ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Er zijn onderhand wel genoeg logistieke dienstverlenende bedrijven in Venray

dinsdag, 05 mei 2020 13:22 Er zijn onderhand wel genoeg logistieke dienstverlenende bedrijven in Venray

Onderhand genoeg blokkendozen in Venray.

In de maand mei hebben de inwoners van Venray hun mening kunnen geven op de stelling “Er zijn onderhand wel genoeg dienstverlenende bedrijven in Venray.”
De website Burgers van Venray is gedurende de maand mei door meer dan 900 personen bezocht. Daarvan was 84 % het eens met de stelling.

Hoewel 16 % van de respondenten het niet eens is met de stelling, beschrijven de personen die hun mening over hun reactie op de site hebben geplaatst dat logistiek met toegevoegde waarde werkgelegenheid kan bieden.
De groep van 84 % eens-stemmers geven in hun reacties vooral aan dat er meer maakindustrie naar Venray moet komen in plaats van al die distributiebedrijven.
Opvallend daarbij is dat argumenten als horizonvervuiling, lelijke blokkendozen en weinig uitstraling worden gebruikt.

De reacties van alle personen die naast het uitbrengen van hun stem ook hun eigen mening op de site hebben geplaatst, zijn na te lezen op de website www.burgersvanvenray.nl
Enkele opvallende ervan worden hierna vermeld.

P. Ino schrijft:
Deze bedrijven voegen geen hoogwaardige werkgelegenheid toe aan Venray. Hoe gaan we de hoogopgeleide jeugd behouden als er alleen maar laaggekwalificeerd werk te vinden is?

Hans B. reageert als volgt:
Zitten we voor de toekomst wel te wachten op distributiebedrijven? Bij vermindering van globalisering zijn andere bedrijven meer van belang.

Paul gaat ervan uit dat hier in Venray logistiek de hoofdrol speelt. De grote logistieke centra nemen veel vierkante meters in beslag en de werkgelegenheid is heel minimaal. En vaak worden die banen ook nog vervuld door buitenlandse werknemers. Ontwikkelingsbedrijven, slimme industrie dat is wat we nodig hebben.

Huub Schols bekijkt zijn standpunt vanuit een politieke bril.
Eens met de stelling. Wat planologie betreft heeft de gemeente Venray vanuit het verleden en nu nog steeds geen enkele visie. Aan de ene kant van de gemeente koeien, kippen en veel stront. Aan de andere kant industrie met deze grote blokkendozen. De politieke verhoudingen en totaal geen visie (ontwikkelen) zijn hier mede schuldig aan.

Theo Swinkels bekijkt het vanuit de menselijke kant.
Nederland is een vrij land met genoeg en soms te veel regels. Geen logistiek toelaten wil nog niet zeggen dat we maakindustrie binnenhalen. We moeten zelf voor genoeg mensen zorgen die dit werk doen maar de meeste Nederlanders halen er de neus voor op. Hoe mooi het streven ook lijkt, het is niet realistisch tenzij we zelf als mens veranderen. Dan komt de ondernemer wel naar Venray!

REACTIES

Wie maakt de keuze tussen blokkendozen en maakindustrie?

We kunnen er niet omheen, de grote logistieke bedrijven zijn onderhand beeldbepalend voor Venray. Sinds kort zijn er weer twee megadistributiecentra (DHG en Syncreon) op het industrieterrein “Smakterheide” aan de Maasheseweg verrezen.
Er stonden op......

Lees verder