ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het gesteggel over supermarktlocaties is niet fraay.

woensdag, 11 maart 2020 15:51 Het gesteggel over supermarktlocaties is niet fraay.

Venraynaren hebben geen probleem met keuze supermarktlocaties.

Gedurende de maand april hebben de inwoners van de gemeente Venray op de website Burgers van Venray hun mening kunnen geven op de stelling :
Het gesteggel over supermarktlocaties is niet fraai.
Het resultaat van die peiling liegt er niet om. Vrijwel unaniem is men van menig dat er eens een keer “garen op de klos” moet komen met de besluitvorming vanuit de gemeenteraad.
Van de meer dan 1000 personen die de website hebben bezocht was 98 % van mening dat het al veel te lang duurt voordat er een besluit wordt genomen over de plaats waar de nieuwe supermarkt van ALDI moet komen.

Hoewel alle reacties aangeven dat er onderhand een keuze moet worden gemaakt, zijn de meningen over de uiteindelijk te kiezen locatie niet echt uiteenlopend.
De meeste personen geven de voorkeur aan de locatie waar nu de leegstaande school De Toverbal staat. De hoek van de Noord- en Westsingel achter de Hoge Beek flat blijkt een aanvaardbare mogelijkheid, niet alleen voor de inwoners van De Brabander maar ook voor iedereen die in de Noord-West hoek van Venray woont.
Maar ook andere locaties worden in de reacties benoemd. Er wordt verwezen naar De Brier en de oude melkfabriek. Dat er al drie Jumbo vestigingen zijn wordt ook vreemd gevonden.
Om die reden wordt aangeraden om alle reacties die op de website Burgers van Venray zijn geplaatst nog na te lezen.

Enkele reacties daaruit laten aan duidelijkheid niets te wensen over.
Zowel Frits als Hay Philipsen verwoorden hun standpunt duidelijk en schrijven :
Knoop doorhakken!
Locatie Toverbal biedt voldoende ruimte en is vlak bij De Brabander. Locatie De Brier kan ook heel goed, zou die hoek van Venray flink ‘upgraden’. Ophouden met oeverloze discussie en steeds nieuwe onderzoeken......

Joos stelt dat er In feite geen gesteggel is maar besluiteloosheid van (Burgemeester en) Wethouder(s). Een groot gedeelte van de inwoners van Venray zal het weinig uitmaken waar de ALDI komt. Naar mijn mening moet gekeken worden naar een redelijke spreiding van supermarkten over de wijken.
Hierbij moeten de belangen van de inwoners voorop staan en niet de belangen van de individuele supermarkthouder.
Gezien de spreiding nu, is de enige juiste plaats voor een supermarkt de locatie Toverbal. Hierdoor wordt ook wijk de Brabander gediend.
De politieke machtsverhouding mag wel eens doorbroken worden; m.a.w. kies voor het belang van de inwoners en niet voor een politieke partij.

Wim vindt dat de gemeente zich veel teveel met de supermarkten bemoeit. Laat ze het lekker zelf uitzoeken. Dit alles is veroorzaakt door de gemeente zelf, vanwege de besluiteloosheid en het vastgestelde beleid van jaren geleden. Geen enkele flexibiliteit hierin bij de gemeente. Gemeente neem in ieder geval een besluit, zodat men verder kan. Onderzoek is niet nodig en heeft al teveel geld gekost.

De gemeenteraad is nu in al haar wijsheid aan zet om een verstandige keuze te maken.

REACTIES

René Lenards: eens

De locatie =TOVERBAL= is volgens mijn prima . Waarom daar geen snelle beslissing genomen kan worden ligt aan de bekende laksheid van B&W.
Jaren praten en niet tot een beslissing komen.
Wat zit daar achter om alles zo te vertragen vraag ik mij af.
Het kost alleen maar steeds meer geld van de burger.
Doe je werk goed en snel, vooruit schuiven is nooit de goede weg.

Geef uw reactie.

Monique: eens

Nog eens voor alle duidelijkheid, er komt geen supermarkt bij, het gaat om een verplaatsing van de Aldy. En hoe de gemeente hier een soap van heeft gemaakt is tenhemelschrijend. We zullen er wel nooit achterkomen hoe dit heeft kunnen gebeuren, dit jarenlange gesteggel en getouwtrek,de Aldy komt met een prachtig plan op de locatie van de toverbal. Aanleveren gebeurt via de noordsingel,
Prachtige appartementen, ruime parkeergelegenheid. een opsteker voor de vele ouderen die vlak in de buurt wonen, en waar niets aan gevraagt wordt en vlakbij de Brabander, het is een goed dichtgetimmerd plan van verschillende partijen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Supermarkten moeten gewoon midden in de wijk liggen
Maar dat is dure plek voor project ontwikkelaars verdienen ze niks aan
Zo zie je maar de rijken bepalen

Geef uw reactie.

Gonnie: eens

locatie Toverbal. vind ik de beste .Aldi of de Plus . de Plus is een nette winkel . 3 Jumbo 's is zeker 1 te veel. niet nodig.

Geef uw reactie.

Kees: eens

Aldi naar oude melkfabriek of Den Brier toch niet zo moeilijk lijkt me .

Geef uw reactie.

Roos: eens

Drie Jumbo’s is één teveel. Jumbo weg in Veltum en Aldi Veltum uitbreiden in het pand van Aldi.


Den Brier is ook een prima locatie.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Duurt veel te lang voor een beslissing

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Het is een soap die over de ruggen van de burgers wordt uitgevochten

Geef uw reactie.

Anoniem: eens

Helaas wordt de discussie vooral gevoerd door mensen die niet of nauwelijks op de hoogte zijn, mensen die denken dat er een supermarkt BIJ komt of dat de gemeente bepaalt welke supermarkt er bij komt. Als men eens de moeite nam zich iets te verdiepen in de zaak zou de discussie verstommen...

Geef uw reactie.

Koos: eens

Laat aan de supers het vrije ondernemersschap! Dat is geen gemeentelijke opdracht.

Geef uw reactie.

Boudy: eens

In deze tijd is gebleken dat een lokale omroep een plus is op allerlei gebied voor de gemeente Venray. Zij verdienen meer aandacht en steun. Een nieuwe supermarkt is op het industriegebied een optie maar niet noodzakelijk.

Geef uw reactie.

Eric: eens

Onder het mom van het concurrentiebeding moet er zeker plaats zijn voor de ALDI. Hier zijn verschillende locaties geschikt voor lijkt me waaronder het kroonjuweel van Venray, Doeland. In veel verschillende plaatsen liggen supermarkten aan 1 gezamenlijk plein dus het argument spreiding snap ik dan al helemaal niet.

Geef uw reactie.

Anonimo: eens

Het is een politiek spelletje door 1 dominante partij in Venray wat alles er aan doet om z'n zin te krijgen, de oppositiepartijen doen hun best. Maar ja wie de grootste is bepaald helaas

Geef uw reactie.

Ik : eens

In het oude pant van doeland of op het industrieterrein. Lijkt mij toch duidelijk en een makkelijke keuze ?!

Geef uw reactie.

Anoniem : eens

Laat de Aldi of aan de henri dunant zitten (ook goed voor cliënten van het vvgi) of zoek een andere geschikte plek (Brabander kan ook, zit nog niks). De discussie duurt te lang, doe niet moeilijk en maak een keuze. Ik vraag me wel af waarom dit zolang duurt maar 3 jumbo's is geen punt.

Geef uw reactie.

Jansen: eens reageert op Anoniem : eens

De aldi naar de Brier!

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Geef de Aldi een plaats op de brier of oude melkfabriek. Kijk eens in Helmond ligt een prachtige Aldi. In tegelen bouwen ze een mooie Aldi. Waarom doet Venray weer eens moeilijk. Aldi moet aan de rand liggen en niet in het centrum

Geef uw reactie.

M: eens

Als er iets besloten is, moet je niet een of ander bureau wat heel veel geld kost weer laten concluderen, dat dit besluit niet goed is. De locatie op de plaats van de omroep is niet geschikt. PUNT!
Geef Guido van Dijck ook een kans voor de brabander.
Er is hier duidelijk weer sprake van vriendjespolitiek. En de locatie voor een Aldi op de Brier, blijft echt de beste optie.

Geef uw reactie.

Roel: eens

In de brabander een supermarkt, dat moet !

Geef uw reactie.

Leo: eens

Vrijheid van mening is een groot goed ,vrijheid van winkelen ook! En niet bepaald worden door groot grutters.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Omdat iedereen zelf toch bepaalt waar die boodschappen doet. Iemand die altijd naar Aldi gaat rijdt dan wel naar Horst. Zorg gewoon dat Aldi een fatsoenlijke plek krijgt. En dat andere supermarkten zich daar niet mee bemoeien. We hebben ook drie Jumbo s dat is toch ook onzin.. concurrentie hoort erbij.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Ze moeten gewoon met de jumbo praten dat ze op de locatie van de bleek kunnen zitten en anders moeten ze maar klien blijven of weg gaan want dit gedoe word gewoon iedereen gek van en ook heel erg moe van.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Dat de gemeente zelf niet kan beslissen zegt al genoeg .

Geef uw reactie.

rgland@home.nl: eens

Een hoop gesteggel over niets. Aldi = de Brier , punt uit .

Geef uw reactie.

Mart: eens

Gemeente doet al jaren over het zoeken naar een geschikte locatie

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

De burgers van Venray willen niet nog een supermarkt in het centrum. Daar liggen voldoende supermarkten. En nog een supermarkt maakt het echt niet drukker in het winkelcentrum. Burgers vragen om een supermarkt op de Brabander, daar wordt NIET naar geluisterd. Een andere optie de Brier wordt doodgezwegen, terwijl het daar wel wat extra reuring kan gebruiken. De Toverbal als locatie heeft geen draagvlak bij de omwonenden. Wethouder wethouder, wanneer telt de mening van de burger? Drijf niet altijd je eigen zin door!

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Gewoon de Aldi naar de Brabander daar is plek genoeg. In de toverbal is geen optie, de wijk is daar niet op ingericht kwa verkeersdrukte met de smalle straatjes en nu al te weinig parkeerplek voor de huidige bewoners. Verder zou de brier net als de Brabander een goede optie zijn. Wil de Aldi niet dan hebben ze pech gehad, ze hebben notabene zelf de stekker eruit getrokken voor het brukske. Die plek hebben ze vrijwillig afgestaan aan de lidl. En waarom moeten er 3 jumbos zijn in Venray?

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Aldi laten zitten waar die zit
Toverbal is echt geen optie merendeel.van de wijk is er op tegen
De Brabander wil een supermarkt dus dan maar daar

Geef uw reactie.

Truus: eens

Aldi in leegstaande pand van AH

Geef uw reactie.

Jan: eens

De Toverbal is een goede locatie voor een supermarkt omdat die dicht bij de groeiende wijk de Brabander ligt.
De motivatie van het college dat een Aldi op de plaats van de Dr. Poelsschool voor meer winkelend publiek zorgt in het centrum is volgens mij niet steekhoudend.

Geef uw reactie.

Margo: eens

De Aldi zit aan de Henri Dunant eigenlijk super. Ruimte en een goede parkeerplaats, Plaats genoeg om nog uit te breiden.
Gun de Plus ook een 2de plaats , zeker omdat deze familie al generaties zich voor Venray heeft ingezet en bewezen.
Dit zou bij de Toverbal of op de Brabander kunnen komen.

Geef uw reactie.

Tom: eens

Op de Brier is plaats genoeg. Wie daar komt is om het even. Zo wordt Zuid ook eens bediend

Geef uw reactie.

Wim: eens

helemaal eens , waarom Jumbo en Lidl beide op H Dunandstraat , meer spreiden is goed voor bewoners , verder ALDI en Plus
een op De Brier en een op de Toverbal , laat er maar eens wat concurrentie komen in Venray , jumbo s hebben we al meer dan genoeg . Concurrentie is goed voor de inwoners van Venray want daar ontbreekt het echt aan en onderhand maar eens knopen doorhakken . vraag me af wat er allemaal speelt achter de schermen , iets klopt er niet , zoals de verdeling hierboven , deze is ook goed voor de bewoners van het buitengebied , zo is het mooi verdeeld , ook naar het praktische kijken , de verdeling en de bereikbaarheid .
knopen doorhakken en niet van alles mee laten wegen wat niet gezegd mag worden , open en eerlijke beslissingen nemen , succes .

Geef uw reactie.

Jan: eens

Elke al in Venray aanwezige supermarkt heeft recht op een geschikte locatie. Geschikt zowel voor de supermarkt zelf als voor de inwoners van Venray.
Het gemeentebestuur dient zich faciliterend op te stellen zonder een eigen inbreng te hebben wat de locatie betreft. Dus luisteren naar de burgers en naar de vertegenwoordiger van de supermarkt die wil uitbreiden of naar een geschiktere locatie wil verhuizen.
De supermarkten onderling moeten zich niet zo defensief / overheersend opstellen. Immers ze kunnen elkaar versterken.

Geef uw reactie.

wim: eens

De gemeente bemoeit zich veel teveel met de supermarkten. laat ze het lekker zelf uitzoeken. Dit alles is veroorzaakt door de gemeente zelf, vanwege de besluiteloosheid en het vastgestelde beleid van jaren geleden. Geen enkele flexibiliteit hierin bij de gemeente.
3 jumbo's in Venray zelf is in ieder geval veel teveel. Betere optie zou zijn de LIDL op de plek van Jumbo-centrum.
Schaf verder maar het betaald parkeren helemaal af, dan komen er misschien nog mensen naar het centrum (wat daar van over is)
Gemeente neem in ieder geval een besluit, zodat men verder kan. Onderzoek is niet nodig en heeft al teveel geld gekost.

Geef uw reactie.

Sivago: eens

Oppassen dat we niet gebruikt worden in de concurrentiestrijd tussen de supermarkten. Ook de Gemeente moet zich daar verre van houden.
Basis voor de keuze moet zijn:
- bereikbaarheid voor de bevolking
- elke supermarkt mag vertegenwoordigd zijn
Dus waarom 3 x een Jumbo ? Beter was geweest om De Lidl in De Bleek te vestigen.
De Toverbal is toch moeilijk bereikbaar/onveilig mbt het verkeer, want De Brabander ligt aan de andere kant van de Noordsingel, dus dreigt een gevaarlijke oversteek. Dan nog liever de Lidl in De Brabander lokaliseren.

Geef uw reactie.

joos: eens

In feite is er geen gesteggel maar besluiteloosheid van (Burgemeester en) Wethouder(s) . Een groot gedeelte van de inwoners van Venray zal het weinig uitmaken waar de Aldi komt. Naar mijn mening moet gekeken worden naar een redelijk spreiding van supermarkten over het de wijken.
Hierbij moeten de belangen van de inwoners voorop staan en niet de belangen van de individuele supermarkthouder.

Gezien de spreiding nu, is de enige juiste plaats voor een supermarkt de lokatie Toverbal. Hierdoor wordt ook wijk de Brabander gediend.
De politieke machtsverhouding mag wel eens doorbroken worden; m.a.w. kies voor het belang van de inwoners en niet voor een politieke partij.

Geef uw reactie.

Frie: eens

Besluiteloze aktie zoals het nu al lange tijd loopt. Aldi moet er zeker komen. Locatie: de Brier of Toverbal. Gecombineerd met betaalbare appartementen.

Geef uw reactie.

Henk van den Heuvel : eens

De discussie over waar iets moet komen duurd veel te lang. Knoop door hakken. Mijn eerste voorkeur was eerst de Oostsingen De Brier dat al een paar jaar een puinhoop is. Maar de Toverbal is ook een prima lokaties.

Geef uw reactie.

Adriaan: eens

het wordt hoog tijd dat B&W en de gemeenteraad eindelijk eens een besluit nemen. Blijven nu maar tijd rekken en zich achter adviezen van dure burau's verschuilen. Aldi, als voordelige en goede supermarkt verdient een behoorlijke plaats in Venray, de Brier of de Toverbal.
Plus zal zich tevreden moeten stellen met de huidige plek. Als ze willen uitbreiden zullen de moeten wachten tot de naastgelegen kapper en Vedder zouden vertrekken.

Geef uw reactie.

jack: eens

De locatie van de super Aldi op de Toverbal is prima .
Daar worden tevens sociale woningen gerealiseerd , dit is ook dringend nodig.

Geef uw reactie.

Hans: eens

Er zijn al te veel supermarkten. Op aldi en lidl zit ik echt niet te wachten. Het rare gedogen van sommige supermarkten vind ik zwak.

Geef uw reactie.

Jos: eens

Denk dat locatie Toverbal een goede optie is voor een super.; bij dr Poelsschool te weinig parkeerruimte.
Hoewel een foeilelijke school!
Slopen en de inwonenden naar de oude bibliotheek!
Jammer dat de gemeente met Aldi bindende afspraken lijkt te hebben gemaakt!
Had veel liever Guido van Dijk Plus daar gezien! Een voorbeeld voor een Venray-super!
En Aldi gewoon in Veltum laten!

Geef uw reactie.

Henk: eens

DE plaats van de voormalige school de toverbal lijkt mij een ideale plek voor de ALDI
De voormalige Dr.Poels school mag niet gesloopt worden.
Het argument dat mensen vanuit de Aldi in het centrum gaan winkelen is erg ver gezocht

Geef uw reactie.

Saalmink: eens

Supermarkt moet komen op de locatie van de Poelsschool , dat zal voor het centrum van Venray een aanwinst zijn .voldoende mogelijkheden om te parkeren en meerdere winkels in de omgeving.

Geef uw reactie.

zomaar: eens

het lijkt of er reeds bindende afspraken zijn gemaakt door de gemeente en ALDI,
Dan is het moeilijk tot een besluit te komen.
Nog meer externe raadgevers lijkt me overbodig.
Naar de Plus wordt nauwelijks geluisterd

Geef uw reactie.

Eens: eens

Om dat er al genoeg supermarkt zijn
Aldi voor minder draagkrachtige is niet verkeerd
Locatie toverbal prima

Geef uw reactie.

T.S.: eens

Jumbo's zijn er genoeg. Op de locatie Toverbal zou een Plus of Aldi niet misstaan in combinatie met appartementen en een ondergrondse parkeergarage. Complex rondom voorzien van groen (bomen) wat de Gemeente Venray ook moet verplichten bij alle blokkendozen die op de industrieterreinen gebouwd worden.
En als men het er over eens is dat de Dr. Poelsschool gesloopt mag worden dan zou ik daar in plaats van een supermarkt een woonvoorziening voor senioren bouwen waar echtparen die verschillende zorg nodig hebben bij elkaar kunnen blijven wonen en niet na tig jaar huwelijk uit elkaar gerukt worden.
Tevens wonen ze dan dicht bij het centrum om er lekker even uit te kunnen voor een wandeling, een boodschap of een lekker bakje koffie of thee.

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens

Er zijn al veel supermarkten, behalve op de Brabander, daar zou wat mij betreft ergens een Plus mogen komen.
Waarom er in Venray straks drie Jumbo’s moeten zijn is mij een vraagteken. Een Aldi is er al in Veltum, dus waarom zo moeilijk doen. Genoeg is genoeg!

Geef uw reactie.

Hay Philipsen: eens

ik sluit me graag aan bij de mening van Frits : knoop doorhakken.
De Brier en Toverbal zijn beide inderdaad prima opties. Nu kiezen.
Zeker niet nog meer onderzoeken, afwegen, verwarring zaaien e.d. maar beslissen.

Geef uw reactie.

Frits: eens

Knoop doorhakken!
Locatie Toverbal biedt voldoende ruimte en is vlak bij De Brabander. Locatie De Brier kan ook heel goed, zou die hoek van Venray flink ‘upgraden’ . Ophouden met oeverloze discussie en steeds nieuwe onderzoeken......

Geef uw reactie.

zomaar: eens

er is lege plek [gebouwen] genoeg dit is een gevecht onder de bestaande supermarkten waarom wel 3 jumbo,s en niet een super voor mensen die minder te besteden hebben

Geef uw reactie.

Gerry: eens reageert op zomaar : eens

Helemaal mee eens

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Het wordt langzamerhand een gênante vertoning. Het lijkt er op dat de gemeente(raad) de regie over dit onderwerp kwijt is.

Geef uw reactie.

Concurrentieslag in Venray onder de supermarkten ?

Recent ontstond in Venray een heuse rel over de locatie van een nieuwe ALDI supermarkt.
Waar in eerste instantie het college van B&W een voorkeur uitsprak voor de locatie van de vroegere dr. Poelsschool, werd dit voorstel in de gemeenteraad met slechts één......

Lees verder