ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Venray Lokaal heeft een voorstel voor digitale communicatie.

woensdag, 10 februari 2021 15:32 Venray Lokaal heeft een voorstel voor digitale communicatie.

Ook voor Venray Lokaal is de sluiting van de Huisartsenpost Venray (HAP) moeilijk te verteren. De kwaliteit van de gezondheidzorg wordt hiermee verder afgebroken.
Venray Lokaal stond als een van de eerste fracties in de gemeenteraad op om deze dreiging aan de kaak te stellen. De gehele gemeenteraad maakt zich nog steeds hard voor het behoud van de HAP in Venray, maar vooralsnog zonder gewenst resultaat.
De gemeente noch provincie en rijksoverheid hebben hier een bepalende positie in. Ook lokale initiatieven lopen vast op regelgeving acute zorg anno 2021 van het Ministerie en Zorgverzekering. Cohesie heeft de huur van de HAP per 1 april 2021 opgezegd.
Bij optimale zorgverlening hoort een volwaardige HAP maar als die wegvalt moet ingezet worden op optimale communicatie tussen de zorgverleners en de patiënten.
Al eerder hebben wij de wethouder aangegeven bij de zorgverleners aan te dringen op optimalisering van video-consulting, optimalisering van de ambulancedienst en optimale aansluiting op de Spoed Eisende Hulp (SEH). Ook moet er rekening worden gehouden met een uiteindelijke sluiting van de Dienstapotheek.
Kortom volledige inzet op kwaliteit van mensen en middelen passend in de nieuwe tijd van zorgverlening.