ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Venray heeft behoefte aan een zorghotel

dinsdag, 02 oktober 2018 11:54 Venray heeft behoefte aan een zorghotel

Een zorghotel in Venray moet er komen !

Gedurende de maand oktober hebben de inwoners van de gemeente Venray gereageerd op de website Burgers van Venray op de stelling : Venray heeft behoefte aan een zorghotel.
De reacties daarop waren overweldigend.
Er hebben in die periode maar liefst 1050 personen de website bezocht en de bijbehorende artikelen van zorgverleners en de gemeente gelezen.
Van die groep is 93 % van mening dat een zorghotel in Venray onontbeerlijk is.
De bijna 100 reacties op die site geven aan waarom er zo’n voorziening in Venray moet komen. Alle reacties, óók van de 7 % oneens-stemmers, zijn nog na te lezen op de website Burgers van Venray onder de button “vorige stellingen”.

De rode draad in de meeste reacties is dat vooral voor het revalideren van personen op dit moment in Venray geen mogelijke opvang bestaat.
“Zustertje” schrijft : Ziekenhuizen liggen overvol met "langliggers" omdat er geen plek is voor revalidatie of verzorgingshuis. Schandalig is dat! Investeer meer in de zorg.
Margo Verstegen geeft als reactie : Er zijn zoveel mensen die af en toe extra dagen of weken extra zorg nodig hebben en dan moeten uitwijken naar Tienray, Bergen, Tegelen of Grubbenvorst. Terwijl ze altijd hier gewoond en geleefd hebben. Dus ja zorghotel.
Een medewerker in de thuiszorg merkt dat mensen vaak niet naar huis kunnen, omdat de zorg die ze thuis moeten krijgen een te grote zorgvraag is voor de thuiszorgorganisaties die allemaal met een groot personeelstekort te maken hebben. Ze worden dan vaak naar een revalidatieafdeling ver weg van de eigen woonplaats geplaatst of de familie neemt de zorg zoveel mogelijk waar. Hier in Venray zijn er enorme wachtlijsten. Dus dit zou een perfecte oplossing zijn. De mensen krijgen de zorg die ze nodig hebben en familie wordt ook voor een groot gedeelte ontlast.
Pierre is van mening dat mensen hoe langer hoe ouder worden en daarmee zal de vraag naar zorg ook toenemen. Nu zijn er een groot aantal aanbieders binnen onze gemeente werkzaam. Deze aanbieders draaien voor een groot gedeelte op vrijwilligers. Zeker wanneer 7 dagen 24 uur p.d. zorg wordt gevraagd, is de bezetting door vrijwilligers moeilijk rond te krijgen. En in de toekomst zal de vraag alleen maar toenemen. Wanneer deze diensten onder een dak gebracht zouden worden, werkt dit kostenverlagend en is de bezetting door met name professionele krachten minder moeilijk. Dus is de behoefte aan een zorghotel in Venray terecht.

REACTIES

Uw naam *: eens

Omdat het fijn is om je ergens thuis te voelen.

Geef uw reactie.

Kader.rijschool connect: oneens

Het probleem lost van zich zelf op. Denk maak aan vergrijzing. De oudjes gaan straks allemaal naar een zorg tehuis

Geef uw reactie.

H: eens

De gemiddelde inwoner wordt steeds ouder en het aantal inwoners van 75+ zal tot 2060 nog groeien. De gemeente moet zich daar op voorbereiden.

Geef uw reactie.

Wil van Tilburg: eens

Het bestaande ziekenhuis ie daar uitermate geschikt voor te maken.

Geef uw reactie.

Anny: oneens

In Venray moet een ziekenhuis zijn.is er groot genoeg voor.nou is het op en neer rijden,naar Venlo of Boxmeer.soms kun je wel twee keer op een dag.en dat scheelt toch veel kilometers en tijd.

Geef uw reactie.

Mevr jansen : eens

Dat de zorg en de omstandigheden die het allemaal mëebrengt nog eens een last van de client hoeft te zijn rengt zo wie zo al genoef onrust mer als men ziek is en hulp nodig hebben en tegenwoordig werken de kids dus ook niet altijd om voor de ouders de hulp te bieden die ze opdat moment nodig hebben

Geef uw reactie.

Essie: eens

Omdat er geregeld mensen naar huis gestuurd worden omdat ze niet meer in ziekenhuis kunnen blijven maar te slecht zijn om alleen thuis te zijn.

Ook voor mensen met dementie wie echt een gevaar zijn om nog thuis te wonen maar er nog geen permanent plekje voor gevonden kan worden.

Dan is een zorghotel een hele uitkomst.

Geef uw reactie.

Herman: eens

Gewoon omdat dit nodig gaat zijn in de nabije toekomst,en dat alle venraynaren niet naar een andere plaats behoeven te gaan.

Geef uw reactie.

marion jans : eens

a. de mensen krijgen betere nazorg.
b. het zorgt voor extra werk.
c. mensen die van ver weg komen, zorgen nog eens voor extra toerisme hier in venray.
d. wat meer activiteit als je uit het ziekenhuis komt. dat had ik toen ook nodig, maar nooit gekregen....

Geef uw reactie.

Marie: oneens

Ik vind dat we het probleem niet moeten verschuiven. Laat mensen naar hun eigen huis gaan en regel daar wat ze nodig hebben, daar kan Venray ook iets aan doen, is goedkoper. Zorghotel is een dure optie en straks niet weggelegd voor mensen die dit niet kunnen betalen.

Geef uw reactie.

marion jans: eens reageert op Marie : oneens

daarom moet dat eigenlijk ook dan vergoed worden door gemeente venray. die heeft toch geld zat want gaat zelf van het overgebleven zorg geld leuke uitstapjes maken en dat doen ze dikwijls...

Geef uw reactie.

A. J. M Pouwels : eens

In deze maatschappij staat het kostenplaatje voorop. Dat betekend mensen steeds eerder naar huis gaan zonder goede nazorg. De thuiszorg instellingen hebben veelal personeel tekort en daardoor zorgstop. Wanneer er zorghotel is, kunnen de cliënten/bewoners goed herstellen van dergelijke operatie/opname. Waardoor ze minder grote nazorg thuis hebben wat bijdraagt aan een goede/betere welzijn

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Er zijn zoveel ouderen die nog "lang "nazorg nodig hebben en waar geen kinderen/mantel zorgers zijn. Kunnen ze dan van een zorg hotel gebruik maken, het zei tijdelijk of voor langere periode, en als het prijs kaartje niet te duur wordt!

Geef uw reactie.

K: eens

Een zeer goed idee. Mensen hebben vaak niet gevraagd om een revalidatie. Dit moet vaak omdat er iets niet goed is met je gezondheid. En dan is het wel zo fijn als deze mensen op een geschikte plek terecht komen waar ze alle hulp krijgen die ze nodig hebben om zo snel mogelijk weer naar hun vertrouwde omgeving te kunnen. Dus laat maar komen.

Geef uw reactie.

Zustertje: eens

Ziekenhuizen liggen overvol met "langliggers" omdat er geen plek is voor revalidatie of verzorgingshuis. Schandalig is dat! Investeer meer in de zorg.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Goed idee voor ons dorp venray en ook gewoon nodig

Geef uw reactie.

G: eens

Ik heb voor eens gekozen, maar ben het deels ook oneens. Als je het ziekenhuis bezoekt zie je dat de poli’s en het lab nog zeer goed bezocht worden. Vooral voor de wat oudere mensen is het handig dat dit nog dicht bij huis.
Ik zou er voor kiezen om een samenwerkingsverband aan te gaan door de drukbezochte poli’s en het lab te behouden en daarbij een soort zorghotel plaatsen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Vind vaak dat mensen die moeten revalideren te snel naar huis gestuurd worden. Terwijl het eigenlijk niet gaat. En daar is het zorghotel goed voor.

Geef uw reactie.

M: eens

Omdat de zorg niet meer in zkh Venray geleverd kan worden

Geef uw reactie.

isa: eens

is echt heel hard nodig. Vooral voor mensen die alleen zijn of wonen is dit bittere noodzaak

Geef uw reactie.

ans: oneens

maak van dit ziekenhuis deels een nieuw ziekenhuis en deels een zorgverblijf

denk dat een zorghotel behoorlijk wat gaat kosten als je daar gaat verblijven vandaar deels zorgverblijf

Geef uw reactie.

Albers: eens

Er is grote behoefte aan zorghotels en eentje in Venray zou geweldig zijn.

Geef uw reactie.

annette: eens

Een zorghotel kan intensief en betere zorg verlenen b.v aan mensen die moeten revalideren na een knie of heup operatie

Geef uw reactie.

Margo Verstegen: eens

Er zijn zoveel mensen die af en toe extra dagen of weken extra zorg nodig hebben. En dan moeten uitwijken naar Tienray, Bergen, Tegelen Grubbenvorst. Terwijl ze altijd hier gewoont en geleefd hebben. Dus ja!

Geef uw reactie.

Ingrid Schoonderbeek : eens

In heel veel situatie kunnen de hulpbehoevenden nergens heen.
Zou geweldig zijn als ze in hun eigen omgeving kunnen blijven.

Geef uw reactie.

Kim Gruntjens: eens

Er zijn te weinig plaatsen voor langdurig verblijf in noord-Limburg vooral in Venray.
De wachtlijsten zijn groot voor de omliggende verpleeghuizen.
Mensen willen graag in hun eigen vertrouwde omgeving wonen.
Maar er is personeelstekort in de zorg dus ik vraag me af of ze dit hotel dan kunnen voorzien van personeel?

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Omdat er steeds meer mensen niet naar huis kunnen na een ziekenhuisopname. Thuiszorg moet steeds vaker nee verkopen om mensen in zorg te nemen. Een zorghotel zou hier voor een gedeelte aan tegemoet kunnen komen. Echter het wordt steeds problematischer om aan personeel voor de zorg te komen.

Geef uw reactie.

René Lenards: eens

Helemaal mee eens. Het is echt nodig. Er komen steeds meer oudere die niet meer zelfstandig kunnen wonen.
Het verhaal mensen willen zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen Dat willen moet zijn moeten. Andere mogelijkheden zijn in Venray bijna weg
Denk aan Schuttersveld Beukenrode en nu komt het ziekenhuis aan de beurt. De gezondheid zorg gaat met sprongen achter uit.
Wat door de nu oudere mensen is op gebouwd wordt bijna volledig afgebroken.
Het ziekenhuis ziet er nog prima uit en kan nog jaren mee, hier en daar wat aanpassen als dat nodig is maar sluiten of slopen is meer dan schandalig .
Het ziekenhuis heeft ook voldoende ruimte om ook als =Zorghotel= te dienen
In Venray moet een volwaardig ziekenhuis blijven inclusief een zorghotel.
Men moet eerst denken aan de gezondheid zorg en niet alleen aan geld. Gezondheid zorg is gewoon handel geworden.
Je mag van B&W verwachten dat ze daar actie voor gaan nemen en geen afwachtende houding aan nemen, zoals nu gebeurd.

Geef uw reactie.

D. : eens

Als medewerker in de thuiszorg merk ik dat mensen vaak niet naar huis kunnen, omdat de zorg die ze thuis moeten krijgen een te grote zorgvraag is voor de thuiszorgorganisaties die allemaal met een groot personeelstekort te maken hebben. Ze worden dan vaak naar een een revalidatieafdeling ver weg van de eigen woonplaats geplaatst of de familie neemt de zorg zoveel mogelijk waar. Hier in Venray zijn er enorme wachtlijsten. Dus dit zou een perfecte oplossing zijn. De mensen krijgen de zorg die ze nodig hebben en familie wordt ook een groot gedeelte ontlast.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Is een alternatief om toch zorg faciliteiten in Venray te houden.

Geef uw reactie.

John: eens

Gewoon ziekenhuis

Geef uw reactie.

John: eens

Laat gewoon ziekenhuis blijven,,

Geef uw reactie.

John: eens reageert op John : eens

Moet oneens zijn

Geef uw reactie.

Heidie: oneens

Laat toch gewoon ziekenhuis de patiënten kun op de fiets erna toe,,
Eerst kinderenafdeling weg wat willen jullie nog meer weg hebben,,het was een ziekenhuis en nu wordt alles veranderd
Venray is groot genoeg voor een ziekenhuis hebben,,
Straks moeten we allemaal na Venlo of boxmeer toe,,terwijl Venray er groot genoeg voor is
En het zorghotel komt er heus wel. Beukenrode,,,st Anna,, plaats genoeg

Geef uw reactie.

Mascha: eens

Er is voor de hulpbehoevende oudere uit regio Venray een veel te lange wachtlijst voor thuishulp vanwege de enorme vraag en te weinig hulpkrachten. Daardoor zijn er veel mensen op zichzelf en hun familieleden aangewezen waardoor en geen optimale zorg verleent kan worden. Daardoor gebeuren er veel onnodige ongelukken met ziekenhuisopnames tot gevolg omdat ze op dat moment ook niet alleen thuis kunnen blijven. Met een zorghotel kun je al een heel groot gedeelte van dit probleem opvangen. Het ziekenhuis is nog recentelijk voor een hoop geld verbouwd en dan is dit ook geen onnodige verspilling geweest...

Geef uw reactie.

Petra Grubben: eens

Eens:
er is weinig doorstroming in de eerstelijnszorg
er zijn weinig mogelijkheden voor respijtzorg

Geef uw reactie.

Angélique Botzel : eens

In deze tijd van veel alleenstaande is het een must om dit te hebben, zorg op een plek de juiste mogelijkheden en geen eenzaamheid.
Lijkt mij een goed argument. Tip: houdt de zorg betaalbaar.

Geef uw reactie.

Hoe. Janssen: eens

Het is een schande voor Venray dat erop dit gebied weinig is geregeld. Waarom onze ouderen naar Bergen, Grubbenvorst, Boxmeer of Panningen voor zorg, schande Venray !!!!

Geef uw reactie.

Henriëtte : eens

Er is een wachtlijst voor mensen die op thuiszorg wachten. Plaatsen in het ziekenhuis bezet houden omdat er thuis geen opvang is, is ook geen optie. Niet iedereen heeft familie beschikbaar, al helemaal niet in noodgevallen op tijden dat het direct nodig Is, niet planbare zorg bedoel ik dan bijvoorbeeld. Een zorghotel is zeer welkom in onze eigen regio!

Geef uw reactie.

Kim: eens

Er is in Venray de behoefte voor een zorghotel omdat er vele ouderen thuis wonen die geen zorg of te weinig zorg door de thuiszorg kunnen ontvangen omdat zij medewerkers te kort hebben. Er zijn steeds minder mantelzorgers voor ouderen. Dit allen zorgt ervoor dat ouderen onverantwoord thuis moeten blijven wonen.

Geef uw reactie.

Mia: eens

De behoefte aan een zorghotel is erg groot

Geef uw reactie.

Pierre : eens

Mensen worden hoe langer hoe ouder en daarmee zal de vraag naar zorg ook toenemen. Nu zijn er een groot aantal aanbieders binnen onze gemeente werkzaam. Deze aanbieders draaien voor een groot gedeelte op vrijwilligers. Zeker wanneer 7 dagen 24 uur p.d. zorg wordt gevraagd, is de bezetting door vrijwilligers moeilijk rond te krijgen. En in de toekomst zal de vraag alleen maar toenemen. Wanneer deze diensten onder een dak gebracht zouden worden, werkt dit kostenverlagend en is de bezetting door met name professionele krachten minder moeilijk. Dus is de behoefte aan een zorghotel in Venray terecht.

Geef uw reactie.

Gerrit: eens

Er moet een kleiner ziekenhuis blijven .

Geef uw reactie.

Doris: eens

.

Geef uw reactie.

PMS.: eens

Venray en regio is groot genoeg voor
een volwaardig ziekenhuis met daarbij goede nazorg in vorm van een zorghotel.

Geef uw reactie.

Rianne: oneens

Venray heeft behoefte aan een goed ziekenhuis waar patiënten behandeld kunnen worden met alle voorzieningen, zodat mensen zonder rijbewijs niet ver hoeven te reizen voor een bepaalde behandeling (denk hierbij aan bestraling bij kankerpatiënten, zij moeten een uur reizen voor een bestraling van 2 minuten).

Geef uw reactie.

Jans-Beken: oneens

Venray wil gewoon een goed ziekenhuis met alle goede voorzieningen # zie boxmeer#

Geef uw reactie.

joos linskens: eens

Het bestaansrecht van een zorghotel is evident, niet alleen voor Venray. Het past in de ontwikkeling van de zorgfilosofie: zo kort mogelijk een ziekenhuisbed bezet houden; maar ook uit kostenoverweging.
Voorwaarde is wel dat er voldoende en kundig personeel beschikbaar is en niet alles weer wordt afgewenteld op vrijwilligers

Geef uw reactie.

Helmy: eens

Je wordt steeds sneller uit het ziekenhuis ontslagen. Als je dan op jezelf aangewezen bent, is dit een uitkomst om eerst te kunnen herstellen, zodat je thuis weer verder kunt.

Geef uw reactie.

Sip: eens

- goede tussenoplossing voor patiënten die tussen wal en schip vallen
- nu al nodig, in de toekomst nog veel meer
- voorkomt inderdaad verbouwing/afbraak van bestaande zorggebouwen

Geef uw reactie.

Swinkels: eens

Voorziet in een behoefte

Geef uw reactie.

henk: eens

hard nodig

Geef uw reactie.

frits: eens

Zeer nodig, voor mensen die "buiten de boot" of "tussen wal en schip" vallen; voorbeelden te over!

Geef uw reactie.

Martens: eens

Deze stellling is wellicht samen te voegen met de stelling van mei die ging over behoudt van ziekenhuis/zorgcentrum. Ik ben zeker van mening dat er in de regio Venray voorzieningen moeten blijven om aan de vraag naar goede zorg en overbruggingsplaatsen te kunnen voldoen. Waarom zou dit niet samen kunnen gaan; een goede plek waar de meest voorkomende medische ingrepen gedaan kunnen worden en daarnaast de mogelijkheid om goede nazorg te bieden om te revalideren of tijdelijk te verblijven wanneer terugkeer naar huis nog niet mogelijk is. Alle zorg binnen handbereik, korte lijnen en functioneel. Er komen steeds meer ouderen en steeds minder beschikbare mantelzorgers. Laten we de lasten en het ongemak niet nog groter maken voor hulpbehoevende mensen en hun mantelzorgers!

Geef uw reactie.

Jos: eens

Zeker behoefte aan een zorghotel! Past perfect bij Beukenrode/Rooyhof!

Geef uw reactie.

Jos: eens

Dat dit nog niet duidelijk is, is eigenlijk onvoorstelbaar. Natuurlijk is die behoefte er, daar kom je wel achter als je er zelf mee te maken krijgt.

Geef uw reactie.

Jos: eens

Dat dit nog niet duidelijk is, is eigenlijk onvoorstelbaar. Natuurlijk is die behoefte er, daar kom je wel achter als je er zelf mee te maken krijgt.

Geef uw reactie.

J. Beunen: eens

De behoefte aan een zorghotel is groot, met het sluiten van de verzorgingshuizen vallen veel cliënten buiten de boot. Ook cliënten die uitbehandeld zijn in HZ, waar ze vaak te lang liggen omdat ze nergens terecht kunnen, worden vaak ver weg geplaatst of moeten terug naar huis ondanks dit niet verantwoord is. Komt bij dat een Z-H bed duurder is als een verpleeghuis bed. Het gebouw van Beukenrode zou een mooie optie zijn. Alles onder een dak somatiek, dagbehandeling, revalidatie ! Hoe gemakkelijk en fijn zou dat zijn. Mooie bijkomstigheid is dat we zuinig moeten zijn op onze historische gebouwen, waarvan Beukenrode er zeker een van is!!!

Geef uw reactie.

monique: eens

het is al een drama voor veel ouderen dat het er niet is. vaak horen ze niet meer thuis in een ziekenhuis bed.
er zijn al lange wachtlijsten voor verpleeghuizen, voor de rest sluit ik mij helemaal aan bij de opmerking van liesbeth van ass.

Geef uw reactie.

Liesbeth van Ass: eens

De komst van een zorg hotel is zeker nodig in Venray mijn inziens.
Ik ben van mening dat gezien de historie aan zorg die we vanuit het vroegere St; Anna en St.Servatius in huis hebben, dat we zeker nog slagen te ontwikkelen hebben als het gaat om de zorgverlening in het algemeen.
Ik denk dan aan zorgverlening in de terminale fase;
Revalidatie voor ouderen, en voor mensen uit de GGZ of de verstandelijk gehandicaptenzorg.
Woonhuisvesting voor zorginstellingen die het karakter van het Zorghuus in Ijsstelstijn nastreven.
Misschien kunnen we op sommige punten wat meer de samenwerking zoeken en kunnen we het ziekenhuis weer een mooie nieuwe aangepaste invulling geven?

Geef uw reactie.

Twan: eens

Een zorghotel is onmisbaar.

Geef uw reactie.

Joan: eens

Absoluut, zeker omdat er een groot tekort aan opvangplaatsen in de verpleegtehuizen in Venray

Geef uw reactie.

maria: eens

zeker is er behoefte en niet zo,n beetje.
Als je weet wat een ziekenhuis bed kost kan het dus niet anders dat uitbehandelde mensen weg moeten.
Een zorghotel in Venray is dan ook zeker op z,n plaats.
Bedenk wel dat er nog genoeg leeg staat, denk aan Beukenrode waar al een gedeelte bestemd is voor langdurige zieken.
Zou een mooie opsteker zijn voor een hoekje Venray wat nu een beetje verpaupert.

Geef uw reactie.

Charles de Vilder: eens

Recente ervaring: Patiente is uitbehandeld, maar wel doodziek
Ziekenhuis Viecuri verwijst de patiënte naar een zorghuis. Personeel zeer vriendelijk , maar zeer onderbezet. De locatie voldoet aan geen enkele norm. Viecuri moet zich schamen.

Geef uw reactie.

Francien: eens

omdat er veel te weinig plekken zijn om uitbehandelde ouderen op te vangen.
kijk dan zeker ook eens naar het oude beukenrode sluit dan meteen goed aan bij rooyhof.

Geef uw reactie.

Francien: eens

omdat er veel te weinig plekken zijn om uitbehandelde ouderen op te vangen.
kijk dan zeker ook eens naar het oude beukenrode sluit dan meteen goed aan bij rooyhof.

Geef uw reactie.

Johan van der Velde : eens

EENS
Een goede zaak maar dan ook alles in 1, op een centrale locatie met goede up date voorzieningen.
Geen verdeelde locaties met verschillende langs elkaar werkende organisaties en langs elkaar werkende " goed willende" vrijwilligers, en verschillende wetten regelgeving van de lokale overheid zonder enige vorm van financiele ondersteuning en inleving . Maar is dat alleen voor de gehele Gemeente VENRAY of REGIO .

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Daar kunnen ze mooi het oude ziekenhuis voor gebruiken, venray wil al het oude maar slopen, laat eens wat staan en gebruik het nog, veel leuker

Geef uw reactie.

Jan J.: eens

Behoud dit gebouw op zinvolle wijze . Er is zeker behoefte aan een zorg hotel , dus....

Geef uw reactie.

A. Grotens: eens

mogelijkheid om in Venray een zorghotel voor inwoners te realiseren die binnen de gemeente willen blijven wonen. Voormalig Beukenrode heeft na verbouwing ook een fraaie ligging hiervoor.

Geef uw reactie.

Wim: eens

Ik ben het er mee eens omdat, er voor nu en straks behoefte is aan zorg en nazorg en dat kan prima in een afgeschreven ziekenhuis.

Geef uw reactie.

jan dr :: eens

Een zorghotel voor Venray is een must. Zeker omdat de behoefte ernaar steeds toeneemt en een prima voorziening kan bieden aan de steeds grotere vraag.
Kortom : ervoor gaan!!!

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaar: eens

Behalve in de Smakt is er geen zorghotel en dat is een gemis. Het zal goed zijn voor Venray als er een ziekenhuis, annex zorghotel komt. Dit mag echter niet ten koste gaan van het ziekenhuis.
Hopelijk geeft een zorghotel mogelijkheden voor mensen die nu noodgedwongen langer in het ziekenhuis moeten blijven omdat er geen opvang is in de thuissituatie.
Als de combinatie mogelijk is zou dat erg fijn. Dan ook een kleine spoedeisende hulp erbij en Venray is weer beter leefbaar.

Geef uw reactie.

Lode: eens

Misschien dat de inwoners van Venray-dorp daar het wel eens een keer mee eens zijn, want men is zo graag tegen alle initiatieven.
Denk aan arbeidsmigranten, welke hard nodig zijn omdat werkloze inlanders zich er te goed voor voelen, maar fatsoenlijk huisvesten , nee hoor! Hoe was het ook weer 150 arbeidsmigranten op 30.000 inwoners, een schrale half procent. Op de kerkdorpen van 3.000 of minder is dat 5%! Wat toch een raar volkje, die Venraydorpelingen.

Geef uw reactie.

JACK: eens

DE FAMILIE IN DE BEURT IS PRETTIG VOOR DE VERZORGENDE .

Geef uw reactie.

Hay: eens

Daarmee kunnen bestaande wachtlijsten voor zorgplaatsen ook ingekort worden.

Geef uw reactie.

A: eens

Het is belangrijk dat mensen die tijdelijk extra zorg nodig hebben in de eigen omgeving dit kunnen krijgen.

Geef uw reactie.

Henk: eens

De mensen uit Venray willen denk ik graag in de buurt van hun kinderen verblijven dus ik zeg ja.
En het nieuwe te bouwen ziekenhuis? Vie Curie heeft dan wel van de zorgverzekeraars een prijsje gewonnen maar dat is nog geen garantie dat Venray hier profijt van heeft.
Ze zeggen dat ze denken aan de regio, maar een regio is er niet dat kan ook Boxmeer zijn buiten de regio.
De huisarts zal je altijd naar Venlo sturen die heeft er naar alle waarschijnlijkheid baat bij.
We moeten onze eigen keuze maken voel je prettig in Boxmeer moet je daar heen gaan en geeft Venlo het nakijken.

Geef uw reactie.

E.R: eens

Er is al een zorghotel in Venray. In de smakt. Dat draait goed. Dus is de behoefte aangetoond.

Geef uw reactie.

Margo: eens

Gun de mensen uit Venray ook de zorg die ze nodig hebben. Nu moeten ze vaak in de laatste levensfase naar een andere gemeente.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Om toch dicht bij je kinderen te kunnen zijn als het nodig is

Geef uw reactie.

Is het huidige ziekenhuis geschikt als zorghotel ?

Zoals door de directie van VieCuri is beloofd, zal in Venray een nieuw ziekenhuis worden gebouwd. De grootte ervan alsmede de locatie waar het gebouwd moet worden is nog niet bekend.
Er is wel zekerheid dat het bestaande ziekenhuis niet meer aan de eisen van VieCuri......

Lees verder