ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Heel Holland lacht om Venrays lachgas.

donderdag, 15 augustus 2019 13:40 Heel Holland lacht om Venrays lachgas.

Hard gelag voor Venrays lachgas.

Op de website Burgers van Venray stond gedurende de maand september een stelling over de lachgaswinkel in Venray. De stelling was : Heel Holland lacht om Venrays lachgas.
Die formulering was gekozen met een kwinkslag naar “Heel Holland bakt”.
Inmiddels blijkt dat de ondernemer van de winkel Valse Lucht er met zijn lachgaswinkel ook niets van heeft gebakken. Per 1 oktober heeft hij zelf zijn winkel namelijk gesloten.
Volgens eigenaar Mathieu Hölzken is er geen behoefte aan een lachgaswinkel. Hij stelt dat hij misschien met Valse Lucht de tijd ver vooruit is en het gebruik van lachgas over twee, drie jaar wat meer ingeburgerd zal zijn.

In de afgelopen maand hebben 820 personen die website bezocht. Van de deelnemers die gestemd hebben, blijkt 87 % het eens te zijn met de stelling. De overige 13 % geven aan niet zo’n probleem te hebben met de verkoop van lachgasballonnetjes.
Vrijwel alle stemmers hebben ook hun mening over lachgas op de site kunnen plaatsen.
Deze reacties, maar ook die van eerdere stellingen, zijn na te lezen op de website: www.burgersvanvenray.nl bij het onderdeel “vorige stellingen”.

Uit enkele opvallende reacties daarvan, blijkt dat zowel de “eens” als de “oneens” stemmers een genuanceerd beeld schetsen over het gebruik van dat lachgas.
Henk vindt dat iedereen, vooral de medische wereld, zegt dat het slecht is voor de gezondheid. Dus snap ik niet dat de jeugd dit niet inziet.
En ik weet ook wel dat als je het niet probeert, je er niet over mee kan praten.
Maar onderzoek wijst uit: niet doen. Bovendien ligt de kans op verslaving op de loer.
Het kost de gemeenschap weer veel belastinggeld.
Wim Fleuren stelt dat er al te veel bedreigingen zijn voor de opgroeiende jeugd en dan nu dit er bij. Het is al een hype en zo wordt het nog erger, de jeugd staat tegenwoordig bloot aan te veel uitdagingen en het is verkeerd om dit ook nog te gaan stimuleren.
Striepke stemt oneens en schrijft:
Wat een ophef over die winkel die lachgas ballonnen verkoopt. Als men op alle slakken zout gaat leggen, dan kan men ook de drank - en sigarettenwinkels gaan sluiten. Dat is ook ongezond! Waarom zo'n aanval op deze lachgas winkel? Iedereen is tenslotte zelf verantwoordelijk voor hetgeen men gebruikt/nuttigt. Je kunt beter goede uitleg geven aan o.a. de jeugd, zodat men de gevaren hiervan op tijd inzien. Anders gaan ze toch op hun eigen houtje te werk en gaan dan slagroomspuitpatronen kopen, wat veel gevaarlijker is! Los van het feit dat men die overal laat slingeren. Daarbij zijn de cafés veel te lang tot
's morgens vroeg geopend, waardoor ook rotzooi wordt geschopt. Ik hoor niet meer tot de jongere generatie en heb met al die genoemde toestanden moeite, maar de tijden zijn nu eenmaal veranderd, wat je niet altijd kunt terugdraaien. Mopperen heeft totaal geen zin.

REACTIES

René Lenards: eens

Van morgen stond in de Limburger de winkel =VALS-LUCHT= in Venray gaat 1 oktober dicht er is geen omzet waarvan hij kan leven.
In Venray is het lachen dus weer voorbij. Moeten weer iets anders zoeken om te lachen.
Maar niet getreurd er kom wel weer iets om te lachen dat hoort bij het leven.

Geef uw reactie.

karinavalereva: eens reageert op René Lenards : eens

Hi All! I love google!
Google.Com

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Ik blijf het mooi vinden dat er wordt aangegeven dat je het lachgas in "de winkel" gebruikt onder toezicht, maar ondertussen hangt er op de etalage naast de openingstijden een handgeschreven briefje wanneer de taxi rijdt om de bestelling gewoon thuis af te leveren.

Geef uw reactie.

Mascha: eens

Het is te belachelijk voor woorden

Geef uw reactie.

Moeder v pubers: oneens

Alles valt of staat met een goede opvoeding en veel gezond verstand.
Maar typisch NL.... Alles kan hier maar. Dus logisch dat het steeds een stap verder gaat. Niks meer aan te doen, het is toch al te ver heen.

Praat met je kids, leg uit EN luister naar elkaar. Dat heet communiceren werkt soms best goed hoor

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Het is een lachertje ( maar niet heus) dat zoiets toegestaan wordt. Soft beleid van Venray. Zo ook met de coffee shops, en een beveiliging neer zetten vooraan de weg omdat ze weten dat het Andes overlast geeft.....
Gewoon handhaven dus verbieden deze onzin...

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Zou verboden moeten worden, maar dat vind ik ook van coffeeshops. De verleiding wordt steeds groter en makkelijker voor de jeugd. Van het een komt het ander, in mijn ogen maak je de wereld er niet beter op met al die troep

Geef uw reactie.

H: oneens

Vind het hetzelfde als coffeeshop of slijter. Als je het niks vind dan blijf je er weg.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Het is gevaarlijk, en er zijn al zoveel middelen. We zitten niet te wachten op nog meer middelen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Belachelijk waar ze mee bezig zijn.
Stoppen die zooi.

Geef uw reactie.

Anoniem: eens

Gevaarlijk dom dom dom om dit gewoon slecht vóór de gezondheid

Geef uw reactie.

Cor: eens

Ongezond, gevaarlijk voor kinderen, trekt criminaliteit aan, weg ermee.

Geef uw reactie.

Sien: eens

Grappig dat koninklijke horeca Venray zich uitspreek tegen lachgas, terwijl de cijfers tgv van alcohol vele malen hoger liggen. Qua overlijden, verkeersongevallen, ziekenhuisopnamen en verslaving. Dat alcohol maatschappelijk geaccepteerd is neemt nog niet weg dat alcohol de op 1 na gevaarlijkste harddrug is, wat een stelletje hypocrieten!

Geef uw reactie.

Anoniem: eens

Venray bezit al 2 coffeeshops, diverse andere handelsplaatsen onder het mom van pizzeria's en nu nog een lach gas winkel.
Ik vind er weinig te lachen aan, het is slecht voor onze jeugd en een schandaal dat een Burgemeester en zijn College het allemaal zover laten komen.
Het gevolg van dit uberslappe beleid van deze sufferds is dat het steeds meer ander gebruik toerisme en staatdealen aantrekt, ik ben bang dat het eerst flink mis moet gaan alvorens er maatregelen genomen gaan worden.

Geef uw reactie.

Anoniem: eens

Het is slecht voor je en wij als Venray verkopen het gewoon in de winkel belachelijk
De lachgas winkel moet weg

Geef uw reactie.

Piet: eens

Ze moeten het weer gewoon terug plaatsen onder de genees middellen wet !! Hierdoor is vrij verkrijgbaar afgelopen en indien in bezit strafbaar. 10 personen oppakken en bestraffen met een vette boete en het probleem wordt een heel stuk minder. Gebruikt in het verkeer, rijbewijs invorderen en als extra strafmaatregel geen recht tot het opnieuw opgaan voor rijbewijs. Nummer 11 krabt zich dan misschien eerst wel achter zijn oren, voordat hij achter het stuur kruipt!!

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

De verhuurder van het pand lijkt me hier de enige winnaar.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Te gek voor woorden een winkel met lachgas, zou verboden moeten worden op grond milieuwet. Zo slecht voor 't lichaam.

Geef uw reactie.

Linda: oneens

Met de verkoop van lachgas is niemand gebaat, behalve misschien de uitbaters.
Die doen inmiddels alles voor de verkoop en probeer nu ook hele gas flessen te slijten. Waar gaat dit heen? Waar blijft de controle? Slecht voor milieu en portemonnee!

Geef uw reactie.

Linda: oneens

Met de verkoop van lachgas is niemand gebaat, behalve misschien de uitbaters.
Die doen inmiddels alles voor de verkoop en probeer nu ook hele gas flessen te slijten. Waar gaat dit heen? Waar blijft de controle? Slecht voor milieu en portemonnee!

Geef uw reactie.

S. : oneens

Ik woon niet in Holland maar in Limburg. Verder is het evident dat geen normale zaak kan overleven met slechts valse lucht. Instanties doen er goed aan voldoende controles en informatievoorziening te richten op:
1Gezondheidsrisicos
2Geldstromen
3De statuur van de oprichters
4De beïnvloedbare doelgroep die kennelijk uit is op escapisme versus verantwoordelijkheid voor eigen en andermans welbevinden.

De oprichters doen er goed aan na te denken over: 'What's in a name?'
De winkel had net zo goed 'Slapend rijk worden', kunnen heten. Echter ga ik ervan uit dat men hier alleen maar valse lucht verkoopt. Er zijn volgens mij goedkopere methoden om jezelf te ontzien van zuurstof. Een degelijk stuk touw moet toch vindbaar zijn bij iedere doe-het-zelf zaak? Uiteraard moet je het touw dan niet te lang laten en moet je verzekerd zijn van voldoende draagkracht van balk of bevestigingspunt.
Erbij in ogenschouw nemend, dat men dikwijls geen stoel of keukentrap hoeft aan te schaffen, hoeft dit geen kostbare aangelegenheid te zijn. Bijkomend voordeel is dat je het dan tenminste goed en in één keer nog kunt uitvoeren uit eigen beweging. Ter vergelijk bij inname voldoende lachgas: Indien je namelijk kwijlend en grotendeels verlamd met hersenbeschadiging in je bed met sondevoeding in leven wordt gehouden tot je wegkwijnt, is iedere ademteug vanaf dan misschien wel 'valse lucht'. Geen idee of 'heel' Holland dan lacht? Van mij mag iedereen doen wat -ie wil. Als ik maar daar niet aan hoef mee te betalen.. Oké, misschien bij ingang van een tentje waarop staat 'freakshow' of in ABN -wat NIET ABH is-: 'rariteitenkabinet'. Maar ja, dan kun je zo langzamerhand om heel Venray een tentje bouwen!!

Geef uw reactie.

Sjaak J: eens

Een absurd idee dat dit mogelijk is. De verkoop moet zo snel mogelijk verboden worden. Jongeren beseffen niet wat dit met hun gezondheid doet.

Geef uw reactie.

John: eens

In heel Nederland zie je een verbod komen vanwege de overlast. In het verkeer vallen slachtoffers vanwege het toenemend gebruik.van lachgas achter het stuur. Maar hier in Venray willen ze (niet geremd door enige vorm van kennis of realiteitszin) zogenaamd voorop lopen met opportunistisch beleid zonder realistisch naar de consequenties te kijken.... ba!

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Heel Nederland lacht om dat maffe volk in Venray. Waar andere gemeentes het gebruik verbiedt opent er in Venray een winkel. Het stond niet voor niks op medicatie lijst mooi terug er op. Genoeg aanwijzingen voor gezondheids problemen.

Geef uw reactie.

Mariet: eens

Eigenaar moet zich kapotschamen. Al mag het nu nog volgens de wet. Ieder verstandig mens zou toch niet moeten willen dat überhaupt iemand dit gas binnen zal krijgen.

Geef uw reactie.

D.: eens

Belachelijk.
Lachgas moet terug op de medische lijst.
Geen vrije verkoop toelaten.

Geef uw reactie.

Colin: oneens

Het is dom

Geef uw reactie.

Trieneke: eens

Tis gewoon lachwekkend dat er zulke winkels moeten komen. Moeten ze verbieden en rap ook!

Geef uw reactie.

Isa: eens

Ik verwijt niet de eigenaar maar het de burgemeester die dit heeft goed gekeurd. Niet tegen kunnen houden. Laat me niet lachen. Een goedkope supermarkt waar heel veel burgers mee gebaat zouden zijn kon wel heel lang tegen gehouden worden.

Geef uw reactie.

Johan: eens reageert op Isa : eens

en zo is het maar net

Geef uw reactie.

Ed: eens

Belachelijk in venray verschillende drugspanden gesloten en nu ktoe dit er gewoon effe bij tot zot voor woorden.

Geef uw reactie.

Patrick: oneens

Beter gecontroleerd met een ballonnetje dan met capsules die in de natuur terecht komen

Geef uw reactie.

:-(: eens

De jeugd is de toekomst en de overheid snapt in dit verhaal iets niet helemaal. Jonge jeugd kan hier dan wel niet terecht voor een ballonnetje, maar kan verderop wel zijn jointje scoren. En maak je maar geen zorgen de jeugd is creatief genoeg en zorgt zelf wel voor een ballonnetje en patroontje.Voorbeeld doet volgen of het nu goed is of niet.

Geef uw reactie.

Annie Cox: eens

Over zo veel stommiteit kun je alleen maar lachen. Dat deze winkel niet gestopt kon worden, terwijl je deze week hoort dat burgemeester Halsema het gebruik wil verbieden i.v.m. de door gebruik ontstane misstanden.

Geef uw reactie.

J.S: eens

Belachelijk om zoiets aan te bieden in winkel in dorp!!
Buiten dat er al meerder wietshops en casino's zijn ook nog zoiets erbij.
Hoezo jongeren deze gelegenheden geven en in de problemen komen zowel lichamelijk als financieel.

Lachen dat zoiets maar goedgekeurd word in gemeente, winkel opent en dan pas discussie opstarten !!!!!!!

Geef uw reactie.

RonnyG: eens

Ik denk dan alleen al aan de ongevallen die zijn gebeurt onder invloed van lachgas.

Geef uw reactie.

RGL: eens

De jongeren die dit gebruiken, moeten zich laten testen of ze alles op een rij hebben . Ik zou zeggen dat bij elke later bezoek aan het ziekenhuis of huisarts , kosten zelf betalen .

Geef uw reactie.

Eens: eens

Is te. gek dat zo iets goedgekeurd wordt
zij altijd bezig om mensen gezond gelaten leven
en dan heb je in Venray de winkel lachgas dit is van de zotte

Geef uw reactie.

Wil van Tilburg: eens

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd ! Er is de laatste tijd toch al weinig om te lachen, dus waarom maken wij ons druk over een winkelier die onder strikte voorwaarden probeert minstens de huur van de winkelruimte terug te verdienen. Overigens maakt vrijwel niemand zich druk over (te veel) roken en (te veel) drankgebruik onder de jongeren, terwijl daar veel ernstigere gezondheidsproblemen aan kleven. Gun iedereen die het wil, zijn of haar ballonnetje, sigaretje of biertje.

Geef uw reactie.

Jan: eens

Met de verkoop van lachgas is niemand gebaat. Slecht voor de gezondheid, het milieu en de portemonnee.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Zo iets kan alleen in Venray.
De Brier, waar zoveel kansen liggen, laat men verpauperen.
In het Centrum mag echter alles,

Geef uw reactie.

YL: eens

Jammer dat zo'n winkel wel gevestigd mag worden hier maar andere winkels geweerd worden.
De burgemeester is tegen maar kan niets doen.

Geef uw reactie.

Hans: eens

Het grootste probleem met lachgas is niet dat iemand 100 ballonnen van € 5,-- per stuk per dag gebruikt, wat zeker tot schade leidt. Maar het is het schadelijkste gas voor de atmosfeer, 250 keer schadelijker dan CO2.

Geef uw reactie.

henk: eens

De kans op verslaving ligt op de loer met gezondheids problemen

Geef uw reactie.

Henk: eens

Iedereen, vooral de medisch wereld zeg het is slecht voor de gezondheid.
Dus snap ik niet dat de jeugd dit niet inziet.
En ik weet ook wel dat als je het niet probeert je er niet over mee praten.
Maar onderzoek wijst uit niet doen.
Het kost de gemeenschap weer veel belastinggeld.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Omdat het niet goed is
Slecht voor ieder. een die het gebruikt

Geef uw reactie.

Aspo: eens

Hier in NL zijn ze helemaal doorgeslagen!
De overheid moet zich kapot schamen om dit goed te keuren. Zo mag je niets meer in dit land, maar och 'n ballontje, tuurlijk. Echt te triest voor woorden

Geef uw reactie.

Pols: eens

Het is gewoon weg belachelijk dat deze zaak bestaat, echt geen woorden voor. Het is behoorlijk schadelijk voor de mens. Maarja zoiets kan ook alleen maar in venray. Schaam me dood om te zeggen dat ik van venray kom!! Dit moet verboden worden!!

Geef uw reactie.

Striepke: oneens

Wat een ophef over die winkel die lachgas ballonnen verkoopt. Als men op alle slakken zout gaat leggen, dan kan men ook de drank - en sigarettenwinkels gaan sluiten. Dat is ook ongezond! Waarom zo'n aanval op deze lachgas winkel? Iedereen is tenslotte zelf verantwoordelijk voor hetgeen men gebruikt/nuttigt. Je kunt beter goede uitleg geven aan o.a de jeugd, zodat men de gevaren hiervan op tijd inzien. Anders gaan ze toch op hun eigen houtje te werk en gaan i.p. dan slagroomspuitpatronen kopen, wat veel gevaarlijker is! Los van het feit, dat men die overal laat slingeren. Daarbij zijn de cafés veel te lang tot
's morgens vroeg geopend, waardoor ook rotzooi wordt geschept. Ik hoor niet meer tot de jongere generatie en heb met al die genoemde toestanden moeite, maar de tijden zijn nu eenmaal veranderd, wat je niet altijd kunt terugdraaien. Mopperen heeft totaal geen zin.

Geef uw reactie.

Ke: eens

Er is al te veel rotzooi overal te verkrijgen .
Sluiten die handel samen met de koffieshops .

Geef uw reactie.

zomaar: eens

eerst toestaan later problemen door verbieden zoals de koffie shops, er zijn al genoeg verslavingen en gezondheids- problemen daar door.

Geef uw reactie.

W Fleuren .: eens

Wim : eens .
er zijn al te veel bedreigingen voor de opgroeiende jeugd en dan nu dit er bij , het is al een hype en zo wordt het nog erger , de jeugd staat tegenwoordig bloot aan te veel uitdagingen en het is verkeerd om dit ook nog te gaan stimuleren .

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Zolang er niemand geen hinder van heeft Laat de jongere lekker experimenteren

Geef uw reactie.

Margo: oneens

In het dorp zit de winkel, op het Kennedyplein liggen de balonnen. Er gebeurt daar van alles volgens omwonende, van het Kennedyplein.

Geef uw reactie.

Jan Hartman: eens

Het is een zeer vreemde stelling.
Het gebruik van lachgas is niet om te lachen.
Als je tegen gebruik van lachgas bent, ben je bedroeft dat het toch gebeurt.

De huidige stelling zegt dus niet zoveel over het gebruik, maar slaat veel meer op de politieke besluitvorming.
Als heel Holland lacht, lacht het dus om om de politieke beslissing van de gemeente Venray die zich verschuilt achter Europese regelgeving en aangeeft de lachgas shop niet tegen te kunnen houden.

Bij het gebruik van lachgas treedt er een tijdelijk zuurstof tekort op in de hersenen.
Mensen die last hebben van een apneu, wat ook een tijdelijk zuurstof tekort is worden hier voor behandelt om hersenschade te voorkomen.
Mensen met een ernstige vorm dienen tijdens het slapen zelfs gebruik te maken van speciale apparatuur en een masker om een apneu te voorkomen.
Het is dan ook onbegrijpelijk dat het Europese Hof in 2016 het lachgas uit de Geneesmiddelenwet heeft gehaald en het in de Warenwet heeft ondergebracht.
En dat met een middel wat vele jaren voor narcose en pijnstilling heeft gediend en enkel door medici kon worden toegediend. En niet te vergeten waarbij je nauwkeurig werd gemonitord en waarbij voorzorgsmaatregelen werden genomen voor het geval als er complicaties dreigden op te treden.
Met het klakkeloos volgen van dit besluit door onze centrale overheid in Den Haag, draait men daar de “kraan van ellende” wagenwijd open en lokaal kunnen we het niet meer bijhouden met dweilen. Ga even het internet op en je vind talloze voorbeelden van wat de consequenties van gebruik kunnen zijn. Met name de gevaren voor de verkeersveiligheid springen eruit. Het roeseffect van het middel mag na gebruik dan wel snel te lijken uitgewerkt, echter je bent nog een behoorlijke tijd suf ervan. Verkeersongelukken met (zware) verwondingen of zelfs dodelijke afloop komen hierdoor helaas steeds frequenter voor. Gebruik van lachgas lijkt bovendien behoorlijk verslavend te zijn. Zo verslavend dat het lachgas al tijdens het autorijden wordt gebruikt. Het is al dermate ernstig dat er binnenkort een speciale campagne komt om gebruikers op de gevaren van lachgas te wijzen.
Kortom; de wetgeving is volkomen absurd!!!! En gebruikers verdiep je eerst in de gevolgen en bezint voor je begint. Het is niet om mee te lachten.

Geef uw reactie.

Johan: eens

Helemaal eens met Ineke Grootemaat. Prima verwoord door haar

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens

Ik schaam me dood dat Venray zo’n winkel moet toestaan. Lachgas is een medicament wat bij narcoses gebruikt wordt in minimale hoeveelheden. Heel vreemd dat een rechter dit van de lijst geneesmiddelen heeft kunnen halen. Het is al bewezen dat het veel schade aan je lichaam kan toebrengen en dus een gevaar is voor de volksgezondheid. Venray laat zo’n winkel openen. Nou ja, nu is Venray tenminste echt op de kaart gezet! Daar hebben we gen Binck Bank tour voor nodig.

Geef uw reactie.

jack: eens

lach gas is ongezond en bij grote hoeveelheden levens bedreigend , dus stop de winkel van lachgas.

Geef uw reactie.

Marian: eens

Ik ben er niet trots op dat Venray met een winkel in balonnetjes gevuld met mind fucking gas bekend wordt.
Baal er best van. Verslavingen nemen hand over hand toe. Want we zijn zo open minded. Nou. Misschien is dat een verkeerde beslissing?
Cannabis en drugs naast alcohol en sigaretten is al gek genoeg. Slimmer en mooier worden we er niet van.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Omdat het belachelijk is om zo'n zaak in Venray te hebben. Geen normale en fatsoenlijke inwoner is er gelukkig mee. Verbieden die lachgas winkel, meteen.

Geef uw reactie.

De verkoop van lachgas is lachwekkend.

Lachgas is op last van de rechter in 2016 van de geneesmiddelenlijst gehaald zodat het gebruik van lachgas sindsdien onder de warenwet valt en legaal mag worden gebruikt.
In de praktijk blijkt dat het gebruik sindsdien enorm is toegenomen. Het kan overal gekocht worden voor het......

Lees verder