ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De Oekraïnse vluchtelingen zijn in onze gemeenschap van harte welkom.

donderdag, 10 maart 2022 12:39 De Oekraïnse vluchtelingen zijn in onze gemeenschap van harte welkom.

REACTIES

Paul: oneens

Natuurlijk moeten de Oekraïnse vluchtelingen geholpen worden. Die hebben onze hulp hard nodig. Maar vanavond werd het probleem ontrent de opvang voor asielzoekers uit andere landen uitgelegd op tv. Daar werd nu geopperd om de asielzoekers te gaan plaatsen op plekken die eigenlijk voor Oekraïnse vluchtelingen aangemeld waren. Dus voor degene die een plek opgegeven hebben, je weet nog niet wat je thuis of in de regio gaat krijgen. Sommige politieke figuren willen zelfs al een noodwet gaan maken om lege ruimtes bij mensen thuis te kunnen confisqueren. Ik zeg niet wie maar begint met een B en eindigd op ruls.
Dus zeg ik op dit moment even nee

Geef uw reactie.

René Lenards Venray plenards@xs4all.nl : eens

Natuurlijk ben ik het met de stelling eens, maar daar moet niet te gemakkelijk over gedacht worden want zo eenvoudig is het niet.
Het zijn alleen moeders met kinderen want de mannen mogen niet het land uit. Mijn gevoel is er wordt alleen maar gepraat en kranten vol geschreven . De ene praat show naar de ander door mensen die er geen verstand van hebben wat de ellende daar echt inhoud. Waar alle aandacht over moet gaan hoe komen we morgen van Poetin af, want dat is het echte probleem.
Wij praten en schrijven maar zorgen dat Poetin morgen weg is lees of hoor ik nergens.
Ik heb de tweede wereld oorlog mee gemaakt en hoop en bid dat er geen derde komt.
Ton van Reen schreef maandag in de Limburger hier zijn tekst = Iedereen heeft het over OekraÏne . Maar weet je dat er op dit moment zestig oorlogen bezig zijn op deze aarde ?= Wat is de echte reden dat Poetin zolang zijn gang kan gaan. Het is meer dan erg wat daar gebeurd stoppen met praten en schrijven en alle aandacht besteden dat hij en zijn kliek morgen weg is.

Geef uw reactie.

Monique: eens

Absoluut, maar hopelijk ook andere vluchtelingen, die voor behoud van hun leven hebben moeten vluchten.het zal toch niet worden jullie wel, jij niet? Strenger toezicht houden harder optreden naar diegene die misbruik maken, van onze gastvrijheid.schijnt moeilijk te zijn, maar daar moet ook een prioriteit liggen, en zo snel mogelijk.
en nu we toch de deuren openzetten voor vluchtelingen, ook aub ruimte maken voor de huisdieren die ze meenemen.dierenartsen in grote steden helpen zoveel ze kunnen. Vaccinaties tegen diverse ziektes zijn erg belangrijk. Ook voor ons, dus dierenartsen wat gaan jullie doen?
En ze zijn toch ook welkom, het zal toch niet zo zijn jij erin maar laat je hond kat kanarie buiten.er zijn al veel vrijwilligers die hun hulp aanbieden.
Geweldig, en laten we ons gastvrij opstellen, en helpen waar we kunnen, Ik doe in ieder geval graag mee.

Geef uw reactie.

PC Koster: oneens

Natuurlijk moet mensen die uit levensgevaar vluchten noodzakelijke hulp worden verleend. Het gedwongen leveren van hulp, zoals wederrechtelijk in bezit nemen van andermans eigendommen, om daarmee hulp aan te bieden is geen optie. Alleen vrijwillig.

Geef uw reactie.

Gosia: eens

mensen uit Oekraïne hebben deze hulp nodig

Geef uw reactie.

Henk: eens

zelf heb de oorlog niet meegemaakt heb alleen maar van horen zeggen daar worden we niet vrolijk van dus ja die mensen moeten opgevangen worden

Geef uw reactie.

wim: eens

Die moeten zeker geholpen worden....

Geef uw reactie.

Yvon: eens

mensen behoren ten alle tijden met elkaar tegen onrecht, oorlog in opstand te komen door solidair te zijn en elkaar te helpen, geld ook voor de dieren daar

Geef uw reactie.

Hans B: eens

Oorlog in Europa. Ik dacht dat dat niet meer kon geburen. Helaas, het is niet zo. Putin heeft zich wederom getoond als een despoot. Zijn wil is wet. Deze vluchtelingen uit Oekraïne moeten geholpen worden.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Stel je voor dat je zelf in zo'n ellendige situatie zit, dan zou je toch ook graag geholpen worden. Deze mensen hebben alles achtergelaten en dan is het niet meer dan normaal dat je helpt.

Geef uw reactie.

Rob Grootjans: eens

Zeer zeker helpen.
Nu we weer eens zien hoe een situatie in een land bepaalt wordt door buitenlandse mogendheden, laten we ook zorgen voor vluchtelingen uit andere landen.
Ander land, dezelfde oorzaken, laten we daar ook duidelijk over zijn naar de politiek.
Minder vechten, meer samenwerken, meer ondersteunen op gelijkwaardige basis.

Geef uw reactie.

Henk Jansen: eens

Heb de tweede wereldoorlog meegemaakt en wij moesten ook ons huis verlaten en werden door voor ons toen vreemde mensen hartelijk in huis opgenomen

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

We moeten die mensen zoveel mogelijk helpen. Voor ons zijn dit gewoon westerlingen die ook nog eens willen werken als het nodig is. Al is dat nu niet aan de orde.

Geef uw reactie.

Paul C: eens

Hoe kan het anders! Triestig om mee te leven en onacceptabele situatie in 2022, en dit voor iedereen.

Geef uw reactie.

Hans: eens

Natuurlijk gaan we die mensen helpen. Dit zijn dan ook geen economische vluchtelingen want daar hebben we er genoeg van.

Geef uw reactie.

Joke Brands: eens

Uiteraard moet er hulp geboden worden..het is verschrikkelijk om de beelden op tv te zien, waarin de mensen afgeslacht worden, waar baby’s overlijden, waar er een tekort aan de meest elementaire behoeften is ontstaan. En allemaal dankzij de grootheidswaanzin van ene Putler, zoals ik hem noem! Rook hem uit, net als gebeurd is bij Saddam Hussein en Osama Bin Laden en Khadaffi. Weg met die onmensen!

Geef uw reactie.

Tom: eens

van zelf sprekend

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Heel erg mee eens!

Geef uw reactie.

H.Arts: eens

De vluchtelingen zijn welkom in de huidige situatie.
Wel ga ik er vanuit dat de vluchtelingen weer terug gaan als het rustig is in de Oekraïne.
Ons landje is al vol genoeg

Geef uw reactie.

René: eens

Duidelijk dat het overgrote deel vlucht voor oorlog en geweld dus actief helpen, het is geen stroom alleenstaande mannen.

Geef uw reactie.

wim: eens

Natuurlijk eens met de stelling. Ik vind dat de gemeente maar eens haast moet maken met huisvesting van vluchtelingen uit Oekraine. Gas op de lollie. Tot nu toe alleen maar geouwehoer en geen aktie. Hetzelfde geldt voor tijdelijk AZC in evenementenhal. Wat een getreuzel ondanks eerdere ervaringen met COA. Maar even niet luisteren naar bezwaren omwonenden.
mbt vluchtelingen Oekraine, Er staan genoeg kleine bedrijfshallen leeg in Venray. Den Hoebert staat al jaren leeg. Annapark paviljoen Bernhard. Paschcalis ??? Oude paviljoens Servaas. Sporthal. Deel Raaylandcollege wat leeg staat. The B. Ysselsteyn De Peelhaas.

Geef uw reactie.

Herman: eens

Zij moeten hun land ontvluchten en daarom zijn ze welkom,maar stuur wel al die gelukszoekers terug die hier niets te zoeken hebben, zodat deze mensen hier veilig kunnen verblijven en welkom zijn. Stuur opvang voor deze mensen en die gelukszoekers terug naar eigen land.

Geef uw reactie.

Theo: eens

Als je land aangevallen wordt door een leugenaar, machtswellusteling, despoot en zeer gemene man, hoop je te kunnen vluchten of te vechten. De vluchtelingen moeten hier goed opgevangen worden en snel naar school en bezigheden begeleid worden.

Geef uw reactie.

Henk Deegens: eens

Mensen die in zo'n grote nood verkeren moet geholpen op een nette en menselijke manier , dus zeker niet vele dagen in grote evenementenhallen , max 4-5 dagen , maar daarna moet men deze mensen plaats bieden op bungalowparken of de hulp inroepen van Kafra Housing ( https://kafrahousing.com/ )

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Wie in zo n grote nood is en alles moet achterlaten moet je helpen

Geef uw reactie.

Jan J.: eens

De afgrijselijke , satanische despoot (P) moet weten dat wij , in onze vrije wereld , 100 % achter de Oekrainse bevolking staan.
Waar mogelijk deze mensen in onze gemeenschap opnemen .

Geef uw reactie.

Ivonne Kuiper: eens

Hier wordt groot onrecht aangedaan. Een man met grootheidswaanzin stort medemensen in het ongeluk. Deze slachtoffers verdienen onze hulp en ons respect op elk gebied.
Leugenaars moeten worden gestraft!

Geef uw reactie.

Tassie: eens

Deze mensen vluchten voor oorlog en daar moet je alle hulp aan geven die nodig is.
Deze mensen hebben veel meer recht op hulp dan de vluchtelingen uit veilige landen!
Geef de vluchtelingen buit Oekraïne voorrang. Als je zelf in zo'n situatie zit hoop je ook dat anderen je helpen. Het is vreselijk wat deze mensen mee moeten maken.

Geef uw reactie.

Sib: eens

Hoe we anno 2022 weer terug zijn in een waanzinnige oorlog die door één man wordt uitgevoerd en geregisseerd word door een club steenrijken en gesteund wordt door een grote groep vazallen!
Kan niet wachten op de dag dat ze poetin en zijn bende in de bak gooien in Scheveningen of tussen de terroristen in de gevangenis in Cuba! Wat een monsters!...

Geef uw reactie.

Hans Bolwerk : eens

Uit humanitaire gronden, ook voor mensen uit andere oorlogsgebieden

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

We moeten helpen denk ook militaire hulp. We blijven nu achter.

Geef uw reactie.

Hay: eens

Deze mensen hebben NU hulp nodig, dus zijn ze wat mij betreft welkom.

Geef uw reactie.

Is de Oekraïne ver van ons bed ?

De oorlog in de Oekraïne beheerst het dagelijks nieuws.
Naast de verschrikkelijke televisiebeelden van dat oorlogsgeweld is er een niet aflatende stroom van vluchtelingen uit dat land.
Miljoenen inwoners van Oekraïne die noodgedwongen......

Lees verder