ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het winkelgebied De Bleek moet een andere functie krijgen.

donderdag, 18 juni 2020 15:30 Het winkelgebied De Bleek moet een andere functie krijgen.

Het winkelgebied De Bleek houdt de gemoederen bezig.

In de maand juli hebben de inwoners van de gemeente Venray gereageerd op de stelling van de website Burgers van Venray over het winkelgebied De Bleek.
De stelling was : Het winkelgebied De Bleek moet een andere functie krijgen.
De respons op deze peiling hoe de burgers van Venray hierover denken, was sterk wisselend.
Van de meer dan 850 reacties was 57 % het oneens met de stelling en vinden dat De Bleek als winkelgebied moet worden gehandhaafd. De overige 43 % van de reacties geven aan dat het winkelcentrum van Venray beperkt moet blijven tot de Grotestraat, de Schoolstraat en de aangrenzende pleinen.

Het is niet eenvoudig om exact aan te geven welke argumenten de personen die hebben gestemd gehanteerd hebben om hun mening te motiveren. In het algemeen vinden de meeste respondenten echter dat als er gekozen moeten worden tussen De Bleek en de Schoolstraat, De Bleek de voorkeur als winkelgebied heeft. Overigens vindt een grote groep van alle respondenten dat de Schoolstraat geen echte winkelstraat maar een fietsstraat is.
Op de website www.burgersvanvenray.nl zijn al die verschillende reacties na te lezen.
Om een indruk te krijgen hoe men zoal over het winkelgebied van Venray denkt worden hierna enkele opvallende reacties vermeld.
Annemarie : oneens
Wanneer de huren lager worden, wordt het voor een ondernemer aantrekkelijker om zich daar te vestigen. Hier en daar een bankje met een mooie bloemenbak. In het pand van Barto een pannekoeken restaurant en een smoothie bar of een vegan restaurant oid. Met groot terras buiten. Niet meer van die alles en nog wat winkels. Zorg voor vernieuwing.
Marga: oneens
Geldt alleen voor het vergeten hoekje bij de Zeeman. De rest van de Bleek is netjes op orde. Het stukje lijkt nu een beetje het vergeten stukje van de Bleek. Misschien, grote plantenbak weg. Leuke waterpartij net als bij het Schouwburgplein, kinderen vinden dat geweldig, Die grote plantenbak voegt voor mij helemaal niks toe aan dat stukje van de Bleek. Ik vind het zelfs lelijk. Bij mijn weten zit er de Zeeman, wat er daarnaast zit weet ik niet eens, als er al wat zit. Vroeger kon je daar allemaal onderdelen van van alles halen, maar die zit er al lang niet meer. Dan heb je een hele grote lege zijkant van de Jumbo waar je niets aan hebt. Fietsenrek. Gewoon een lelijk aanzicht. Wij komen er ongeveer 3 x per jaar bij de Zeeman en we kwamen er soms voor de Big Bazaar, maar die zit er niet meer. Moet zeggen dat ik verder ook niet weet hoe die andere winkels heten, die daar liggen, of dat de rest allemaal leegstaat. Voor mij dus het vergeten stukje van de Bleek. Ik ben van mening dat het niet een andere functie moet krijgen, maar er moet hard aan gewerkt worden, om het daar weer gezellig te krijgen. Er zal heel veel voor nodig zijn om dat hoekje weer aantrekkelijk te maken.
Leo: oneens
Enkele jaren geleden was Venray de beste binnenstad van Nederland. Dit kwam omdat Venray een breed aanbod had in zijn centrum. Gezellige horeca op de pleinen, grote landelijke winkelketens in de Grotestraat maar ook gezellige speciaalzaken in de Bleek en de aanloopstraten naar het centrum.
De Bleek, met diverse foodzaken, modezaken, telefoonwinkels en een gezellige lunchroom hoort bij dit centrum. De leegstand die Venray kent zou beduidend minder zijn als de Gemeente nieuwe en enthousiaste ondernemers zou ondersteunen. In plaats van veel geld uit te geven om bedrijven te verleiden met subsidie vanuit de Bleek naar de Grotestraat te vertrekken, kan het geld beter besteed worden aan leuke kleine winkels. In de Bleek zijn de huurprijzen beduidend lager dus volop kansen voor startende ondernemers.
Mijn mening, de Bleek is gebouwd als winkelcentrum, je kunt er bij regen overdekt lopen en niet omvergereden worden door fietsers en je kunt er gezellig winkelen.
HET WINKELCENTRUM DE BLEEK MOET GEEN ANDERE FUNCTIE KRIJGEN.

De Stichting Burgers van Venray is benieuwd of het aanjaagteam de diverse meningen van de inwoners van Venray meeneemt in haar advies naar de gemeente.

REACTIES

Thea: eens

Realiteitszin is nodig. Jan Loonen blijft maar dromen over winkelmetropool Venray. Gelukkig heeft de gemeenteraad zijn Aldicentrumplan getorpodeerd. Liever wat winkels op loopafstand : zet de Aldi op het Desselke neer. Dit is ook goed voor De Brabander. Die laatste wijk wordt nu bedreigd door uitbreiding intensieve veeteelt aan de westkant (Boterpot). Wie heeft er hier boter op zijn hoofd?

Geef uw reactie.

Sander: oneens

Investeren in de bleek, schoolstraat andere bestemming!

Geef uw reactie.

A.Rooijskkers: eens

werkt nietmeer!!!

Geef uw reactie.

L. Verlinden : oneens

Is toch een fijn stukje Venray wat bij het centrum hoort. Vanuit parkeerplaats loop je er ook doorheen. Dan zou het winkel gevoel al moeten beginnen. Het zou mooi zijn om er meer winkels maar ook horeca in kwijt te kunnen om het gezelliger en aantrekkelijker te maken.

Geef uw reactie.

Wilma Swinkels: eens

In de basis ben ik voorstander van een goed gevulde winkelstraat en alles concentreren in één straat. Dus zou ik zeggen: eens. Maar de verhuurders zouden hier moeten worden aangepakt. Door exorbitant hoge huren met lange looptijden proberen ze het vastgoed te slijten. Dat dit niet lukt is inmiddels wel duidelijk. Dus oneens.

Geef uw reactie.

Rene Kivits: oneens

Winkelcentrum de bleek hoort bij het kern winkelgebied en vervult een belangrijke rol in het centrum.Het invullen van de lege winkelruimte is ook iets waar een verhuurder maar in mijn ogen ook een Gemeente en provincie een belangrijke rol in kunnen vervullen.

Geef uw reactie.

Rene Kivits: oneens

Winkelcentrum de bleek hoort bij het kern winkelgebied en vervult een belangrijke rol in het centrum.Het invullen van de lege winkelruimte is ook iets waar een verhuurder maar in mijn ogen ook een Gemeente en provincie een belangrijke rol in kunnen vervullen.

Geef uw reactie.

Ellie Camps: eens

Een goed gevulde winkelstraat heeft meer alure dan half-gevulde winkelstraten. Eventueel aanvullend aanbod restaurants in de bleek (niet zijnde shoarma-tenten, dat aanbod is groot genoeg).

Geef uw reactie.

Annemarie : oneens

Wanneer de huren lager worden, wordt het voor een ondernemer aantrekkelijker om zich daar te vestigen. Hier en daar een bankje met een mooie bloemenbak. In het pand van Barto een pannekoeken restaurant en een smoothie bar of een vegan restaurant oid. Met groot terras buiten. Niet meer van die alles en nog wat winkels. Zorg voor vernieuwing.

Geef uw reactie.

marian doddema: eens

Door winkels te verplaatsen is er minder leegstand en de ruimtes zouden omgebouwd kunnen tot woonruimtes voor starters.

Geef uw reactie.

Tarcicia : eens

Het mist de gezelligheid om te winkelen je loopt er alleen als het niet anders kan.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

oneens.. het gezeur over de bleek helpt ook niet.. wat ik begreep was er al gestemd en bleef het winkelgebied.. door de negativiteit vestig zich er ook niemand.. steek er energie in dat verdienen de winkels die er zitten ook

Geef uw reactie.

Sjef: oneens

Nog de gemeente nog het aanjaagteam onderbouwen hun beweringen.
Kijk je naar nu, corona tijd, is extra ruimte gewenst.
Gelet op de huidige overbevolking en telkens terugkerende pandemieën is een compact winkelcentrum een foutieve keuze.
De Bleek, in de 60-er jaren de roze vlek geheten, heeft veel geld gekost.
Maar met geld van burgers kun je altijd try and error toepassen.

Geef uw reactie.

Louis: oneens

De Bleek is de gezelligste winkelstraat van Venray. Ik kom er iedere dag met veel plezier, je word er niet omver gereden door fietsers zoals in de Schoolstraat of Grotestraat.
Een straat waar kleine winkeltjes zitten en ook thuishoren. En hopelijk blijven ze daar en zoekt de gemeente een andere weg om het winkelcentrum kleiner te maken als dat al nodig is, en doet de gemeente haar best om de lege plekken in De Bleek op te vullen met kleine ondernemers. Een pannenkoekenhuis op de hoek bij Zeeman in het lege pand van Barto`s ??
Bij afstoten denk ik meer aan Paterstraat, Raadhuisstraat en Schoolstraat ( die helemaal geen uitstraling heeft als winkelstraat en waar je met angst en beven doorheen loopt) .In de Schoolstraat kom ik alleen als het dringend moet. Wie in Peel en Maas schrijft dat het in De Bleek ongezellig is, is kennelijk nog nooit in de Schoolstraat geweest want daar is het echt ongezellig.

Geef uw reactie.

René Lenards: eens

Ik heb geen idee hoe te reageren op de stelling. Het meeste is al geschreven. Leegstand is een probleem maar niet alleen in Venray Misschien is het een idee om de ALDI naar de Bleek te halen. Over de Bleek en ALDI wordt al vanaf 2016 gepraat en maar gepraat maar geen resultaat Maak nu eens op korte termijn een goed plan en voer het uit.
Maar steeds praten zonder resultaat heeft geen enkele zin en kost alleen maar geld.
Op deze stelling is goed gereageerd doe daar wat mee en neem het niet alleen aan kennisgeving .

Geef uw reactie.

Tom: oneens

We moeten toch een rondje winkelen kunnen lopen. De Schoolstraat is geen winkelstraat, dus gaan we door de bleek

Geef uw reactie.

Peter: oneens

Ik ben niet bekend met het niveau van de huren maar wat ik in de media verneem kunnen dit exorbitante bedragen zijn. Het gebied begrensd door Julianasingel, Markt, De Bleek, Schouwburgplein en Henseniusplein moet zijn inkoopfunctie behouden. Gemeente Venray moet alles in het werk stellen om een grotere diversiteit aan middenstand beschikbaar te krijgen. Het straatbeeld wordt grotendeels beheerst door ketens en horeca. Eveneens dient men ervoor te waken dat men niet nog meer laagwaardige arbeid naar Venray waar geen emplooi is voor de lokale bevolking en waar de arbeid verricht wordt door mensen die alleen inkopen doen bij winkelketens waarvan de naam uit 4 of 6 letters bestaat.

Geef uw reactie.

Henk: oneens

De bleek zo laten, schoolstraat een andere functie geven. Eigenaren van panden in zowel de grotestraat als de bleek zullen hun huren aan moeten passen. En idd zoals al meer is gezegd Venray zal altijd een dorp blijven. Ziekenhuis weg, xerox weg, geen toeristische trekpleisters. Er wordt te veel van alles het zelfde in het winkelcentrum gehoorzaken brillezaken idd we worden ouder. Vergrijzing en klaar zo maar door. Maar ik door er graag ben er geboren, en zal hier ook wel sterven.
Allemaal veel succes

Geef uw reactie.

Wim: oneens

de Bleek hoort bij Venray , investeer daar maar wat meer om het aantrekkelijker te maken , als de Bleek vervalt zijn we weer een echt dorp , de eigenaren in de grote straat zullen met de veranderende tijd mee moeten , tijden veranderen en iedereen moet inleveren dus waarom daar niet en hoe veel belastinggeld van Venrayse burgers die ook onzekere tijden meemaken moet er nog naar de grote straat om de zaak in stand te houden , mensen weten niet wat daar al naar toe is gegaan .
Venray kan beter investeren in industrie terrein en bedrijven aantrekken zodat het inwonertal toeneemt en dus ook de behoefte voor winkels , steeds meer mensen gaan nu al buiten Venray shoppen , kijk wat er in Uden is gebeurd en nog steeds , dat groeit zowel met werkgelegenheid als winkels en andere voorzieningen , pas nog geweest , onvoorstelbaar wat daar gebeurd . Venray levert alleen maar in , Rank Xerox geheel weg en ligt ook nog letterlijk plat , personeel geheel naar Venlo , kantoorpersoneel hebben ze de toren aan de snelweg mee gevuld , nergens gelezen in de kranten . het roer moet om in Venray . Als we zo doorgaan wordt Venray echt weer een dorp . oneens .

Geef uw reactie.

Henk: eens reageert op Wim : oneens

Wim, zo is het en niet anders.

Geef uw reactie.

Kees Moerkerk: oneens

Ik kom veel in de Bleek, mede door het feit dat ik daar met een aantal amateur-kunstenaars 2 winkelpanden inrichtten. Een van die panden is inmiddels verhuurd. Wij vertoeven regelmatig in de Bleek om onze plannen te bespreken. Het is er (nog steeds) gezellig. De Bleek heeft een betere uitstraling dan de Schoolstraat. De Bleek leent zich ook beter voor entertainment. Meer dan de Schoolstraat. Verbindingen Gemeentemuseum, stukje Schoolstraat, de Bleek, Marktstraat, Grote Markt, Kapelaanspad, Schoutenstraatje, Henseniusplein, Schouwburgplein sterker maken. Gedeelte Schoolstraat tussen 2 toegangswegen de Bleek andere bestemming geven en/of anders inrichten. Lijkt alsof Schoolstraat niet bij het centrum hoort. Schoutenstraatje inrichten als kunstenaarsstraatje (amateur-kunst met actieve kunstbeoefening)

Geef uw reactie.

Erik: eens

Als niet heel veel inspanningen worden gedaan om een divers winkelaanbod te krijgen en behouden, zullen onvoldoende winkeliers te vinden zijn om leegstaande panden te vullen op een B-locatie. Dan maar een andere bestemming voor zoeken. Bij voorkeur een die ondersteunend werkt aan de nog overblijvende winkeliers.
Denk bijvoorbeeld aan kinderopvang (ouders halen kind op... en gaan nog snel de stad in voor iets anders -ervoor/erna).

Geef uw reactie.

Elly Weijs : eens

Leegstand is nooit goed.
Prima om de Bleek een andere functie te geven. Bijv woningbouw.
Waar ik behoefte aan heb, en waarschijnlijk veel mensen met mij is:
Een winkel waar je webproducten (kleding schoenen) kunt passen. En voor andere producten om ze te bekijken. Even voelen, proeven en bewonderen.
Ik had liever Bol.com in het pand van van Oorschot gezien dan Vivare.

Geef uw reactie.

Marga: eens

Heb een foutje gemaakt, maar ik Marga ben het oneens, maar krijg het niet meer veranderd.

Geef uw reactie.

Marga: eens

Geld alleen voor het vergeten hoekje bij de Zeeman. De rest van de Bleek is netjes op orde. Het stukje lijkt nu een beetje het vergeten stukje van de bleek. Misschien, grote plantenbak weg. Leuke waterpartij net als bij het Henseniusplein, kinderen vinden dat geweldig, Die grote plantenbak voegt voor mij helemaal niks toe aan dat stukje van de bleek. Ik vind het zelfs lelijk. Bij mijn weten zit er de Zeeman, wat er daarnaast zit weet ik niet eens, als er al wat zit. Vroeger kon je daar allemaal onderdelen van van alles halen, maar die zit er al lang niet meer. Dan heb je een hele grote lege zijkant van de Jumbo waar je niets aan hebt. Fietsenrek. Gewoon een lelijk aanzicht. Wij komen er ongeveer 3 x per jaar bij de Zeeman en we kwamen er soms voor de Big Bazaar, maar die zit er niet meer. Moet zeggen dat ik verder ook niet weet hoe die andere winkels heten, die daar liggen, of dat de rest allemaal leegstaat. Voor mij dus het vergeten stukje van de bleek. Ik ben van mening dat het niet een andere functie moet krijgen, maar er moet hard aan gewerkt worden, om het daar weer gezellig te krijgen.Er zal heel veel voor nodig zijn om dat hoekje weer aantrekkelijk te maken.

Geef uw reactie.

Wietske: oneens

Winkelcentrum de Bleek hoort bij Venray, het maakt Venray tot de diverse binnenstad die we destijds waren, waarmee we bekroond zijn tot beste binnenstad van Nederland.

Geef uw reactie.

van Gerven: oneens

De bleek kan best een mooi winkelgebied worden, met leuke winkeltjes, bankjes en veel planten!

Geef uw reactie.

Leo: oneens

Enkele jaren geleden was Venray de beste binnenstad van Nederland. Dit kwam omdat Venray een breed aanbod had in zijn centrum. Gezellige horeca op de pleinen, grote landelijke winkelketens in de Grotestraat maar ook gezellige speciaalzaken in de Bleek en de aanloopstraten naar het centrum.
De Bleek, met diverse foodzaken, modezaken, telefoonwinkels en een gezellige lunchroom hoort bij dit centrum. De leegstand die Venray kent zou beduidend minder zijn als de Gemeente nieuwe en enthousiaste ondernemers zou ondersteunen. In plaats van veel geld uit te geven om bedrijven te verleiden met subsidie vanuit de Bleek naar de Grotestraat te vertrekken, kan het geld beter besteed worden aan leuke kleine winkels. In de Bleek zijn de huurprijzen beduidend lager dus volop kansen voor startende ondernemers.
Mijn mening, de Bleek is gebouwd als winkelcentrum, je kunt er bij regen overdekt lopen en niet omvergereden worden door fietsers en je kunt er gezellig winkelen.
HET WINKELCENTRUM DE BLEEK MOET GEEN ANDERE FUNCTIE KRIJGEN.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Bep ,


Waarom zou de Bleek moeten wijken voor de ongezellige Schoolstraat??
Wie bedenkt zoiets?
De bleek moet zeker blijven en verdiend meer aandacht.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Jan
De bleek moet blijven. Heeft meer uitstraling dan de Schoolstraat.
Maak van de Schoolstraat een woonstraat en onttrek de leegstaande panden in de Schoolstraat aan het winkelbestand.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

prima winkel gebied blijven zo.........

Geef uw reactie.

Harrie van Oosterhout: oneens

Omdat juist mét de Bleek erbij een interessant winkelgebied is ontstaan. Bij een sterfhuisconstructie voor de Bleek wordt dat soort spookgebied.

Geef uw reactie.

X: oneens

Waarom opeens Schoolstraat bombarderen tot kernwinkelstraat. Totale waanzin.
Het is een toegangsroute voor bewoners van de appartementen in die straat en er is volop verkeer.
Als je de bleek gevuld krijgt met ondernemers vanuit de patersstraat, Hofstraat en poststraat krijg je ook een leuke winkelstraat.

Geef uw reactie.

Pascal: oneens

De Bleek is een prettige overzichtelijke winkelstraat. Mogelijk kunnen de winkels uit de Schoolstraat naar de Bleek verhuizen. En van de Schoolstraat een horeca straat maken ( als verbinding tussen het schouwburgplein en de grote markt.

Geef uw reactie.

Robert: oneens

Juist hier zitten betaalbare pandjes voor ondernemers

Geef uw reactie.

Els: eens

Beide oneens.
De bleek heeft weinig charme, maar neem eerst de schoolstraat. Die winkels kunnen naar de Grotestraat en de Bleek zodat winkelen en terras gecombineerd blijven en daar geen verkeer is toegestaan.
Verlaag dan de huurprijs voor de grotestraat.
Wanneer de schoolstraat als winkelstraat eruit gehaald wordt kan je wel het 'winkelcentrumrondje' Bleek en Grotestraat behouden

Geef uw reactie.

Kees: oneens

Inderdaad de Bleek is een mooi winkelgebied .
Verplaats de winkels in de schoolstraat naar de Bleek .

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Vind de bleek als uitstraling weinig hebben.
Advies is wel dat de huurprijzen in bv de Grote Straat eerlijk en realistisch moeten zijn.

Geef uw reactie.

Jan Strolenberg : oneens

De bleek is toen gebouwd als winkelcentrum en dat moet ook zo blijven
Als men het winkelcentrum wil inkorten ( verkleinen ) kan men het beste de Schoolstraat als winkel straat sluiten
Je wordt hier door de fietsers omgereden en de winkels zijn beter geschikt om er woningen van te maken
Zou je de bleek aantrekkelijk willen maken zou het nog kunnen overdekken
Succes centrum Venray

Geef uw reactie.

Hans: oneens

Op zich vind ik het geen verkeerd winkelcentrum. Je loopt er prettiger dan in de Schoolstraat. Jammer dat een aantal winkels/horecagelegenheden vertrokken zijn. Je word er niet omver gereden.

Geef uw reactie.

B: oneens

Nog minder winkelgenot in een toch al afnemende winkelkeuze in Venray. Nog meer internet inkopen doen?

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Ik kom er graag , vind het er prettig winkelen.

Geef uw reactie.

hugo: oneens

nagenoeg iedereen heeft wel dezelfde visie hierover. de bleek is momenteel een veel gezelliger en functioneler winkelgebied dan de Schoolstraat maar ook Grotestraat. nu gaan ze die goedgevulde panden leegruimen ten gunste van de 3 grote pandeigenaren die halsstarrig die huurprijzen hoog houden op de winkelstraten. verlaag de huurprijzen en dan stuurt de markt zichzelf. nu wil de gemeente dat gaan forceren. dat werkt niet dat begrijpt iedereen alleen de heren die daarvoor gestudeerd hebben blijkbaar niet. duw het de burger en winkeliers lekker door de strot. zal vast zijn vruchten afwerpen. succes gemeente Venray. (ps hetzelfde gebeurt ook op de brier! goedlopende bedrijfjes moeten daar vertrekken of mogen niet meer uitbreiden omdat een vage groep ondernemers daar misschien in de toekomst andere plannen heeft en dus zijn de bedrijfjes die daar toch echt een bedrijfspand kochten ten dode opgeschreven, ook weer een dikke pluim voor onze gemeente! ) bouw nog maar een paar logistieke dozen. daar wordt Venray beter van! en de echte bedrijfjes waar echte mensen werken worden afgeschreven.

Geef uw reactie.

X: eens

Venray is te saai om te winkelen. Er moet veel meer en betere winkels geplaatst worden. Logisch, dan mensen blijven en komen hier ook uit de buurt om te winkelen.

Geef uw reactie.

Sjef Pappers: oneens

De Bleek is als winkelstraat gebouwd. Als alle winkels gevuld zijn is het meteen gezellig en hoeven er geen kosten meer gemaakt te worden. De meeste panden in de Schoolstraat zijn veel meer gewoon woonhuizen en op de Schoolstraat liggen in en uitgang van het Liene, waardoor een veel minder gezellige uitstraling.
Volgens mij is het een financieele vloek om v d Schoolstrat een winkelstraat te maken en in de Bleek winkels om te bouwen tot iets anders.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Ben er niet mee eens om van de bleek meer woonruimte te creëren. Mensen die in het centrum wonen klagen al over de luidsterkte als er wat te doen is. Ik zie op de bleek ook niet echt leegstand. Dit zie ik eerder in de grote straat. Misschien moeten de huren maar eens omlaag zodat kleine ondernemers een kans krijgen.

Geef uw reactie.

Anna: eens

Retificatie: generalisering moet zijn centralisering.

Geef uw reactie.

Anna: eens

Generalisering is het sleutelwoord, dit zorgt voor 1 geheel, waardoor we weer een weliswaar kleiner maar zeker een gezelliger winkelcentrum krijgen.

Geef uw reactie.

Marij van vegchel: eens

Hier zouden prachtige woonruimtes gerealiseerd worden zodat het winkelcentrum compacter wordt maar wel goed gevuld

Geef uw reactie.

Henk Deegens: eens

Nou ik ben het dus oneens , denk dat het centrum zeker nog zeer gezellig gemaakt kan worden.
Winkels in Schoolstraat verplaatsen naar de Bleek en Schoolstraat weer als Fietsroute inpassen.
Alle pleinen in Venray (Henseniusplein , Schouwburgplein en Grote Markt meer orienteren op Horeca , dus de niet horecawinkels verplaatsen naar Grotestraat , de Bleek , Passage of Schoutenstraatje en de Horecabedrijven in die straten verplaatsen naar de Pleinen. Ook een gemeentelijke dag horecazaak die bemand wordt door vrijwilligers (ww'ers , mensen in bijstand) zou dan goed zijn op het Jumboplein op de Bleek voor een lekker drankje en hapje en de opbrengsten zouden dan eventueel bv gebruikt kunnen worden voor de dagopvang organisaties , voor ouderen.

Geef uw reactie.

Laura: oneens

De vloeroppervlakten van de panden aan de Grotestraat en de Schoolstraat zijn enorm. De huur van deze panden zijn voor de kleinere lokale ondernemer onbetaalbaar. In de Bleek vinden zij wel hun plek. Ik zie de grote winkelketens niet terugkomen naar Venray ( in de grote straat en de Schoolstraat).
Vraag is of er al goed gekeken is naar de behoeften van ondernemingen; en niet sec naar kosten van herbestemming.

Geef uw reactie.

Henk: oneens

maak van de bleek een gezellige straat en plein, de winkels en horeca van de Schoolstraat verplaatsen naar de bleek en de Schoolstraat weer openen voor fietsers dan hoeft zich ook niemand te ergeren dat er niet gehandhaafd word hier op . denk dat in de Schoolstraat meer m2 leeg staat dan in de bleek.

Geef uw reactie.

Tassie: oneens

Knap het hele centrum maar eens op. Het is 1 grote Kale saaie bedoeling. Ik winkel al jaren niet meer in Venray. Alleen het hoog nodige. Voor de rest ga ik liever naar Uden. Venray word steeds meer een elite dorp bah bah

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Hoort bij centrum dus ook winkels, horeca ed

Geef uw reactie.

Twan: oneens

Zorg dat ook dat gedeelte van Venray (waar nu ook ondernemers zitten) WEL interessant kan worden voor winkelend publiek. Laat de bestaande ondernemers niet in de steek.

Geef uw reactie.

Kevin: oneens

Als er wat meer energie in de bleek wordt gestoken heeft de bleek veel potentie. Geef het wat meer karakter. Het zou zonde zijn om van de bleek geen winkelstraat meer te maken. Ik vind de bleek juist een mooie plek voor de kleinere lokale ondernemers. Als er nou een mooie functie voor het oude pand van Barto's gevonden zou worden zodat het meer op leeft in dat hoekje daar zou al veel helpen. Je moet het juist aantrekkelijker maken voor ondernemers (groot en klein) om naar venray te komen. En hier te blijven. Door het winkelgebied te verkleinen helpt dat niet echt.

Geef uw reactie.

Willum: oneens

De beide straten van De Bleek zijn een echt publieksvriendelijk winkelgebied. De Schoolstraat zou wat mij betreft aan het winkelgebied moeten worden onttrokken zodat ook het fietsen daarin weer mogelijk wordt. Met het optisch "verlengen" van het Kapelaanspad en de Passage naar de beide ingangen van De Bleek ontstaat samen met de Grotestraat een rechthoekige doorlopende winkelketen.

Geef uw reactie.

Martien: oneens

Oneens met de stelling omdat de vraag is wat de minst slechte oplossing voor het centrum Venray is.
Dat het centrum te veel winkelpanden heeft moge duidelijk zijn. Dan zijn er 3 alternatieven.
1. De Bleek wordt woongebied en de Schoolstraat wordt winkelstraat.
2. De Bleek blijft winkelgebied en de Schoolstraat wordt aan het winkelgebied onttrokken.
Maar er is nog een derde mogelijkheid. Teruggaan naar de situatie van vroeger.
3. De Bleek en de Schoolstraat worden een gemengd winkel en woongebied.
Eigenaren van winkelpanden moeten zorgen dat hun pand niet langer dan 2 jaar leeg staat.
Na twee jaar wordt het pand aan het winkelbestand onttrokken. En dient de eigenaar het om te bouwen tot woning of te verkopen aan Wonen Limburg.
Bedenk dat het hebben van een onroerend goed en het verhuren daarvan een vorm van beleggen is. Winsten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Wat vroeger een goede belegging was is met de verandering van de koopmethodes een slechte belegging geworden.

Winkeliers kunnen afhankelijk van de ontwikkelingen kiezen voor wel of niet verhuizen.
In het verleden zijn woonstraten langzaam omgevormd tot winkelstraten als een natuurlijk proces. Winkelpanden in de School en Grotestraat waren vroeger woonhuizen. Nu krijgen we een omgekeerd natuurlijk proces.

Geef uw reactie.

Corrie Kok : eens

De "uitstraling" van de Bleek is al jaren achterhaald, jaren 70 is hier stil blijven staan. Ziet er armoedig uit. Dit heeft weinig met de corona te maken. Daar kun je niet van alles aan ophangen, zoals leegstand en slechte smaak inrichting winkelgebied.
Geef al die woningzoekenden eens een kans om in het centrum van Venray een woning te betrekken. Maak van de Bleek een gezellige woonomgeving, geen auto en fietsverkeer toestaan. Aparte ruime woningen met diverse woonstijlen. Geen rare balkons met vreselijk lelijke hekken. In de Hoederstraat is een zandvlakte waar een goed parkeer terrein van gemaakt kan worden. Op loopafstand van de Bleek. Voor de binnenstad bewoners een gratis parkeerterrein uiteraard.
Doe iets aan die leegstand en verwacht niets van de winkeliers, die er allang geen interesse in getoond hebben.

Geef uw reactie.

Joan: oneens

De Bleek is aantrekkelijker dan de Schoolstraat. Dus handhaven en nieuw leven inblazen !

Geef uw reactie.

Margo: oneens

Vanwege de afstand voor elkaar, zou het open moeten blijven. Er zijn hardwerkende bedrijven die het daar al jaren goed doen! Waarom deze verplaatsen. Lekker rondwandelen gaat in de Bleek ook prima. Kunnen evengoed zorgondersteuners in het hele gebied ingezet worden. Desnoods dagopvang voor mensen op leeftijd of met een beperking. Er is nog zo veel mogelijk.

Geef uw reactie.

Herman: eens

Het handhaven van Fietsers wordt weinig gedaan. Sta wel eens af en toe te kijken, en hoieveel er fietsen op plekken waart dit niet is toegestaan, wordt er gewoon door gefiets. Zeg je er iets van, dan krijg je als antwoordt, dat maak ik wel uit, of andere opmerkingen. Niet alleen getinte mensen maar ook gewoon nederlandse mensen.
Daarom de Bleek iets gezelliger maken en goed handhaven, wordt het misschien iets beter,

Geef uw reactie.

Jack.: eens

om de leegstand te verminderen is het beter de Bleek een andere bestemming te geven.
Hierdoor komen meer winkels in de Schoolstraat / Grotestraat.
Alleen beter handhaven op het FIETSEN in die straten , het wordt daar dan te druk.

Geef uw reactie.

Willum: oneens reageert op Jack. : eens

Als de winkels in de Schoolstraat verplaatst worden naar De Bleek en het fietsen daar weer wordt toegestaan is jouw probleem opgelost Jack.

Geef uw reactie.

Leo: eens

De winkelstraat De Bleek is - behoudens een enkele uitzondering - nooit echt van de grond gekomen. Het is nu beter om een compact, goed uitziend winkelcentrum te hebben dan overal gaten van leegstaande winkels. Al zal de gemeente en ook de verhuurders flink de portemonnaie moeten openen om de weinige, aantrekkelijke winkels die willen verhuizen te compenseren voor hun investeringen in verband met hun verplaatsing.
In dit verband heb ik de voorziene locatie van de ALDI op de plek van de voormalige school nooit begrepen. Aan de ene kant sluit men de Bleek, aan de andere kant vergroot men het met een niet logische locatie voor weer een supermarkt.

Geef uw reactie.

Ton: oneens

Het zal een verarming van Venray zijn.
Kleine winkeltjes hebben wel bestaansrecht.

Geef uw reactie.

Margo: eens reageert op Ton : oneens

Zeker een verarming, Er is nog zoveel mogelijk om lege plaatsen op te vullen.

Geef uw reactie.

WLRooy: oneens

Als je door het centrum van Venray loopt is de laatste jaren de logische gezellige wandelroute door de Bleek en de Grote straat. De Schoolstraat is minder in trek omdat daar niet de winkels zitten die je al wandelend wil bezoeken. Zou het persoonlijk een verarming vinden als dit als winkelgebied verloren gaat. Het is ook onzinnig om als gemeente geld uit te geven om de winkels verplaatst te krijgen. De pleinen zijn nu al helemaal horecagebied geworden. Als je al de centrumfunctie wilt versterken kun je beter de Hofstraat en de Poststraat winkelvrij maken.

Geef uw reactie.

wim: eens

Teveel winkels, De Bleek verbouwen en er appartementen van maken op de begane grond. Of andere functies. Het gehele centrum moet kleiner. Echter de pandbezitters op de Bleek willen niet meewerken omdat hun eigendom dan minder waard is. Het plan van de gemeente gaat niet lukken om de winkeliers daar weg te krijgen. Nobel streven, maar niet haalbaar. De gemeente moet maar eens knopen doorhakken en de functie van de panden in trekken als deze 2 jaar leeg staan. Ik mis de krachtdadigheid van de gemeente Venray.

Geef uw reactie.

Enne Piëlhaas dén mitlaeft mit de ondernemers ien De Bleek: oneens

ONEENS want;
1. Je zal maar succesvol ondernemer zijn en te horen krijgen dat je er weg moet???!!!!
2. Wat is een goed/beter alternatief (zonder daarmee omwonenden en/of ondernemers te benadelen)?

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Woongebied van maken

Geef uw reactie.

Henk Jansen: oneens

De Bleek heeft veel meer uitstraling dan het stukje Schoolstraat , daarbij is er een pleintje wat heel wat gezelliger is en meer uitstraling dan de Schoolstraat'.
Het loop patroon Grote Markt naar het Schouwburgplein is veel gezelliger, met zijn boompjes en speeltoestellen en bij regen kun je onder de
overkapping lopen

Geef uw reactie.

Margo: eens reageert op Henk Jansen : oneens

eens met jouw beschrijving

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

teveel leegstand kan verloedering tot stand brengen

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Moet meer uit straling krijgen

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Beetje compakter centrum creëren

Geef uw reactie.

Is het winkelcentrum van Venray nog wel zo aantrekkelijk ?

Het is niet alleen het geval in Venray, maar ook landelijk neemt de leegstand binnen de winkelcentra toe. De huidige coronaproblematiek speelt daarbij inmiddels ook een rol.
Met uitzondering van de supermarkten, ervaren alle winkeliers dat er minder klanten de......

Lees verder