ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Betaald parkeren wordt opnieuw beoordeeld

woensdag, 05 augustus 2015 14:12 Betaald parkeren wordt opnieuw beoordeeld

Gratis parkeren interesseert niet iedereen evenveel.

In de maand augustus hebben de burgers van Venray hun mening kunnen geven op de stelling : Twee uur gratis parkeren zorgt ook voor meer omzet voor de winkels.
Met het formuleren van deze stelling wilde de stuurgroep Burgers van Venray over twee onderwerpen gelijktijdig de mening van de inwoners van Venray peilen.
Het betreft dan de mening over het gratis parkeren en de vraag of het gratis parkeren voor meer omzet van de winkels gaat zorgen.
De website werd door 610 unieke personen bezocht, waarvan er bijna 190 daadwerkelijk hun mening hebben gegeven.
Opvallend resultaat van deze poll is dat de standpunten eens of oneens met de stelling vrijwel gelijk verdeeld zijn. Immers 47 % is het ermee eens en 53 % denkt er duidelijk anders over.
Een groot aantal personen heeft dan ook naast het uitbrengen van hun stem hun eigen mening op de website vermeld.
Die meningen liepen wél nogal uiteen.
Het voert te ver om een samenvatting van die uiteenlopende meningen te vermelden.
Om die reden verwijzen we naar de website : www.burgersvanvenray.nl waar onder het hoofdstuk vorige stellingen deze reacties allemaal nog zijn na te lezen.
Het college van Burgemeester en Wethouders wil binnenkort aan de gemeenteraad voorstellen het betaald parkeren volledig af te schaffen, waarbij de financiële consequenties niet “op het bordje” van de inwoners van Venray worden gelegd.
Hoe dan ook, het kost gemeenschapsgeld.
Het is afwachten of de winkeliers in het centrum garen zullen spinnen bij dit voorstel, waarvan zij zelf hebben aangegeven dat het zo snel mogelijk zou moeten worden ingevoerd.

 

REACTIES

Rianne Peeters: eens

Als ik me niet hoef te haasten voor een parkeer automaat, dan ga ik nog even rustig rond kijken, met als gevolg dat er meestal wel iets gezien of gekocht wordt.

Geef uw reactie.

Mai: eens

Om voor iedere boodschap geld in de automaat te stoppen is een drempel. Wij gaan naar horst en boxmeer

Geef uw reactie.

ria: oneens

meer variatie in het winkelaanbod zal wel helpen waarom 12 brillenzaken in een gat als Venray. een echte lingerie zaak is er ook niet, wel vele lege panden, hoe komt dat !!!! de verloedering slaat toe, dus eigenaren doe er iets aan, vraag een acceptabele huur zodat het verloop ook niet zo groot is , zorg voor uniforme openingstijden, ook op dinsdagen en maandag markt dag, waarom zijn er dan winkels gesloten, het lijkt alsof het water toch nog niet aan de lippen staat maar wel klagen

Geef uw reactie.

Swinkels: eens

Als je meer bezoekers in Venray wilt begroeten en je wilt meer omzet voor de middenstand dan lijkt mij dit de eerste logische stap.

Geef uw reactie.

Sander: oneens

Het zal heus wel wat helpen, maar ik denk dat het een korte impuls zal zijn. Het hebben van de parkeerkosten is voor de ondernemers de spreekwoordelijke druppel. Maar die emmer zit al bijna vol door andere zaken zoals huur, ozb, etc. Dus wat erna? De gemeente misbruikt parkeren om haar eigen begroting te dichten en het gat is daarna alleen maar groter geworden. Operatie mislukt, patient overleden.

Geef uw reactie.

Jeroen: oneens

Gewoon compleet afschaffen! Niet meer van deze tijd! De strenge controle gaat ook nergens over. Laat ze op hondenpoep controleren dat durven ze niet want dan krijgen ze grote mond!

Geef uw reactie.

RGL: oneens reageert op Jeroen : oneens

Laat ze de hondenpoep opruimen. dan zijn ze misschien niet zo arrogant.

Geef uw reactie.

L.H: eens

Volledig afschaffen kost teveel. 2 uur is net genoeg om je wekelijkse rondje te doen door het voornamelijk lege dorp. We moeten de komst van nieuwe ketens stimuleren en de middenstand moet dit niet tegenhouden het is GEEN concurrentie maar aanbod voor iedereen. Misschien moeten de pandverhuurders eens hand in eigen boezem steken en de huren niet zo belachelijk hoog maken zodat er MEER aanbod komt met diversiteit en voor ieder wat wils.

Geef uw reactie.

Hannie: eens

Ik denk dat veel toeristen die bv op Center Parcs verblijven nu kiezen voor een bezoek aan Horst. Met de aanleg van een veilig fietspad van de parken naar Venray en een fietsroute naar Venray, kun je meer bezoekers aantrekken. Ook reclame maken voor 2 uur gratis parkeren zal hieraan bijdragen. Ik denk ook dat de huren te duur zijn in het centrum, er blijft zo geen winkel over!

Geef uw reactie.

Mevr. Kuipers: oneens

"Onderdeel van de winkelasten zijn de huren en beslist ook ozb die voor winkels nog steeds bestaat uit gebruikers- en eigenarendeel. Het is logisch dat het gebruikersdeel betaald gaat worden door de eigenaren,wier panden door de opknapbeurt centrum van c naar a lokatie gegaan zijn en daardoor enorm in waarde stegen" De kosten voor de winkelier dalen hierdoor en krijgt hij meer bestaanszekerheid waarom betaald parkeren gehandhaafd kan blijven.

Geef uw reactie.

Mev.Vermazeren Peeters: eens

Gaan meer naar Venray boodschappen en gaan nu naar Horst.

Geef uw reactie.

Chantal: eens

Parkeerkosten zijn een belemmering om in Venray te gaan winkelen.

Geef uw reactie.

j janssen: eens

nu ga ik in de wijk boodschappen doen immers voor het geld voor het parkeren kan ik ook eten kopen,en als het 2 uur gratis wordt is de drempel om in het centrum te winkelen veel lager, ook om snel iets te halen.

Geef uw reactie.

ben: oneens

Opheffen betaald parkeren lost geen leegstand op,de meeste winkelbedrijven zijn landelijk en kijken allen naar de cijfers en niet of hier betaald parkeren is, en of verfraaing van het centrum . Begrijpt men niet dat de economie zijn werk moet doen. Leegstand is landelijke trend.daarbij komt dat vrij parkeren € 40,00 per inwoner per jaar kost, al kom je er nooit met de auto.

Geef uw reactie.

J. Peeters: eens

De auto is de GROOTSTE MELKKOE DIE ER BESTAAT WANT; DE BRANDSTOF IS EEN met een groot bedrag aan accijns belasl. om te kunnen rijden. De wegenbelasting, om OP de weg te mogen komen is om niet vrolijk van te worden. Als je van de weg wilt komt daarbij nog een PARKEERGELD. Dit is melkerij voor de Staat en Gemeenten waar wij de belalers van zijn. Om over de BTW bij aankoop van een auto maar te zwijgen.

Geef uw reactie.

Amber: oneens

Minimaal 4 uur gratis parkeren. Of het hele betaald parkeren afschaffen.

Geef uw reactie.

g.thomassen: eens reageert op Amber : oneens

Met spoed helemaal afschaffen beste en goedkoopste oplossing

Geef uw reactie.

henk: eens

2 uur gratis is genoeg voor boodschappen in het dorp de knakenwinkels heb je dan wel gehad

Geef uw reactie.

Stella: oneens

Overal gratis parkeren. In de parkeergarage kunnen personeelsleden van winkeliers parkeren zodat dit probleem ook is opgelost. Werkgever/winkelier zal zelf toezicht moeten houden dat het personeel ook daadwerkelijk in de garage parkeert en net de beste parkeerplaatsen inneemt, dicht bij het werk.

Geef uw reactie.

g van kruijssen: oneens

Gratis parkeren, daar trek je klanten mee aan. Twee uur is veel te kort.

Geef uw reactie.

M.Gerrits: oneens

2 uur is te weinig. 4 uur lijkt me oké. Beboeten na 2 uur zal de mensen weer afschrikken. Telkens op de klok kijken. 2 uur is zeker voor de horeca veel te kort. Na 4 uur gele kaart met alleen een waarschuwing lijkt me wel goed.

Geef uw reactie.

R. Lenards: oneens

René Lenards Gewoon overal gratis parkeren. Parkeer-garage daar betaald parkeren voor vergunning houders.

Geef uw reactie.

Tiny Keysers: eens

Ben er voor dat betaald parkeren word afgeschaft en je kunt inderdaad binnen 2 uur de boodschappen gedaan hebben. En het scheelt me een hoop gedoe om mijn parkeerkosten terug te krijgen van mijn werkgever ik werk nl kn de thuiszorg en moet vaak in het centrum zijn.

Geef uw reactie.

Bibi: eens

Betaald parkeren is in venray schandalig duur. Daarbij zijn er weinig winkels. Voor mij niet aantrekkelijk meer om voor de lol en gezelligheid het dorp in te gaan. Het duur parkeren en de leegstand bederfd de gezellige sfeer. Maar dat is mijn mening.

Geef uw reactie.

Pieter: oneens

Maakt niets uit voor de winkels. Het is wel handig voor het personeel, hoeven ze niet zo ver weg te parkeren.

Geef uw reactie.

p.h.w.g.beijersbergen van henegouwen: eens

ik vind dat het gewoon gratis moet in horst en andere gemeentes is het ook zo voor mij maakt de prijs wel of niet betalen, ik heb een invalide kaart, maar er zo veel mensen die dan nog iets kunnen kopen in plaats van het parkeer geld

Geef uw reactie.

janssen: eens

De aantrekkingskracht van het centrum mag - net zoals in omliggende gemeenten - vergroot worden maar niet t.l.v. burgers;dit betekent verschuiving van een probleem. Onderdeel van de winkelasten zijn de huren en beslist ook ozb die voor winkels nog steeds bestaat uit gebruikers- en eigenarendeel. Het is logisch dat het gebruikersdeel betaald wordt door de eigenaren,wier panden door de opknapbeurt centrum van c naar a lokatie gegaan zijn en daardoor enorm in waarde stegen.

Geef uw reactie.

RGL: oneens reageert op janssen : eens

Hoge winkel huren , OZB , internet heeft allemaal mee te maken met het halen van lagere omzet, maar vergeet niet, dat de gewone man c.q vrouw, heeft tegenwoordig heel wat minder in de portomonee , vanwegens flinke huurstijgingen van hun huurwoningen, zorg premies , en elke jaar verhogingen van de zorg eigen risico, en zeker als er maar een inkomsten is, als er voor twee personen eigen risico betaald moet worden, tweemaal € 375 is gelijk aan een hele maand AOW voor twee personen.

Geef uw reactie.

Frie: oneens

Wellicht is er wel een relatie tussen betaald parkeren en bezoek aan een plaats om boodschappen te doen. Maar ik denk niet dat 2 uur vrij parkeren en daarna betalen een oplossing is. Dan moet je die 2 uur in de gaten gaan houden om niet te laat bij de auto te komen om weg te gaan of de parkeerschijf opnieuw in te stellen. Te omslachtig. M.i. is het of vrij parkeren of een zeer laag tarief instellen.

Geef uw reactie.

pieter de Vos: eens

Ik woon in Maashees. Eigenlijk logisch dat ik mijn boodschappen doe in Venray. Doe ik meestal toch niet, ga liever naar Boxmeer of Horst om daar meer ontspannen inkopen te doen. Niet alleen bespaart het mij wat geld maar nog belangrijker: geen stress om weer op tijd bij de auto terug te zijn. De 2 uur gratis optie zou mij meer doen winkelen in Venray, maar gratis parkeren (hoeft niet eens midden in het centrum te zijn) blijft aangenamer/ontspannender.

Geef uw reactie.

Adriaan: eens

Binnen 2 uur kan iedereen zijn boodschappen doen incl.koffie i n een lunchroom. In Horst kan dat ook. Je moet daar eens kijken op de grote parkeerplaats bij diverse supermarkten. Het is daar erg druk. De parkeergarage had niet gebouwd hoeven worden. Daar is nu niets meer aan te doen. Adriaan

Geef uw reactie.

Tonny: eens

Net lang genoeg om een terrasje te pikken! Of om de boodschappen te doen.

Geef uw reactie.

Henk: oneens

Mensen gaan na de twee uur weer weg en komt er daarna geen omzet meer. Beter is om vanaf een bepaald tijdstip het tarief lager te maken of een maximaal (dag)tarief. Dan blijven mensen langer.

Geef uw reactie.

Joep: eens

In 2 uur tijd kan men de boodschappen bij elkaar hebben, dus 2 uur vrij parkeren zou er al aan bij dragen. Je ziet het wel in Boxmeer daar kan het ook. Als men langer wil blijven mag er ook betalen tegenover staan. Ik denk dat de leegstand niet alleen met betaald parkeren te maken heeft. En wat meer tolerantie van de parkeerwachters zou ook gewenst zijn, nu kikken ze erop dat ze kunnen schrijven.

Geef uw reactie.

Gradje: eens

In 2 uur kun je veel boodschappen doen. wil je langer blijven dan ga je met de fiets. Ik ga alleen met de auto als ik iets moet ophalen wat niet in de fietstas past.

Geef uw reactie.

wil gtoeneweg: eens

hierdoor houden we de burgers uit Venray in Venray

Geef uw reactie.

marjanne: oneens

landelijke trend minder omzet internet is de boosdoener, winkeliers moeten hun webside niet promoten, er gaat toch niets buiten gezellig shoppen. verder mag je best betalen als je met je neus in het centrum wil staan, en parkeerwachters niet zo flauw wel betaald en iets te laat is iets anders als helemaal niet betalen dus niet dezelfde boete.

Geef uw reactie.

Peter: eens

Goed voor dagelijkse boodschappen. Verder parkeer tarieven verlagen en aanpassen aan tijdsduur met een max. van bv. € 3,00 per dag.

Geef uw reactie.

Klaas: oneens

Mewer omzet voor de winkels kan en mag geen doel op zich zijn. De leefbaarheid van het centrum is berlanmgrijker dan de olmzet van winkeliers. En voor de leefbaarheid is het gunstig indien het aantal winkels minder wordt en indien in plaats van winkels o.a. wonninfegenm komen. We hoeven dus helemaal niet te streven nar meer omzet van de winkels .

Geef uw reactie.

D de Haart: eens

Parkeren in Venray is erg duur

Geef uw reactie.

Henk: oneens reageert op D de Haart : eens

Hoe duur? Veel mensen weten het niet eens, maar roepen maar wat.

Geef uw reactie.

Bart: oneens

We doen in Venray net alsof het parkeerbeleid de oplossing is om de leegstand in het centrum tegen te gaan. Zoals inderdaad de landelijke tendens laat zien is het wel voor een deel waar. Maar kijk ook eens naar huurprijzen van de panden. Natuurlijk kan politiek Venray daar niet al te veel aan doen. Maar je kunt wel met zijn allen denken aan de oplossing voor het probleem. Maar betrek dan wel alle partijen die hierin een oplossing kunnen zijn, en gooi het niet alleen op het parkeerbeleid.

Geef uw reactie.

Peutertje: oneens

Ik ben het hier mee oneens omdat Venray niet meer de naam heeft om te gaan funshoppen. De landelijke tendens heeft zich ook in Venray voortgezet en dat alleen al leidt tot minder omzet. Verder krijg men een run op parkeerplaatsen die er dan niet zijn.

Geef uw reactie.

F.: oneens

Doordat de gemeente inkomsten mist wordt dit waarschijnlijk weer ergens anders weg gehaald.Dit zou ook weer eventueel lijden tot een hogere OZB verhoging.De inwoners van Venray betalen dan het gelag voor het gratis parkeren.

Geef uw reactie.

Joep: oneens

De omzet zal daardoor niet stijgen. Het is een landelijke trend dat detail het moeilijk heeft als gevolg van internetverkoop. Een winkelcentrum moet zich opnieuw "uitvinden" zodat het aantrekkelijk is om er te verblijven. Mensen willen in een cenrum tijdens het shoppen worden vermaakt, boodschappen doen ze wel in de grote winkels of internet.

Geef uw reactie.

Gertie: oneens

Hier los je de leegstand ook niet mee op. Kijk naar Uden, vergelijkbaar met Venray.Met ook veel grote plaatsen in de buurt. ( Oss, Veghel, Den Bosch ) Altijd veel bezoekers en weinig leegstand. Ook betaald parkeren. Maar wel een zeer gezellig en gevarieerd centrum. Daar komen de mensen voor. En dan boeit het niet dat ze eind van de dag 6 euro moeten betalen. Dus ondernemers en gemeente er is nog veel werk aan de winkel. En als het wordt afgeschaft, dan is het een sigaar uit eigen doos.

Geef uw reactie.

Theo: oneens

Slecht idee want de bewoners kunnen dan weer parkeerplaatsen gaan zoeken.

Geef uw reactie.

Baardmans: oneens

De huidige kosten voor betaald parkeren zijn bijzonder laag in vergelijking met de Randstad. Het gemak waarmee weer uit de parkeerplaatsen kan worden gereden is uiterst modern en exemplarisch. Wanneer de huidige inkomsten voor de eerste twee uur door de gemeente ergens anders vandaan moeten komen krijgt de burger een sigaar uit eigen doos.

Geef uw reactie.

Marcel: oneens

Ik zou zeggen overal gratis parkeren of de blauwe kaart. Misschien dat je het hiermee ook voor ondernemers wat aantrekkelijker maakt om zich in Venray te vestigen waardoor de leegstand wat minder zal worden. Verder vind ik dan ook dat inwoners die aan de rand van het centrum wonen en genoodzaakt zijn tot het gebruik van een invalide parkeerkaart wel hun huidige vaste parkeerplek moeten behouden.

Geef uw reactie.

monique: eens

het hangt volgens mij ook een beetje van het seizoen af, ik kan mij voorstellen dat het met slecht weer aantrekkelijker is om even met de auto winkels te bezoeken in het centrum.want de fiets is dan voor menigeen geen optie. betaald parkeren was zo wie zo geen slimme beslissing, maar parkeren vrijgeven en dan op de inwoners verhalen is wel een heel slecht idee, dus is dit een goed alternatief.

Geef uw reactie.

janssen: eens

In 2uur tijd kun je al veel winkels gezien hebben in venray. Als je toch al moet betalen voor parkeren kun je beter naar een grotere stad gaan als venray.

Geef uw reactie.

JX: oneens

Betaald parkeren heeft er zeker voor gezorgd dat het wat rustiger werd in de omliggende straten, men staat er echter niet bij stil dat het juist de buurtbewoners zijn die het merendeel van het Venrayse parkeerbeleid moet betalen doordat zij een parkeervergunning moeten kopen. Het betaald parkeren is er destijds mede door de Venrayse ondernemers en gemeente doorgedrukt om het centrum te "upgraden" wat nu dus jammerlijk mislukt blijkt.

Geef uw reactie.

Johanna: eens

Ontneemt de buurgemeentes om inkopen te gaan doen in Bergen , Gemert en Horst omdat daar gratis of ook met parkeerschijf kan worden geparkeerd.

Geef uw reactie.

Pieter: oneens reageert op Johanna : eens

Benzine is gratis immers ;-)

Geef uw reactie.

willem: oneens

Geloof daar niets van.Maar het zou oplossing zijn voor bezoekers van elders die bios/schouwburg of een restaurant bezoeken en na terugkomst (bv. op vrijdag) een bon achter de ruitenwisser vinden !! En dan dus "helemaal klaar zijn met Venray". Voorstel: neem proef met GRATIS parkeren van bv. 1 november tot en met 31 december. Daarna evaluatie wat effect is geweest (als dat überhaupt te bepalen is). Dan geen voortijdig verlies van investeringen etc. en omzetverlies beperkt.

Geef uw reactie.

Tanja: oneens

Je kunt beter eerste uur betaald parkeren maken en daarna gratis, of gewoon een vaste lage prijs voor onbeperkt parkeren, dit geldt voor de parkeerterreinen. Als het centrum wat te bieden heeft wordt er zonder mokken betaald voor parkeren, dit is nu dus niet het geval. Het ligt niet aan het betaald parkeren dat Venray "leegloopt" Venray moet ondernemender worden en meer actief in vernieuwing. Mensen willen geprikkeld en geëntertaind worden!

Geef uw reactie.

riet: oneens reageert op Tanja : oneens

Dag Tanja Met uw idee ben ik het grotendeels eens. De eerste 2 of 3 uur laten betalen en daarna gratis parkeren. De mensen die langer in het centrum willen blijven kunnen rustig winkelen of een terrasje pikken.

Geef uw reactie.

Leo: oneens

Betaald parkeren heeft ervoor gezorgd dat de bewoners in de straten waar nu betaald parkeren is bij hun woningen kunnen parkeren .Wanneer men geen betaald parkeren heeft zoals in de Dempseystraat,dan heeft men problemen met de bereikbaarheid.De vuilnisophaaldienst kan door slordig parkeren In deze straat soms de vuilnis niet ophalen! Ook worden toegangen naar woningen geblokkeerd door slordig parkeren!,

Geef uw reactie.

Frans Hendriks: eens

Het afschaffen van betaald parkeren gaat de burgers van Venray meer geld kosten. Bovendien wordt de beschikbaarheid van parkeerplaatsen slechter. Het mag wel goedkoper, dus bijvoorbeeld een bepaalde tijd gratis. De ondernemers zouden zelf meer creativiteit kunnen ontplooien. Daarnaast vind ik dat de mensen gestimuleerd moeten worden om niet met de auto naar het centrum te komen, maar op de fiets.

Geef uw reactie.

Martien: eens

Een winkelcentrum dat zo weinig te bieden heeft aan de consument hoort geen parkeergeld te vragen. Iedere bezoeker is dan meer dan welkom!

Geef uw reactie.

Jos: oneens

Binnen de ring Langeweg, Paterslaan, Julianasingel, laten betalen anders komen er veel wildparkeerders. Daarbuiten vrij zodat de mensen die er wonen hun tuintjes weer kunnen aanleggen ipv parkeerplaatsen voor hun deur maken.

Geef uw reactie.

ria: oneens

het is weer komkommertijd, dus wordt weer het betaald parkeren uit de kast gehaald. ik dacht dat we die discussie al een paar maanden eerder gehad hadden. Maar als de middenstand nu eens SAMEN afspraken maakt, en gezamenlijk een signaal afgeeft, dan komen we ergens, en de beleggers eens achter hun oren krabben met hun dollartekens, of een pand jaren leeg laten staan of toch voor een lagere opbrengst verhuren.

Geef uw reactie.

graaff: eens

Na het helpen van de banken met miljarden,moeten wij nu de middenstand sponserren.Wat een ondernemers hier in Venray.Wij betalen het gelag weer voor deze groep.Het is te gek voor woorden. Wat een beleid zoals gewoonlijk knudde.Betaald parkeren dan ontstaat er ook geen chaos

Geef uw reactie.

S V: oneens

neem een voorbeeld aan Horst !!! daar kun je parkeren met een Parkeer schijf. voor 2 uur.....en als je langer wilt winkelen gewoon de parkeerschijf...weer voor 2 uur verder instellen ...of gewoon met de fiets net als in Horst gewoon voor de winkel zetten...ik ga naar Horst !!!

Geef uw reactie.

ria: oneens reageert op S V : oneens

in Horst is het mogelijk midden in het centrum gratis te parkeren zonder parkeerschijf, bij het gemeentehuis bij de bibliotheek is een grote parkeerplaats aangelegd gratis parkeren GEWELDIG...

Geef uw reactie.

joos linskens: oneens

Betaald parkeren heeft m.i. geen enkele relatie met al dan niet minder omzet voor winkels, dus ook 2 uur gratis parkeren genereert niet meer omzet. Een winkelcentrum wint klanten door zelf aantrekkelijk te zijn en door de activiteiten die er plaats vinden die mensen trekken. Vergeet niet dat, de niet tegen te houden verdere ontwikkeling, van webwinkels de grootste invloed heeft op de verminderde omzet van winkels.

Geef uw reactie.

Ger: oneens

Inwoners van Venray weten nu zo langzamerhand wel hoe men zo voordelig mogelijk kan parkeren. Maar mensen van buiten willen inkopen doen het dorp bekijken enz. Dan is 2 uur gratis parkeren geen goed idee voor deze mensen, m.a.w. ze hebben meer oog voor de tijdklok dan voor het centrum met alles er op en er aan. Overigens denk ik niet dat als men het parkeren helemaal vrij maakt dat er dan ineens meer verkocht gaat worden. Waarschijnlijk wel meer toeristische mensen. En dat is mooi.

Geef uw reactie.

Dr.Pretorius: oneens

Het 2 uur vrij parkeren is voor mij persoonlijk geen reden om meer geld in Venray uit te gaan geven. Het aanbod van winkels in Venray vind ik persoonlijk zo matig, dat ik liever online koop. En als ik ga winkelen in Venray, dan ga ik of te voet, of parkeer ergens gratis. En lang winkelen in Venray, nee dank je.

Geef uw reactie.

sjef: eens

goed idee, heb geen inzicht baten/kosten oa van handhaving. betaald parkeren is zeker niet de enige reden van leegstand vele winkels

Geef uw reactie.

Carel Leenders : oneens

De burger gaat er voor betalen, niet de middenstanders. Voor het geld dat je aan benzine kwijt bent door op en neer naar Horst te rijden, kun je in Venray een halve dag parkeren.

Geef uw reactie.

Pieter: oneens reageert op Carel Leenders : oneens

Inderdaad!

Geef uw reactie.

p.hasselt: eens

het zal tijd worden want als de mensen naar de winkel gaan, en als ze moeten betalen voor parkeren dan doen ze dat niet, ik betaal ook niet voor een parkeer kaart. het leven is al duur genoeg, wij automobilisten moeten ook veel betalen, en van armoe moet ik ook op de fiets.

Geef uw reactie.

Jan J.: eens

Prima, voldoende tijd om te winkelen. Voor personeel e.d. is het te kort , dus je bereikt de doelgroep . Doen dus !

Geef uw reactie.

RGL: oneens

Ik geloof niet dat het meer omzet gaat opleveren voor de winkels, maar wel ergernis voor de bezoekers die het toch leuk vinden in Venray, en die lange wil blijven, moeten ze voor dat de twee uur om is, terug sprinten naar de auto om de meter bij te vullen.

Geef uw reactie.

Tom: oneens

De nevenkosten blijven dan net zo hoog. Parkeerwachters, onderhoud automaten en slagbomen. Helemaal afschaffen of niet

Geef uw reactie.

ikke: oneens

Neem een voorbeeld aan buurdorp Horst

Geef uw reactie.

Twan: oneens

Minder parkeerinkomsten komen ten laste van de Venrayse burgers. Wie graag met de auto komnt, moet daar voor betalen.

Geef uw reactie.

Ton: oneens

Als de winkeliers meer omzet willen hebben moeten zij ook het parkeerprobleem oplossen en niet het winkelend publiek. Zeker niet nu er nog een paar winkels over zijn zoals brillenzaken, schoenzaken en niet te vergeten eetgelegenheden.

Geef uw reactie.

Frank: eens

Dat is een prima compromis. Beter nog zou een verlaging van de parkeergelden zijn. De gedane investeringen moeten wel terugverdient worden, anders kunnen de burgers van Venray er weer voor opdraaien.

Geef uw reactie.

AM: eens

Ik ben het eens met 2 uur gratis parkeren. Alleen moet er ook gezorgd worden voor meer diversiteit in het winkelaanbod.

Geef uw reactie.

wim: oneens

Geen halfslachtig beleid. Dus volledig gratis parkeren en niet de eerste 2 uur gratis en daarna betalen. Maak beleid zo duidelijk mogelijk ! De enige overweging zou ik plaatsen bij de parkeergarage. Hier bijv. vast tarief van 2 euro.

Geef uw reactie.

Shron : eens

Ik vind het een goed idee alleen zit je inderdaad met mensen van buiten venray maar rij een rondje en parkeer weer op een andere plek niks aan de hand toch?. Alleen voor de mensen die met de auto naar venray moeten komen voor hun werk, misschien van een deel geen blauwe zone maken?.

Geef uw reactie.

Marian.: oneens

Wel voor de winkels, maar niet voor de terrassen. Ik vind dit voorstel een "iedereen tegemoet komen" keuze. Een "maar we kunnen moeilijk terug naar" keuze. Met 2 uur ben ik al blij, eerlijk is eerlijk, maar geef mij maar gewoon gratis parkeren. DAT is mijn keuze.

Geef uw reactie.

Cees van Elswijk: oneens

Het aanbod winkels neemt af en het aanbad horeca neemt hand over hand toe. Ik ga niet naar het winkelcentrum toe om een broodje te eten of een koffie te nuttigen. Nee ik wil iets kopen dat ik nodig heb. En met de kaalslag neemt die lust af en zoek je je heil op het internet. Het oude postkantoor - ook omgetoverd tot horeca. De grote straat - tel eens hoeveel winkels op zwart staan.

Geef uw reactie.

Wim: oneens

Als wij boodschappen moeten doen, dan is in de wijken van Venray voldoende gelegenheid en anders is Horst nabij.

Geef uw reactie.

Ineke: oneens

Het betaald parkeren gewoon afschaffen. Je zou verwachten als je parkeergeld moet betalen, dat de parkeerplaatsen dan ook onderhouden zullen worden. Dat is niet zo, dus dit geld wordt voor andere, misschien wel oneigenlijke, zaken gebruikt. Wat is toch het doel van betaald parkeren? Vroeger was het ook gratis.

Geef uw reactie.

riet: oneens

De blauwe parkeerkaart in het centrum, met 2 uur gratis parkeren zou ideaal zijn. Gratis parkeren zal niet gaan bijdragen aan de omzet voor de winkels. Mensen die uit gemakzucht niet ver willen lopen of uitgaan, houden de parkeerplaatsen juist bezet. Laat het winkelpersoneel hun auto "verplicht" in de parkeergarage plaatsen, dan blijven de parkeerplaatsen in en om het centrum vrij!

Geef uw reactie.

Louis: oneens

Het is en blieft en durp mit al zien domme politici, die menne dat ze alles het beste wiete, en weej staon langs de kant en wieten ut allemaol vul beter. Schrief die autokelder toch af, dat mosse ze toch ok op die flats daorbove!

Geef uw reactie.

Wim Lenssen: oneens

Bij twee uur gratis parkeren ontstaat hetzelfde probleem als met een blauwe zone van twee uur. Alhoewel er nu veel winkels leeg staan moet je bezoekers juist voor langere tijd trekken en dat is nu met betaald parkeren ook het geval. Zie maar hoe vol de terrassen zitten. Betaald parkeren gewoon handhaven. Op vakantie betaal je in vergelijkbare plaatsen ook of je kiest voor lopen of het openbaar vervoer.

Geef uw reactie.

Peet: oneens

Tjonge jong jonge... En dáár worden éllelange vergaderingen over gehouden?? Schaf dat héle betaald parkeren toch af. Venray hoeft niet zo hoog te vliegen... Het is een gewoon dorp...(dus géén stad)

Geef uw reactie.

Harrie Arts: oneens

Als je aangeeft dat het gratis parkeren wordt, dan ook helemaal gratis en geen beperkingen. Gaan we vanuit de dorpen naar Venray dan zijn twee uur snel om. Zeker als je nog een terrasje wilt pakken.

Geef uw reactie.

Margo: oneens

De grote parkeerplaatsen waar de mensen aan gewend zijn tegen een redelijk tarief gewoon open laten! Veel mensen zijn daar al aangewend! De straten daar buiten weer vrij! Wie graag verder loopt zet hem toch wel buiten de betaald zone. En 2 uur vrij parkeren trekt echt niet meer klanten.

Geef uw reactie.

riet: oneens reageert op Margo : oneens

Dag Margo Even mijn reactie. Ik ben het gedeeltelijk met jou eens, maar om mensen buiten de betaalde gebieden te laten parkeren is géén optie! Ik woon aan de rand van het centrum. Mensen parkeren hier hun auto om maar niet te hoeven betalen. Met als gevolg dat de parkeerstroken bij de woning bezet worden. Niet gunstig dus!!!

Geef uw reactie.

Anny: oneens

Ik vind het toch wel een aanrader om het helemaal af te schaffen , ik denk dat Venray weer ons gezellige stadje word wat het vroeger ook was,

Geef uw reactie.

Jan: oneens

Mensen houden niet van een tijdsdruk, 2 uur is een klein venster zeker voor mensen van buiten venray

Geef uw reactie.

Enige tijd geleden besloot het college van B&W om het betaald parkeren in Venray volledig af te schaffen. Aanleiding daartoe was de uitdrukkelijke wens van de ondernemers in het centrum om zodoende de omzetdaling en leegstand tegen te gaan. Vanwege de daarop volgende discussie in de gemeenteraad, waarbij enkele politieke partijen een ander standpunt......

Lees verder