ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Fietsen door het winkelcentrum staat ter discussie.

woensdag, 06 mei 2015 08:00 Fietsen door het winkelcentrum staat ter discussie.

Mens erger je niet in de Schoolstraat.

In de maand mei hebben de inwoners van de gemeente Venray hun mening gegeven over het fietsverbod in het winkelcentrum.
Op de website Burgers van Venray stond in die maand de stelling : “ Ik erger me eraan dat vooral jongeren het fietsverbod negeren”.
Er hebben meer dan 800 personen deze stelling op die website bekeken.
Daarvan hebben er 210 daadwerkelijk gereageerd door een keuze te maken.
En van die groep was een meerderheid van 58 % het oneens met de stelling en ergert zich niet, terwijl 42 % aangeeft zich wel te ergeren aan het negeren van het fietsverbod.

De reacties die op de site zijn geplaatst lopen nogal uiteen.
Men vindt dat het niet alleen de jongeren zijn die het fietsverbod negeren, ook ouderen trekken er zich soms niets van aan. Overigens maken er veel meer jongeren dan ouderen gebruik van een fiets.

Met name het fietsen in de Schoolstraat wordt als een ergernis ervaren bij de meeste reacties.
De “fiets-omleidingsroute” via de Hoenderstraat en het parkeerterrein van de EMTE wordt als gevaarlijk beschouwd omdat je door auto’s kunt worden aangereden.
Bovendien worden er een aantal - wellicht bruikbare - suggesties gedaan.
Een ervan is het fietsverbod te laten gelden tijdens de openingstijden van de winkels.
Een ander voorstel is om alleen in de Schoolstraat het verbod op te heffen.
Omdat over de Grote Markt, het Schouwburgplein en het Henseniusplein overal kris-kras gefietst mag worden is een aan de bestrating herkenbaar fietspad duidelijker voor zowel fietsers als voetgangers.

Een veel geplaatste opmerking is dat er helemaal niet wordt opgetreden tegen de overtreders. Sommigen willen dat de BOA’s daartoe worden ingezet in plaats van ze alleen maar parkeerboetes uit te laten schrijven.
Heel bizar in dit verband is het voorval dat op woensdag 20 mei plaatsvond.
Over ergerlijk gedrag gesproken……
Drie onbekende jongens hebben woensdagmiddag in de Schoolstraat een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente Venray mishandeld.
De BOA had het drietal aangehouden omdat ze fietsten waar dat niet mag. De medewerker kreeg vervolgens een karatetrap in de borst toen hij de jongens wilde tegenhouden om verder te fietsen. Burgemeester Hans Gilissen heeft aangifte gedaan van de mishandeling bij de politie en roept getuigen op zich te melden bij de politie. (redactie Omroep Venray)


Op de website: www.burgersvanvenray zijn onder “vorige stellingen” alle geplaatste reacties nog na te lezen.
Hopelijk lezen de beleidsbepalers op het gemeentehuis die reacties ook zodat er gepaste maatregelen worden genomen !

 

REACTIES

Antoine: oneens

Jongeren zijn over het algemeen minder gezagstrouw. Zij demonstreren dus eerder de onduidelijkheid over inhoudelijke noodzaak en wenselijkheid van regelgeving. Kennelijk evalueert de gemeente middels boetes ook niet het effect van hun maatregelen want ze weten niet welke leeftijdscategorie hun regels overtreedt.

Geef uw reactie.

Gertie: oneens

Dat fietsverbod is o.k. in de middaguren als de winkels open zijn, maar de vrachtwagens mogen gewoon wel lossen smorgens en door de Schoolstraat rijden, laat de fietsen dan ook fietsen. Als de winkels gesloten zijn, geen fietsverbod, dus na zessen en voor negenen en zondag.

Geef uw reactie.

Rob: eens

Er is niet voor niets een fietsverbod. Het moet allemaal maar kunnen en de jeugd heeft het besef van regels naleven verloren.

Geef uw reactie.

Margo: oneens

Ik erger mij eraan dat ze Venray te stadse allures hebben! Ik ben een paar weken geleden in Amsterdam, Haarlem en Utrecht geweest en wordt overal gewoon gefietst! Niet iedereen kan en wil de stukken lopen die de gemeente aan wijst. En het zijn zeker niet alleen de jongeren ook veel ouderen fietsen in Venray en die moeten toch het voorbeeld geven@

Geef uw reactie.

m.: oneens

lekker onduidelijk en onlogisch zie bericht geplaatst hieronder . niet alleen de jongeren negeren het fietsverbod , ook de ouderen Ik erger me meer aan de scootmobiels die met een vaartje door de winkelstraat scheuren . oneens dus.

Geef uw reactie.

leo: oneens

ik ben het oneens omdat ik vind dat niet alleen de jongeren hierop aangesproken moeten worden maar ook de ouderen. verder zou er best in de avond en nachturen gefietst kunnen/mogen worden.

Geef uw reactie.

Burger: eens

Ik erger me vooral aan het ergerlijke gedrag van drie jongeren die het gore lef hadden om een BOA die in de Schoolstraat zijn plicht deed met een karatetrap aan te vallen en doodleuk weer door te fietsen !

Geef uw reactie.

R G L: eens reageert op Burger : eens

Ik ben met u eens, zo te zien , er is meer aan de hand met de jeugd van tegenwoordig, dan alleen maar het overtreden van een paar regels.

Geef uw reactie.

Henri: oneens

Het zijn zeker niet alleen jongeren die het fietsverbod overtreden, dus oneens met de stelling. Maar ik erger me wel aan de fietsers in de Schoolstraat en zeker in de Grotestraat. Ik vind; handhaven of het fietsverbod afschaffen, dat laatste in ieder geval in de Schoolstraat. Kennelijk kost handhaven te veel geld. Dat maakt dat mensen de vrijheid gaan nemen.

Geef uw reactie.

A Martens: oneens

Het is een stuk gezelliger met fietsers in t straatbeeld. Het zou best mogelijk zijn om een fietsstrook te maken in de schoolstraat.

Geef uw reactie.

Anoniem : oneens reageert op A Martens : oneens

Precies! In de grotere steden waar het zelfs drukker is kan het ook. Men kan echter wel gewoon gepaste snelheid op de fiets aanhouden en kijken of je niemand hindert. Het gros van de voetgangers kijkt bijvoorbeeld niet uit. Eerst oversteken dan kijken en dan heb ik het over dat ze andere voetgangers, niet per se fietsers hinderen.

Geef uw reactie.

m.v.goch: eens

Eens met de stelling ,je telt niet op fietsers en als er dan toch een komt word je nog uitgescholden als je niet tijdig aan de kan bent.

Geef uw reactie.

Lucy: oneens

Ik denk niet dat het zinvol is dat het negeren van het fietsverbod aan een bepaalde leeftijdsgroep gekoppeld wordt. Dat levert onnodig irritatie op en de vraag blijft in hoeverre dit een feit is.

Geef uw reactie.

Jos B: oneens

In heel Venray het fietsverbod afschaffen. Dan snappen alle voetgangers/fietsers dat er elk moment een voetganger/fietser aan kan komen. Dan gebeuren er zeker minder ongelukken en is er nog zekerder minder ergernis over al die overbodige regeltjes en ergerlijke handhaving.

Geef uw reactie.

E.Koenen: oneens

Veel ouderen en jongeren negeren het verbod. Vooral voor vreemden onduidelijk, waar wel/niet gefietst mag worden. Beter door de Schoolstraat fietsen dan Hoenderstraat/kruising Bontekoestraat/uitrit parkeerplaats EMTE. Dit is een erg gevaarlijk kruispunt, snap werkelijk niet dat dit verkeerstechnisch goedgekeurd is

Geef uw reactie.

kevin Vievermanns: oneens

Ik zie meer ouderen dan jongeren het verbod negeren. Dus de stelling in het algemeen klopt niet.

Geef uw reactie.

Kees: oneens

Ik erger me aan alle fietsers in het voetgangersgebied. Helaas wordt het alleen maar met een enkel bordje aan het begin van de brede straat duidelijk gemaakt wat voetgangersgebied is, een bord wat je al fietsend makkelijk mist omdat je let op al die voetgangers die voor je wielen dreigen te lopen. Bij het opnieuw bestraten van het winkelgebied was het beter geweest om heel de straat dezelfde kleur tegels te geven zodat ook daarmee duidelijk is dat je in een voetgangers gebied loopt (of fietst).

Geef uw reactie.

jan de bruijni: eens

heb er zelf geen last van, maar ik vindt het ongehoord dat de jeugd zich toch al nergens wat van aantrekt. maar niet alleen de jeugd negeerd het fietsverbod, ook ouderen doen hetzelfde. flinke boetes en meer controle helpt misschien, en geen waarschuwing geven, dit helpt niet

Geef uw reactie.

p.hasselt: eens

fietsen door het centrum moet men eerbiedigen houd je aan het gebot heb je geen probleem, ik vind dat wij nog steeds kunnen lopen, dus zet de fiets neer waar het mag.

Geef uw reactie.

Moon : eens

Vind de stelling niet helemaal correct want erger me aan iedereen fietst door het centrum.

Geef uw reactie.

anonymous: oneens

weetje wat een beter stelling is. fietsers die zich ergeren aan voetgangers die niet uitkijken waar ze lopen. want als ik fiets waar je mag fietsen erger ik me meer aan de voetgangers die niet uitkijken en gewoon midden op straat lopen terwijl er het een fiets zone is. als ze over een fietsverbod gaan klagen voor fietsers dan moet er ook een verbod op komen voor voetgangers voor niet lopen op de weg waar gefiets word

Geef uw reactie.

Adriaan: eens

Waarom ik me erg? Een verbod is een verbod. Dat moet nageleefd worden. Het valt mij ook op dat voorAL DE JEUGD HET NEGEERT. Het is bovendien nog gevaarlijk ook. Ik vind dat handhaving moet gebeuren. Waarom moet fietsen in de Schoolstraat gehandhaaft worden.Ik kan naar het Noorden fietsen via de Grote Markt.

Geef uw reactie.

anonymous: oneens reageert op Adriaan : eens

het is nog gevaarlijker als voetgangers gewoon midden op weg lopen waar wel gefiets mag worden en niet eens uit kijken voor fietsers das nog gevaarlijker

Geef uw reactie.

Hennie: oneens

Er is geen capaciteit/motivatie om te handhaven en er is maar een beperkt draagvlak voor het fietsverbod . Afschaffen of goed organiseren !

Geef uw reactie.

Marian: oneens

Fietsen in de Schoolstraat moet toegestaan worden.

Geef uw reactie.

F.P.Arts: eens

Er fietsen jongeren maar ook ouderen waarom een fiets verbod waar toch niets mee gedaan word?

Geef uw reactie.

eric: eens

Pas liep ik in de Schoolstraat. Tot mijn verbazing zag ik een hele groep fietsers. Het bleek een klas van het Raaylandcollege te zijn. Inclusief 2 docenten (!!) Ik schudde mijn hoofd, en liep verder. Ongelooflijk.....

Geef uw reactie.

Renate: oneens

Ik vind dat fietsen in de Schoolstraat toegestaan moet worden. Het zijn echt niet alleen de jongeren die daar fietsen.

Geef uw reactie.

Wilma Vergeldt: oneens

Het is voor oudere die niet goed ter been zijn en voor minder valide zonder rolstoel ook wel fijn om weer eens in het centrum van Venray te kunnen komen. Nu moet je ook nog terug lopen naar je fiets.

Geef uw reactie.

ria: oneens

wat mij als buitenstaander in Venray zo tegen valt terwijl ze hoog van de toren blazen, het is onduidelijk, het staat niet overal goed aangegeven. ook de overgang in kleuren is weggevallen je zult maar kleurenblind zijn alles is rood . er is ook nergens controle. zelfs in de grote straat wordt er gefietst. als jullie iets afspreken zorg er dan voor dat er ook controle is, anders kun je beter beter geen afspraken maken.

Geef uw reactie.

Dominic Timmermans : oneens

Niet alleen de jongeren hoor. Kijk is naar de ouderen en mensen van buiten af.

Geef uw reactie.

Bert Timmerman: eens

Het gaat er niet om jongeren na te wijzen. Als de meeste mensen hun fietsen netjes stallen en er toch voor kiezen dan maar met boodschappen te sjouwen moet de rest daarmee solidair zijn. Er valt misschien wel iets te zeggen voor openstelling van de Schoolstraat voor fietsers in de stille uren, bijv. na sluitingstijd van de winkels. Er loopt dan bijna geen mens meer. Het is gezelliger om door de binnenstad te fietsen als het donker is.

Geef uw reactie.

Sanne: oneens

Ik mis de Schoolstraat als fietsroute. Begrijp het daarom ook dat daar nog steeds wordt gefietst en erger me er dus niet aan.

Geef uw reactie.

Elle: oneens

Ik vond het persoonlijk prettiger toen je nog gewoon mocht fietsen in dorp. Je fietst sneller even naar de winkel vind ik. En dat jongeren het negeren snap ik wel , het snelste is toch door de Schoolstraat als je van de ene naar de Andere kant moet.

Geef uw reactie.

Edwin: oneens

ik vind dat de Grotestraat de winkelstraat is en de Schoolstraat moet worden vrij gegeven voor fietsers. Ik ben 51 en negeer het verbod ook. Flauw om alleen de jeugd de schuld te geven..,

Geef uw reactie.

lucia: oneens

Kansloos dat fietsverbod. Gewoon overal in het centrum fietsen. Goed voor de omzet van de winkeliers ook zou ik denken. Waarom moeilijk doen als t ook makkelijk kan ?!

Geef uw reactie.

Mees: oneens

Altijd de jongeren hebben het gedaan... ik zie zoveel volwassenen zelfs wat oudere mensen fietsen op de stukken waar je niet mag fietsen... ik zou dit verbod opheffen

Geef uw reactie.

R G L: eens reageert op Mees : oneens

om dat een andere het doet, is geen excuus om het zelf te doen !!!

Geef uw reactie.

Twan: oneens

oneens omdat je veiliger door de schoolstraat fiets dan die stomme omweg langs diegevaarlijke parkeerplaats waar je 3keer aangereden kunt worden.. laat fietsers gewoon door de schoolstraat fietsen ..dan is het duidelijk dat t mag...en ff opelkaar letten is dat zo erg.??

Geef uw reactie.

R G L: eens

Het leven is heel simpel, er zijn regels en verkeersborden, als je een bord ziet , dat het verboden is te fietsen, dan stap je van de fiets af, is dat zo moeilijk ?

Geef uw reactie.

Ria: oneens

Nog heel even en dan maakt het niet meer uit of er wel of niet gefietst mag worden in het winkelgebied, want dan komt er geen hond meer winkelen. Als ik nu zie wat er allemaal leeg staat terwijl deze winkels ooit allemaal in gebruik waren is het een kwestie van tijd ,dan kun je bij wijze van spreken zelfs met een tank nog geen schade meer aanrichten. Want leegstand is de voorloper van verval.Ik zie trouwens regelmatig mensen fietsen in het winkelgebied maar een handhaver zie ik nooit.

Geef uw reactie.

A.: oneens

Niet alleen jongeren fietsen hier. Ook aan ouderen erger ik me. Het fietsverbod in de Schoolstraat moet opgeheven worden, het is daar niet druk er moet dus gewoon gefietst kunnen worden. En buiten sluitingstijd moet het verbod al helemaal opgeheven worden, weinig mensen zullen er last van hebben als er dan gefietst wordt.

Geef uw reactie.

Pieter: oneens

Er is maar 1 echte winkelstraat in Venray: Grotestraat. Overal elders: gewoon fietsen!

Geef uw reactie.

hans : oneens

Er wordt over het algemeen veel gefietst in de voetgangerszones, door jongeren, maar vooral ook door minder jongeren. Meer controleren en aangeven ( bij de borden, " vanaf hier niet meer fietsen") wat een boete kost wil misschien wel helpen.

Geef uw reactie.

j.linskens: oneens

1. de stelling vind ik onjuist, er zijn waarschijnlijk inderdaad meer jongeren die in de Schoolstraat fietsen, maar, er zijn waarschijnlijk ook meer jongeren op de fiets onderweg. 2. de te volgen route via de eindstraat/hoenderstraat is volstrekt onlogisch. 3. handhaving is niet te doen. 4. handhaving geschiedt slechts sporadisch, heeft dus op deze manier geen zin. 5. ik vind de overlast in de Schoolstraat nogal mee vallen.

Geef uw reactie.

Edgar: oneens

HET ZIJN NIET ALLEEN DE JONGEREN DIE HET VERBOD NEGEREN. EN DAT SCHOOLSTRAAT EN GROTESTRAAT GEWOON VERBODEN MOETEN BLIJVEN EN MEER CONTROLEREN EN BEKEUREN

Geef uw reactie.

Theo: oneens

Het is lastig om rond het centrum heen te fietsen, zeker gezien de constructiezone ten noorden van de EMTE. Zeker als winkels dicht zijn is het dan ook onzin om niet over de pleinen te mogen fietsen.

Geef uw reactie.

TS: oneens

Ik erger me inderdaad aan de fietsers, maar dit zijn absoluut niet alleen jongeren. Verder vind ik inderdaad dat buiten de openingstijden van de winkels er gewoon gefietst kan worden.

Geef uw reactie.

Yvonne: oneens

Voetpaden genoeg om veilig te kunnen winkelen. Je fiets aan de rand van het centrum zetten is geen optie. Hoe gemakkelijk wil je het de dieven maken? De bewaakte stallingen liggen ongunstig. Voor iemand die slecht ter been is, is het centrum allesbehalve toegankelijker geworden door het fietsverbod. Het verbod zou in de Schoolstraat moeten worden opgeheven en in de Grotestraat moet het gewoon mogelijk zijn om met de fiets aan de hand te kunnen lopen.

Geef uw reactie.

Mark : oneens

Alleen tijdens winkeltijden een verbod!

Geef uw reactie.

Maikel: oneens

Tijdens winkeltijden een verbod (9.30 t/m 18.00 en vrijdag van 9.30 t/m 21.00)

Geef uw reactie.

Marielle: oneens

De Grotestraat en de Bleek moeten fietsvrij gehouden worden. Wat mij betreft in de schoolstraat gewoon lekker laten fietsen. Daar is plaats genoeg en is het nooit zo druk dat het gevaarlijke situaties oplevert. Mensen die daar lopen kunnen mooi aan de zijkant lopen en als ze over gaan steken kunnen ze ook gewoon even goed kijken.

Geef uw reactie.

Bas Mennink: oneens

iedereen moet gewoon overal kunnen fietsen

Geef uw reactie.

Jos: eens

Maar ga ook eens op de Keizershof kijken. Voetgangersgebied heet dat daar. Iedereen uit Veltum fietst daar om naar het centrum te gaan. Strengere controle dus. Regels zijn regels.

Geef uw reactie.

Rene: oneens

Ik fiets zelf voor 10 uur en na sluitingstijd door het centrum en op alle tijden door de Schoolstraat. Fietsers zijn zowel oud als jong dus de leeftijd maakt niet uit. Parkeren op de fietsen stallingen is erg vervelend, waarom als ik met de fiets ben (en niet met de auto) moet ik alsnog een stuk lopen. Het valt op dat sommige van onderstaande reakties zelfs agressief zijn, vreemd als het over regels gaat, een balk ipv een splinter?

Geef uw reactie.

Mariel: eens

Ik ben me meerdere malen kapot geschrokken als ik vanaf De Emte doorliep richting de Grote Markt, en bijna overhoop werd gereden door een fietser die met volle vaart door de Schoolstraat fietst en helemaal niet afremt voor de kruising. Je ziet ze echt niet op tijd aankomen! en zij kijken niet uit (vaak te druk met hun smartphone bezig). Na sluitingstijd van de winkels lijkt het me geen probleem, maar overdag fietsen ze maar om via Emte en fietspad.

Geef uw reactie.

Yvonne: oneens reageert op Mariel : eens

Als het verbod in de Schoolstraat wordt opgeheven, dan wordt het gewoon weer een straat waar je eerst links, dan rechts en dan weer links kijkt om over te steken. Lijkt me niet zo moeilijk. Nu levert het meer een gevaarlijke situatie op dan wanneer er gewoon gefietst mag worden.

Geef uw reactie.

Twan: oneens reageert op Mariel : eens

je kunt natuurlijk ook zelf opletten...je hebt geen voorrang...voorrang moet je krijgen en geven

Geef uw reactie.

Karin: oneens

Schoolstraat geen fietsverbod! De straat is er ook op gemaakt voor voetgangers aan de zijkant en middenweg gewoon fietsen ! Ik erger me er juist aan dat je in deze straat moet lopen terwijl het geen drukke winkelstraat is.

Geef uw reactie.

gerard: oneens

in het centrum helemaal niet fietsen als de daar loopt weet je niet waar wel en waar niet gefietst mag worden men heeft dan ook over een fiets vrij centrum

Geef uw reactie.

J.Onckels: oneens

Het zijn niet enkel de jongeren die het fietsverbod negeren. Daarbij wordt er , als er al gecontroleerd wordt, ook niet consequent opgetreden tegen overtreden van de regels. Dat geldt ook voor het stallen van de fietsen. Daarbij is het ook echt duidelijk waar je wel of niet mag fietsen.

Geef uw reactie.

Maas: oneens

Het zijn niet alleen jongeren die het verbod negeren. Ik zie ook heel veel senioren dat verbod negeren. Er mag ook meer op gecontroleerd worden, dit gebeurd geloof ik nooit. Als de winkels gesloten zijn, is het onzin dat er niet gefietst mag worden

Geef uw reactie.

sjef: oneens

een fietsverbod voor iedereen in de Grote Straat en de Bleek tijdens openingstijden van de winkels is een logische maatregel. Niet voor de Schoolstraat. Na sluitingstijd, zelfs de Grote Straat is dan nagenoeg leeg, is een onzinnige maatregel. Dus na sluitingstijd overal vrij fietsen.

Geef uw reactie.

danny : eens

het is onveilig dat er fietsen rijden door het centrum als je ongedwongen aan het winkelen bent.

Geef uw reactie.

Peter: eens

Jongeren of ouderen , volwassenen of kinderen....Je gewoon aan de regels houden. Bespaart deze nodeloze discussie ...

Geef uw reactie.

Yvonne: oneens reageert op Peter : eens

Maar misschien moeten regels herzien worden, omdat er ook meer mensen zijn die juist door het verbod minder in het centrum komen. Simpelweg omdat het voor hen minder toegankelijk is geworden. Ouderen en mensen die slecht te been zijn bv.

Geef uw reactie.

holiday: oneens

Het zijn niet alleen de jongeren die er fietsen, ook ouderen maken zich er schuldig aan. Fietsverbod grote straat prima, maar dan ook handhaven. De schoolstraat fietsvrij vind ik niet helemaal kunnen, vaak vooral in de avond is de schoolstraat leeg, kan je er makkelijk fietsen.

Geef uw reactie.

L. Otten: eens

Ik vind het ronduit belachelijk dat er een fietsverbod wordt ingesteld en dat er geen enkele handhaving van dit verbod plaatsvindt. Ik heb zelfs al een paar keer een fietser gedwongen af te stappen anders had ik hem er af gegooid. Wat doet de locale overheid hier aan?????. Niets!!!!

Geef uw reactie.

H lenkens: eens

Ik vind dat er in de Schoolstraat gefietst mag worden,er zijn relatief weinig wandelaars, de jeugd fietst er allemaal, Grotestraat en De Bleek fiets vrij.

Geef uw reactie.

Loes: oneens

Venray wordt een spookdorp. Ze jagen het publiek weg uit het centrum. Ik wil mijn boodschappen kunnen doen in Venray en dus niet met zware tassen moeten slepen. Gewoon de fiets bij de winkel en da tassen eraan kunnen hangen. Je bent sneller klaar met boodschappen doen als je naar Horst rijdt met de auto. Kun je dicht bij de winkels parkeren(gratis) en kleine stukjes lopen met je zware tassen. Dus gewoon weer fietsen in het centrum!!!

Geef uw reactie.

Jan: eens

Het hele centrum fiets vrij is de enige oplossing . Veel menssen zien de borden niet enweten niet waar mel en niet mag fietsen . Dus alle fietsers uit het centrum

Geef uw reactie.

Yvonne: oneens reageert op Jan : eens

Blijkbaar vindt Loes dit juist niet de oplossing, omdat ze dan met zware tassen moet sjouwen. En daar ben ik het geheel mee eens. Ik kom er steeds minder, zoek andere mogelijkheden, waar ik wel vlakbij de winkels kan komen. Net als Loes en met ons nog vele anderen. Daar wordt aan voorbij gegaan, wanneer het hele centrum fietsvrij zal worden gemaakt.

Geef uw reactie.

Jan: eens

mag forser op gescontroleerd worden wat mij betreft

Geef uw reactie.

Gerda: oneens

Ik zie de noodzaak van dit verbod ook niet. Er is een duidelijk verschil tussen de Schoolstraat en de Grotestraat met de uitsrraling van een voetgangersgebied. De omleiding langs het parkeerterrein van de Emtee voelt kennelijk onlogisch. De situatie op het Schouwburgplein is veel gevaarlijker omdat daar volstrekt onduidelijk is wat wel of niet mag c.q. moet. Dus wat mij betreft Grotestraat fietsvrij en Schoolstraat gewoon weer openstellen voor fietsers.

Geef uw reactie.

Annie: eens

Ik vind het ergerlijk dat vooral jongeren het fietsverbod negeren. je kunt in het centrum niet eens rustig lopen zonder steeds te kijken of er geen fiets aan komt.

Geef uw reactie.

bert: eens

Wil graag rustig wandelen en winkelen zonder voor een fietser gehinderd te worden

Geef uw reactie.

Jeanne: oneens

Fietsverbod in de Schoolstraat afschaffen en in de Grotestraat streng handhaven. Het is tenslotte al gevaarlijk genoeg met al die bevoorradende vrachtwagens; daar moeten geen fietsers meer bijkomen...

Geef uw reactie.

HJME: eens

Inderdaad vooral jongeren. Na sluiting van de winkels hoeft fietsverbod niet meer te gelden. Mits fietsers rekening houden met medegebruik van de straat door voetgangers. Bestaat er een mogelijkheid voor maximum snelheid voor fietsverkeer ? Dit in combinatie met voorrang voor voetgangers ?

Geef uw reactie.

Ron: eens

Ik ben t ten dele met de stelling eens, het zijn ook ouderen die het verbod aan de laars lappen. Maar wat is nu de kracht van ons centrum? Je hebt een carré, waar je ongestoord kunt winkelen, slenteren door ons dorp. Het moet niet zijn, dat er gezwicht gaat worden voor overtreders. Handhaven en verbaliseren. Ook mag er gekeken worden naar eventuele uitbreiding van fietsstallingen in Venray, want die staan vaak overvol.

Geef uw reactie.

John: oneens

Grote Straat fietsverbod! dit is de venrayse winkelstraat. Onzin dat er voor andere straten fietsverbod is,Venray is GEEN stad. Is dorp met 1 1/2 winkelstraat. Kijk eens goed, oudere negeren fietsverbod ooknet zo vaak. Politie of andere snurkerds die iets iets over te zeggen denken te hebben spreken alleen de jongeren erover aan. Waarschijnlijk is dit omdat ze discussie met leeftijdgenoten/volwassenen niet aandurven en omdat bekenden zijn van de strepenjagers. Fietsverbod dus deels afschaffen!

Geef uw reactie.

Wim: eens

In de Grotestraat geen fietsverkeer kan ik staven, maar in de andere straten van Venray o, daar het fietsverbod op te heffen ben ik voorstander van, Venray is toch ook een dorp, en geen grote stad, en de voetgangers kunnen makkelijk op het trottoir lopen, zo talrijk zijn die ook niet, maar om iets te doen tegen de brommaniakken dat zou prima zijn, er zijn er die scheuren door het centrum alsof alles voor hun is !!! Bij deze.

Geef uw reactie.

Joke Brands: eens

Als iedereen maar doet wat ie wil en hem of haar het beste uitkomt, wordt het een zootje in het verkeer....die regels zijn er niet coor niks..ik denk dat, als de jeugd eenmaal zelf rijbewijs heeft, ze dit wel gaan onderkennen....

Geef uw reactie.

Corry: eens

Het zijn niet alleen jongeren, maar ook ouderen die het negeren. Ik wil bijna zeggen vooral ouderen. Als je er iets van zegt, dan kijken ze je aan met een blik van: maar dat geldt niet voor mij, alleen voor die anderen. Regels worden niet voor niets gemaakt, en gelden voor iedereen. Een winkelgebied is voor voetgangers; die paar meters kun je toch wel lopen, al dan niet met een hulpmiddel zoals de fiets aan de hand.

Geef uw reactie.

Wim: oneens

Het zijn gelukkig niet alleen de jongeren, ook de ouderen kunnen er wat van. Gewoon fietsen in de Schoolstraat, welke toch geen winkelstraat is moet weer mogen in beide richtingen. Dat scheelt enorm in de ergernis.

Geef uw reactie.

Van Elst: oneens

Hoe meer regels hoe meer deze worden overtreden. Ik geniet er van dat in Venray voetgangers en fietsers zich op een gemoedelijke manier door elkaar bewegen. En: we zijn tenslotte allemaal jong geweest. Het gedrag van de jongeren houdt de speelsheid in het centrum erin. Ik overtreed de regels ook weleens en zie andere volwassenen dat ook doen. Dus a.u.b. wijs niet met een bestraffend vingertje naar een groep die naar mijn idee gerust de grenzen zo af en toe mag opzoeken.

Geef uw reactie.

Sip van Goinga: eens

Velen, en vooral jongeren negeren het verbod. Verbod=verbod, geen/weinig Controle is geen excuus zijn om het wèl te doen. Ik begrijp wel dat (vooral de jeugd) het fietsbeleid/plan raar vindt! Het zal toch nog eens kritisch bekeken moeten worden, zoals a) wèl fietsen over Schouwburgplein/Henseniusplein, tussen de mensen ! (waarom niet er omheen) maar b) niet fietsen in de Schoolstraat (minder gevaarlijk). Algemeen: een bezoeker van Venray-Centrum snapt helemaal niets van de regeling.

Geef uw reactie.

Rick: oneens

Het doet iedereen, na mijn mening. Als de mensen dat niet willen, kunnen ze het beste eens gaan controleren en mensen erop aanspreken.

Geef uw reactie.

marlien: oneens

Gewoon fietsen in de Schoolstraat en ook de fiets bij de winkels die daar nog zijn mogen neerzetten. Vooral als je vanuit een van de omliggende dorpen Venray met de fiets bezoekt is het fietsbeleid een crime. Nu moet ik mijn fiets bij de Albert Heijn stallen. Naar Verschuuren lopen voor mijn vlees en met een zware tas weer terug. Helemaal van de zotte. Mijn moeder van bijna 90 die eerst met plezier naar Venray ging kan dat nu al lang niet meer gewoon omdat ze veel te ver moet lopen. Jammer!

Geef uw reactie.

JOOS: oneens

De stelling suggereert dat alleen jongeren dit verbod negeren. Dat veel jongeren dit verbod negeren is evident; maar ook de ouderen kunnen er wat van. Dus leg niet de zwarte piet alleen bij de jongeren. En wat te denken van de scootmobielers die met veel te hoge snelheid door de voetgangerszone "sjeezen". Streng handhaven tijdens de openingstijden van winkels is de enige remedie; buiten deze tijden vrij laten.

Geef uw reactie.

Frans: oneens

Het is onzin dat alleen de jeugd dit zou doen jong en oud man en vrouw, daar zit het verschil niet. Je kunt van alles VERBIEDEN, maar als er geen logica zit in al die verboden gaat niemand zich eraan houden. Zo is dat nu eenmaal met mensen en zo zit logica in elkaar.

Geef uw reactie.

Laura: eens

Of ik me erger aan t negeren van t fietsverbod: JA, heel erg zelfs, hier wordt ook niet op gehandhaafd! Of ik me erger aan VOORAL JONGEREN,...: NEE, erger me niet speciaal aan de jongeren, sterker nog, erger me vooral aan de verstandige, volwassenen, die het voorbeeld moeten geven. Je snapt niet waarom jij met de fiets a/d hand netjes door de Schoolstr loopt, terwijl fietsers je van alle kanten inhalen, motiveert niet echt! Kortom, alleen door handhaven kun je de mensen weer opvoeden.

Geef uw reactie.

Tom van den Hoek: oneens

Al eerder aangegeven dat er een fietsstrook moet zijn voor de fietsers. Over de pleinen via schoolstraat naar grote markt. Vooral voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn

Geef uw reactie.

Hay: oneens

Het zijn niet alleen jongeren. De prikkel om je aan de spelregels te houden in de vorm van controles gebeurt te weinig. Ook is er nog een tekort aan plekken om je fiets aan de grens van het betreffend gebied te zetten, zoals bij de Schouwburg, de Engel en Hofstraat. Beperkingen zijn alleen gewenst tijdens winkelopeningstijden lijkt me.

Geef uw reactie.

Jan J.: oneens

Overspannen vijandig beleid tegen fietsers in dit stadje. Maak alleen de Grote straat fiets vrij .Betere bereikbaarheid v.h. centrum .Beter voor de winkeliers. Kijk naar Amsterdam en sta liberaal fietsers toe . Zo kan het ook.

Geef uw reactie.

Peter: oneens

Ook ouders doen dit, maar het is ook niet duidelijk. OP sommige plekken mag je wel fietsen en op weer andere niet. Ik wil dat dmv kleur op de straat wordt aangegeven waar gefietst mag worden. Ook wordt het centrum met name voor ouderen beter bereikbaar als er in de Schoolstraat gefietst kan worden. Ook zouden ouderen en mensen met een beperkte handicap hun fiets voor de winkel van hun keuze mogen parkeren.

Geef uw reactie.

H.Beijer: eens

Iedereen moet zich aan de regels houden.

Geef uw reactie.

Wil van Tilburg: eens

Ik erger me er ook aan dat politie en afdeling handhaving van de gemeente slechts enkele keren per jaar blijkt te gaan controleren. Als blijkbaar het fietsen door het centrum oogluikend wordt gedoogd, is het tijd om de regels van het fietsverbod aan te passen.

Geef uw reactie.

ikke: eens

Duidelijk, Maar het zijn niet alleen de jongeren.

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens

Het zijn helaas niet alleen jongeren. Zowel in de Grotestraat, als in de Schoolstraat en op de Bleek moet je enorm uitkijken dat je niet omver wordt gereden. Als je er iets van zegt dan kun je een grote mond krijgen. De politie zou gaan handhaven is in de Raadscommissie Wonen gezegd, maar er gebeurd helemaal niets. Wij komen dagelijks in het dorp en het wordt met de dag erger. Als we in Venray regels instellen, dan moeten die ook gehandhaafd worden, anders heeft het geen enkele zin.

Geef uw reactie.

Cees: eens

Is wel duidelijk, dacht ik. Moet meer gehandhaafd worden. Fietsverbod in Schoolstraat opheffen na 19.00 uur is ook een optie.

Geef uw reactie.

Margo: oneens

Alle leeftijden negeren het verbod. En even met de fiets naar b.v. de Hema gaan met de fiets, dat is voor veel mensen een gemis! Dus de Schoolstraat weer open voor fietsen!

Geef uw reactie.

Geert Daemen: oneens

Het zijn inderdaad niet alleen jongeren die het fietsverkeer negeren. Laat staan dat het een belachelijk verbod is. Dat je niet mag fietsen door de winkelstraat begrijp ik maar waarom niet door de Schoolstraat. Lijkt me zinvol dit verbod zeer snel op te heffen. Wat heb je trouwens aan een verbod als je nauwelijks handhaafd? Maar dat is met veel wetten en verboden die er in dit land worden opgelegd.

Geef uw reactie.

Ernst: oneens

misdragingen/asociaal gedrag zijn niet gebonden aan leeftijd. Er zijn ook veel asociale ouderen. Met een krimpend aantal winkels moet misschien het winkelkerngebied (en daarmee het voetgangersgebied) ook maar krimpen. Helaas gaan gemeenteraadsleden te vaak nog voor prestigeprojecten i.p.v. voor zaken die goed zijn voor de gemeente en die de steun van de bevolking kan hebben. Venray is geen stad maar een prachtig plattelandsdorp. Laat het zich dan ook zo ontwikkelen.

Geef uw reactie.

mo: oneens

De schoolstraat kan best voor fietsers gebruikt worden, er had toen al een fietspad aangelegd kunnen worden. bv ook rood zodat er een afscheiding komt. Het zijn niet alleen de jongere die erdoorheen fietsen.

Geef uw reactie.

Twan van Els: eens

Het zijn niet alleen de jongeren die het verbod negeren. Voor de Schoolstraat zou naar mijn mening het fietsverbod na 19.00 uur opgeheven kunnen worden. Scooterrijders houden zich vaak niet aan het verbod wat tot gevaarlijks situaties leidt. Voor invalidenwagentjes zou overwogen kunnen worden een maximum snelheid aan te geven. Soms rijden ze met een rotvaart door de Grote Straat.

Geef uw reactie.

wim : eens

Niet uitsluitend de jongeren negeren dit verbod. Omdat er niet gehandhaafd wordt wordt het verbod permanent overtreden

Geef uw reactie.

Wim Lenssen: eens

Bij mij bestaat de indruk dat de handhavers niet durven op te treden tegen jongeren, omdat ze meestal met meerdere zijn. Andere fietsers worden wel aangepakt. Verder is de overlast van scootmobielen die hun snelheid niet aanpassen en denken overal voorrang te hebben in het voetgangersgebied net zo groot.

Geef uw reactie.

Cees van Elswijk: eens

Het zijn niet alleen de jongeren die zich hier schuldig aan maken. De lokale overheid is hier de hoofdschuldige. Omdat zij niet handhaven krijg je een vorm van burgelijke ongehoorzaamheid. Meer politie op straat die handhaaft.

Geef uw reactie.

Al meerdere jaren geldt er een verbod om door de straten van het winkelcentrum te fietsen.
Hoewel de fietsenstallingen aan de randen van het centrum goed worden gebruikt, blijkt toch dat een aantal fietsers zich niets van het fietsverbod aantrekt.
Met name in de Schoolstraat wordt er door sommigen gefietst, waar je eigenlijk met de fiets......

Lees verder