ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het standpunt van Venray Lokaal

donderdag, 30 augustus 2018 10:16 Het standpunt van Venray Lokaal

Bladkorven niet overbodig.
Venray bezit gelukkig nog veel openbaar groen. Niet zo lang gelden waren we nog in de race om hiervoor landelijk gewaardeerd te worden. De toenmalige wethouder besloot in al zijn "wijsheid" om in het kader van bezuinigen maar bomen te gaan kappen. Het groene imago van Venray ten spijt. De openbare bladkorven werden ook maar afgeschaft. Dit ondanks de golf van kritiek hierop.
De inwoners worden gestimuleerd om rondom hun huizen de openbare ruimte op te ruimen en daarbij hoort ook het bladafval van de openbare bomen. Het zorgt voor een netter aanzicht en voor een verkeersveiligere omgeving. De overheid wil dat burgers participeren, dan moet dit wel gefaciliteerd worden. Je moet dit dan wel ergens in de directe openbare ruimte kwijt kunnen. De bladkorven waren destijds een prima oplossing.
Je kunt toch met goed fatsoen niet van de inwoners verlangen dat het openbare groen- en bladafval in zakken wordt gedaan en op de fiets naar de milieustraat wordt gebracht? En niet iedereen heeft een aanhanger en/of trekhaak ter beschikking. Ook het in de goot vegen en wachten tot de veegmachine weer eens voorbij komt helpt onvoldoende want een flinke windvlaag en alles waait weer alle kanten op. VENRAY Lokaal heeft daarom in het collegeakkoord op laten nemen het terugbrengen van bladkorven te onderzoeken.
Wellicht dat bij het herzien van het afvalbeleid het zelfs groenkorven zouden kunnen worden, zoals ze in onze buurgemeente Horst al jaren gebruikt worden.
Men is hieraan gewend en er zeer tevreden over.
We verlangen wel van de inwoners dat de korven gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn, anders schiet het uiteraard zijn doel mis.
We zijn ervan overtuigd dat de inwoners van Venray graag de handen uit de mouwen steken, maar dan moet de gemeente wel de helpende hand bieden en dit zo gemakkelijk mogelijk maken. Opgeruimd staat netjes, toch?

Tino Zandbergen, fractievoorzitter VENRAY Lokaal.

Gerelateerde artikelen

Het standpunt van de gemeente Venray over bladkorven

Lees verder

Bladkorven zijn overbodig

Lees verder