ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Venray heeft behoefte aan een zorghotel

dinsdag, 02 oktober 2018 11:54 Venray heeft behoefte aan een zorghotel

Een zorghotel in Venray moet er komen !

Gedurende de maand oktober hebben de inwoners van de gemeente Venray gereageerd op de website Burgers van Venray op de stelling : Venray heeft behoefte aan een zorghotel.
De reacties daarop waren overweldigend.
Er hebben in die periode maar liefst 1050 personen de website bezocht en de bijbehorende artikelen van zorgverleners en de gemeente gelezen.
Van die groep is 93 % van mening dat een zorghotel in Venray onontbeerlijk is.
De bijna 100 reacties op die site geven aan waarom er zo’n voorziening in Venray moet komen. Alle reacties, óók van de 7 % oneens-stemmers, zijn nog na te lezen op de website Burgers van Venray onder de button “vorige stellingen”.

De rode draad in de meeste reacties is dat vooral voor het revalideren van personen op dit moment in Venray geen mogelijke opvang bestaat.
“Zustertje” schrijft : Ziekenhuizen liggen overvol met "langliggers" omdat er geen plek is voor revalidatie of verzorgingshuis. Schandalig is dat! Investeer meer in de zorg.
Margo Verstegen geeft als reactie : Er zijn zoveel mensen die af en toe extra dagen of weken extra zorg nodig hebben en dan moeten uitwijken naar Tienray, Bergen, Tegelen of Grubbenvorst. Terwijl ze altijd hier gewoond en geleefd hebben. Dus ja zorghotel.
Een medewerker in de thuiszorg merkt dat mensen vaak niet naar huis kunnen, omdat de zorg die ze thuis moeten krijgen een te grote zorgvraag is voor de thuiszorgorganisaties die allemaal met een groot personeelstekort te maken hebben. Ze worden dan vaak naar een revalidatieafdeling ver weg van de eigen woonplaats geplaatst of de familie neemt de zorg zoveel mogelijk waar. Hier in Venray zijn er enorme wachtlijsten. Dus dit zou een perfecte oplossing zijn. De mensen krijgen de zorg die ze nodig hebben en familie wordt ook voor een groot gedeelte ontlast.
Pierre is van mening dat mensen hoe langer hoe ouder worden en daarmee zal de vraag naar zorg ook toenemen. Nu zijn er een groot aantal aanbieders binnen onze gemeente werkzaam. Deze aanbieders draaien voor een groot gedeelte op vrijwilligers. Zeker wanneer 7 dagen 24 uur p.d. zorg wordt gevraagd, is de bezetting door vrijwilligers moeilijk rond te krijgen. En in de toekomst zal de vraag alleen maar toenemen. Wanneer deze diensten onder een dak gebracht zouden worden, werkt dit kostenverlagend en is de bezetting door met name professionele krachten minder moeilijk. Dus is de behoefte aan een zorghotel in Venray terecht.

REACTIES

Is het huidige ziekenhuis geschikt als zorghotel ?

Zoals door de directie van VieCuri is beloofd, zal in Venray een nieuw ziekenhuis worden gebouwd. De grootte ervan alsmede de locatie waar het gebouwd moet worden is nog niet bekend.
Er is wel zekerheid dat het bestaande ziekenhuis niet meer aan de eisen van VieCuri......

Lees verder