ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De reactie van de Raad van Bestuur van het Maasziekenhuis Pantein

zaterdag, 29 augustus 2020 14:30 De reactie van de Raad van Bestuur van het Maasziekenhuis Pantein

Goed samenspel is onze kracht

Goede zorg draait vooral om goede samenwerking. We investeren daarom actief in samenwerking met anderen. Niet alleen met ziekenhuizen, maar ook met huisartsen, wijkverpleegkundigen, verpleeghuizen en verloskundigen. Samen kunnen we voor inwoners meer betekenen op het gebied van gezondheid.

We werken in Noord Limburg (en Noord-Oost Brabant) al vele jaren nauw samen met uiteenlopende organisaties die zich sterk maken voor hoogwaardige zorg in de regio. Maasziekenhuis Pantein heeft daarnaast een intensieve en unieke samenwerking met het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek in Nijmegen (Gelderland). Hierdoor hebben inwoners dichtbij huis snelle toegang tot zorg in een academisch of gespecialiseerd ziekenhuis. Dat kan in sommige situaties een mooie aanvulling zijn op de zorg in de wijk of zorg van het regionale ziekenhuis. Van patiënten weten we dat deze samenwerking heel erg gewaardeerd wordt.
In de regio Venray zijn twee regionale ziekenhuizen: Viecuri en het Maasziekenhuis. Die ruimte is er; het geeft inwoners de mogelijkheid om te kiezen en dat is belangrijk. Soms vanwege een bepaalde expertise of behandeling en soms vanwege een kortere reisafstand. Beide ziekenhuizen hebben hun eigen kwaliteiten. Als er aanknopingspunten zijn om meer samen te werken zullen we dat graag doen. Wij zijn daartoe bereid als de patiëntenzorg daarom vraagt. Tenslotte draait het maar om één ding: dat de inwoners in de regio kunnen rekenen op de best mogelijke zorg.

Raad van Bestuur Maasziekenhuis Pantein.