ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Hoeveel dagen moet de Venrayse kermis duren?

donderdag, 31 juli 2014 18:10 Hoeveel dagen moet de Venrayse kermis duren?

Over het aantal dagen kermis is Venray het nog niet eens.

In de maand augustus hebben de inwoners van de gemeente Venray op de website Burgers van Venray hun mening kunnen geven op de stelling : “Een kermisduur van 10 dagen heeft geen meerwaarde”.

Er is op grote schaal gereageerd op deze stelling, met name tijdens de kermisdagen.
De website is door 680 unieke bezoekers geraadpleegd, waarvan er bijna 300 daadwerkelijk hebben gestemd.
De meningen van zowel de vóór- als tegenstemmers waren nogal verdeeld.
Dat resulteerde in een verhouding van 55 % “eens”- en 45 % ”oneens”-stemmers.
Degenen die 6 dagen kermis voldoende lang vinden, geven als voornaamste reden daarvoor op dat de overlast voor het centrum niet langer moet duren. Het zijn dan niet alleen de personen die in het centrum wonen die dit standpunt innemen. Ook anderen die het eens zijn met de stelling zijn van mening dat inclusief het opbouwen van de kermis, de geluidoverlast, de moeilijke bereikbaarheid van het centrum en de winkelsluitingen niet langer moet gaan duren.

Een heel andere kijk op de zaak geven de personen die het niet eens zijn met de stelling.
Zij vinden vrijwel unaniem dat bij een tiendaagse kermisduur de grotere attracties eerder genegen zijn om naar Venray te komen. Ook het feit dat de kermis dan over twee weekenden verdeeld wordt, spreekt een aantal mensen aan.
Er is wel gerede twijfel of het aantal bezoekers zal toenemen want, zo stelt men, je kunt je kermiseuro immers maar één keer uitgeven. Het voordeel is wél dat bij slecht weer er meer mogelijkheden zijn om het bezoek aan de kermis op andere dagen in te plannen.

Met het aanklikken van “vorige stellingen” op de website Burgers van Venray zijn alle reacties nog na te lezen. Enkele van deze reacties willen we u echter niet onthouden.
Paul Verhoeven, oneens met de stelling, geeft als zijn mening :
Volgens mij kan de discussie gesloten worden en heeft de politiek al een beslissing genomen. Ik zag op twitter ineens: "80% inwoners en lokale ondernemers Venray opgelucht: geen verder onderzoek naar verlenging kermis naar 10 dagen". Ik vraag me af waar die conclusie op gebaseerd wordt. Er is geen onderzoek gedaan en dat is de enige manier om van alle betrokkenen de voor- en nadelen af te wegen. Zonder onderzoek aannames doen en maar wat roepen, vind ik het domste wat je kunt doen. Als reactie kreeg ik de opmerking: "Draagvlak onder inwoners is al onderzocht. Lokale ondernemers zien het niet zitten". Beetje eenzijdige kant van het verhaal want hoe zit het met de exploitanten? Hierop was antwoord: "Verder bleek kermis uit evaluatie een succes. Uitbreiding kwam vanuit exploitanten niet meer ter sprake. Blijkbaar geen noodzaak". Help! De exploitanten die bij de evaluatie waren, stonden dit jaar op de 6-daagse kermis. Met exploitanten die er niet waren JUIST vanwege de reden dat de kermis niet 10 dagen duurt, vragen we maar niets? Is de politiek soms bang voor een ECHT ONDERZOEK waarin ALLE BELANGEN worden afgewogen? Dit klinkt in ieder geval als STRUISVOGELPOLITIEK in mijn oren!
Marc, die het eens is met de stelling, schrijft op de website :
Een kermis is leuk omdat het een korte periode is. Bij een 10 dagen kermis komen uiteindelijk niet meer mensen, en dit is een bedreiging voor de kermis zelf. Wel langer draaien, meer tijd, meer kosten, maar niet meer inkomsten. En dat is wel het laatste wat je moet willen. En voor het centrum langer overlast. De huidige periode is meer dan genoeg.


 

REACTIES

Kermisfan1987: oneens

Ik denk dat een 10daagse kermis een economische meerwaarde heeft voor Venray en omgeving. De kermis holt naar mijn mening al jaren achteruit in kwaliteit en voor mijn gevoel ook in aantal bezoekers. Door naar 10 dagen te gaan trek je meer bezoekers (ook buiten Venray) doordat je twee weekenden hebt en mogelijkerwijs door de langere spreading ook mensen die net terug komen van vakantie en daardoor nog wel een weekendje mee kunnen pakken. En voor degenen die in het dorp wonen en het hebben over overlast, ik heb zelf ook jaren in het dorp gewoond, waar letterlijk de attracties voor mijn deur stonden, niet altijd even ideaal, maar niet het einde van de wereld en genoot er juist ook weer van. Echter is dit laatste voor iedereen natuurlijk persoonlijk anders. Ik hoop dat de gemeente voor komend jaar 10dagen serieus overweegt, al betwijfel ik dit aangezien in de kranten al stond dat er geen draagvlak is voor 10dagen kermis.....waarom dan überhaupt deze poll als er al een beslissing is!? En indien er een beslissing is, waar is deze dan op gebasseerd? Ik denk namelijk dat er voldoende draagvlak is voor 10dagen. Venray moet sowieso opletten dat het voor de jeugdigen aantrekkelijk genoeg blijft (kijk alleen al naar de reductie van het aantal uitgaansgelegheden, waaronder recent de Rooijerie die verdwijnt....). Oftewel geef het volgend jaar eens een kans en evalueer daarna of het iets is om permanent door te voeren.

Geef uw reactie.

geert: oneens reageert op Kermisfan1987 : oneens

Kermisfan1987, Ik vind dat jij 100% gelijk hebt. Maar de gemeente heeft toch al een beslissing genomen om niet te verlengen dus waarom deze onnodige zinloze poll. Geert

Geef uw reactie.

Roger: oneens

Meer groterre attracties

Geef uw reactie.

P. M. A. Lenards Eens: eens

Je kan er van alles over zeggen maar de eerste vraag ligt bij de =KERMIS BEDRIJVEN= Als die het niet zien zitten einde verhaal. Volgens de krant zijn ze akkoord met zes[6] dagen. Probleem opgelost.

Geef uw reactie.

francy: eens

Ik denk dat veel mensen het zich niet kunnen veroorloven om 10 dagen kermis te vieren. Ik zou zo ook niet weten voor wie het echt voordelen heeft. Het centrum is afgesloten dus minder mensen die komen winkelen. Regent het, dan is het ook stil bij de horeca. Maar ze moeten wel open zijn dus het kost wel geld. Wat mij betreft. Zo laten of zelfs nog een dag korter.

Geef uw reactie.

May: eens

De Venrayse kermis trekt al jaren vele bezoekers en heeft een goede naam. De pret verhoog je niet door de duur te verlegen lijkt me. De mensen kunnen niet meer uitgeven dan ze hebben. Dus wat mij betreft gewoon bij het oude laten. Wat goed is moet je goed houden.

Geef uw reactie.

de Groot: eens

Als winkeleigenaar ben ik van mening dat 5 dagen al teveel is! Dus AUB niet verlengen. Met vriendelijke groet, Rick de Groot Rousseau Chocolade Venray.

Geef uw reactie.

Mike van corven: eens

Ik vind tot nu toe de kermis te kort daarom mach het lang er

Geef uw reactie.

geert: oneens reageert op Mike van corven : eens

Je hebt je reactie bij de verkeerde geplaatst,je had bij ONEENS moeten stemmen. Stem maar opnieuw bij ONEENS. geert

Geef uw reactie.

Rick Cremers: eens

Kermis Venray loopt sinds enkele jaren achteruit. Jammer is dat zeker, en als ik al op de woensdag over het kermis terrein rond loop kan ik bijna een kanon afschieten zonder er iemand te raken.

Geef uw reactie.

geert: oneens

Ik heb het vermoeden dat de gemeente NIET naar tien dagen wil. Dit jaar was ook geen topkermis om eerlijk te zijn toch,dat zal alleen maar vaker voor komen bij 6 dagen. De grotere attractie vermijden venray en dat is jammer,maar ik snap dat wel. Je kunt toch volgend jaar voor 1 keer naar 10 dagen gaan en na de kermis een evaluatie. Waarom eigenlijk nog stemmen de gemeente heeft toch al een beslissing genomen. En de tussenstand is ook niet te snappen toen er nog kermis was. geert

Geef uw reactie.

Helene: oneens

Als Venray zich in Noord-Limburg wil onderscheiden van de andere gemeenten, dan past daar m.i. een kermis bij met grotere attracties. Als dat betekent dat de kermis 10 dagen gaat duren dan heb ik daar geen bezwaar tegen.

Geef uw reactie.

Bart: eens

Geen enkele meerwaarde. Wat de mensen willen uitgeven wordt anders gespreid over 10 dagen en zal dus niet meer omzet voor horeca en exploitanten opleveren. Wat we nu hebben is meer dan genoeg. De slechte bereikbaarheid van het centrum tijdens de kermis moet niet langer duren.

Geef uw reactie.

anti allochtoon: oneens

Komen de betere attracties naar venrayse kermis

Geef uw reactie.

boomer: oneens

Als ze de kermis beter kunnen maken dan dit jaar , dan ben ik er een voorstander van > Want dit jaar was gewoon niet goed . De verdeling was gewoon waardeloos en wat er stond kon beter.

Geef uw reactie.

geert: oneens reageert op boomer : oneens

Daar ben ik het echt mee eens,de verdeling was dit jaar echt waardeloos slecht en dat zal alleen maar vaker voorkomen als we niet naar 10 dagen gaan. Kijk nou naar de achtbaan dat was duidelijk een kinderachtbaan en die hoort thuis op het grasveld bij de kinderattracties. Wat ze wel mogen afschaffen is de nostalgische kermis,geen hond te zien,beter moderne attracties neerzetten. Maar de gemeente doet toch wat die wil. Geert

Geef uw reactie.

Sander: eens

6 dagen kermis meer dan genoeg.

Geef uw reactie.

maxie: oneens

wilen we in de toekomst og steeds een van nederlands besten kermissen zijn hebben we 10 dagen nodig om nog beteren zaken na venray te trekken want we zitten gewoon met grotere kermisen om de hoek

Geef uw reactie.

florian: oneens

Moet veel beter zijn dan voorheen

Geef uw reactie.

steve : oneens reageert op florian : oneens

ja dat klopt en dat kunnen we bereiken me 10dagen kermis

Geef uw reactie.

Remy: oneens

Deze kermis hoort gewoon 10 dagen te hebben overigens wordt deze best wel veel bezocht

Geef uw reactie.

steve : oneens reageert op Remy : oneens

daar heb je volle 100% gelijk in

Geef uw reactie.

steve : oneens

we hebben 10 dagen nodig om vooraan op de kermis lijst blijven te staan want we vallen gelijk met Eindhoven wil je beter en bekender blijven moeten we mee op 10 dagen gaan

Geef uw reactie.

Ben oneens : eens

Ik wil 10 dagen maar door dit foutje met aan klikken En er geen mogelijk hijd om je stem om te draaien dan maar zo

Geef uw reactie.

Nummer : oneens

Een meerder daagse kermis betekent ook dat we meer kans maken op unieke zaken zo als der burner of de comander uit Duitsland die zaken hebben we in Venray nodig om de kermis tot stand te houden als we zo door gaan als de kermis van dit jaar is het snel gedaan met de kermis Venray

Geef uw reactie.

willy: oneens

omdat het gewoon gezellig is

Geef uw reactie.

marc: eens

Een kermis is leuk omdat het een korte periode is. Bij een 10 dagen kermis komen uiteindelijk niet meer mensen, en dit is een bedreiging voor de kermis zelf. Wel langer draaien, meer tijd, meer kosten, maar niet meer inkomsten. En dat is wel het laatste wat je moet willen. En voor het centrum langer overlast. De huidige periode is meer dan genoeg.

Geef uw reactie.

anoniem: oneens

de kermis Venray is het innige waar iedereen nog plezier kan maken nog voor de rest heeft de jeugd hier niets te doen en dan? de winkeliers hebben het hier toch all moeilijk om niet bank roet te gaan het is all jaren zo dat bijna iedereen zijn dingen online bestelt via internet. en aangezien de gemeente tegen de leegstand all jaren niets doet kan de kermis van mij best 10 dagen lang worden. want de leegstand kan er toch niet op erger worden.

Geef uw reactie.

Sip: eens

Er is al herrie genoeg in de wereld en Venray....De trend zal eerder zijn dat er juist minder dagen kermis is: minder geld om te besteden..!

Geef uw reactie.

Paul Verhoeven: oneens

Volgens mij kan de discussie gesloten worden en heeft de politiek al een beslissing genomen. Ik zag op twitter ineens: "80% inwoners en lokale ondernemers Venray opgelucht: geen verder onderzoek naar verlenging kermis naar 10 dagen". Ik vraag me af waar die conclusie op gebaseerd wordt. Er is geen onderzoek gedaan en dat is de enige manier om van alle betrokkenen de voor- en nadelen af te wegen. Zonder onderzoek aannames doen en maar wat roepen, vind ik het domste wat je kunt doen. Als reactie kreeg ik de opmerking: "Draagvlak onder inwoners is al onderzocht. Lokale ondernemers zien het niet zitten". Beetje eenzijdige kant van het verhaal want hoe zit het met de exploitanten? Hierop was antwoord: "Verder bleek kermis uit evaluatie een succes. Uitbreiding kwam vanuit exploitanten niet meer ter sprake. Blijkbaar geen noodzaak". Help! De exploitanten die bij de evaluatie waren, stonden dit jaar op de 6-daagse kermis. Met exploitanten die er niet waren JUIST vanwege de reden dat de kermis niet 10 dagen duurt, vragen we maar niets? Is de politiek soms bang voor een ECHT ONDERZOEK waarin ALLE BELANGEN worden afgewogen? Dit klinkt in ieder geval als STRUISVOGELPOLITIEK in mijn oren!

Geef uw reactie.

willem: eens reageert op Paul Verhoeven : oneens

slimme exploitanten kiezen voor twee volwaardige kermissen en niet voor anderhalve in Venray !

Geef uw reactie.

K. Vollenberg: eens

Er zullen niet meerdere bezoekers komen. De mensen zullen de kermis ook niet vaker bezoeken.

Geef uw reactie.

john van gerven: oneens

als de kermis 10 dagen duurt zitten er twee weekenden in dit is beter voor de omzet van de kermis en de horeca. vind dat de stelling raar gesteld word je kunt beter vragen ben je voor of tegen een 10 daagse kermis dan kunnen er ook geen misverstanden over bestaan. ik ben voor een 10 daagse kermis

Geef uw reactie.

rob geraats: eens

edddd

Geef uw reactie.

Steve : oneens

Venray is gewoon toe aan 10 dagen niet alen voor de bewoners van venray maar ook van buiten venray Tevens maakt venray dan ook kans om groteren zaken na venray te laten komen en zaken die je bijna niet ziet in Nederland denk aan Duitsen zaken of Belgiësche zaken die dan na venray willen komen

Geef uw reactie.

anoniem: oneens

Het is gewoon heel erg gezellig

Geef uw reactie.

Thea: oneens

Op naar de 10 dagen venray in horst aan de maas is het 2x per jaar kermis moet ook kinnen in venray het is vakantie

Geef uw reactie.

roy: oneens

10daagse kermis is het proberen waard!!zet venray weer op de kaart..ik denk dat je met 2 weekende kermis veel mensen uit omstreken blij maakt!!!

Geef uw reactie.

ria: oneens

Het kan een meerwaarde betekenen, maar dat betekent ook betere investeringen en lobby voor meer en mooiere attracties, dit jaar was het maar een slappe hap.Alleen de omringende bewoners dienen dan wel een finaciele tegemoetkoming te ontvangen voor de overlast, er wordt op dit moment wel heel vaak iets georganiseerd in het centrum

Geef uw reactie.

Steve : oneens reageert op ria : oneens

Ik ben het groten deels mee eens, een vergoeding moeten geven voor overlast je weet als je in de buurt van het centrum woont dat je soms overlast hebt als je dat niet wilt moet je maar in een hutje op de hei gaan wonen

Geef uw reactie.

willem: eens reageert op Steve : oneens

wat een vreemde redenering: veel mensen wonen al veel jaren in het centrum. Is niet altijd een vrije keuze Voor "nieuwere" bewoners ook keuze toen jaarlijks nog een beperkt aantal evenementen was. En als men zich dan aan de wettelijke regels zou houden (80 dB !!!) dan ging het misschien nog wel. Maar het moet tegenwoordig knoerhard

Geef uw reactie.

Lisa: oneens

10 dagen is een goed idee. Zo kunnen er weer goede attracties komen en eventueel kan de kermis nog uitbreiden zodat het een topkermis wordt!

Geef uw reactie.

Steve : oneens reageert op Lisa : oneens

Helemaal mee eens als venray de kermis dan ook nog een stukje groter maakt woord venray echt weer een top kermis om de kermis groter te maken is mogelijk de plek is er

Geef uw reactie.

willem: eens reageert op Lisa : oneens

het risico ligt bij de exploitanten en de ondernemers ! En wellicht is Venray dus juist NIET interessant voor de "grote jongens" onder exploitanten en zijn andere steden dat wel: Tilburg - Weert - Eindhoven - Venlo etc etc.

Geef uw reactie.

anonieme kermisbezoeker venray: oneens

Kermis Venray was vroeger een begrip in de regio, echter vind ik persoonlijk de kwaliteit achteruit hollen! Een verlenging naar 10 dagen kan misschien een duw in de betere richting zijn. Meer topattracties en meer kans op mooi kermisweer! Waarom niet voor 2015 anders een maal in de praktijk proberen en daarna nog eens kritidch evalueren....

Geef uw reactie.

Niels: oneens

Gemeente standgeld omlaag zodat ritprijzen goedkoper kunnen. Het moet voor iedereen leuk zijn! Houd een1€dag zodat ieder gezin kan komen. Dhr van Tol heeft gelijk, grote toppers al jaren niet gezien!!!! Waar is de breakdance van hoefnagels?

Geef uw reactie.

anoniem : eens

Ja het is gewoon leuk en dan is het gezellig en dan kunnen kinderen ook langer lol maken en niet zes maar tien dagen dus ja ik ben gewoon mij eens om de kermis naar tien dagen te brengen

Geef uw reactie.

john van gerven: oneens reageert op anoniem : eens

als je voor een tiendaagse kermis bent ben je het oneens met de stelling.

Geef uw reactie.

r.anoniem: eens

10 dagen betekent dat het aantal bezoekers niet zozeer toe zal nemen maar wel zal spreiden. dat is voor de middenstand in het centrum niet wenselijk. de kermis is lang zat zo , verlenging verpest het positieve van de venrayse kermis m.i. en is ook erg duur voor iedereen.

Geef uw reactie.

Lenie: eens

Het was dit jaar zo,n verschrikkelijke herrie van muziek bij de horeca, je kon je niet verstaanbaar maken en dat zonder pauze! De mensen blijven vanwege de herrie al weg van het terras. (Uitmarkt Klokkenluider en dansschool Jansen) Elk jaar naar Venray kermis pilsje pakken, maar volgend jaar????? Zes dagen kermis is ruim voldoende.

Geef uw reactie.

anoniem: eens reageert op Lenie : eens

10 dagen zou wel als experiment moeten gedaan worden om eens te laten zien hoe het in het praktijk te zien of het werkt voor de kermis. de terrassen die dicht bij een attractie staan zouden dan hun eigen muziek niet mogen draaien dan zo als dansschool jansen dan.

Geef uw reactie.

klaas: oneens

kermis Venray moet naar 10 dagen zo komen er meer toppers meer naar Venray!!!!! dit jaar was de opstelling slecht op het Henseniusplein was er geen topper de rups is wel mooi maar daar hoort een topper te staan zoals Mission Spece of een Commander ik vraag me af of de Kermis meester wel een kemisfan is. waar was de Grand Carroucel die was verpacht

Geef uw reactie.

Niels: oneens reageert op klaas : oneens

Het is een volksfeest! Geen horeca! Uitmarkt kots ik zowiezo uit! Zonder exploitanten is er geen kermis! Gemeente geef 10 dagen een kans, levert het in alle partijen niks meer op ga dan terug!

Geef uw reactie.

Steve : oneens reageert op klaas : oneens

Helemaal mee eens ze hadden de rups op de goudeleeuw moeten zetten en daar echt een top zaak neer zette

Geef uw reactie.

Irma Hulsman: eens

Is niet te betalen, 6 dagen is lang genoeg.

Geef uw reactie.

Pascal van Gerven: oneens

Ik denk dat bij een 10 daagse kermis meer mensen komen dus hogere verdiensten wat goed is voor de plaatselijke economie en om te kunnen concurreren met andere kermissen die al wel 10 dagen zijn anders komen de grotere attracties op de duur niet meer en gaat het bergafwaarts met de Venrayse kermis

Geef uw reactie.

Danny de Boer : oneens

Ik denk dat het interessanter word voor kermis lui om toch voor de venrayse kermis te kiezen dan een andere stad (vaak grotere steden) omdat de venrayse kermis dan juist interessanter word. Ik heb persoonlijk altijd vrij met de kermis en of de kermis nu 6 of 10 dagen duurt ik ga elke dag wel een drankje doen op de kermis en een hapje eten dus ik ben er van overtuigd dat het financiële gedeelte ook een stuk interessanter zal worden voor de gemeente Venray.

Geef uw reactie.

anoniem : eens reageert op Danny de Boer : oneens

Ik ben met jou eens

Geef uw reactie.

Kermisfan: oneens

Kijk eens naar de kermis zoals hij er nu bij staat, de kwaliteit holt achteruit. Kijk eens naar het Henseniusplein, het is een aanfluiting waar is de knaller voor dit plein? Ook het Raadhuisplein heeft knaller aan het eind maar met een klein achtbaantje. Om de kwaliteit van de mooiste kermis uit de regio weer terug te krijgen moet je naar 10 dagen, dan komen de mooie en spectaculaire attracties naar Venray. Las door de week een sluitingsdag in als rustdag maar geniet van 2 weekenden kermis.

Geef uw reactie.

anoniem: eens

Hoeveel dagen zou een kermis MOGEN duren? Hoeveel dagen mag er waanzinnig veel lawaai zijn. Het is vreselijk, muziek gegil en gebonk. Agressie en vernielingen alom.Zwarte kunststofschermen voor woningen versieren het dorp .Het lijkt wel oorlog. Als de drank is in de man.. Het zou alle organisatoren sieren om 6 daagse of 10 daagse hotelbonnen te gaan verstrekken. De kermis is inmiddels een asociaal dorpsgebeuren.. De wereld gaat aan vlijt en hebzucht ten onder, dat is toch alom bekend.

Geef uw reactie.

Steve : oneens reageert op anoniem : eens

Overdrijven is ook een vak apart Als u er toch Oh zo veel last van heeft dan gaat u toch lekker in een hutje op de hei wonen ver weg van de bevolking Echt dat overdrijven van u slaat nergens op zou zeggen pak je spullen en vertrek

Geef uw reactie.

Steve : oneens reageert op anoniem : eens

Overdrijven is ook een vak apart Als u er toch Oh zo veel last van heeft dan gaat u toch lekker in een hutje op de hei wonen ver weg van de bevolking Echt dat overdrijven van u slaat nergens op zou zeggen pak je spullen en vertrek

Geef uw reactie.

Steve : oneens reageert op anoniem : eens

Overdrijven is ook een vak apart Als u er toch Oh zo veel last van heeft dan gaat u toch lekker in een hutje op de hei wonen ver weg van de bevolking Echt dat overdrijven van u slaat nergens op zou zeggen pak je spullen en vertrek

Geef uw reactie.

Marcel Janssen: oneens

De mensen verspreiden zich over 10 dagen, maar er zijn ook mensen die in de vakantie-periode venray bezoeken en ook 1 of 2 dagen kermis meepikken. 10 dagen betekend 2 weekenden kermis (als deze op de vrijdag begint) in het 2e weekend gaan mensen als afsluiter nog een keer naar de kermis vermoed ik.

Geef uw reactie.

kim: oneens

Ik vindt 10 dagen kermis wel een mooi idee vooral voor de kinderen die het hele jaar door uitkijken naar de kermis en dan is 6 dagen toch zo voorbij :(

Geef uw reactie.

patrick: eens

het zou leuk zijn 10 dagen kermis als ze omzet kunnen maken waarom niet

Geef uw reactie.

Pascal van Gerven: oneens reageert op patrick : eens

Dan ben je het dus oneens

Geef uw reactie.

patrick: eens reageert op Pascal van Gerven : oneens

nee ik ben het eens als 10 dagen is kunnen ze goed omzet draaien

Geef uw reactie.

willem: eens

meer dagen heeft geen enkele meerwaarde. Het toch al groeiende aantal evenementen (veelal met "klere herrie" - op meerdere pekken veel meer dan 90 dB gemeten !! ) is eenzijdig goed voor de "natte" horeca". Maar een gezellig "avondje tafelen " in of op het terras van een goed restaurant in het centrum is er dan niet meer bij. En ik heb ook niet de indruk dat de winkeliers er beter en dus blij van worden. Ook qua evenementen moet het centrum voor ALLE ondernemers "in balans" blijven.

Geef uw reactie.

anoniem: eens

6 dagen is duur genoeg!

Geef uw reactie.

Robert: oneens

Ik zie dat de kwaliteit van de kermis achter uit aan het gaan is omdat de mooie en grote kermisattracties naar plaatsen gagaan waar wel een week kermis is

Geef uw reactie.

Rik: oneens

Twee wekenden brengt meer bezoekers, kijkende naar verschillende festivals in de regio in de kermis periode (o.a. Solar). Concurrentiepositie en de bekendhied van Venray, in vergeliking met andere grote kermissen en festivals wordt hierdoor zeker vergroot (Kermis Tilburg, Vierdaagse Feesten Nijmegen).

Geef uw reactie.

anoniem: oneens

Dan wordt het een betere kermis meer verschillende attracties en dan heb je meer bezoekers

Geef uw reactie.

T.: oneens

De kermis zoals die nu is begint onbetaalbaar te worden voor de bezoekers, maar nog erger....... exploitanten moeten dan nóg meer standgeld betalen en om dat geld terug te verdienen moeten de ritjes nóg duurder worden! De allergrootste irritatie van mijn kant: de winkelsluitingen die kant nog wal raken en waarin géén eenduidig beleid is!

Geef uw reactie.

Joost: eens

Als de kleinere kermisattracties die nu "verplicht" op de kermissen in de kerkdorpen moeten opdraven verdrongen worden op de langdurige grotere kermis in Venray is het einde van de kermissen in de kerkdorpen nabij. Een grote broek aantrekken kan averechts uitpakken.

Geef uw reactie.

Anneloes: oneens

Kermis Venray is elk jaar weer gezellig! Vindt het dit jaar een beetje tegenvallen eerlijk gezegd. Weinig grote attracties. ( Mouse, Katapult, Reuzenrad) Maar verder mag de kermis voor mij zeker 10 dagen duren!!

Geef uw reactie.

Chantal: oneens

Gewoon meer tijd voor gezelligheid en promotie voor Venray. Hopelijk dan ook meer kans op grotere / nieuwe / bijzondere attracties naar Venray te halen.

Geef uw reactie.

A. Spee: oneens

Door twee weekenden denk ik dat de kermis meer bezoekers zal trekken. Tevens grotere kans op goed weer wat voor zowel de horeca als de kermisexploitanten positief is.

Geef uw reactie.

Kees2: eens

Alleen de horeca vaart er waarschijnlijk wel bij, als het weer goed is. Verder geeft 4 dagen meer kermeis alleen maar meer hinder. Ik woon in Landweert en daar mag je, afhankelijk van de windrichting, de ramen snachts geloten houden wegens de herrie die van de kermis af komt. Niet iedereen heeft vakantie en gaat laat naar bed als het in Venray kermis is. Ik denk dat als de ARBO dienst geluidsmetingen gaat verrichten op de kermis, gehoorbescherming verplicht wordt gesteld. (Hoortoestel leveranciers zullen er in de toekomst wel bij varen.)

Geef uw reactie.

Karin: eens

De dorpen hebben ook kermis. In de zomerperiode is er altijd wel ergens kermis. Dat lijkt me voldoende. En .. een dag geen kermis weer verlangen.

Geef uw reactie.

Nicole: oneens

- meer kans op mooi weer - kermissen met vergelijkbare grootte hebben ook 10 dagen of 2x per jaar kermis - meer kans op bezoekers van buitenaf - 2 weekenden - meer omzet voor horeca - tijd voor extra activiteiten (thema-avonden, muziek/podiums, - meer kans op het aantrekken van topattracties

Geef uw reactie.

Wanneer u dit leest staat de kermis van 2014 in Venray weer voor de deur of heeft Venray alweer verlaten.
Bij de evaluatie van de kermis van 2013 is door een van de exploitanten de wens uitgesproken om de duur van de kermis niet 6 maar 10 dagen te laten duren.
Dat was indertijd al aanleiding tot uiteenlopende discussies.
Sommigen......

Lees verder