op carnavalszaterdag moeten de pleinen in het centrum vrij toegankelijk zijn.

REACTIES