ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het slopen van het oude postkantoor is geen verlies voor Venray.

zaterdag, 24 april 2021 15:24 Het slopen van het oude postkantoor is geen verlies voor Venray.

Het oude postkantoor heeft zijn langste tijd gehad.

In de maand mei hebben de inwoners van Venray hun mening kunnen geven op de stelling van de website Burgers van Venray over het slopen van het oude postkantoor.
De stelling was : Het slopen van het oude postkantoor is geen verlies voor Venray.
Zoals bekend is er door de gemeente een sloopvergunning afgegeven voor dat pand.

Uit de reacties van de meer dan 750 unieke bezoekers van de site, blijkt dat 40 % het eens is met de sloop van de gebouwen. Men ziet er geen belangrijke waarde in en verwacht dat er op deze prominente locatie in het centrum van Venray een prachtig pand kan worden gebouwd.
Door de 60 % oneens stemmers worden echter nogal uiteenlopende argumenten gebruikt om het postkantoor en de directiewoning te handhaven. Sommigen vinden het een karakteristiek gebouw, anderen verwijzen naar de historie van Venray en zelfs het refereren aan een wellicht monumentale status komt voorbij.
Hoe dan ook, in het recente verleden is herhaaldelijk en tevergeefs gepoogd een bestemming voor de panden te vinden zodat sloop uiteindelijk toch zal plaatsvinden.

De vele meningen op de website zijn uiteraard nog na te lezen onder “vorige stellingen”.
Enkele opvallende reacties van zowel vóór- als tegenstemmers zijn hier toch het vermelden waard.
Henk vindt het jammer dat er weer een oud gebouw gesloopt moet worden. Door velen worden de oude gebouwen benoemd die al gesloopt zijn. Als je ziet wat ervoor terug is gekomen krab je je wel eens achter de oren. Natuurlijk zijn er ook mooie gebouwen bij, maar het oude moet zoveel mogelijk worden gespaard.
Neeltje vindt het oude postkantoor beeldbepalend voor een stuk geschiedenis van Venray, zoals ook het oude Raadhuis dat is waarin nu een restaurant gevestigd is.
Een brasserie, bistro, of iets dergelijks met binnentuin en wellicht een B&B lijkt me zeer passend op die plek.
Wim Vievermans is kort maar krachtig. Lelijk gebouw, geen historische waarde. Tegenstanders van sloop zijn sentimentele Venraynaren die overal te laat op reageren
Zie ook Anna terrein. Jarenlang verwaarloosd.
Lindees vindt dat het gaat om een naoorlogs pand wat totaal geen monumentale waarde heeft. Het pand is na de oorlog binnen korte tijd gebouwd. Een modernere uitstraling op die plek zorgt voor een betere uitstraling naast het Henseniusplein.
Rob de Weert is van mening dat het postkantoor vóór dit monstrueuze gedrocht nooit gesloopt had mogen worden. Het huidige pand is een fantasieloze blokkendoos zonder mogelijkheden en dus zonder toekomst.
Sjaak stelt vast dat het helaas geen praktisch pand is gebleken voor een andere functie, je kunt niet oneindig aan een dood paard blijven trekken. Een beter plan zou zijn om een nieuw pand in een oude stijl te bouwen wat wel functioneel is, hierdoor behoud je een authentieke uitstraling en heb je een bruikbaar nieuw gebouw wat aan alle moderne eisen voldoet zoals een klein stukje verderop ook is gebeurd met het pand waar nu Expert in zit.

REACTIES

Frans: eens

Het pand in zijn huidige staat is hoe graag men ook zou willen helaas geen aanwinst voor Venray. Opknappen van het huidige pand is economisch amper haalbaar. Een nieuw pand (waarin de oude glorie van een postkantoor naar voren zou kunnen komen, praat eens met eigenaar en architect) wat een meerwaarde aan het centrum kan bieden is toch een veel mooiere oplossing.

Geef uw reactie.

H. Baltussen : oneens

Weer een beeldbepalend pand wat weg moet. Z'n architectuur is nergens meer te bekennen in deze huidige tijd. Denk eerst goed na, voordat je een besluit neemt.

Geef uw reactie.

Marc: oneens

Strikt genomen geen burger meer van Venray, maar er opgegroeid. Woon inmiddels al jaren in de regio Eindhoven. Die stad is er onder de eigen inwoners berucht om dat ze veel oude gebouwen hebben gesloopt en er dan standaard dingen voor hebben teruggezet. Natuurlijk staat tijd niet stil, maar over nog eens 40 of 50 jaar denkt iedereen, wat bezielde ze in 2021? Ik weet vrij zeker dat ze dat over het oude busstation in Venray ook gaan zeggen...
Het postkantoor van Venray is ooit in plaats gekomen van een veel mooier gebouw dat in de oorlog aan gort is geschoten. Ik zou denken: als de constructie het niet meer houdt: zet dan in ieder geval iets terug dat erop lijkt en nog mooier is. Maar eerlijk gezegd: kun je er in deze staat geen appartementen van maken? (en zeur niet over geld!) Het is van binnen al zo vaak verbouwd.... En hoe leuk is het als een nieuwe bewoner een heuse kluis in zijn woning heeft.

Geef uw reactie.

onyva: oneens

Om het oude postkantoor te behouden is zeker de moeite van het overwegen waard. Woonruimte kan op meerdere plekken gerealiseerd worden, een nieuw postkantoor komt er nooit meer. Het was de communicatie-icoon van een tijdperk in de geschiedenis van de mens. Zet dit voort en moderniseer de plek naar een communicatie-lab voor jonge mensen. Waar zij onder begeleiding op een leuke en verantwoorde manier leren omgaan met internet, gamen etc.. Het blijkt bv dat door onvoldoende (taal)beheersing 40% van alle kinderen (en ouderen) in de valkuilen van het internet trappen. Laat ouderen aanschuiven, zorg voor een mooie uitwisseling in deze win-win situatie. Laat het oude postkantoor een communicatie-centrum blijven waar verleden en toekomst hand in hand gaan.
Het kost misschien wat, maar goed mogelijk dat als er een educatief oogmerk is waar de bevolking van Venray baat bij heeft, valt er subsidie te krijgen. Succes!

Geef uw reactie.

Frans Palmen: oneens

Het oude postkantoor en woonhuis moeten blijven
omdat het iconen van de wederopbouw zijn, sfeer- en beeldbepalend voor het centrum van Venray.
Laat dus tenminste de buitenmuren staan.
Suggesties voor een nieuwe invulling: VVV-kantoor, ontmoetingscentrum voor senioren en toeristen, expositieruimte, vergaderruimten voor verenigingen,
dependance van een te krappe nieuwe bibliotheek.
Het verlenen van een DEFINITIEVE SLOOPVERGUNNING, tien jaar geleden vraagt alsnog om serieuze aandacht van een onafhankelijke INTEGRITEITSCOMMISSIE!!!
Slopen = onherstelbaar verlies!

Geef uw reactie.

Tinus: eens

Het oude Postkantoor is een zichtbepalend gebouw in het centrum van Venray. Het is een relikwie dat herinnert aan de verwoesting van Venray in 1944. Maar de vraag is wat kunnen we met het gebouw. Op vele plaatsen zijn in het centrum foto's te vinden van gebouwen die herinneren aan de historie van Venray. Als het oude Postkantoor afgebroken wordt kunnen er twee foto's geplaatst worden. Een van het vooroorlogse postkantoor en een van het naoorlogse. Want laten we reëel zijn. Het oude Postkantoor is niet mooi en het is vrijwel onmogelijk er een bestemming voor te vinden die rendabel is. Als het afgebroken wordt kan er een nieuw gebouw geplaatst worden in de stijl van het vooroorlogse Postkantoor.

Geef uw reactie.

Kees Moerkerk: oneens

Het postkantoor is een beeldbepalend gebouw dat de gedachte aan de wederopbouwtijd van na de tweede Wereldoorlog levendig houdt. Ik zie het " Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht" . als een goed voorbeeld hoe hiermee om te gaan. Ook een oud gebouw in een nieuw jasje.

Geef uw reactie.

Mieke Swinkels-van Dierendonck: eens

Zit er dubbel in, afbreken terwijl we al zo weinig oude gebouwen hebben is echt niet fijn. Maar het is een prachtige plek om te wonen en het zal erg veel geld kosten om het naar de huidige eisen aan te passen. We hebben nu behoefte aan appartementen in het centrum

Geef uw reactie.

René Lenards: eens

Ik heb alle reacties tot nu gelezen. Maar om een goede reactie te geven is niet eenvoudig , wat is een goede reactie waar je wat mee kunt. In 2010 is er aan de eigenaar een definitieve sloop vergunning verleend deze is niet meer terug te draaien of de eigenaar moet dat zelf doen. Er zijn acties geweest om het pand te behouden deze hebben niets opgeleverd, daar hoeven we niet opnieuw mee te beginnen. We moeten niet meer met sloop bezig zijn maar met nieuwbouw. De eigenaar ideeën voorleggen hoe wij denken dat het er een mooi pand kan komen. Een mooi pand met een uitstraling als het oude postkantoor, al is het maar gedeeltelijk.
Misschien kan =Stichting Venray Monumentaal= daar een belangrijke rol in spelen . Hun standpunt heb ik gelezen maar met alleen maar er over schrijven/praten kom je niet verder. Als je er iets mee wilt moet je ook in actie komen op de juiste manier.
Zeuren het moet blijven of moet weg is borrel praat. Maar met goede voorstellen komen en die de eigenaar voorleggen.
Ik wens iedereen wijsheid zodat er over een tijd een mooi pand staat waar Venray trots op kan zijn.

Geef uw reactie.

Bart: eens

Geen enkele historische waarde met allen maar leegstand, slecht voor de leefbaarheid van het centrum

Geef uw reactie.

Peter: eens

En dan iets terug plaatsen in de stijl van het witte pand hoek Bonte Koestraat - Hoenderstraat en geen gebouw zoals op de hoek Merseloseweg - Deken Thielenstraat en Marktstraat-Eindstraat
Alle ingangen van het centrum worden enge windtunnels, hou het visueel ruimtelijk en vriendelijk.

Geef uw reactie.

Jaco5: eens

Eens, kan aan mooiere en betere doeleinde besteed worden. Het gebouw is in deze staat voor geen doelstelling geschikt.

Geef uw reactie.

andre: eens

zonde om zo een mooi historisch gebouw te slopen. Geschiedenis van Venray moet je behouden

Geef uw reactie.

Wim Vievermanns: eens

Lelijk gebouw,geen historische waarde. Tegenstanders van sloop. Sentimentale venraynaren die overal te laat opreagerem
Zie ook Anna terrein. Jarelang verwaatloost

Geef uw reactie.

henk: oneens

buitengevel laten staan en binnen samen met buitenruimten verbouwen tot appartementen.

Geef uw reactie.

jaap: oneens

Als je dit afbreekt komt spijt toch later !!!!!!!!!!!!
NIET DOEN !!

Geef uw reactie.

Aben: oneens

Waarom moet er weer een stukje historie wijken, voor nieuwbouw. Die kunnen ook op een andere locatie gebouwd worden, scheelt ook weer klachten als er een evenement in het centrum is.

Geef uw reactie.

Lon: oneens

Venray heeft door de jaren heen al veel te veel karakteristieke gebouwen/gevels verloren.
Laat het gebouw zo als het is. Het is prachtig. En zoek naar een bestemming die erbij past.
Lunchroom, horeca etc. er zit een prachtig terras achter. Waarom nu weer appartementen? Die kunnen toch aan de rand van het centrum worden gevestigd of in een van de wijken.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Moet blijven.

Geef uw reactie.

A.Vd E.: eens

Leegstand zoals nu is ook geen optie. Als er woningbouw gerealiseerd wordt dan wel iets moois en karakteristiek. Zeker geen vierkante betonnen blok. Zoals er in Venray al genoeg staan.

Geef uw reactie.

Anne: eens

Wat mij betreft slopen, is gebleken er moeilijk een toegankelijk en functioneel gebouw van te maken. Maar als ook het gebouw van de voormalige Jamin en supermarkt Fonteyn erbij zouden worden gesloopt, zou er een heel mooi wooncomplex kunnen worden gerealiseerd, enig struikelblok de achteringang van de Patersstraat. Woningen in het centrum maken dit ook leefbaar.

Geef uw reactie.

John Linders: oneens

We moeten er alles aan doen om zulke mooie panden te bewaren er is al te veel weg gesloopt in venray

Geef uw reactie.

Ilona: oneens

Het pand op deze plek is kenmerkend voor Venray. Er is al diverse ‘nieuwbouw’ in de buurt. Hier iets nieuws bouwen zou de sfeer aantasten, hoe het er ook uit komt te zien.

Geef uw reactie.

Jac: oneens

Neem een voorbeeld aan Venlo en zie wat er met een oud pand kan. Horeca museum enz.

Geef uw reactie.

Jac: oneens

Neem een voorbeeld aan Venlo en zie wat er met een oud pand kan. Horeca museum enz.

Geef uw reactie.

Euwals: oneens

Beeldbepalend gebouw, waar vele Venraynaren nog lang niet op uitgeken zijn.
Zou erg zonde zijn zulk karakteristiek gebouw weg te halen.

Geef uw reactie.

Vnees: oneens

Omdat het een mooi karakteristiek pand is van weleer. In het centrum. Sta dan wel enkele verbouwingen toe die het pand aantrekkelijk toegankelijk maken en dan moet er toch een mooie bestemming voor te vinden zijn.

Geef uw reactie.

George habets : oneens

Beeldbepalend gebouw,moet echt bewaard blijven

Geef uw reactie.

Bil: eens

Oud en lelijk gebouw, wooncrisis

Geef uw reactie.

M.: oneens

Historisch pand

Geef uw reactie.

Lindees: eens

Het gaat om een naoorlogs pand wat totaal geen monumentale waarde heeft. Het pand is na de oorlog binnen korte tijd opgebouwd. Een modernere uitstraling op die plek zorgt voor een betere uitstraling naast het Henseniusplein. Daarnaast zijn de mogelijkheden van het pand zeer beperkt.

Geef uw reactie.

Scott Raadschelders : oneens

Mooi pand. Perfect voor een disco. Deur door en dan kom je in de lobby. Volgende schuifdeur door meteen de disco in en de dansvloer op. Oude balie is de bar+dj booth

Geef uw reactie.

Erwin: eens

Maak er helemaal een kak stad van. Behoud nou eens die gezellige knusse sfeer . Uhhhhh o nee die is al helemaal verdwenen .

Geef uw reactie.

monique: oneens

Het karakteristieke van dit gebouw is voor veel (oud) Venraynaren zo herkenbaar!!
Kwijt is weg...

Geef uw reactie.

Tessie: oneens

Zonde om alles te slopen. Venray gaat verder achteruit met al die lelijke nieuwbouw blokken.

Geef uw reactie.

Chantal: oneens

Het is een zeer kenmerkend gebouw en als VVV of als museum had het een prima bestemming kunnen hebben. Als zo'n gebouw moet wijken voor weer een strak en modern gebouw dan haal je de warmte uit het centrum.

Geef uw reactie.

Tim: oneens

Dit prachtige, iconische gebouw geeft het centrum van Venray al vele jaren een mooi, typisch karakter. Het slopen van dit karakteristieke pand zou een schande zijn en een deel van Venray's rijke geschiedenis vernietigen.

Geef uw reactie.

Patty: oneens

Het is een prachtig gebouw waar Venray trots op moet zijn zeker zonde als dat weg gehaald zou worden

Geef uw reactie.

Kevin: oneens

Het is een karakteristiek gebouw in het centrum van Venray, net zoals het oude gemeentehuis. Het zou zonde zijn als het gesloopt zou worden. Ik snap ook dat er weinig bestemmingsmogelijkheden voor zullen zijn. Dus als het gesloopt zou worden dan zou het wel goed zijn als er huidige karakteristieken worden in verwerkt. Of misschien zelfs wel karakteristieken van het voor-oorlogse postkantoor. Zodat het niet een saai appartementenblok wordt.

Geef uw reactie.

Frank: eens

Men kan er bouwen met oudentieke kenmerken kijk maar naar het pand waar expert inzit

Geef uw reactie.

Steger: eens

Vind het geen mooi gebouw, daardoor hoeft het voor mij niet gespaard worden voor sloop. Laat er maar iets stadser voor terug komen. Met op de begane grond een publiekstrekker.

Geef uw reactie.

Ivo : eens

Het pand heeft geen historische waarde, slecht teverbouwen naar nieuwe doeleinden. Waarom niet kiezen voor de toekomst !

Geef uw reactie.

M.: oneens

Het is een stukje historie wat behouden zou moet blijven. Vele hebben er herinneringen aan, ook het pand zelf verteld zijn verhaal.

Het lijkt erop dat de gemeente Venray liever kiest voor modernisering en de culturele historie zien zij als een doorn in het oog.

Culturele historie zou het visite kaartje moeten zijn van Venray ipv moderne gebouwen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Venray is al zo lelijk

Geef uw reactie.

Rob de Weert: eens

Het postkantoor vóór dit monstrueuze gedrocht had nooit gesloopt mogen worden. Het huidige pand is een fantasieloze blokkendoos zonder mogelijkheden en dus zonder toekomst.

Geef uw reactie.

Jengel: eens

Er kan een nieuw gebouw gebouwd worden van deze tijd , een mooi senioren appartement

Geef uw reactie.

Willy: eens

Ik zeg afbreken, lelijk gebouw.

Geef uw reactie.

p dijkmans: eens

lelijk onfuctieneel gebouw. kost alleen maar geld!

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Lelijk pand. Bouw het vooroorlogse pand terug.

Geef uw reactie.

Nicolle: oneens

Ik vind het een mooi pand

Geef uw reactie.

Lisa: oneens

En weer een flat voor "de rijken" midden in het crntrum.
Alles moet maar weg en wordt verkwanseld door dat stelletje wat het voor het zeggen denkt tevhebben.
Naar de gewone man luisteren is er niet meer bij

De afbraak zal ondertussen al wel " onderhands " geregeld zijn.
Zal me benieuwen wie er nu weer beter van wordt.

Geef uw reactie.

Erik Direks : eens

Lelijk pand

Geef uw reactie.

Dhr. Martens: eens

Geen monumentale gebouw en in zeer slechte staat. Ondanks meerdere pogingen niet gelukt om er een nieuw leven in te blazen. Het mag weg, maar wel voor iets wat in het straatbeeld past.

Geef uw reactie.

Leo: eens

Prima mogelijkheid om er mooie appartementen (geen sociale woningbouw) te realiseren

Geef uw reactie.

Jengel: eens reageert op Leo : eens

Klopt en dan seniorenwoningen zodat er meer woningen vrij komen

Geef uw reactie.

Henk: oneens

Jammer dat er weer een oud gebouw gesloopt moet worden. Door velen worden de oude gebouwen benoemd die al gesloopt zijn. Als je ziet wat er voor terug is gekomen krab je wel eens achter je oren. Natuurlijk zijn er ook mooie gebouwen bij, maar het oude moet zoveel mogelijk worden gespaard.

Geef uw reactie.

Nelleke Verberkt-Sondervan: oneens

Het oude postkantoor is een stuk geschiedenis van Venray. Herkenningspunt in Venray.
Een mooi gebouw wat beslist moet blijven bestaan. Na restauratie is er zeker een hele mooie bestemming voor.

Geef uw reactie.

Mieke : oneens

Het postkantoor is een prachtig oud gebouw waar mi echt wel mogelijkheden voor zijn. Denk bv aan het postkantoor aan de maasheseweg. Wellicht dat er meerdere kleine bedrijfjes zouden kunnen zitten.

Geef uw reactie.

J. Jegen: oneens

Er blijven zo weinig oude gebouwen over in het centrum

Geef uw reactie.

Sjaak: eens

Het is helaas geen praktisch pand gebleken voor een andere functie, je kunt niet oneindig aan een dood paard blijven trekken. Een beter plan zou zijn om een nieuw pand in een oude stijl te bouwen wat wel functioneel is, hierdoor behoud je een authentieke uitstraling en heb je een bruikbaar nieuw gebouw wat aan alle moderne eisen voldoet zoals een klein stukje verderop ook is gebeurd met het pand waar nu Expert in zit.

Geef uw reactie.

Theo Schrooten: eens reageert op Sjaak : eens

Helemaal mee eens.

Geef uw reactie.

Mieke: eens reageert op Sjaak : eens

Dit zou inderdaad ook een mooi alternatief zijn ??

Geef uw reactie.

Twan: oneens

Het is zo jammer dat de oude gebouwen niet gespaard blijven kijk een naar St Anna . Voorbeeld het kan dus wel.

Geef uw reactie.

Jengel: oneens reageert op Twan : oneens

Er blijven wel oude panden in stand op Anna terrein

Geef uw reactie.

Henk Jansen: oneens

met de sloop verliezen wij een belangrijk naoorlogse architectuur

Geef uw reactie.

Hans: eens

Als er maar een veel beter gebouw voor in de plaats komt met ook een toren.

Geef uw reactie.

Frie: oneens

Het gebouw is zeker bepalend voor dit stuk van het centrum. Er is van alles van te maken, van cultureel centrum tot horeca. Slopen en weer moderne appartementen komt de gezelligheid van het centrum zeker niet ten goede.

Geef uw reactie.

Marion : oneens

Ik snap dat er woningen bij moeten komen, jongeren komen bijna niet meer aan een huis> Maar er is al zo veel moois qua gebouwen, en dus historie verdwenen.

Geef uw reactie.

Hans: eens

Het pand is niet fraai en blijkt van slechte kwaliteit..

Geef uw reactie.

Neeltje: oneens

Persoonlijk vind ik het oude postkantoor beeldbepalend voor een stuk geschiedenis van Venray, zoals ook het oude Raadhuis dat is waarin nu een restaurant gevestigd is.
Een brasserie, bistro, of iets dergelijks met binnentuin en wellicht een B&B lijkt me zeer passend op die plek.

Geef uw reactie.

Erik: oneens

Wat wil Venray uitstralen? Een moderne regionaal georienteerde gemeente? Of willen we juist rustieke sfeer behouden?
Volgens mij wil Venray graag "oudere gebouwen" in het centrum behouden. Het is dan niet logisch om dit toch bijzondere gebouw te vervangen door nieuwbouw.
Er zijn volop "oude gebouwen" in Nederland herontwikkeld. Gemeente Venray: hanteer een visie voor het centrum en baseer daarop je keuzes.

Geef uw reactie.

Harry P: eens

Dit pand heeft geen enkele functie meer, is oud en allerminst beeldbepalend Jammer dat waarschijnlijk de oudere generatie Venraynaren zo vasthoudend blijft pleiten voor het handhaven ervan. Gewoon slopen zoals dat van de gemeente mag en er op deze prominente plek een fraai pand voor ontwerpen, dat symbool staat voor de moderne beeldbepalende wederopbouw van Venray.

Geef uw reactie.

Hay: eens reageert op Harry P : eens

Mee eens.

Geef uw reactie.

Jan H: oneens

Markante gebouwen zoals het oude postkantoor in het centrum dragen bij aan het karakter van een gemeente en aan het aanzien van het centrum.
Dit soort gebouwen moet je koesteren en opknappen (er de authentieke staat weer aan geven) en er vervolgens een maatschappelijke (inloop) functie aan toekennen.

Geef uw reactie.

Andre Tijssen: oneens

Dit is een plek waar je elkaar ontmoet .de uitstraling van het pand . Het is nog een plek waar geen vernieuwingen hebben plaats gevonden .
Waarom moeten alle oude panden verdwijnen uit de kern?

Geef uw reactie.

Elles: oneens

Heel oud Venray moet maar tegen de vlakte. Ik ben voor behoud van dit mooie pand.

Geef uw reactie.

F. Verhoeven : oneens

Alle mooie oude gebouwen worden gesloopt, geschiedenis en karakter verdwijnt en daarvoor in de plaats komt zielloze lelijkheid terug. Het pand van de Marskramer/intertoys naast de klokkenluider is een berucht voorbeeld van een gedrocht van een pand. Zo zijn er nog meer panden in het centrum die de uitstraling van Venray ronduit beschadigen. Veel steden en dorpen met oude architectuur zijn geliefd bij toeristen en inwoners. Door trots te zijn op historie en dit te koesteren had Venray ook bijzonder kunnen hebben. Niet alle vernieuwingsdrang is ook verstandig. Nee, niet slopen dit pand.

Geef uw reactie.

Hans van Kleef: oneens

Breek al die oude gebouwen maar af. zet overal nieuw neer. Stukje bij beetje wordt er van de ziel van Venray afgepeld. Wat gaat er overblijven van oude monumentale bouwwerken. er zijn vast andere oplossingen. Verbouwen en denken aan starters. Maar ja dat komt niet van pas voor de portemonnee van projectontwikkelars.

Geef uw reactie.

Striepke: oneens

Onbegrijpelijk dat er straks weer een historisch gebouw moet gaan verdwijnen. Toch jammer, dat er op deze manier niks meer van het oude Venray overblijft. Men kan toch zo goed als mogelijk de buitengevels laten staan en van binnen moderniseren. Op deze manier blijft er nog iets van vroeger/historisch gebouw bestaan. Een postkantoor zou rendabel zijn!
Gewoon zoals vroeger, een echt postkantoor, met mensen die daarvoor opgeleid zijn en hun vak verstaan. Vervolgens zou het toch gunstig zijn, dat men na sluitingstijd van het postkantoor,
's avonds en weekenden terecht kan bij een supermarkt om b.v. het pakket af te kunnen halen .

Geef uw reactie.

Mathijs: oneens

Slopen is ramp!!! Wederom een amputatie binnen ons Centrum.... Kom nou!!! ... .Kijk hoe de Marktstraat verminkt is het laatste jaar. "Laten we onze dierbare erfstukken behouden". Slopen kan én mag NIET gebeuren.

Geef uw reactie.

JL.: eens

Inderdaad valt niet te twisten over smaak en evenmin over architectuur. Maar over architectuur gesproken! Dit "postkantoor" heb je honderd in een dozijn, niks unieks, niks aparts. Het zou een goed idee zijn om op die plek een mooi nieuw "postkantoor" te bouwen in de stijl van het vooroorlogse gebouw dat er gestaan heeft. Er is vast een architect die hier iets moois van kan maken. Van oud naar nieuw is best mogelijk; kijk maar naar het gebouw dat op de plek van het "oudste huis van Venray" stond aan de Hoenderstraat. Mooi toch?
Het zou ook een prachtige oplossing zijn voor de lelijke hoek in het centrum.

Geef uw reactie.

Ivonne Kuiper: oneens

Als ik door Venray loop krijg ik pijn in mijn nek om toch nog iets van de mooie gevels te zien. Het centrum van Venray munt uit door smakeloze ontwerpen. Nog dagelijks stoor ik me aan het 'pand Coenen' in de Hofstraat. Een kans om mooi Venray te behouden is ook al gemist bij de bouw van het appartementencomplex hoek Hofstraat - Raadhuisstraat. Weg was het vrije uitzicht op De Parel van de Peel.
Het voorbeeld van de nieuw te bouwen woontoren op de plek van het postkantoor (foto De Limburger 11-11-2020) geeft ook weinig hoop. Een grote grijze kolos met veel glas waar de vogels zich ook weer tegen kapot kunnen vliegen.
En hoe slecht is die staat van het gebouw dan? Samen met de directie woning op Paterstraat 3 moet er toch een toekomstbestendige oplossing gevonden kunnen worden. Beide gebouwen stammen uit 1949. De periode van opbouw. Toch wel belangrijk voor de mensen van dit land.

Geef uw reactie.

Johan van der Velde : oneens

Niet alles kun je van ondernemers en burgers/vrijwilligers verwachten wanneer het gaat om het zich vestigen uitbaten of iets anders .
We mogen van de Gemeente Venray toch wel iets meer creativiteit verwachten in het meedenken en mee investeren tgv de Venrayse Burgerij.
Demografische gegevens wijzen uit dat er dringend blijvende interactie moet kunnen plaatsvinden binnen de burgergemeenschap zeker in zo`n centrum Gebouw.
we hebben al smerige hoogbouw Bij de Action en Albert Heijn . Nee wethouders van Venray doe er wat mee .
Flauw om te noemen maar overal worden zeker in de dorpen een kerk ingericht als gemeenschapsruimte , hier een inloop huis een optie ??.

Geef uw reactie.

Theo: oneens

er is al zoveel verdwenen uit de opbouw van Venray en daarvoor

Geef uw reactie.

Math Laurensse: eens

over smaak valt niet te twisten, maar wel over architectuur. Al schilder je het wit, het is en blijft een lelijk en publieksonvriendelijk gebouw.

Geef uw reactie.

Corrie Kok : oneens

Alweer een historisch pand slopen. Ik heb begrepen dat er al begonnen is met de verkoop van deze woningen op de plek van het oude postkantoor.
De sloopvergunning is jaren geleden afgegeven. Achter de rug om methode. Historisch Venray?? Waar dan?? Als toerist heb je niets meer te zoeken in Venray. Komt dat ff goed uit, minder toeristen, minder corona ook dat nog. Wordt het weer op die manier gebruikt als excuus.
Marktstraat met lelijke panden, dat z.g. historisch gebouwtje mocht toch niet gesloopt worden? En of het gesloopt is inmiddels.
Wie wil er nu nog in centrum Venray wonen? Wetende dat er zoveel inwoners van Venray er zo op tegen zijn, dat de historie van Venray verloren gaat, moet toch een soort van schuldgevoel geven, lijkt mij....

Geef uw reactie.

Jos: oneens

Een karakteristiek gebouw, waar Venray er véél te weinig van heeft!
Er is al véél te veel authentieks verleden gesloopt!

Geef uw reactie.

Dionne Boks: oneens

Een karakteristiek en beeldbepalend gebouw. Ook interessant voor bezoekers van Venray. Het was het eerste gebouw dat mijn broer (positief) opviel toen hij voor het eerst op het Henseniusplein kwam. Dat was met een appartementencomplex vast niet gebeurd. Koester oudere gebouwen met sfeer en geschiedenis en bewaar ze voor het nageslacht. Interessante steden om te bezoeken zijn steden waar nog oude gebouwen en gevels te zien zijn.

Geef uw reactie.

Mekran: oneens

Hoi ik ben het oneens dat het gesloopt moet worden het is een mooie karakteristieke aparte gebouw dat gespaard moet worden voor Venray omdat de identiteit van Venray verloren gaat de mooie strakke gebouwen daar slaan ze je mee dood in Nederland als ze vinden dat deze mooie gebouw weg moet hebben ze geen smaak ! En het zal niet lang meer duren of we moeten gaan stemmen over de grote kerk wat houd je dan over ? Vestig er de venrayse museum in 2 vliegen in een klap probleem opgelost!!

Geef uw reactie.

Wim: eens

ik bent het eens met sloop, het huidige postkantoor is niets aparts, mooi modern strak appartementen gebouw neerzetten.

Geef uw reactie.

Maria : oneens

Een centrum is interessant en leuk om te zien , als de oude panden behouden blijven. blijft cultuur. Zonde om te slopen , zegt iets over vroeger. Als je zelf ergens naar toe gaat op vakantie dan is het toch ook interessant en leuk om cultuur te snuiven. Dat maakt een dorp of stad aantrekkelijk. Nieuwbouw in het centrum niet.

Geef uw reactie.

Jan.: oneens

Met het slopen van dit soort panden verliest Venray steeds meer haar authentieke karakter, alles behouden kan niet maar markante gebouwen op een zichtbare plek zoals hier zouden toch moeten blijven staan.
Dit inruilen voor een "modern" appartementen gebouw zou eeuwig zonde zijn.

Geef uw reactie.

Tom: eens

Er moeten woningen komen voor sociale huur

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Mooi pand. En als het toch gesloopt word dan in dezelfde stijl iets terugbouwen.

Geef uw reactie.

Herman: oneens

Waarom moet alles wat met Venray te maken heeft verwijderd worden, mooi laten staan, er wordt al genoeg gesloopt.

Geef uw reactie.

Herman: oneens

Waarom moet alles wat met Venray te maken heeft verwijderd worden, mooi laten staan, er wordt al genoeg gesloopt.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Het is een karakteristiek stukje Venray.
In de Venrayse politiek maken ze zich druk om de oprukkende Blokkendozen vervuiling . De plannen die getoond zijn voor op de plek van het oude postkantoor betrof echter een grote blokkendoos in het centrum erbij.
Hilarisch...
Met enkele aanpassingen kan het weer netjes opgeknapt worden.

Geef uw reactie.

Vivian: eens

Ik vind niks moois aan dit gebouw. Waar moet dit nog gebruikt voor worden? Wie draait op voor de kosten van dit extra leegstaande pand?

Geef uw reactie.

Fun Vermeulen: eens

Het echte oude postkantoor is jaren geleden al vernield ,wat er nu nog staat is niets wat waard voor nu te behouden mooi om daar appartementen te bouwen .

Geef uw reactie.

Hans: oneens

Omdat alle oude panden in Venray die ons nog allemaal aan vroeger herinneren op deze manier verloren gaan. Nieuwbouw wil nog lang niet zeggen dat het mooier wordt. Kijk maar op de hoek van de marktstraat. (Jammer van de hoek)

Geef uw reactie.

Toon: oneens

Mooi laten staan.
Straks staat er weer een sfeerloos appartementencomplex.

Geef uw reactie.

Henk Deegens: oneens

Ik vind dat dit historische gebouw niet verloren mag gaan , er worden al zoveel historische gebouwen in Venray gesloopt en van die moderne blokkendozen voor in de plaats gezet. Misschien een idee om als gemeente gewoon het gebouw over te nemen en daar een Postpakket ophaalpunt van te maken en de ruimte achter het gebouw gewoon weer te gaan gebruiken als bewaakte fietsen/brommer/scooter stalling en eventueel binnen het gebouw ook nog een koffie/thee/warme chocomelk huis en die dan laten runnen door vrijwilligers , door mensen die in de WW of bijstand zitten.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Het is een lelijk gebouw,mag weg.

Geef uw reactie.

Greg Wilmsen: oneens

Het is een historisch gebouw dat bij venray hoort. Daarvan zij er al veel verloren gegaan. Stoppen daarmee! Waarom wijken voor nieuwbouw?

Geef uw reactie.

Ab: eens

Er is nu tien jaar geen goede aanwending gevonden.Het pand heeft maar een beperkte historische waarde.
Een nieuw pand met winkel/ woonfuncties is een betere oplossing.

Geef uw reactie.

Maria: oneens

Er zijn al teveel mooie oude gebouwen verdwenen uit venray. Laten we aub. Dit mooie gebouw bewaren misschien moet de eigenaar maar eens over zijn menselijk hart strijken

Geef uw reactie.

Leo: oneens

Ik word er zo moe van. Wat je ook probeert aan historische gebouwen te behoeden voor sloop, de heren regenten doen toch hun eigen zin, in het belang van de rijke Venraynaren, Bewijzen? Hotel Janssen, de Gouden Leeuw. Panden van Piet van Bergen, in chaletstijl gevormd gebouw uit de Marktstraat, (bijna)het voormalige confectieatelier van Beeren. De witte huizen uit de Hoenderstraat. Mis ik nog wat? Ja, historisch besef bij het gemeentebestuur. Kom op, mensen, luister nou eens naar onze inwoners.

Geef uw reactie.

Kaat: oneens

In Venray wordt alles wat nog authentiek is afgebroken, doodzonde!!
Ga kijken naar nieuwe mogelijkheden voor dit pand!

Geef uw reactie.

Anita Ebbing: oneens

Vervanging van gebouwen met een historische betekenis zoals een postkantoor waar burgers zich generaties lang naar toe begaven vernielen het gemeenschappelijke geheugen en stopt een verhalenlijn voor eeuwig.
Wat is een woonplek zonder herinneringsplekken of gebouwen? Een lege onpersoonlijke plek.

Geef uw reactie.

Leo Vermeulen : oneens

Dit stukje historie van Venray mag gewoon niet verloren gaan . Dit is het aanzicht van het centrum vind ik.

Geef uw reactie.

wim: eens

Van dit oude gebouw is niets fatsoenlijks te maken. Het is ook een oerlelijk gebouw en ik vind dit niet in het straatbeeld passen.. Tevens is het slecht gebouwd. Wil je er iets van maken dan kun je niets anders dan slopen en er nieuwbouw neer zetten. Om het gebouw te kunnen herbestemmen in de oorspronkelijke staat is niet rendabel voor eventuele investeerders of voor de huidige eigenaar.

Geef uw reactie.

Sib: oneens reageert op wim : eens

Het stikt de moord van de nieuwbouw in het centrum . Het is nu wel eens klaar!...zeker ook hier weer appartementen neerzetten !?
Mooi karakteristiek gebouw. Met de p..... afblijven.

Geef uw reactie.

Anny: oneens

Waardeer de kenmerkende gebouwen, wordt geen kern zonder charme van historische gebouwen

Geef uw reactie.

Jan J.: oneens

Je word er moe van ... Alweer een markant , stads bepalend gebouw dat geofferd moet worden . Slopen en appartementjes bouwen , waar blijft het historisch besef !!
Laten we allemaal ons best doen om dit gebouw , ook als zal het niet de wereld prijs verdienen , te behouden voor het karakteristieke stads gezicht van het centrum van Venray .
Dus : slopen is een ENORM verlies voor Venray. !

Geef uw reactie.

Bart: oneens

Mooie dingen moet je niet vernielen,maak er wat van

Geef uw reactie.

Silvia : oneens

Dit hoort gewoon bij Venray. Alles wordt toch al zo modern gemaakt, dus laat dit soort oudere pandjes nou zoals ze zijn.

Geef uw reactie.

Sraar Hoex : oneens

Er zijn al veel teveel mooie oude panden gesloopt

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Hebben in het verleden al vele markante af gebroken
Zonde

Geef uw reactie.

Joke Brands: oneens

Zo’n karakteristiek pand sloop je niet zomaar om plaats te maken voor nietszeggende betonnen appartementen die voor veel geld verhuurd gaan worden!
Dit pand heeft een geschiedenis, er zijn volgens mij wel andere opties dan sloop die recht doen aan het behoud van dit markante pand!

Geef uw reactie.

Marian: oneens

Juist het behouden van oude markante panden, maakt een centrum interessant.
En zo veel hebben we al niet. Misschien geen architectonisch hoogstandje, maar wel beeld bepalend.
Beschamend dat we in deze gemeente zo enorm moeten strijden voor zaken die het behouden waard zijn.
Vernieuwing, en opbrengst zouden niet het hoogste goed moeten zijn.

Geef uw reactie.

Petra: oneens

Laten staan, zo’n mooi gebouw, behoud wat van onze nostalgie , Venray is zoveel mooier met

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: oneens

In Venray zijn al veel bijzondere gebouwen afgebroken. Dit is een typisch gebouw voor Venray, waar veel mensen herinneringen aan hebben. Daarom moet het gebouw blijven staan.

Geef uw reactie.

Is het oude postkantoor een gepasseerd station ?

Sinds PostNL ruim 10 jaar geleden haar activiteiten in het pand op de hoek van de Paterstraat stopte, zijn er meerdere pogingen gedaan om er een andere invulling aan te geven. Er is intern veel verbouwd echter zonder dat de diverse huurders......

Lees verder