ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Vanwege het alcoholverbod voor de jeugd neemt de omvang van ander drugsgebruik toe.

donderdag, 15 juli 2021 11:29 Vanwege het alcoholverbod voor de jeugd neemt de omvang van ander drugsgebruik toe.

REACTIES

Sandor: oneens

Liever licht alcoholische dranken dan synthetische drugs.
Tot 16 geen alcohol, daarna tot 18 alleen bier of wijn met een max aan het alcohol percentage.

Geef uw reactie.

René Lenards Venray plenards@xs4all.nl : oneens

Dat indrinken vooraf gebeurde vroeger ook. Dat is niet nieuw is iets van alle tijden. Om daarvoor alcohol duurder te maken is niet een reden om het gebruik omlaag te brengen het spekt alleen de staatskas en los geen enkel probleem op.
Je moet bij de opvoeding beginnen en daar ook controle op houden die functie hoort te beginnen bij de ouders.
Je hebt als ouder de plicht je kinderen goed op te voeden en er goede burgers van te maken.
Dat is veel belangrijker als alsmaar nieuwe regeltjes bedenken die als geheel niet werken.
Iemand die alcohol wel drinken doet dat toch regel of geen regel.

Geef uw reactie.

Hans van Kleef: oneens

Het gaat hier om de manier waarop men alcohol of drugs kan verkrijgen. alcohol is nog steeds makkelijk te verkrijgen door een ouder persoon voor je te laten kopen. dat kan een vriend zijn, een kennis of ouders die vinden dat zij zelf beslissen kunnen dat hun minderjarige kinderen alcohol mogen gebruiken. Aan ouders is veel gelegen om hun kinderen te leren omgaan met alcohol. Ouders zijn vaak te druk met zichzelf bezig en hebben minder aandacht of de verkeerde aandacht over voor hun kinderen. Er moet daarom ook een taak weggelegd worden voor de school.

Geef uw reactie.

F: oneens

Ik hoor en zie daarvan niets bij mijn twee zeventien jarige dochters en vrienden.

Geef uw reactie.

Loes: eens

De leeftijd van experimenteren, grenzen opzoeken begint voor de 18 jaar. Door alcohol wettelijk te verbieden tot 18 jaar is het nog interessanter geworden voor de jeugd. En als alcohol niet mag, en we doen het toch...dan is de grens naar andere middelen nog maar een heel dun lijntje. Leuke woordspeling...dun lijntje... want vlgs mij hoort cocaïne gebruik ook in het rijtje thuis. Ik schrik telkens weer als ik de verhalen hoor. Hoe gemakkelijk men er blijkbaar aan kan komen en hoe ver heen sommige jongeren al zijn. Want helaas blijft het niet bij experimenteren. Ik weet niet of het een rechtstreeks gevolg is van het verhogen van de alcohol leeftijd, maar ik denk wel dat het heeft versterkt.

Geef uw reactie.

Martijn: oneens

Het zal best een kleine invloed hebben. Echter speelt dit al jaren. De voornaamste reden dat de jeugd aan drugs begint zijn de belachelijke prijzen en de zeer beperkte mogelijkheden om een biertje te drinken als jeugdige in Venray. 5 euro voor een pilletje en de hele avond een "fijn" gevoel is voor deze groep interessanter dan 50 euro uit moeten geven voor een paar drankjes!
Waar moeten ze het geld vandaan halen om op stap te kunnen!
In grotere steden is het nog erger, daar zijn de prijzen helemaal achterlijk.

Geef uw reactie.

Paul C: eens reageert op Martijn : oneens

Duidelijk en jammer dat het zo is.

Geef uw reactie.

Kees: oneens

Te makkelijk om doe link te leggen. Wellicht niet je juist iets aan het aanbod doen. Het feit dat harddrugs gewoon op schoolplein en te krijgen zijn maakt de drempel tot gebruik wel erg laag. STRENGE Aanpak van criminele activiteiten (handel en productie) enige middel om die rommel bij de jeugd weg te halen.....

Geef uw reactie.

Stefan : eens

Ik heb zelf een drugsverslaving gehad ben nu 9 maanden clean. Dus k weet hoe gevaarlijk die rommel is. Het begint onschuldig en met stoer doen met andere tot het te laat is en je er niet vanaf kunt blijven. Voor mij hoort alcohol ook tot de categorie drugs. Het veranderd je waren ik en je hebt geen controle meer over jezelf

Geef uw reactie.

Paul C: eens reageert op Stefan : eens

Bedankt voor uw eerlijkheid.

Geef uw reactie.

Roel: eens

Bullshit wetgeving en onnodige bemoeienis van de overheid altijd.

Geef uw reactie.

Sassie: eens

Alcohol, drugs gebruik alles neemt toe.
Voel me ook lang niet meer zo veilig in Venray als dat ik me een paar jaar geleden voelde.
Te gek voor woorden. Het lijkt wel of alles gedoogd word.

Geef uw reactie.

A. Hendrix: eens

Doordat de overheid steeds meer een Oost Duits beleid voert met alles verbieden komt alles steeds meer in de illegaliteit terecht. Ik dronk op mijn 15de, 16 de al soms een pilsje in een café. De kastelein hield een oogje in het zeil. Nu wordt er thuis of in de zogenaamde keten meer gedronken door de jeugd, dan dat wij ooit gedaan hebben in een café en dan inderdaad het drugsgebrui nog. Maar ja we zijn nu eenmaal een drugsstaat geworden. Met dank aan het slappe beleid vanuit Denhaag.

Geef uw reactie.

Wim: oneens

Drugs gebruik was er al..het viel alleen minder op..

Geef uw reactie.

Jet J: eens

De jeugd zoekt toch grenzen op en gaat op zoek naar iets anders. Komen in aanraking met partydrugs, lachgas, GHB, wiet enz. Deze producten hebben verslavend effect, maar blijkbaar vindt nederland t beter om alcohol te verbieden, want daar gaan je hersenen van kapot. Je kan beter die drugs verbieden, die hebben een negatief gevolg op de hele samenleving ( onderwereld praktijken met alle ellende van dien)

Geef uw reactie.

Paul C: eens reageert op Jet J : eens

Het punt is dat de overheid makkelijker de druk op alcohol kan oefenen (winkel verbood bv) waar het veel moeilijker en kostbaarder op drugs is.

Geef uw reactie.

Jan Y: oneens

Oneens, Het drugs gebruik is / was er al en zal niet afnemen en blijft dus gewoon bestaan als je daar niets aan doet. We moeten niet willen dat we al op jonge leeftijd verslaafd raken aan alcohol en drugs.
Pret hebben moet kunnen zonder het schadelijke lam zuipen, pillenslikkerij en snuiverij.
Betere voorlichting over de gevaren i.p.v. hoe met deze middelen om te gaan.
Het begint thuis en met handhaving op straat.

Geef uw reactie.

Weber: eens

Het komt allemaal door de hogere machthebbers zelf zij willen zo graag dictatuur en dat brengt andere problemen met zich mee...kijk in andere landen hoe ze dit op dat gebied doen o.a legaliteit van softdrug niet ondere overheidscontrole want dat is te duur ivm belastingen dan gaan andere het toch weer ergens anders halen...denk dat ze op dat gebied hier en in europa eens niet de master of puppets willen zijn maar de mensen hun vrijheid te geven daar waar je recht op hebt als mens en dan ook je eigen verantwoording nemen ...het is ten slotte je eigen lichaam....de een gebruikt drugs de ander drinkt de ander eet graag sla de ander graag een hamburger etc etc ik zie het probleem niet....opvoeding ligt overigs ook bij de ouders..vind als overheid of instantie moet je je hier niet mee bemoeien/bezig houden als ze hulp willen komen ze wel en dan kun je helpen/adviseren....

Geef uw reactie.

Theo: eens

bij ons in de wijk (Brükske ) stikt het van die pillen vretertjes en ballonnen snuivers
Savonds bij mij tegen over op het speelveldje in de bosjes (meerdere malen bij de gemeente aangegeven dat ze die struiken en bomen tot een meter hoog moeten snoeien zoda ze er niet kunnen dealen
Onder de deurnse weg (het viaductje bij het swingpad idem
Kortom iedereen weet het maar meneer de handhavers zie je nergens pffff
Ik snap best dat de jeugd het heel erg lastig heeft in deze tijd maar ze zien kennelijk niet in dat dit soort spul hun leven nog verder om zeep helpt

Geef uw reactie.

Paul C: eens reageert op Theo : eens

En tussendoor komt de gemeente met het 'adverteren' van enige vorm van 'overlast' te gaan melden! Prima, maar na het melden, wat doen ze : niks, maar nul komma nul.

Geef uw reactie.

Mat : oneens

Jeugd zoekt haar grenzen en uitdagingen op
Nu alcohol moeilijker id komt drugs meer in aanmerking

Geef uw reactie.

Tom: eens

Gaat toch nergens om dat je tot 18 niks meer mag. Als je niks mag wil je juist....

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Ik denk dat deze twee items (alcohol en drugs) elkaar versterken, dus tweezijdig onwenselijk zijn. Beide verslavingen moeten vermeden worden, want je kunt net zo goed zeggen dat vermindering van drùgsgebruik de àlcohol in de hand werkt.
Beide kwalen bestrijden !

Geef uw reactie.

Haro: oneens

er zijn regels gemaakt maar waar blijft de handhaving. Dat onderwerp is al een keer aan het bod geweest. Dus als inventieve puber doe je gewoon waar je zin in hebt. Of het nou alcohol is of drugs maakt niet uit en als je dan ook nog zin hebt om iemand in elkaar te trappen dan doe je dat gewoon. En misschien krijgen ze thuis wel het goede voorbeeld hoe je drugs en alcohol moet gebruiken. Stop met gedogen van allerlei geest slopende middelen of het nou soft of hard drugs zijn.

Geef uw reactie.

Corrie Kok : eens

Alcoholisme is een eeuwenoud probleem. Van elke generatie in welke eeuw ook is het gebruik van verdovende middelen en/of alcohol vaak het probleem geweest van de vele oorlogen, ruzies en tweestrijd tussen mensen. Een alcohol verbod opleggen? Maakt het probleem niet kleiner, eerder in het geniep, door stiekem gedrag wordt het probleem juist groter. De omvang van drugsgebruik wordt vaak niet goed ingeschat. Moet kunnen, maakt niet uit, laat ze toch, je bent maar 1 keer jong. Ja dat klopt, 1 keer jong sterven aan een overdosis drugs, alcohol. Als iemand dat wil, jong dood gaan? Van mij mag het, weer een lastpak/crimineel, minder.
Er worden miljarden verdient aan die drugs en /of alcoholhandel. Kijk naar het nieuws, de hoeveelheid drugs verpakt in bananendozen, of in andere vracht wordt regelmatig ontdekt. Gelukkig maar. Maakt het de "jongeren" voorzichtiger? Dacht het niet.
Zo de ouden zongen piepen de jongen. Eigenlijk zouden de ouderen zg. opvoeders erop aangesproken moeten worden. Waar ben jij vader of moeder?? Waarom laat jij vader/moeder dit alcohol/ drugsgebruik toe ?? Waarom wil jij vader/moeder dat jouw kind bezwijkt aan drugs/alcohol??

Geef uw reactie.

Ivonne: oneens

De jeugd is inventief genoeg. Als ze alcohol zoeken vinden ze dat ook wel. Hetzelfde geldt voor drugsgebruik. Ik denk dat het verhogen van de leeftijd toch wel een beetje heeft geholpen om de alcohol consumptie te verminderen en parallel daaraan het drugsgebruik. Ik denk dat het helpt.

Geef uw reactie.

Marian : oneens

Naar mijn mening is drugsgebruik al net zo ingeburgerd als een pilsje van de tap.
Daarnaast zijn drugs, verhoudingsgewijs goedkoper. Dat laatste zal zeker invloed hebben op de toename onder jongeren.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Waarom verbieden? Men hoeft niet alles klakkeloos goed te vinden, maar des te meer er wordt verboden, des te opstandiger wordt men hierdoor. Zoals wij inmiddels weten, gaat o.a. de jeugd dan wel op zoek om via andere kanalen aan die middelen te komen. Vooraf indrinken doen de jongeren omdat het anders veel te duur wordt. Laat men o.a. de alcoholische drankjes, tot zekere mate, gewoon in de supermarkt kopen. Niemand, ik niet en vele met mij betalen niet graag de hoofdprijs om iets lekkers te kunnen kopen. Het zou naar mijn inziens beter zijn, om de kroegen en uitgaan centrums eerder te sluiten. Ik vind het nergens voor nodig om deze tot diep in de nacht open te laten. Wellicht wordt er dan minder ellende veroorzaakt.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Waarom verbieden? Men hoeft niet alles klakkeloos goed te vinden, maar des te meer er wordt verboden, des te opstandiger wordt men hierdoor. Zoals wij inmiddels weten, gaat o.a. de jeugd dan wel op zoek om via andere kanalen aan die middelen te komen. Vooraf indrinken doen de jongeren omdat het anders veel te duur wordt. Laat men o.a. de alcoholische drankjes, tot zekere mate, gewoon in de supermarkt kopen. Niemand, ik niet en vele met mij betalen niet graag de hoofdprijs om iets lekkers te kunnen kopen. Het zou naar mijn inziens beter zijn, om de kroegen en uitgaan centrums eerder te sluiten. Ik vind het nergens voor nodig om deze tot diep in de nacht open te laten. Wellicht wordt er dan minder ellende veroorzaakt.

Geef uw reactie.

Elly: oneens

Om hierover een mening te hebben die niet gefundeerd is, heeft geen betekenis. Om te weten of het zo is zal er onderzoek nodig zijn. Misschien is dat al gedaan.
We weten wel dat alcohol en drugs vaak de oorzaak is van verkeersongevallen, agressie en een aantasting van de hersenen van jonge mensen. Ik vind het heel erg dat jonge kwetsbare mensen zo makkelijk deze middelen kunnen gebruiken. De overheid zou ze daarvoor moeten beschermen. Dat geldt ook voor nicotine.

Geef uw reactie.

Truus: oneens

Het is een kwestie van EN EN, niet het een OF het ander.

Geef uw reactie.

Martin: eens

Alcohol geeft, evenals geestverruimende middelen, af en toe steun in onzekere situaties.
Soms durf je metadata ene stapje extra te zetten op jonge leeftijd. Soms wil/moet je even weg van de realiteit. Voor de meeste jongere geldt dat dat ook de manier is om de eigen grenzen (en van je maag en hoofd) te ontdekken. Ja, er gebeuren ook heel vervelend (understatement) zaken door alcohol of middelen gebruik.

Die bewustwording moet gestimuleerd worden, en bespreekbaar gemaakt worden. Stomweg verbieden lost niets op, en er niet over (kunnen) praten maakt het alleen maar erger.

Geef uw reactie.

Francien : eens

Men gaat iets anders zoeken, of iets wat verboden is proberen uit te dagen daardoor ook meer alcohol problemen

Geef uw reactie.

Theo: eens

kennelijk gaat dat niet zonder drugs of men wil stoer doen

Geef uw reactie.

Jack.: eens

veel jeugd kan niet feesten zonder 'n drug.

Geef uw reactie.

San: oneens

Het is mij onduidelijk waar de onderbouwing voor deze stelling vandaan komt. Op welk (wetenschappelijk) onderzoek is deze stelling gestoeld en welke gegevens worden vergeleken om tot deze stelling te komen?

Het stukje tekst en de stelling wekken bij mij de indruk iets te bevestigen waar geen correlatie tussen bestaat, maar waar een soort van vermoeden/suggestie is gerezen.

Geef uw reactie.

Ab: eens

De jeugd zoekt andere middelen om in een roes te geraken. Alcohol is slecht voor de ontwikkeling van de hersenen bij jeugdigen, dus moet er ook goede voorlichting komen om het gebruik van andere middelen tegen te gaan.

Geef uw reactie.

De jeugd zoekt een alternatief voor alcohol.

De overheid probeert door regelgeving de verkoop van alcohol aan jongeren te voorkomen.
Via slimme omwegen weet de jeugd blijkbaar toch aan alcohol te komen.
Voorafgaand aan stapavonden wordt er elders ingedronken, zodat men daarna op locatie of in de kroeg niet meer......

Lees verder