ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De HAP in Venlo is een drama voor de gemeente Venray.

vrijdag, 15 oktober 2021 18:00 De HAP in Venlo is een drama voor de gemeente Venray.

Over de HAP in Venlo raken we niet uitgepraat.

In de maand november 2021 hebben de inwoners van de gemeente Venray de mogelijkheid gehad om hun mening of ervaring te melden over de stelling :
De HAP in Venlo is een drama voor de gemeente Venray.
Uit de meeste reacties blijkt dat ze het eens zijn met de stelling.
Zelfs 93 % van het aantal personen die de website de afgelopen maand hebben bezocht, is deze mening toegedaan. Hierbij moet de kanttekening worden gemaakt dat deze uitslag niet representatief is voor de mening van alle inwoners van de gemeente Venray. De meeste reacties zoals die op de site zijn geplaatst, zijn van personen die daadwerkelijk contact met de HAP hebben gehad.
Het blijft overigens wel gissen of er personen gereageerd hebben die zelf geen ervaring met de HAP hebben gehad. Hoe dan ook, de strekking van alle reacties laat zien dat de sluiting van de HAP in Venray voor veel inwoners niet in goede aarde is gevallen.
Vorig jaar kondigde Cohesie in haar persbericht aan wat haar voornaamste beweegredenen waren om de HAP naar Venlo te verplaatsen.
Onder andere werd er gesproken over “het vergroten van de kwaliteit van de spoedzorg door centralisatie, waardoor een efficiëntere inzet van huisartsen en personeel mogelijk is en ruimte gecreëerd kan worden voor een aantal verbeteringen in kwaliteit en veiligheid”.
In de praktijk blijkt daar niet altijd sprake van te zijn.
Hoewel wethouder Chantal Nijkerken stelt dat er bij de gemeente geen klachten zijn binnengekomen en de Venrayse huisartsen nog onvoldoende gegevens hebben om nu al conclusies te trekken, is op basis van de reacties binnen afzienbare termijn een evaluatie aan te bevelen.
Daarbij dienen dan ook de ervaringen zoals die op de website Burgers van Venray staan vermeld in beschouwing te worden genomen.

Om die reden is het raadzaam om die reacties onder “vorige stellingen” te bekijken.
Enkele benoemde negatieve aspecten zijn :
Vervoersproblemen voor ouderen, minstens 20 minuten onderweg
Openbaar vervoer in de avond en ’s nachts onmogelijk
Lange wachttijden, ook aan de telefoon
Geen keuzevrijheid in de gezondheidszorg, liever naar Boxmeer.

De stichting Burgers van Venray is benieuwd naar het resultaat van de evaluatie die gezamenlijk door Cohesie, de gemeente Venray en de Venrayse huisartsen zou moeten worden uitgevoerd.

REACTIES

Jacques Lemmen: eens

We hebben uitstekende ervaringen met HAP Venlo. Goed telefonisch contact, goede telefonische analyses, prima opvolging. Wij zijn wel volledig mobiel met eigen auto. Echter we kunnen ons volstrekt vinden in alle opgevoerde bezwaren door het gemis van HAP Venray. Venray is groot genoeg voor eigen HAP.

Geef uw reactie.

René Lenards Venray plenards@xs4all.nl : eens

Dat de HAP hier dicht is komt ook dat B&W gemeente raad en de kerngroep geen enkele actie hebben ondernomen om het hier open te houden ze hebben met alle zitten slapen . Achteraf met dat had nooit gemogen is erg makkelijk. Vooraf had er door de boven genoemde actie genomen moeten worden. Ik wist het al ruim een jaar vooraf waarom hun niet.
Hierbij mijn verhaal van afgelopen weekend. Zondag morgen toen ik wakker werd kon ik niet meer plassen mijn vrouw de HAP gebeld gelijk contact . Zij heeft uitgelegd wat er aan de hand was[ ik heb namelijk prostaat kanker met uitzaaien in alle botten en de lymfklieren genezen is niet meer mogelijk] We konden direct komen met de zoon in de auto en naar Venlo Werden boven aan de lijst gezet, duurden toch bijna een uur voor we aan de beurt waren. Onderzocht er moest een katheter geplaatst worden.
Alles bij elkaar duurde het ruim een uur. Maar ik kon weer plassen. Over de HAP kan ik geen verkeerd woord zeggen alles is tot in de perfectie gegaan alleen maar lof. Maar dat de HAP hier in Venray hadden moeten blijven laat dat duidelijk zijn. Maar we een jaar eerder in actie moeten komen en dan bedoel ik gemeente raad- B&W- kerngroep- en de burgers was lang genoeg bekend.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Veel te lange wachttijden zowel telefonisch als ter plaatse schande !!!!!

Geef uw reactie.

Resoldf: eens

Het is zeker een drama. Lange wachttijden telefonisch en als je daar in de wachtkamer zit. 4 uur ben je zo kwijt.

Geef uw reactie.

Marco W: eens

Moet je bij de ING zijn kun je ook al naar Venlo
Voorbode op een fusie Venray/Venlo?
Ik hoop dat ik dat niet mee hoef te maken.
Fuseringen en digitalisering slaan echt te ver door.

Geef uw reactie.

Henk W: eens

Waarom niet de Hap in Venlo sluiten en de Hap in Venray houden? Dan is de locatie toch wat centraler in Nederland

Geef uw reactie.

Paul W: eens

Afstand is gewoon te ver.
Openbaar vervoer is al lastig, taxi te duur, met de fiets te ver.
Eenmaal aangekomen dan zetten ze de ondertiteling niet eens aan

Geef uw reactie.

Angela W: eens

Het is voor veel mensen en situaties te ver, ook om even een medicijn te halen

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Het is simpelweg veel te ver vanuit Venray, niet te doen voor de vele ouderen die niet zelf kunnen rijden of geen auto (meer) hebben. Taxi is onbetaalbaar.

Geef uw reactie.

Hennie: eens

Vooral voor ouderen vervoersproblemen en lange wachttijden

Geef uw reactie.

Lin: eens

Zelf de hap nodig gehad afgelopen weekend.
Ik was me niet bewust van dat ik alleen venlo kon bellen dus belde boxmeer. Na ongeveer 7 minuten wachten kreeg ik een medewerker. Gaf netjes aan dat ik bij venlo moest zijn ivm aansluiting van huisartsen venray bij hap venlo, dus venlo gebeld. Maar hier komt het, eerst 10 minuten wachten voor ik te horen kreeg dat ik 1 uur en 10 minuten later terug gebeld zou worden. Laat mensen dan zelf kiezen of ze naar de hap in boxmeer of venlo willen gaan. Blijkt wel met zulke wachttijden dat het te druk is! Ziekenhuis mocht ik wel zelf kiezen maar als je al in venlo bent ga je niet weer naar boxmeer rijden.

Geef uw reactie.

anthony: eens

zucht... ik wordt er zeer moe van, elke keer het zelfde gezeik, van verander dit verander dat, weetje?
toen ik nog klein was, ik vondt sinterklaas geweldig, zwarte pieten ook, en zeker de cadotjes en pepernoten, het boeide mij echt helemaal niets, wat betreft kleur, pieten, of wat dan ook, mij werd simpelweg vertelt, dat sinterklaas uit spanje kwam, en als je slecht was, dat je de roe kreeg en moest je mee in een jute zak haha, ik kan me herinderen en dit was eind jaren 90, dat ze aanbelden, verkleed als zwarte piet, we waren super blij, en ze gooide letterlijk, een paar handen pepernoten zo bam het huis in, geweldig was het vroeger... ik mis die tijden, dat het echt puur om kinderen gaat, niet een stel volwassende, die onderscheid maken, en alleen maar lopen te zeiken....
ik ben zelf Indonesies?, je hoort mij ook niet zeuren, over de bersiap, VOC, en de wandaden van nederland in indonesie, de rommel die mijn vader nog heeft mee gemaakt, vergeleken met dingen die 150+ jaar geleden zijn gebeurt.... ik vindt het een vreselijk excuse, om een letterlijk kinderfeest te vernietigen, en alles maar altijd te willen / proberen te veranderen om het te verzieken voor anderen... omdat het met misschien iets te maken heeft wat 150 jaar geleden is gebeurt... zoals ik al zij, je hoort ons indonesiers, niet zeuren en zeiken over het verleden wat wij hebben mee gemaakt.

Geef uw reactie.

Edwin : eens

Het is gewoon verschrikkelijk.
De maakindustrie is verkwanseld.
En er komt niets voor terug.

Geef uw reactie.

Monique: eens

Zeer lange wachttijden om ze telef, te bereiken, en vreselijk om met een ziek persoon in het holst van de nacht naar Venlo te rijden,
Hoe moet dat met mensen die geen vervoer hebben, even een taxi pakken?
Er is hier al genoeg over gezegt, maar ik wil het toch even afsluiten dat ik het ronduit schandalig vind dat hulp direct in onze omgeving wordt afgenomen en tegelijk ook de keuze om naar boxmeer te gaan.
Bovendien geen weekend apotheek? Wat Jan al aangaf, onzin !! alles wordt digitaal doorgestuurd.
Er is ons veel afgenomen, ik vind het angstig.

Geef uw reactie.

Jan: eens

De sluiting van de HAP in Venray is niet alleen dom, maar ook een schoffering naar de samenleving.
Wat niet wordt vermeld als reden van de sluiting is de transformatie van het Viecurie ziekenhuis in Venray naar een diagnostisch centrum. Met het besluit om de SEH te sluiten stond meteen al vast dat dit het einde betekende voor het ziekenhuis. Als direct gevolg hiervan moest ook de HAP in Venray worden gesloten. Immers de afstand tussen HAP en SEH werd te groot. Een ander groot nadeel is ook dat de nacht- en weekend apotheek in Venray is gesloten omdat men deze aan de HAP koppelt. Dit is natuurlijk een onnodige stap. De apotheek kan wel goed op afstand functioneren, de recepten gaan immers toch per email naar de apotheek.

Het argument van zowel Cohesie als de politiek dat aan de norm van een half uur autorijden wordt voldaan is een lachertje. Als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer en je woont b.v. in Ysselsteyn dan kost je dit uren. Bovendien moet je al een heel eind lopen voordat je bij de bushalte bent, als je daar al toe in staat bent. En wat als je ergens in de avond plots een huisarts / ziekenhuis nodig hebt. Als je de wachttijd van wel 2 uur meerekent om überhaupt iemand aan de lijn te krijgen meetelt, rijdt er inmiddels geen openbaar vervoer meer.

En als je wat vroeger op de dag bent en als je alle tijden dan bij elkaar optelt kost je het bijna een dag om op de HAP te komen.

De sluiting van de HAP in Venray komt voort uit sluiting van de SEH en de transformatie van een zieken huis naar een diagnostisch centrum. Iets wat je vooral ziet buiten de Randstad. Zorg wordt steeds minder toegankelijk voor zowel patiënten als zorgpersoneel (verpleegkundigen, artsen, etc). Te lange reistijden, te weinig opleidingsplaatsen en te weinig capaciteit is het gevolg.
Als dit zo doorgaat dan blijven er enkel wat medisch technische hoogstandjes in de Randstad over en in de rest van het land brokkelt het fundament steeds verder af totdat er niets meer overblijft.

Geef uw reactie.

Monique: eens reageert op Jan : eens

Goed gezegt Jan.

Geef uw reactie.

Annemie Teunissen: eens

Laatst gevallen, naar de hap in Venlo, snee boven wenkbrauw, pijn in pols, wenkbrauw gehecht, pols werd geen foto van gemaakt, als je morgen nog last hebt ga dan maar naar venray voor een foto, nu doen wij dat niet, terwijl ik een groot vermoeden had van een breuk in mijn pols, gelukkig heb ik wel al km een verwijsbrief gevraagd voor de rontgen, na een nacht niet slapen van de pijn, smorgens naar Venray voor een foto te laten maken, pols gebroken, wat ik eigenlijk al wist, voor 4 weken gips gekregen, na 1 week terug omdat mijn pols tijdens het gipsen dik was, en na een week er teveel speling zat tussen mijn arm en de gips, op aanraden van de gipskamer in Venray een klacht ingediend, omdat ze niet meteen een foto hebben laten maken, eat heb ik wel gedaan, maar vraag mij af of ze er van leren, we moeten al naar Venlo toe, en dan zo behandeld worden, nee graag had ik liever naar Helmond of Boxmeer gegaan, maar dat mag helaas niet, is dit de zorg in Nederland?

Geef uw reactie.

Anoniem : eens

Ik werk in de thuiszorg in Venray. Als ik naar de HAP bel voor een cliënt (zonder spoed), zijn de wachttijden enorm. Vorig weekend nog 79 min! Je zou dan teruggebeld worden, maar dit gebeurd niet. Later zelf weer terug moeten bellen. Ontzettend vervelend. En dit gebeurd dus vaker, niet werkbaar zo.

Geef uw reactie.

Carla van Deelen: eens

20.00 uur client heeft erge pijn, anderhalf uur contact met huisarts, komt niet, geeft het door, krijg de bewaking eraan ipv assistente? Ja medicijnen kunnen worden opgehaald, wie??
Taxi word ingezet, mantelzorger/ ziekelijke partner moet med van taxichauffeur buiten aan nemen, dan zijn we 4 uur verder met erg veel pijn……

Geef uw reactie.

Sj: eens

Eens.
We gaan veel liever na Boxmeer. Daar hebben we betere ervaring mee.

Bij de hap Venlo in de avond uren of snachts begint het al met de telefoon centrale..
Iemand neemt daar de telefoon op die totaal gaan kennis heeft van de medische wereld en een riedeltje op leest van het internet..
Zegt dat "ik kan jullie wel een consult aanbieden als jullie dat willen".
Waarvoor bellen we anders ik de nacht?!

Geef uw reactie.

Ron: eens

Zooitje ongeregeld, moet enorm lang wachten en afstand te groot. Al meerdere keren ervaren.

Geef uw reactie.

Moniek: eens

Logica is een vreemd woord in de gemeente Venray woon zelf in Venlo waarom moeten inwoners van deze gemeente zich melden iets wat 20 km verderop ligt schijnbaar boeit de huisartsen aldaar geen ene moer wat met haar patiënten gebeurd in in de avond uren en in de weekenden ja de ping ping in hun beurs. Raad mensen aan om naar zkhuis in Boxmeer te gaan het viecuri Venlo is een gedrocht een fabriek vol mensenlevens waar je liever niet gezien wil worden maar door de macht van geldhonger de dienst uit wil maken tenslotte kunnen ook huisartsen iets niet verbieden je bent vrij en te staan waar je zorg koopt als cohesie van Venray ergens een stokje voor kan steken dan kan de politiek aldaar dat ook maar die vind het.schinbaar wel oké

Geef uw reactie.

Gerardus: eens

Lange wachttijd voordat je teruggebeld wordt en dan krijg je een recept wat je in Venlo op moet halen. ik durf s-avonds in het donker niet meer naar Venlo te rijden en probeer dan maar eens iemand te vinden die voor je naar Venlo rijdt.

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: eens

Ik heb even de reacties bekeken en ik ben het met de "eens" stemmers eens. De extreme wachttijden zowel in de HAP zelf als ook aan de telefoon zijn een ramp. Ik kan het niet beter verwoorden, bovenstaande stelling spreekt boekdelen.

Boxmeer is een prima alternatief, tenminste als je niet eerst belt want dan verwijzen ze je toch naar Venlo.
Enkele maanden terug had ik een ongelukje in de keuken, een beetje te ver in mijn vinger gesneden. Gezien mijn ervaring en de negatieve berichten in de media heb ik toen besloten om niet de Hap in Venlo te bellen maar naar de HAP in Boxmeer te rijden, inderdaad zonder eerst te bellen.
Daar aangekomen werd mij duidelijk gemaakt dat ik toch echt naar Venlo had moeten gaan, maar na even heen en weer gepraat kon ik bij de dienstdoende arts terecht.
De tijd die dat alles in beslag nam was ca. 5 minuten, daarna bijzonder goed geholpen.

Geef uw reactie.

Doris: eens

Lange wachttijden. Zonder eigen vervoer kom je niet naar Venlo in de nachturen. Zelfs een geneesmiddel ophalen in de avonduren moet per se in venlo.

Geef uw reactie.

Annemiek : eens

Uit eigen ervaring, mijn bejaarde buren hadden hulp nodig, om 18.00 gebeld, ik heb ze om 21.30 mogen brengen, uiteindelijk heeft hun zoon hen weer naar Venray gebracht en waren ze om 1.45 thuis. Het gedoe erom heen, de afstand, de afhankelijkheid van vervoer, dit deugt niet, de hap is te klein voor het hele gebied...

Geef uw reactie.

Durmaz: eens

Je bent minimaal al 20 minuten onderweg om bij de HAP te komen. Dit is al een grote drempel voor mij als ouder van 3 kleine kinderen. Zo ben ik uren kwijt om even gezien te worden door een arts. De wachtrij zowel aan de telefoon als in Venlo bij de HAP zijn extreem lang. Zit je daar dan uren te wachten met je zieke peuter of baby tot dat je geholpen kan worden. Wordt je uiteindelijk naar binnen geroepen hebben de artsen het veelste druk om je te helpen. Ben je dus nog aan het wachten.

Geef uw reactie.

Iris v B: eens

Of je nou alleen moet of met een klein kind, dat stuk naar Venlo moeten rijden slaat nergens op. Daarnaast vind ik ze daar onverstaanbaar ivm het dialect dus heb ik al iemand nodig die als tolk figureert. Kom je daar rond middernacht ivm blaasontsteking klachten in de zwangerschap, wil de dokter je niet eens zien maar krijg je over een week wel de uitslag. Beetje stampij moeten maken waardoor ik toch wel terecht kon. Voortaan doe ik alsof ik logeer bij iemand in Boxmeer zodat ik daar heen kan.

Geef uw reactie.

A: eens

Het is nogal een gedoe om daar iedere keer maar naartoe te rijden en de wachttijden zijn nogal lang terwijl je niet voor niets in het weekend of savonds belt.

Geef uw reactie.

Mia: eens

Eens. Als ik of huisgenoten naar de HAP verwezen word is er ook echt iets aan de hand. Er moet dan snel gehandeld worden. Het moet dan niet zo zijn dat ik eerst een half uur moet reizen en daarna nog een lange wachttijd voor de boeg heb voordat ik aan de beurt ben! Voor Venray en directe omgeving is het noodzakelijk dat de HAP in Venray terug komt!

Geef uw reactie.

Harrie Tielen: eens

De reistijd,; de lange wachttijden in Venlo; zonder auto niet te bereiken; geen betere (kwalitatieve) zorg;

Geef uw reactie.

Nina Tielen-den Elzen: eens

De HAP is toegankelijke, laagdemprelige en betaalbare huisartsenzorg voor in de avonden en weekenden. Voor inwoners van Venray is deze zorg slecht bereikbaar door de afstand naar Venlo en de lange wachttijden.

Andere kant van het verhaal is dat effect hiervan kan zijn dat inwoners uit Venray eo zich gaan melden op de SEH's in Venlo en Boxmeer of 112 gaan bellen. Dit is kostbare zorg en onnodig als er in Venray een HAP is!

Geef uw reactie.

Louis Tielen: eens

Ik moest afgelopen winter midden in de nacht naar Venlo kachelen met mijn zoontje van 3, hij had een pseudokroep aanval en was erg benauwd. Er lag sneeuw waardoor de reis erg gevaarlijk was en lang duurde (40 min.) Onbegrijpelijk dat de HAP in Venray dicht is, de zorg voor de inwoners van de gemeente is hierdoor achteruit gegaan.

Geef uw reactie.

Hermus: eens

Reeds diverse malen naar Venlo moeten rijden om medicijnen op te halen, omdat dit in Venray niet kon. Na 18 uur en in het weekend. Té gek voor woorden dat er geen apotheek in Venray is!1e keer kon Venlo niet in de patiënt gegevens, lange wachttijd en slechte informatie richting patiënt wat de valkuilen zijn !
Moest bij eigen apotheek aangegeven zijn !
Een woonplaats van ruim 45000 inwoners en dan geen HAP en Apotheek? SCHANDALIG
Niet bevordelijk voor de drukke Mantelzorger met de zorg voor 88 jarige patiënt met WLZ!

Geef uw reactie.

Strijbos: eens

Her is een drama om uiteindelijk in de HAP Venlo te kunnen komen en als je daar bent, zit je werkelijk uren te wachten voordat je geholpen wordt.
Het is er veel te druk en ze kunnen het helemaal niet aan daar. De bezettingvan personeel is veel te weinig

Geef uw reactie.

Annika: eens

Ik bleek last te hebben van wondroos en zat met deze pijn in een wachtrij van 180 minuten. Gelukkig kreeg ik op de hap voorrang maar deze wachttijd is abnormaal.

Geef uw reactie.

Riek: eens

In ziekenhuis Venray werd geconstateerd dat ik een trombosebeen had..
Ik mocht niet meer lopen enz.Maar wat ik wel moest, naar de HAP in Venlo.
Je denkt snel aan de beurt te zijn omdat het levensbedreigend is. Nee hoor.
Ik was om 17.30 in het ziekenhuis tot 22.30 uur..Ze hadden tijd genoeg.
En dan die Venlose mentaliteit. Vreselijk

Geef uw reactie.

Annie: eens

Ik ben altijd Boxmeer georiënteerd geweest. Na een bezoek aan de HAP en verwijzing naar een ziekenhuis is het niet meer logisch om naar mijn vertrouwde ziekenhuis te gaan in Boxmeer. Je hebt natuurlijk die vrijheid wel, maar als je niet fit bent ga je dat natuurlijk niet doen. Op die manier wordt er een inbreuk gedaan op de keuzevrijheid van de gezondheidszorg.
HAP is daarnaast te ver weg voor zo'n grote gemeente als Venray.

Geef uw reactie.

Tom Albers : eens

Eens, omdat er enorme wachttijden zijn. Er is een spoed lijn, maar wanneer is het echt spoed. Onlangs gebeld voor onze benauwde zoon die bijna geen lucht kreeg: wachttijd 3uur. Abnormaal!

Geef uw reactie.

Hap venray moet terug!: eens

De wachttijd is echt super lang! Je wordt niet optijd geholpen en artsen hebben het zo druk dat ze het niet aankunnen

Geef uw reactie.

Arts: eens

Lang wachten. Aan telefoon en in wachtkamer. Als je al mag komen. Vaak word je met een “paracetamol” naar de eigen huisarts verwezen. Wel de volgende dag dan….

Geef uw reactie.

Marianne: eens

Op zich ben ik prima geholpen op de HAP in Venlo. Maar om laat in de avond met een ziek kind naar Venlo te rijden vind ik wel heftig. Daarnaast word je bij eventuele doorverwijzing naar het ziekenhuis wel heel erg beperkt in je keuze, want je gaat dan niet meer op dat moment met een ziek kind naar Boxmeer rijden als je daarvoor net de rit naar Venlo hebt gemaakt.

Geef uw reactie.

Christel: eens

Over de HAP zelf in Venlo heb ik als we eenmaal daar zijn niks te klagen, altijd prima en netjes geholpen..
Maar voordat je eenmaal daar bent, dat duurt even. Eerst moet je teruggebeld worden (wat bij mij gelukkig wel altijd netjes gebeurd is) en dan moet je nog eens naar Venlo. Vooral als er iets met kleine kindjes is duurt dit gewoon veel te lang.
De Hap in Venray terug zou super zijn, en hopelijk dan ook een wat betere telefonische bereikbaarheid!

Geef uw reactie.

Bianca: eens

Lange wachttijden, zowel telefonisch als tijdens afspraak.

Geef uw reactie.

Emma: eens

We hebben geen prettige ervaring met de HAP Venlo. Inderdaad lange wachttijd aan de telefoon en ook op de post zelf weer wachten. Daarnaast was ook de assistent niet in een best humeur en kon niet fijn en empathisch handelen naar iemand met klachten niet corona gerelateerd. Ze gaf vooral aan rustig te moeten blijven en we maar moesten accepteren dat het zo was.

Geef uw reactie.

Willy Berkers: eens

Inderdaad is in Venray een HAP nodig. Er zijn teveel mensen afhankelijk van en s'avonds en in de nacht ook geen mogelijkheid om daar te komen.

Geef uw reactie.

An: eens

Een drama. Lange wachttijd voordat je terug gebeld wordt en wordt je teruggebeld mag je laat in de avond nacht komen. Dat gaat m niet worden als je afhankelijk bent van vervoer. Dus wordt je avond en weekend zorg mijder met alle gevolgen van dien. In uiterst geval 112. Dan mag ik naar Boxmeer waar mijn specialisten zitten. Ik laat me door viecuri niet dwingen. Gewoon een HAP in Venray houden.

Geef uw reactie.

Rene: eens

Het is toch te gek dat je naar Venlo moet, had de hap maar in Venray gelaten was voor alle inwoners goed geweest.

Geef uw reactie.

E v Erkelens: eens

Als je maar de hap in Venlo belt moet je lang wachten.Het is toch van de zotte dat er in Venray geen hap meer is.

Geef uw reactie.

Nel vd Vin: eens

Ben dan wel geen inwoner van Venray, maar ging als het nodig was altijd naar Venray, heb met Venlo ook slechte ervaringen, om 22::00 bellen met Venlo , na een uur wel teruggebeld geworden, maar pas om 02:30 naar de hap mogen komen met niet uit te houden pijn.
Hap Venray moet echt terug komen.

Geef uw reactie.

Hans van Meijel : eens

Bij spoedeisende situatie van mijn moeder van 92 om 7.40 wilde men niet meer komen moesten de huisartsaat bellen. Deze was er nog niet, weer hap gebeld, dit werd dooreen zorgmedewerkers gedaan zei heeft toen besloten om 112 te bellen, de ambulance was er vrij snel. Toen mijn moeder in de ambulance gereden werd kwam er plots nog een arts van hap, het was inmiddels een uur verder, jij verontschuldigde zich met de woorden " ja maar het duurt ook een uur voordat ik hier ben".

Geef uw reactie.

Hendrik: eens

Het is van de zotte dat er in een gemeente als Venray geen spoedzorg is.

Geef uw reactie.

Gerry: eens

Venray heeft genoeg inwoners voor een eigen HAP. Als je geen eigen vervoer hebt, en naar Venlo moet 's nachts of in het weekend.....

Geef uw reactie.

M. Peters: eens

EENS
Reistijd naar Venlo veel te lang, vooral in de avonden en nachten.
Vaak onduidelijke situaties wat betreft telefonische contacten en te lange wachttijden.
Grote onzekerheid in veel gevallen.

Geef uw reactie.

Henk Gelden: eens

De afstand, dus tijdverlies kan behoorlijk funest worden, als het om MENSEN levens gaat.
Boxmeer is een goede alternatief, Brabanders dus vriendelijk.

Geef uw reactie.

Inge: eens

Eens.
Onlangs in het weekend naar de Hap geweest om een plasje na te laten kijken. Dus een uur onderweg voor 1 minuut werk bij de Hap.
Ik kon de volgende dag terug komen om nogmaals het plasje te laten controleren. Dus meer dan 100 km rijden in 2 dagen voor zo iets kleins.
De volgende keer kan ik beter de urine testers zelf kopen dat is veel goedkoper.

Geef uw reactie.

Inge: eens

Eens.
Onlangs in het weekend naar de Hap geweest om een plasje na te laten kijken. Dus een uur onderweg voor 1 minuut werk bij de Hap.
Ik kon de volgende dag terug komen om nogmaals het plasje te laten controleren. Dus meer dan 100 km rijden in 2 dagen voor zo iets kleins.
De volgende keer kan ik beter de urine testers zelf kopen dat is veel goedkoper.

Geef uw reactie.

Truus Jansen : eens

De HAP had moeten blijven oftewel we moeten ook naar Boxmeer kunnen maar nee dat mag niet ook al heb je alles in Boxmeer liggen je moet eerst naar Venlo en als geluk hebt mag je dan naar Boxmeer dan kun je ondertussen allang overleden zijn bij wijze ik vind het zeer triest dat het zo moet gaan ...
???

Geef uw reactie.

Juliet Voesten : eens

Venray is een grote gemeente waar een HAP gewoon hoort!

Geef uw reactie.

Geert: eens

Ik begrijp de reactie van de gemeente Venray niet met betrekking tot deze stelling. Er is toch contact gezocht met Cohesie omdat er klachten waren binnengekomen.
Waarom dat nu ontkennen en weer meelopen met Venlo!

Geef uw reactie.

H Peeters: eens

Venray e.o is groot genoeg en verdiend een eigen Week-end post dicht bij de mensen.......dat functioneerde al.
Venlo geeft geen verbetering hierop . Het is alleen dat artsen , uit Venlo het niet zien zitten hier diensten te draaien.
Dus leg je het maar weer bij de "klant" . Kom jij maar naar Venlo.......! Kosten liggen bij jou......!
En dan de "triage" ......... je moet , voor je gevoel , een afspraak "voor de poorten van de hel" weg slepen.
En eerlijk is eerlijk........door de week kun je ook naar de huisarts......omdat je geen tijd hebt moet je dat dus niet in het w.e doen.!!!
Daar ligt ook een verantwoordelijkheid van de klant...!
We horen steeds "de zorg is een markt" dan zou je ook de keuze moeten hebben om naar Boxmeer te gaan....nee dus.
Conclusie : De huisartsenpost moet in Venray blijven........met de apotheek erbij. Regel dat........als huisartsen zelf met een poule...!!
Of lopen we aan de leiband van Cohesie....!

Geef uw reactie.

Maas: eens

Een groot drama ik heb zoizo geen vervener na Venlo dus mocht ik er heen moeten dan is het voor mij al meer een gedoe

Ik wacht vort mooi tot de volgende dag mijn huisarts weet dat ook zij vindt dat onverstandig ik heb gewoon geen keuze voor sommige dingen echt schandalig dat dat zo moet

Geef uw reactie.

onyva: eens

In de rechterkolom las ik de reactie van de Venrayse huisartsen naar aanleiding van de stelling.

Ik citeer: Wij hebben onvoldoende data om nu een conclusie te trekken over de gevolgen en wij kunnen dus geen deskundig onderbouwd artikel aanleveren voor uw stelling.

Mijn vraag aan de huisartsen: Hoeveel slachtoffers zijn er nog nodig om op dit onzinnige besluit terug te komen en Venray weer te voorzien van een eigen HAP?
U weet als geen ander hoeveel onrust en onmogelijke situaties de sluiting van de HAP heeft opgeleverd.
Zorgen en onrust onder de mensen die verre van bijdragen aan hun welzijn en gezondheid. En dat laatste is toch waar huisartsen voor staan?
Wellicht geven de reacties op de stelling de ontbrekende data die u nodig heeft om tot het inzicht te komen dat er een weg terug is.

Geef uw reactie.

Ruud: eens

Vandaag nog de ellende van de rit naar de hap in Venlo met een doodzieke vrouw ervaren.
Verder eens met voorgaande argumenten en klachten.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Sowieso ga ik liever naar Boxmeer, het personeel is vriendelijk, spreekt Nederlands en is hulpvaardig.

Geef uw reactie.

Truus Jansen: eens reageert op Uw naam * : eens

Helemaal mee eens ???

Geef uw reactie.

Tom: eens

De grootste fout

Geef uw reactie.

Ivonne Kuiper: eens

Ik heb gelukkig nog geen ervaring met de HAP in Venlo. In Venray moest men ook soms lang wachten maar het was wel bereikbaarder. Ook voor mensen uit de (noordlijk gelegen) kerkdorpen. Ik was sowieso tegen vertrek van de HAP uit Venray. Was het een keuze van de meerderheid van de huisartsen? Venray stond een beetje zwak tegenover Venlo.

Geef uw reactie.

Marion: eens

Allereerst de afstand. Dan het vervoer er naar toe. Geen auto? altijd anderen moeten vragen. Venray is te groot om geen eigen ziekenhuis/hap te hebben. En Venlo loopt over zeker in het weekend. Meer mensen zullen dan maar 112 gaan bellen. Vreselijke hekel aan om in het dialect te worden aangesproken.

Geef uw reactie.

J.stevens: eens

Met Openbaar vervoer is het zeer lastig bij de hap te komen zeker in de avond uren ,
alleen met auto goed te doen maar 50km retour.

Geef uw reactie.

Henk: eens

mentaliteit in Venlo is niet wat het zou moeten zijn, in Boxmeer zijn zevriendelijker

Geef uw reactie.

René: eens

Vooral de belwachttijd is een drama.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

moet veel te lang wachten op een tegen reactie te snel afgeschoven naar neem morgen maar contact op met ...lange rijtijden minimaal 45 min ipv 15-20

Geef uw reactie.

Hay: oneens

De problemen die er zijn gelden toch voor alle inwoners in Noordlimburg en niet alleen in Venray

Geef uw reactie.

Jan: oneens reageert op Hay : oneens

maar in Venray was toch een HAP ,niet in de andere plaatsen in Noord Limburg .

Geef uw reactie.

Jan: oneens reageert op Hay : oneens

maar in Venray was toch een HAP ,niet in de andere plaatsen in Noord Limburg .

Geef uw reactie.

Theo Verhoeven: oneens reageert op Hay : oneens

Ik begrijp je redenatie niet Hay.
Jij schrijft: "De problemen die er zijn gelden toch voor alle inwoners in Noordlimburg en niet alleen in Venray".
Dit betekent dat je "eens" had moeten stemmen.
Dat het inderdaad ook geldt voor inwoners uit andere gemeenten is natuurlijk bijzonder tragisch, echter in dit geval gaat het om de inwoners van de gemeente Venray die voorheen wel een huisartsenpost hadden. Deze is hen in twee fases door Cohesie afgenomen zodat ze tegenwoordig afhankelijk zijn van de HAP in Venlo en het gevolg daarvan is, zoals de stelling zegt, een ramp.

Geef uw reactie.

Hennie: eens

Uitkleden van zorg ten behoeve van machtswellust van Viecurie

Geef uw reactie.

Truus: eens

Al 2x uit eigen ervaring. We trekken niet zo gauw aan de bel, maar 2x wel het geval. Mn dochter was gevallen, bellen en jawel ze zouden terug bellen. 2 uur later eindelijk telefoontje, maar moesten maar wachten tot de volgende dag. Blijkt schouder helemaal afgebroken en bedankt zei ik nog!! Mn zoon ander blessure maar ja och wacht maar tot morgen krijg je dan te horen. Echt schandalig!!!!

Geef uw reactie.

Dienny Kroos: eens

Mijn ervaring is dat de HAP Venlo moeilijk bereikbaar is, terugbellen wordt niet altijd gedaan.
Vervolgens is de beoordeling van de klacht waar je voor belt niet altijd evenwichtig.
Mijn specialisten heb ik in het Maasziekenhuis Pantein Boxmeer , maar bellen met de HAP Boxmeer is als
Limburgse inwoner niet "gewenst ". Dringend verzoek na een verblijf van 10 dagen in het ziekenhuis Pantein,
aan de HAP Venlo om te bellen met de HAP Boxmeer werd resoluut geweigerd , maar hulp van de HAP Venlo ging ook niet
vanwege dat verblijf. Kortom als patiënt kom je niet verder....
De HAP Venray verwees wel keurig door naar ZKH Pantein.
HAP Venlo is voor de inwoners van Venray en omgeving een flinke verslechtering van belangrijke medische zorg.

Geef uw reactie.

Herman: eens

Te gek, dat in Venray alles moet wijken voor Venlo. Ik ben al 20 jaar niet in Venlo ziekenhuis geweest, ga altijd naar boxmeer, vindt ik prettiger en de reistijd is korter

Geef uw reactie.

andre: eens

Ik vind een HAP in Venlo nog niet zo erg. Wel het traject om er te komen. Er is spoed en dan kom je telefonisch in een drame terecht. Wachtbellijst.... terwijl iemand gewond is. Dus zoals 112... eigenlijk ten onrechte.
Afhandeling in hap Venlo was super.

Geef uw reactie.

Hans: eens

Omdat in de loop van de tijd alles van ons wordt afgenomen op medisch terrein moeten wij verder rijden en langer wachten. Venray is een dusdanige grote gemeente dat ik vind dat wij recht hebben op een eigen HAP en met de komst van een nieuwe medische instelling kunnen ze dat gelijk meenemen.

Geef uw reactie.

J: eens

Van diverse kanten lange wachttijden aan telefoon ,
grote afstand om er te komen. Geen vervoer beschikbaar. Een groot drama niet alleen voor de patiënt maar ook voor de dienstdoende artsen.en assistente.

Geef uw reactie.

Olga: eens

Het is te zot voor woorden dat je een half uur moet rijden als je ziek bent.
En zeker al als je kleine kinderen hebt.
Er moet hier gewoon een huisartsenpost zijn.

Geef uw reactie.

Nelleke Verberkt-Sondervan: eens

Het is zeer onlogisch en ook niet verantwoord dat de HAP niet meer in Venray is.
Nu moet iedereen die eerst in Venray naar de HAP kon veel meer kilometers maken terwijl de persoon die de HAP nodig heeft al ziek of gewond is.
Daarnaast kost het veel meer tijd en de HAP in Venlo is hierdoor ook nog eens veel drukker geworden. Voor patiënten welke afhankelijk zijn van een derde is het nog moeilijker geworden om iemand te vinden die met hun mee kan/wil.
Het is ongelooflijk dat er nog wel een ziekenhuis/polikliniek is in Venray met een apotheek en je 's avond, weekend en feestdagen naar Venlo moet om medicijnen te gaan halen. In dringende gevallen telt iedere minuut.
Luister naar de inwoners en zorg er voor dat er weer een HAP in Venray komt.

Geef uw reactie.

Jack.: eens

Hap bellen is ZEER moeilijk , keuze menu eerst om er door te komen LASTIG .
Zolang je niet bijna dood gaat heb je geen voorrang.
Af luisteren duurt te lang en ook nog in een andere taal VEEL TE LANG.
Daarom veel beter meteen 112 bellen .

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

op vrijdag ! telefonisch contact waar al werd aangestuurd op nou is het wel dringend ! uiteindelijk na 3 x door de vragenlijst te zijn geweest , mocht ik komen wel 2 uur later , zelf vervoer geregeld . te ziek om zelf te rijden . Daar aangekomen bleek het helemaal niet druk te zijn ??
de behandeling was goed , maar die bureaucratische rompslomp en de reis was een hel !
het geheel duurde 4 uur !

Geef uw reactie.

Anoniem: oneens

Om iets als ‘drama’ te bestempelen zouden er veel negatieve ervaringen moeten zijn, maar die zijn (nog) niet bekend.
Wij hebben een hele positieve ervaring en zijn door Venlo uitstekend geholpen.
Zorg moet betaalbaar zijn en blijven. Of we nieten zelf neer gaan bijdragen aan de kosten.

Geef uw reactie.

Jan: oneens reageert op Anoniem : oneens

O nee DAN HEB JIJ NOG NOOIT DE REACTIES GELEZEN OVER DE HAB IN VENLO
MISTER ANONIEM

Geef uw reactie.

Jan: oneens reageert op Anoniem : oneens

O nee DAN HEB JIJ NOG NOOIT DE REACTIES GELEZEN OVER DE HAB IN VENLO
MISTER ANONIEM

Geef uw reactie.

George Habets: eens

Een gemeente van meer dan 30000 inwoners behoort gewoon een h.a.p te hebben een reistijd met de auto naar Venlo( als je een auto hebt van 20 minuten is te lang en s'nachts rijd geen openbaar vervoer laats zeld de H.A.P nodig gehad duurde welgeteld 51 minuten eer ik doorkwam telefonisch en 3 u later kon ik pas komen SCHANDALIG

Geef uw reactie.

Corrie Kok : eens

De HAP in Venlo....valt nog mee als je bedenkt dat het ziekenhuis in Venray nu ook samenwerkt met het ziekenhuis in Roermond.
Nog verder weg als je naar Roermond moet gaan, mocht de HAP Venlo "overvol" zijn.
Hopelijk wordt er eindelijk eens geluisterd naar alle ziekenhuis bezoekers.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens reageert op Corrie Kok : eens

met de bezuinigen die ze nu voorstellen houden we in limburg dadelijk alleen nog de umc over ze willen nog meer ziekenhuizen sluiten dan gaan Venlo en Roermond ook dicht , volgens het debat van vandaag !

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Worden ze wakker zou heel fijn zijn als voor de burgers weer hier is

Geef uw reactie.

Jan J.: eens

De afstand , de bereikbaarheid , de extreem lange wachttijden , het gebrek aan empathie van de medewerkers , ik kan zo nog wel doorgaan maar deze
transitie , m.i. mede op basis van onwil der huisartsen , is , zoals voorspeld , en ramp voor de inwoners van Venray en omstreken .
Gemeente , maak je sterk en haal alsnog de spoed post te Venray binnen.

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens

Een heel vreemd besluit om de HAP alleen in Venlo te huisvesten. Een gemeente met de grootte van Venray moet een HAP hebben. Mensen verouderen, hebben geen vervoer en blijven dan dus thuis met alle gevolgen van dien. Misschien een aardige bezuiniging voor Cohesie, maar een drama voor de patiënten. Geen SEH, geen HAP en Zometeen geen ziekenhuis meer in Venray.
Hoezo zorg dichterbij de mensen?

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Je rijdt een half uur, wacht daarna urenlang op je beurt. Ligt vooral aan het systeem, al jaren.

Geef uw reactie.

Wim: eens

Helemaal mee eens, slechte communicatie met post in Venlo beeld bellen is een drama.
Ook voor ouderen en mensen die geen eigen vervoer hebben

Geef uw reactie.

Leo: eens

Het is een drama als je hals over kop naar de dokter moet , en dat je dan ook nog eens 25 minuten onderweg bent en je bent al niet in orde . Dit is een slechte keuze van de gene die dit besluit heeft genomen.

Geef uw reactie.

Theo: eens

vooral voor mensen die geen vervoer hebben en van een ander afhankelijk zijn, en toch naar boxmeer willen.

Geef uw reactie.

Hans: eens

Waarom naar Venlo rijden terwijl Venray makkelijker is, zeker als je geen vervoer hebt

Geef uw reactie.

Marian.: eens

Totaal eens met Jet van Dijk.
Dat geld, en vrije dagen/ weekenden dus roosters van de artsen, bepalen hoe de gezondheidszorg in de weekenden voor alle Venraynaren zal zijn.
Weten de artsen wel dat we een flinke premie betalen.
Een gedeelte daarvan is een aanwezigheidspremie!!!

Geef uw reactie.

Rene Kivits: eens

Lange wachttijden ook in Venlo wederom lange wachttijden terwijl er niet veel mensen zijn die wachten.
In een vrij land zou men ook een vrije keuze moeten hebben in zorg, dat kan onmogelijk door een onpartijdige partij die hierin beslist.
Dit heet dictatuur!

Geef uw reactie.

Ab: oneens

In september op donderdagavond snel en adequaat teruggebeld en daarna in Venlo snel en adequaat geholpen. Dus geen klachten.

Geef uw reactie.

Jan: oneens reageert op Ab : oneens

Dan heb jij heel veel geluk gehad

Geef uw reactie.

Johan van de Velde : eens

Gezien de de demografische ontwikkelingen , het gebrek aan mantelzorgers dus transport door de twee verdieners en onder de kinderen en kleinkinderen , slechte infrastructuur naar de HAP in Venlo is het voor Venray en zijn Kerkdorpen benevens de kerkdorpen van Horst een Drama aan het worden in de toekomst. Boxmeer kan een optie zijn maar nog moeilijker te bereiken .
Moeilijk te bereiken via Tel en Mail erger nog over de weg naar Venlo en Boxmeer .
Venray en Kerkdorpen met meer dan 40.000 inwoners op termijn is een HAP een must in Venray .
Er wordt nog niet over Deurne gesproken.
Nee een HAP in Venray moet blijven

Geef uw reactie.

Jet van Dijk: eens

Lange wachttijden zowel telefonisch als in Venlo.
Vervoer,ze gaan er maar vanuit dat iedereen maar vervoer heeft om in Venlo te komen.
Belachelijk dat een gemeente als Venray met alle omliggende dorpen nu afhankelijk is van Venlo.
Regio is veel te groot.
Zorg wordt er niet beter op.

Geef uw reactie.

Wilma : eens

De Venraynaren worden als tweederangs burgers gezien. Venlo op één, zowel voor ziekenhuis als voor HAP.

Geef uw reactie.

Fred: eens

Duurt lang voor je iemand aan de telefoon en de wachttijden zijn belachelijk lang!
Ik wil naar Boxmeer maar dat is dan niet mogelijk .

Geef uw reactie.

De HAP in Venlo komt niet na wat ons is voorgeschoteld.
De HAP in Venray is gesloten, omdat Cohesie – de coöperatie van huisartsen - in gezamenlijk overleg met die huisartsen heeft besloten dat met één centrale HAP in Venlo de zorg voor patiënten in de avond-......

Lees verder