ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Bladkorven zijn overbodig

zondag, 26 augustus 2018 12:21 Bladkorven zijn overbodig

Er wordt genuanceerd gedacht over bladkorven in Venray.

In september hebben de inwoners van Venray kunnen reageren op de website Burgers van Venray op de stelling : “Bladkorven zijn overbodig”.
Van de bijna 1700 personen die in deze periode de site bezochten, waren er 240 die naast het uitbrengen van hun stem, ook de eigen mening hebben geplaatst.
Van die groep blijkt dat 75 % vindt dat bladkorven zeker niet overbodig zijn.
De overige 25 % stemmers zijn het er echter mee eens dat bladkorven overbodig zijn.

Wat vindt de gemeente ?
Wethouder Carla Brugman schrijft in haar begeleidend artikel op de website dat
de politiek het signaal heeft opgepakt en na de verkiezingen is het onderzoek naar de (her)invoering van bladkorven (of groenkorven) in het coalitieakkoord opgeschreven. waarbij het hele afvalbeleid onder de loep genomen zal worden.
Als het collegeprogramma is vastgesteld, wordt medegedeeld of het onderzoek er komt en in welke vorm.

Wat vinden de inwoners die gereageerd hebben ervan .
Op de website kunnen onder het hoofdstuk “vorige stellingen” alle reactie nog worden nagelezen. Ongetwijfeld zullen de beleidsmakers op het gemeentehuis en de gemeenteraadsleden dat ook doen voordat ze tot een besluit gaan komen.

De meeste “oneens” stemmers geven hun mening zoals Verheijen beschrijft :
Niet iedereen is in staat om de bladeren naar de gemeente te brengen, ook van de bomen van de gemeente en dan is een bladkorf in de buurt wel fijn. Want als ze de bladeren bij elkaar komen blazen duurt het vaak nog 1 of 2 dagen voordat het opgeruimd wordt en als het waait ligt alles weer onder.
Ook Paul vindt dat ze zijn wel nodig zijn, want het is een puinhoop in de herfst. Alleen jammer dat iedereen er weer misbruik van maakt door er snoeiafval in te gooien.

Degenen die van mening zijn dat bladkorven overbodig zijn motiveren hun standpunt vaak zoals Sip:
Herinvoering is herhaling van zetten: In het verleden was het vaak een puinhoop en "smerig" in de korven, tot "maaien" aan toe!. Het is prima geregeld zoals het nu gaat. We kunnen elkaar toch helpen het te verzamelen en weg te brengen?
Joke Brands is het ermee eens, zolang als het groenafval storten gratis is...maar ik kan me indenken dat mensen die geen vervoer hebben, het hier niet mee eens zullen zijn.
Maar vaak zie je ook dat bladkorven gebruikt worden voor hele boomstronken of ander afval ! Of ze worden omgegooid uit baldadigheid.
Een anoniem persoon schrijft het helemaal eens te zijn met de stelling. Er is nu een prima werkend systeem dat bovendien ook nog heel betaalbaar is. Het inzetten en uitzetten van bladkorven vergt een investering van tonnen en ook de kosten belopen enkele tonnen per jaar. Die kostenverhoging MOET in de afvalstoffenheffing verwerkt worden, die is verplicht kostendekkend. Met 17.000 huishoudens betekent het dat die op zijn minst enkele tientjes per jaar omhoog moet.
Volstrekt zinloze verspilling van middelen.

REACTIES

Koenen: oneens

De GFT container raakt vol door al het bladafval van (in ons geval vooral) gemeentebomen. Eigen afval scheiden wordt daardoor beperkt. Als er stevige, degelijke bladkorven zouden staan, zou men ook eerder geneigd zijn de omgeving van het huis mee te nemen met het vegen/opruimen (lees; paadjes, perkjes, stoep, buren e.d.). Daarbij meld ik wel dat dit korven dienen te zijn die niet na een avondje stappen omver te werpen zijn en regelmatig geleegd dienen te worden.

Geef uw reactie.

A. Engelbrecht: oneens

* voorstel inventarisatie waar meeste bladafval is en aantal korven daarop afstemmen
* waarom kan de Gemeente Horst sinds jaar en dag WEL BLADKORVEN beschikbaar stellen en Gemeente Venray niet???
* zet bladkorven in die NIET kunnen worden omvergeworpen >ieustation te laten rijden!
Bladkorven zijn in dit opzicht de meest milieuvriendelijke oplossing
* Denk aan de ouderen! Die worden aangemoedigd om langer in hun huis te blijven wonen. Vaak met een tuin(tje). Zij kunnen niet iedere keer naar het Milieustation rijden
* VOORDEEL BLADKORVEN: in de tijd dat deze werden neergezet, gingen de bewoners vanzelf ook het blad van stoep en straat opvegen. Daarna gebeurde dat niet meer en bleef er veel liggen.
Gevaarlijk: blad werd vermengd met regen, straat glad, uitglij-risico voor wandelaars en fietsers, slip gevaar voor automobilisten

Geef uw reactie.

Emilia: oneens

Zelf heb ik geen bomen in mijn tuin, maar ik mag wel de bladeren van de gemeente bomen bij elkaar vegen en opruimen. Dus bladkorven zou heel fijn zijn. Vorig jaar werd er weinig geveegd waardoor er erg veel blad op de weg lag.

Geef uw reactie.

EWJKK: oneens

Hier in de buurt wonen veel ouderen die zelf b.v. geen bomen in de tuin hebben maar wel elke 2 weken de groene bak vol van de bladeren, hazelnoten , takken van de gemeentebomen die op de stoep liggen en waar je moet opletten niet te vallen, daarom worden ze ook ijverig door iedereen zoveel mogelijk opgeruimd. Toch mooi dat ze het opruimen en er ook nog voor moeten betalen. Het zou heel welkom zijn wanneer de bladkorven terug komen.

Geef uw reactie.

S: oneens

In onze mooie groene wijk veltum, met grenzend aan onze achtertuin een heel stel oude eiken, zijn de bladkorven een groot gemis. Waarom is het onwenselijk dat er geen bladkorven meer zijn?
1. Ten eerste omdat wij geen aanhanger hebben om het blad mee af te voeren.
2. Daarnaast is de gft container met 2 kruiwagens blad al vol, en waar laat je de rest dan?
3. Slecht voor het milieu, al die afzonderlijke mensen die het bladafval met de auto wegbrengen.
4. De kosten van de extra gft containers
5. Afval wordt illegaal teruggestort in de berm onder de bomen, wat extra risico voor plaagdieren met zich mee brengt, en meer rommel en uiteindelijk ook meer kosten voor het opruimen.
6. Ergernis van andere mensen in de straat, die het blad dan maar langdurig laten liggen.
7. Hogere kosten voor de veegmachine, die vaker langs moet komen omdat men minder gemotiveerd is om zelf blad te ruimen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens reageert op S : oneens

De bladkorven kosten zeker niets?

Geef uw reactie.

Pieter Willem Jan van De Langbroekloop: oneens reageert op Uw naam * : eens

Eenmalige aanschaf, dus te verwaarlozen.

Geef uw reactie.

Verheijen: oneens

Niet iedereen is in staat om de bladeren naar de gemeente te brengen, ook van de bomen van de gemeente en dan is een bladkorf in de buurt wel fijn. Want als ze de bladeren bij elkaar komen zuigen duurt het vaak nog 1 of 2 dagen voordat het opgeruimd word en als het waait ligt alles weer onder.

Geef uw reactie.

Jacqueline Janssen : oneens

Omdat ons tuinafval nooit in de bak past, geen mogelijkheid heb om in Venray te komen , omdat we geen passend vervoer hebben zou dit zeer welkom zijn..

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens reageert op Jacqueline Janssen : oneens

Tuinafval hoort niet in bladkorven. Dat is nu het grote probleem!

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Mensen ruimen graag op rondom hun huis. Voor personen die geen aanhanger hebben of voor de ouderen onder ons is een bladkorf in de straat beter toegankelijk en men zal hier dan meer gebruik van maken.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Mensen ruimen graag op rondom hun huis. Voor personen die geen aanhanger hebben of voor de ouderen onder ons is een bladkorf in de straat beter toegankelijk en men zal hier dan meer gebruik van maken.

Geef uw reactie.

Lamers: eens

Voor het huis bomen van gemeente staan In de herfst bladeren in dakgoot en tuin daarom graag bakken

Geef uw reactie.

Christa Quak-Wapenaar: eens

De bedoeling van de bladkorven is m.i. dat deze zo nu en dan worden leeggezogen. Veel omwoners zijn van mening dat ze hun aardappelschillen en groenteresten hier ook in kunnen doen is mijn ervaring uit het verleden. Dit is voor mij de reden dat ik geen korf in mijn omgeving wil hebben. Bladeren die in onze tuin liggen zijn een goede voedingsbodem en schuilplaats voor egels. Alleen de stoep wordt schoongeveegd om glij-partijen te voorkomen.

Geef uw reactie.

Alicia kuijer: oneens

Ik ben het er niet mee eens want de gemeente komt te weinig opruimen en door een schoon gezicht kun je beter wel van die bladerkorven neerzetten dan kunnen de mensen het zelf schoon bij houden... voor een mooier beeld in venray..

Geef uw reactie.

t hendriks: eens

ik zou ze graag in Veltum terug zien vanwege glad wegdek en straten

Geef uw reactie.

Paul: oneens

Ze zijn wel nidig want het is een puinhoop in de herfst. Alleen jammer dat iedereen er weer misbruik van maskt door er snoeiafval in te gooien

Geef uw reactie.

Paul: oneens

Ze zijn wel nidig want het is een puinhoop in de herfst. Alleen jammer dat iedereen er weer misbruik van maskt door er snoeiafval in te gooien

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

We hebben behoorlijk veel bomen in onze tuin staan en alleen met een GFT bak of op en neer rijden naar de gemeente is het opruimen van de bladeren ieder jaar weer een behoorlijk tijdrovende klus. Een bladkorf in de straat zou hier zeker een grote aanwinst zijn.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Met 7 eikenbomen in een tuin in een beschermd bomen gebied is het elk jaar weer een uitdaging de rommel af te voeren. Wij zouden graag de bladkprf terugzien in het straatbeeld!

Geef uw reactie.

Ik: oneens

Alternatief van een bladkorf is in je eigen GFT bak gooien en dan betaal je dus voor het opruimen van het afval van de gemeente... Kijk eens naar gemeente Geldrop-Mierlo, die hebben in de winter ipv bladkorven neerzetten het mogelijk gemaakt om gratis de GFT bak aan straat te zetten met het bladafval!!!

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens reageert op Ik : oneens

Dus toch tegen bladkorven?

Geef uw reactie.

E: oneens

Hier in het groene beeldje hebben we het zeker nodig. We wonen aan het rand waar veel bomen staan en ook veel afval van de bomen krijgen

Geef uw reactie.

E: eens reageert op E : oneens

Beeldje = Brukske

Geef uw reactie.

Rob: oneens

Wij hebben veel blad van de bomen die op het speelveld staan dat bij ons in de tuin waaid
Het pas echt niet in de groene container

Geef uw reactie.

Ruud: oneens

Stationsweg in oostrum graag een plaatsen!!?

Geef uw reactie.

Michel Rouw: oneens

Je kunt het beter daarin dumpen dan ergens illegaal dumpen
Graag ook in Oostrum op meerdere plaatsen en vaak legen

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens reageert op Michel Rouw : oneens

Dumpen blijft illegaal.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Bladkorven zorgen voor minder illegaal storten van bladafval.

Geef uw reactie.

piet peeters: oneens

Ik kom uit Horst en doe al wat jaartjes bij oudere mensen de tuintjes bij houden.door de bladkorve is dit wel voor mij te doen.Als dit niet kon zou dit niet zo eenvoudig zijn en was ik waarschijnlijk hier al lang mee gestopt. Ik ben nu 69 en wil dit nog wel een aantal jaren doen.Doordat ik dit doe kunnen deze mensen denk ik wat langer in hun vertroude omgeving blijven wonen samen met wat huishoudelijk hulp

Geef uw reactie.

Ron: eens

Als je wilt dat de buurt de straat schoon houd dan plaats de korven terug. Voorheen ruimde wij alles op. Nu niet meer. Dat doet de hoveniers van de gemeente maar. Lokatie molenklef.

Geef uw reactie.

Cox : oneens

Ik zou ze graag zien in veltum lijkt me ideaal met alle baderen

Geef uw reactie.

Borrmann: oneens

wij hebben ook veel bladeren van gemeentebomen. zou wel fijn zijn dat als wij ze al "opruimen" de gemeente er voor zorgt dat de korven geleegd worden ipv steeds naar de stort te rijden omdat de GFT bak alweer vol zit...

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Omdat er genoeg mensen zijn die het niet weg kunnen brengen en zo wel vaker de bladeren opruimen en anders gewoon laten liggen en kijk in Horst daar staan ze het hele jaar door en kan iedereen tuinafval in doen

Geef uw reactie.

Richard Jenniskens : oneens

Hier in de Kruidenlaan waar we 2x per jaar enorm last hebben van de bomen in onze "laan" is een bladkorf zeer zeker niet overbodig!

Geef uw reactie.

Jo: oneens

Slecht voor het milieu als ze er niet staan, omdat iedereen met zijn auto naar het milieustation moet rijden. Daarnaast vervelend dat je of eerst moet opsparen, of wekelijks naar het milieustation moet

Geef uw reactie.

Annie: oneens

Nu moet het blad in de kliko. Daar betaal ik fors voor. Zelf geen boom in de tuin. Maar gemeentebomen in overvloed. Kom maar op met die korven!

Geef uw reactie.

Cox: eens reageert op Annie : oneens

Precies dit..

Geef uw reactie.

S : oneens

Het kost de gemeente minder moeite, want de mensen doen zelf al veel... anders komen ze op straat terecht en geeft het alleen maar meer overlast!

Geef uw reactie.

Miranda: oneens

Ik ben blij met bomen en struiken. Het is gezond en ziet er mooi uit. Ik wil meehelpen met opruimen van blad maar dan is een korf wel fijn.

Geef uw reactie.

Hendriks: oneens

Nu moeten we steeds alles in groene container doen en kost ons flink geld.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens reageert op Hendriks : oneens

Bladkorven kosten zeker niets.Daar kom je nog wel achter.

Geef uw reactie.

Mark tissen : oneens

Hoe meer hoe beter

Geef uw reactie.

Perry Hendriks : oneens

1- Dit is toch wel makkelijk voor mensen die geen trekhaak onder de auto hebben
2- Kijk nu is naar onze buurt gemeente Horst daar staan ze het hele jaar waarom kan dit niet in
venray .

Geef uw reactie.

Loes: oneens

Zonder bladkorven blijven de bladeren meer op straat liggen, wat gladheid veroorzaakt.
Bladeren komen nog meer in tuinen terecht en worden dan in de groenbak gegooid, terwijl dit van de bomen van de gemeente afkomt. Dit kost onnodig extra geld.

Geef uw reactie.

Lucie: oneens

Stimuleert schoonhouden van de buurt door bewoners zelf. En oogt netter dan wanneer het gedumpt wordt tussen bestaande beplanting.

Geef uw reactie.

Imke: oneens

Het wordt dan veel gemakkelijker om de bladeren op te ruimen, daardoor minder overlast.

Geef uw reactie.

Stevens: oneens

Ik ben voor blakkorven. Voorbeeld gemeente Horst aan de Maas.

Geef uw reactie.

Simone: oneens

Wij wonen in het groen en hebben erg veel blad liggen

Geef uw reactie.

Maria: oneens

Ik vind dat de bladkorven niet overbodig zijn. Het is lastig om dit naar het milieustation te brengen i.v.m. vervoer.

Geef uw reactie.

Rh: oneens

Omdat we nu 3 klojo’s per herfst vol hebben van het eikenblad van de gemeente

Geef uw reactie.

Olga: oneens

Het zou eeg fijn zijn de bladeren die om het huis liggen op te kunnen ruimen zonder dat dit in de gft bak hoeft die betaald moet worden per lediging.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

hier op de Noorderhof valt erg veel blad, zaadvlindertjes en van die zaadbolletjes...dus bijna het hele jaar overlast.en dan is het fijn om het afval ergens kwijt te kunnen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Neem een voorbeeld aan Horst aan de maas. Veel bomen in landweert zou erg fijn zijn als ik dit niet hoef te deponeren in de groene bak.

Geef uw reactie.

Peet: oneens

Neem een voorbeeld aan onze buurgemeente Horst aan de Maas!
Mooie stevige bladkorven (hondenkooien zoals Venray ooit schreef, foei!)
Daar werkt het super goed.
Wel de mogelijkheid om zélf weg te brengen laten bestaan.

Geef uw reactie.

Daantje: oneens

Het is super handig want de groene bak zit al snel vol met zo'n flinke tuin en als je geen auto hebt om het naar het milieu station te brengen. Mvg

Geef uw reactie.

VDL: oneens

We wonen naast een gemeentelijke groenstrook met enorme eikenbomen, dat blad komt allemaal in onze tuin. Vervelend als we zelf moeten betalen voor het afvoeren van het bladafval.

Geef uw reactie.

Bart: oneens

Veel bladafval uit groenstroken; groen afval naar gemeente milieustation brengen is gratis, kost echter wel tijd, brandstof, wachten en een vieze auto.

Door bladkorven te gebruiken kan wellicht efficiënter ingezameld worden.
Voor de bewoners van Venray makkelijker en minder milieu belastend (rijden en blad ruimen moet de gemeente toch)z

Geef uw reactie.

Van Tilburg : oneens

Straat wijnruit in Venray heeft enorm veel grote bomen staan, en daar hebben we allemaal enorm veel last van bladeren. Zo ook regelmatig dat de putten daarvan verstopt zijn, erg vervelend met het regenweer waar we in die tijd ook meer last van hebben.
Zo maak je het voor de bewoners ook aangenamer, als dat wij met de rotzooi van de bomen opgescheept zitten

Geef uw reactie.

Scholten: oneens

Vooral het blad op de westsingel en de omliggende straten
Putten lopen niet meer af met al het blad

Geef uw reactie.

Maarten: oneens

In de gemeente Horst werkt het prima
Ook in venray zou het fijn zijn dat deze komen maar dan het gehele jaar door ook voor snoeiwerk

Geef uw reactie.

Lars: oneens

Vaak is de groene container snel vol. En niet iedereen heeft een aanhangwagen ter beschikking om het weg te brengen.

Geef uw reactie.

Theunissen : oneens

Gemeente ruimt alleen de bladeren in het centrum van Venray op.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Bij ons in de buurt staan veel bomen dus is het fijn als je blad opruimt meteen in de korven te doen. Ik denk dat het juist motiveert als je voor het huis in de tuin het blad opruimt dat je dan ook eerder geneigd bent om voor het huis wat van de gemeente is ook mee te nemen in het opruimen.

Geef uw reactie.

Kl: oneens

Omdat niet iedereen een auto/ trekhaak heeft om naar de stort te rijden . Die moeten alle tuinafval in de kliko stoppen. Bij een grote tuin heb je veel te weinig inhoud en daarbij moet je keukenafval er ook nog bij . Ook word de kliko maar 1 x per 2 weken geleegd.
Als je de heg snoeit is de kliko vol .waar laat je de rest

Geef uw reactie.

Kim Hermsen : oneens

Heb er erg veel last van bladeren. Zelfs nu al. Woon op de hoek van een straat en alles waait mijn kant op en blijft hier voor de deur liggen. Een korf is een goede optie voor mij om de bladeren op te ruimen

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Er staan bij ons veel bomen met veel blad

Geef uw reactie.

Roel Vergeldt: oneens

laat de bladkorven terug keren naar venray en de kerkdorpen

we hebben genoeg blad afval van de gemeente bomen

Geef uw reactie.

Van dijck: oneens

Bladeren van achterburen van 5 eiken bomen bezorgen ons veel werk en afval. En nog 2 gemeente eiken bomen. Zelf geen bomen. Dus zou totaal niet overbodig zijn.

Geef uw reactie.

Ruud Janssen: oneens

De gemeente neemt zelf niet eens de moeite haar groenafval op te ruimen. Door korven te plaatsen kunnen de burgers, die de troep van de gemeente opruimen, hun tuin en woonomgeving vrijhouden van die troep.

Geef uw reactie.

Rongen: oneens

Omdat het er veel netter uit ziet als alles in de korf zit in plaats van diverse grote hopen her en der willekeurig verspreidt.

Geef uw reactie.

Theo Theunissen : oneens

Mensen zullen het trottoir of weg niet meer schoonmaken van blad wanneer dit in hun eigen container beland

Geef uw reactie.

Ingrid Schoonderbeek : oneens

De meeste bladeren worden nu in de struiken gegooid. Met bladblazers naar de kant geblazen. En uiteindelijk ligt het in de tuin van een ander. . Bladkorven terug iedereen kan het meteen netjes opruimen. Heel veel mensen kunnen niet naar de stort.

Geef uw reactie.

Mieke: oneens

Omdat niet iedereen met bladafval in de gelegenheid is om naar de gemeentestort te komen om dit afval weg te brengen. Nu wordt het op openbare plekken gedumpt onder struiken etc. Of men laat het gewoon liggen.

Geef uw reactie.

Hein van Langen: oneens

Wij hebben gelukkig veel groen in het Brukske, maar dat levert ook veel bladoverlast. Dat hoort bij de gemeente. Mijn eigen groenafval verwerk ik zelf, maar algemeen afval moet in een bladkorf kunnen.

Geef uw reactie.

A. Gooren: oneens

Bladkorven zijn nodig omdat mensen de bladeren dan niet op straat vegen met name tijdens vochtige dagen dan worden de straten door die bladeren spekglad wat weer gevaarlijke situaties (kan) oplevert

Geef uw reactie.

Peeters: oneens

Groen moet bevorderd worden omdat dit zorgt voor een prettige leefomgeving. Groen (tuinafval) moet dan echter wel op wen goede manier ingezameld worden. Een hulpmiddel zouden bladkorven kunnen zijn. In de kerkdorpen is deze vraag al vaak gesteld aan de gemeente echter helaas nog zonder resultaat

Geef uw reactie.

W VD Staak : eens

Zonder bladkorven worden de burgers niet gemotiveerd voor het mee helpen opruimen van de bladoverlast in de herfst. Op bepaalde plaatsen blijft blad daardoor super lang liggen.

Geef uw reactie.

Pielhaas: oneens

Het zelf wegbrengen van tuinafval met de auto is slecht voor het milieu en ook kostbaar als honderden auto's deze rit moeten maken. Heen en terug is dat gemiddeld toch 8km.

Geef uw reactie.

W. Swinkels : eens

Bladkorven zijn zeker niet overbodig! De gemeente voert wel aan dat het bladafval op diverse andere manieren kan worden afgevoerd, maar vergeet hierbij heel gemakkelijk dat niet iedereen over een auto beschikt. En het bladafval van de gemeentebomen wat in mijn tuin valt, zie ik toch graag door de gemeente opgehaald. Het gaat mij te ver hiervoor iemand met een auto in te schakelen en met de fiets moet ik wel héél vaak op en neer...
Ook vergeet de gemeente dat contracten met externe partijen zodanig uitgeknepen zijn, dat kleine straatjes in een woonwijk, let wel mét bomen, graag worden overgeslagen.
Terugkeer van vanmorgen dus zeker niet overbodig.

Geef uw reactie.

Maarten: oneens

Het is gewoon erg handig als je wel korven zou plaatsen. Waar moet je het anders laten elke keer naar de gemeente rijden is ook niet milieuvriendelijk dacht ik zo. Het is makkelijk snel en zo houden we alles makkelijk bladvrij.

Geef uw reactie.

mariet: oneens

Bladkorven terugplaatsen is een goede zaak.De suggestie die gegeven wordt om bladeren op straat te vegen is onaanvaardbaar. Goten komen komen vol te liggen met als gevolg dat het regenwater niet weg kan en een wegdek vol natte bladeren veroorzaakt een onveilige situatie. Bovendien kan de veegwagen niet overal bij.( geparkeerde auto's e.d.)
Een beter idee zou zijn om groenkorven te plaatsen.Immers we willen meer groen in de tuinen, maar niet iedereen is in de gelegenheid om groenafval/bladeren af te voeren.

Geef uw reactie.

-: oneens

Veiliger op straat

Geef uw reactie.

Avm: oneens

Kijk bij buurgemeente Horst aan de Maas.
Super goed geregeld. Mensen ruimen daardoor eerder ook de straat schoon.
Kosten besparend dus !

Geef uw reactie.

Edward van Dongen: oneens

Invoeren die bladkorven

Geef uw reactie.

Johan Egelmeers: oneens

Ja invoeren

Geef uw reactie.

Jos: oneens

laat de bladkorven maar snel terug komen.

Geef uw reactie.

johan: eens

Laat eenieder voor zijn eigen afval zorgen.
De vervuiler betaald en niet alles op kosten van de gemeenschap.

Geef uw reactie.

Anoniem : oneens

Veel bladafval van bomen in de gemeente perkjes

Geef uw reactie.

Tom: eens

we hebben bladkorven gehad. Maar in bepaalde wijken storten men al het afval erin.Dus eerst de mensen heropvoeden en dan pas aan bladkorven denken

Geef uw reactie.

Petra: oneens

Het plaatsen van bladkorven stimuleerd de bewoners om regelmatig zelf het op te ruimen. Zonder de bladkorven waait alles weer terug, De bladkorven zorgen voor een opgeruimder straat, oprit en voortuinen.

Geef uw reactie.

Relouw: oneens

Het is mooi om te zien als de bladeren vallen maar zoals beschreven staat is wel onveiliger

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Ik ben het helemaal eens met de stelling. Er is nu een prima werkend systeem dat bovendien ook nog heel betaalbaar is. Het inzetten en uitzetten van bladkorven vergt een investering van tonnen en ook de kosten belopen enkele tonnen per jaar. Die kostenverhoging MOET in de afvalstoffenheffing verwerkt worden, die is verplicht kostendekkend. Met 17.000 huishoudens betekent het dat die op zijn minst enkele tientjes per jaar omhoog moet.
Volstrekt zinloze verspilling van middelen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens reageert op Uw naam * : eens

Helemaal mee eens

Geef uw reactie.

Janny: oneens

In mijn groene wijk, is het zeker niet overbodig! Er ligt nu al veel dood blad ivm droge zomer...Het is te veel voor in groene containers . Het straatbeeld wordt er netter van, geen dumpplaatsen meer in bermen en bosjes.

Geef uw reactie.

Ruud: oneens

Bladkorven zorgen voor een beter opgeruimd strastbeeld. Niet iedereen kan met auto en aanhanger naar milieu station om groen afval weg te brengen in de herfst wanneer enkel de groencontainer te snel vol is.

Geef uw reactie.

W.F. Wanssum: oneens

Niet iedereen heeft een aanhangwagen of mogelijkheid om blad/tuinafval af te voeren. Of bladeren van buren of gemeente .

Geef uw reactie.

Jan v: oneens

Ga in gemeente horst aan de maas kijken hoe fijn het werkt die bladkorven

Geef uw reactie.

Sraar Gooren: oneens

Mensen dumpen vaak groenafval in bossen en bermen. En er zijn mensen die hun groenafval niet zelf kunnen wegbrengen.

Geef uw reactie.

Hanny Gooren : oneens

Mensen storten nu hun tuonafval nu heel vaak in de bossen en bermen

Geef uw reactie.

hugo mulder: oneens

wonende in een bomenrijke buurt waarvan geen enkele boom van onszelf is, zitten wij met enorme hoeveelheden blad, het is niet te doen! als er korven staan dan kunnen we als burger ook ons steentje bijdragen en ervoor zorgen dat de straat netjes blijft. nu draagt helaas niemand bij omdat het niet af te voeren is en eenieder dus simpelweg iedere dag opnieuw zijn oprit veegt maar het wel op straat veegt, en de dag erna weer, en de dag daarna weer ………….
zet aub korven!!

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Het is zo gemakkelijk te roepen, dat de gemeente de bladeren van "haar" bomen maar zelf op moet ruimen. Beseffen we allemaal wel, dat wij allemaal samen "de gemeente" zijn?
Dus we zullen onze eigen bladeren zelf op moeten ruimen, want denk maar niet dat wanneer de gemeente dat moet doen het gratis gedaan wordt door aannemers.
In een straat met meerdere bomen kan er toch wel iets georganiseerd worden zodat alle bewoners samen iets doen? en het dan gratis wegbrengen? Oh nee, dat kan niet, want dan moeten we zelf weer iets doen. Dat gaat in deze moderne tijd van ikke ikke ikke en alleen maar anoniem klagen via sociale media niet meer op.
We willen allemaal wel de lusten maar niet de lasten!!

Geef uw reactie.

David: eens reageert op Uw naam * : eens

Dit is nu een goede argumentatie. Doe het gemeenschappelijk.

Geef uw reactie.

Mieke Reijnders: oneens

Veel mensen zijn niet in staat om blad en groenafval naar Venray te brengen.
In de herfst ligt er zoveel blad, dat 1x per week vegen niet genoeg is. De buurdorpen van gemeente Horst, deponeren hun afval veelal in de korven van Horst maar ook dat zijn mensen die zelf vervoer hebben.
Ik ben dus voor korven voor blad en snoeiafval

Mvg Mieke Reijnders

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Ik ben het oneens,vroeger stonden er in de kapelstraat in Wanssum bladkorven.
al jaren weer weg !!
Wíj zouden ze heel graag weer terug willen want de groene containers zijn ook NIET goedkoop.en fijn voor de oudjes onder ons.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

-

Geef uw reactie.

Anja Gommans : oneens

Heel hard nodig vooral in straten waar ook bejaarden wonen. Je kunt daar aan het vegen blijven met al die eikenbomen in de straten.

Geef uw reactie.

Julien meijer : eens

Ieder jaar ligt mijn tuin vol met bladeren van gemeente bomen. Zoveel dat de groene container het niet meer aan kan

Geef uw reactie.

Ria: eens

Ik heb " eens" gestemd omdat daar tegenover staat dat de veeg en zuigwagens niet meer of minder door de straat zullen komen.verder kan je ervanuit gaan dat er vanalles in de bladkorven gestort gaat worden want de gemeente haalt het toch wel op.De meeste mensen die ervoor zijn zullen echt niet gezamelijk hun vegertje en bladhark ter hand nemen om de straat bladvrij te maken.Als ik zie wat er bij de glascontainers gestort word zal het bij de bladkorf niet veel beter gaan".

Geef uw reactie.

Riek: eens reageert op Ria : eens

Dit is goede redenatie.

Geef uw reactie.

Onbekend : oneens

Alles blijft liggen hier in de buurt

Geef uw reactie.

Els : oneens

Waar moeten we anders met ons blad naar toe?
"dumpen" In de bladkorven van Horst aan de Maas?
Laten we niet achterblijven bij andere gemeenten en zorg er gewoon voor dat de burgers van de gemeente Venray ook bladkorven krijgen. Het gemak dient de mens.

Geef uw reactie.

Angela vk: oneens

Wij hebben steeds onze voortuin ermee vol liggen. Het zijn tenslotte de bomen van de gemeente. En horen de bladeren ook in de bladkorf van de gemeente. Ze hebben ze nog nooit zelf opgeruimd (de gemeente). En sinds Wanssum bij gemeente hoort tellen wij toch niet meer want venray gaat voor.

Geef uw reactie.

Cris: oneens

Omdat onze tuin iedere herfst vol ligt met bladeren van de bomen in de straat, die van de gemeente zijn.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Gemeente zet daar de bomen en wij mogen het blad opruimen?
Als wij een hond hebben dan moeten wij ook zelf de poep opruimen.

Geef uw reactie.

Marjan: oneens

Wij hebben geen auto,dus kunnen niet naar het milieustation rijden.
Er staan een paar grote eiken voor de deur,die nogal wat afval opleveren. (Wat we overigens geen probleem vinden)
Alleen zouden we wel gebaat zijn met een bladkorf om in elk geval de bladeren en de eikels hierin kwijt te kunnen.
Waarom kan het in Horst wel,daar staanze het hele jaar door.
Er kan vast wel op wat anders bezuinigd worden.

Geef uw reactie.

Hakima: oneens

Uiteraard gaat snoeiafval in mijn bak, maar bedoel meer de dorre bladeren van de haag en omliggende (gemeente)bomen en van de (gemeente) groenstroken. Het zou heel wat burenfrustratie kunnen vermijden, en een netter straatbeeld kunnen opleveren, en is de herfst wellicht gevaarlijke situaties kunnen verminderen.

Geef uw reactie.

Hakima: oneens

Ik houd de straat, voetpad, en mijn voortuin en haag graag netjes, maar dat houd in vaak snoeien en vegen, en dus veel groenafval...Dit is haast niet weg te krijgen in mijn groene gft bak, en wegbrengen naar het milieustation is geen optie, daar ik geen auto heb.Zo'n bladkorf zou dus ideaal zijn, maar wel jammer als er weer misbruik van gemaakt zou worden door derden, die er ander afval in werpen...

Geef uw reactie.

C.V.: eens

Eens. Is er al een berekening gemaakt wat dat extra gaat kosten?
Ben tevreden hoe het op dit moment verwijderd wordt.

Geef uw reactie.

Anoniem : oneens

Wij zijn het oneens, bij ons staan grote bomen voor de deur dus veel blad in mijn tuin van de gemeente waar ik al niet blij van wordt, elk jaar weer!
Dit wordt niet opgeruimd door de gemeente.

Geef uw reactie.

Maria : oneens: oneens

Als er bladkorven staan worden de bladeren beter opgeruimd als je ze kwijt kunt.
als ze er niet zijn laten mensen de bladeren liggen en waaien ze in de afvoerputten langs de stoep, waardoor het water niet goed afgevoerd wordt tijdens een flinke bui en op de weg blijft staan!!

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Dan wordt de straat ook weer schoon gehouden. Nu laten we alles liggen. Toen de korven er stonden werd alles netjes opgeruimd.

Geef uw reactie.

Hans van Kleef: oneens

In de wijk Veltum staan heel veel bomen. het bladafval in de herfst is gigantisch. vroeger konden we dit afval in grijze vuilniszakken aanbieden en aan de wegkant zetten voor de vuilophaaldienst. het betrof afvalblad van de eiken in onze tuinen en de wegkant. we maakten dus ook de straat voor de deur schoon. de bladkorven waren daarop een uitkomst. door alternatief gebruik werden ze niet meer geplaatst. de gemeente geeft thans een bedrijf opdracht periodiek de straten te reinigen van blad. Dit gebeurt veel te weinig, waardoor tijdens regen gladde wegdelen ontstaan. blad uit de tuin moeten we nu zelf naar het milieustation brengen. de berm houd ik ook nog schoon! zeker twintig keer per jaar heen en weer rijden met zes 80 ltr zakken naar het milieustation is een stuk milieuonvriendelijker dan het rijden éénmaal per week met een vrachtwagen die in een keer alle bladafval van de korven ophaalt uit de hele buurt. als iedereen zijn straat voor de deur schoon houdt, de korven gebruikt volgens bestemming, zijn de straten vaker schoon en is, lijkt mij, de gemeente goedkoper uit.

Geef uw reactie.

Geert Craenmehr: oneens

Het kan niet de bedoeling zijn dat veel burgers meer dan 10 km moeten gaan rijden naar het milieustation om de bladeren die van de gemeentelijke bomen vallen weg te brengen. Het is al mooi dat menigeen de bladeren van zijn stoep en voortuin opruimt en deze in de korven gooit. Het voorkomt ook dat de afvoerputten verstopt raken. Wethouder Carla Brugman komt haar beloftes na.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

In het najaar waait het vaak. Een bries die zorgt dat het afval terug in de tuin komt wanneer het op straat ligt.
Wanneer je de blaadjes niet bij houd worden de stapels wel heel hoog aan de straat ?

Geef uw reactie.

Karel: oneens

Wij zijn tevreden zoals het nu gaat. Wij wonen in een groene omgeving met veel bomen. Wij helpen de gemeente met het verzamelen van het blad als de hoeveelheid blad op straat te veel wordt. Dan dijken we het blad in heuveltjes op. Wij hebben zelf ook een grote boom in de tuin: dat blad leggen we erbij en zo zorgen gemeente en wij, samen, zonder overleg en toch in goede samenwerking, voor een schone straat.
Bladkorven leiden tot misbruik. Maak afspraken in de buurt en werk samen, want voor wat hoort wat! Dat is ook goed voor de sociale cohesie!
Venray is een groene gemeente en wil dit hopelijk blijven. Het groen in de omgeving maakt de wijk vriendelijk en leefbaar. Laten we er alles aan doen om dit zo te houden!

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Als er bladkorven staan dan kan iedereen daar het blad in doen i.p.v. het op de straat te blazen waardoor er dan irritaties ontstaan bij de buurt. Het zorgt ook voor een veel mooier straatbeeld

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: oneens

Hard nodig! Het blad waait onze gezamenlijke parkeergarage binnen, waardoor de deur regelmatig blokkeert. Ben blij dat er bomen staan, maar het afval daar moet de Gemeente voor zorgen.
Bovendien veroorzaken bladeren na regenval een gladde bodem, wat tot levensgevaarlijke toestanden kan leiden. Gauw de bladkorven terug!

Geef uw reactie.

de Bruin: oneens

Omdat op hoopjes op straat vegen totaal niet kan bij ons want door de wind wordt alles onder onze carport gewaaid.
En onder onze struiken.
Dus heeeeel graag de bladkorven in onze straat (Zandbleek bij wijkgebouw ‘t Nipperke) zodat het dan ook GOED opgeruimd kan worden.
En we niet een aanhanger moeten huren om het blad naar gemeente te moeten brengen.
Wij hebben niet om die bomen gevraagd .
Of
elke week een bladzuiger door de straat laten komen om het blad weg te zuigen.

Geef uw reactie.

Susanne Jansens: oneens

Het zou voor ons een hele fijne oplossing zijn omdat al het blad ui de straat in onze tuin waait en dat kan voorkomen worden door bladkorveb

Geef uw reactie.

Hans: oneens

Uitsluitend voor bladeren, bordje op iedere korf met het boetebedrag ( € 160,-- ) als er toch iets anders in word gegooid.

Geef uw reactie.

Herman: oneens

Ben het eens ,dat ze komen,maar als er andere dingen worden ingegooid, dan heeben ze gelijk dat ze niet komen.

Geef uw reactie.

Monique : oneens

Omdat we zo allemaal ons steentje bij kunnen dragen en gezamelijk en snel voor een opgeruimd straatbeeld en opgeruimde tuinen kunnen zorgen

Geef uw reactie.

Eric: eens

Bladkorven worden vaak misbruikt en het is de verantwoording van de gemeente om de straat schoon en veilig te houden.
Tevens is het een ontsierend aangezicht.

Geef uw reactie.

Pieter: eens

Het betreft dan bladafval van bomen die op gemeentegrond staan, maar ook bladafval van andere bomen mag verzameld op straat worden aangeboden aan de bladzuigers.

Iedereen dient zijn eigen afval op te ruimen en niet op straat aan te bieden aan de bladzuigers.

Geef uw reactie.

Lisana: oneens

De goeden worden gestraft omdat niet iedereen het nauw neemt met de regels die bij de bladkorven horen.
Nu ligt blad en tuinafval overal in vuilniszakken door venray verspreid.

Geef uw reactie.

Ad Verhagen: oneens

Blad wordt nauwelijks opgehaald waardoor gevaarlijke situaties ontstaan.
Bladkorven moeten goedkoper zijn omdat buurtbewoners het bladafval zelf verzamelen en in een korf aanbieden. Langsrijden en opzuigen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Bladkorven voorzien in een grote behoefte en naar de wens van ons zou meer gekeken moeten worden. Bovendien is zeker niet iedereen makkelijk in e gelegenheid om naar het milieustation te gaan. Klantgerichtheid hoort boenaan te staan: hèlp de mensen.

Geef uw reactie.

Pieter: oneens reageert op Uw naam * : oneens

Mensen kiezen zelf voor hun tuin.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Omdat ik geen auto heb om de bladeren af te voeren .

Geef uw reactie.

Trees: eens

Mensen gooien hun eigen tuin afval in de korven.

Geef uw reactie.

G. Vermazeren-Peeters.: oneens

Ja ben oneens afschaffen bladkorven, omdat wij veel hinder ondervinden van de gemeente bomen.
Langs de weg het is altijd een vieze en gladde gevaarlijke situatie.
Hoop dat de gemeente er wat aan doet.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Ze zijn nodig maar de mensen hebben t zelf erna gemaakt dat ze weg zijn door er steeds tuinafval in te gooien.

Geef uw reactie.

Jurgen Smits: oneens

Hopende dat dit onderzoek niet wordt aangegrepen om zogenaamd te voldoen aan het onderzoek zoals opgenomen in het coalitieakkoord en er vervolgens niets mee te doen..
Oneens. Bladkorven zorgen behalve een makkelijke en milieuvriendelijke manier van opruimen er ook voor dat burgers de moeite nemen het bladafval in de straat meteen even mee op te vegen en in de bladkorf te deponeren voordat het overal naar toe waait (en in het herfst kan het wel eens aardig waaien..)

Geef uw reactie.

wim: eens

ik denk dat de bladkorven in diverse wijken meer gebruikt gaan worden als vuilnisbak dan als bladkorf. Mijn suggestie is om op proef de bladkorven in de wijk Brukske te plaatsen gedurende een half jaar. Kijken wat er gebeurt. daarna pas definitief besluit nemen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Dat maakt het voor iedereen makkelijker en opgeruimd stast netjes. Ik hoop wel dat de korven goed verdeelt worden.

Geef uw reactie.

Yolanda Thuijls: oneens

Het blad van de bomen in onze straat, waait veelal bij ons in de tuin. Nu moet ik naar het milieu-station brengen. Ik heb geen aanhanger en geen trekhaak, dus bladkorven zou een oplossing zijn. Ik mis ze heel erg vooral in de herfst.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Ik ben een bejaarde vrouw en moet steeds bladeren vegen met al die bomen wat niet meer zo goed gaat ik zou graag op preis stellen dat er korven komen en ik niet alleen maar heel veel mensen willen dat zou een uitkomst zijn en ik zie me niet op de fiets met zakken bladeren naar het station te gaan en de tonnen zijn duur om iedere keer aan de straat te zetten bvd

Geef uw reactie.

Linda: eens

De bladeren uit onze tuin kunnen we gewoon in bulten aan de straat leggen. Dus waarom zou het nog in een bladkorf gedaan moeten worden.
Alleen was ik daar zelf tot afgelopen december niet van op de hoogte. Nu ik het weet vind ik het een prima oplossing zo.

Geef uw reactie.

johan: eens

in het buitengebied worden immers ook geen bladkorven geplaatst.

Geef uw reactie.

Robert : oneens

Het ziet er opgeruimder uit als alle bladeren daar in kunnen

Geef uw reactie.

Hans: oneens

Neem nou het systeem in de gemeente Horst. Daar weten ze wel hoe het moet. Hier in Venray schijnbaar niet.

Geef uw reactie.

Ger Houtappels: oneens

De korven zorgen er voor dat het verzamelde blad niet meer wegwaait.
Leg je het op een hoop dan ligt al het blad weer binnen de kortste keren door de straat verspreid als er maar een zuchtje wind staat.

Geef uw reactie.

Annet van Kessel: oneens

Ik zie de mensen die niet de mogelijkheid om hebben om op eigen gelegenheid (met eventueel een aanhanger) het groen afval weg te brengen, zeulen met hun bladafval..vooral ouderen.
Zet gewoon die bladkorven neer daar is iedereen bij gebaat.

Geef uw reactie.

Marlon Cuijpers: oneens

Het klopt dat we blad in de groenstrook kunnen aanbieden maar vaak wordt dit opgehaald op momenten dat ik moet werken en dan ben ik te laat. Een bladkorf geeft mij de gelegenheid om dit op tijden te doen dat het mij goed uitkomt.

Geef uw reactie.

t. G. Kessels : oneens

Er zijn veel oudere mensen bij mij in de buurt daarom ben ik er oneens ze moeten blijven hopelijk komt er een in de buurt van de esdoornstraat daar zullen vele mensen blij mee zijn er en ik ook

Geef uw reactie.

Paul: oneens

Gratis weg brengen is er niet meer bij het kost altijd geld(brandstof) dus gewoon de bladkorf terug in het straat beeld. Dan wordt er tenminste wel schoongemaakt. Want er blijft veel blad liggen langs de stoeprand er wordt weinig tot niet weg gezogen in de gemeente

Geef uw reactie.

Corry: oneens

Door korven te plaatsen kunnen de burgers het bladafval kwijt zonder dat ze zelf naar het milieustation hoeven rijden. Dat niet iedereen zijn hoopje bladeren weg hoeft te brengen lijkt me ook beter voor het milieu.

Geef uw reactie.

H: oneens

Blad of groenkorven geen overbodige luxe, onze straat staat vol met bomen die ons 2x per jaar afval bezorgen, 1x bloesem en daarna blad, in onze straat staan verschillende bejaardewoningen waarvan de bewoners geen eigen vervoer hebben

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Ik ben het oneens met de stelling. Ik zie het als een verantwoordelijkheid van de gemeente waarbij ze enerzijds een verantwoorde afvalstroom aansturen. En anderzijds is het een stimulans voor bewoners om de tuinen netjes bij te houden (niet iedereen heeft de gelegenheid om ermee naar het milieustation te gaan).

Geef uw reactie.

Mark Weijers: oneens

Wanneer bladafval verzameld wordt in korven ziet het er meteen een stuk opgeruimder uit.
Het bij elkaar harken van bladeren om deze vervolgens los langs de kant van de weg te deponeren (in de hoop dat deze worden opgezogen) is zinloos.
1 Keer een harde wind en je kan weer opnieuw beginnen. Kijk naar de bladinzameling in Horst aan de Maas: prima!

Geef uw reactie.

Marion van Rijt: oneens

In andere gemeentes werkt het wel.
Dit is de zoveelste keer dat de mening gevraagd wordt. Zo komen ze er dus nooit. En niet iedereen is in staat groenafval naar de stort te brengen!
Dus ik zeg snel plaatsen die bakken

Geef uw reactie.

Swaghoven : eens

Het gaat een hoop illegale dumping tegen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Met bladkorven worden de straten en pleinen beter opgeruimd en is het dus veiliger. Minder milieuvervuiling doordat niet iedereen achter elkaar aan hoeft te rijden om het afval weg te brengen. Bovendien heeft lang niet iedereen de mogelijkheid om het afval zelf weg te brengen. Men zal de bladeren minder snel in de groene container doen omdat daar voor betaald moet worden.

Geef uw reactie.

S: oneens

Absoluut nodig!

Geef uw reactie.

René Lenards: eens

Helemaal mee eens het heeft geen zin om deze te plaatsen.
Het blad wat aan de weg wordt gelegd wordt minimaal eens per week opgezogen.
Dat gebeurd al enkele jaren zo en dat is prima.
Iedereen heeft een groene bak voor het groen afval.
Als je een tuin hebt hoor je die zelf ook netjes te onderhouden zodat een ander er geen last van heeft.
Tuin afval op plaatsen dumpen waar het niet thuis hoort, en moet aan gepakt worden.
Zorg zelf voor het verwijderen van je tuin afval.

Geef uw reactie.

Ger Houtappels: oneens reageert op René Lenards : eens

In veel tuinen staan geen bomen.
Je krijgt wel gratis het blad in je tuin van de bomen waarvan de gemeente eigenaar is.
Gooi je het blad in je eigen groencontainer dan moet je betalen voor de lering.
Je betaald dan dus dubbel.
Een keer voor het bedrijf dat al langs komt om op te zuigen, dit betaal je via de gemeente, en vervolgens nog een keer voor de leging van je groencontainer.

Geef uw reactie.

Riek: oneens reageert op Ger Houtappels : oneens

Denk je dat het plaatsen van bladkorven niets kost?

Geef uw reactie.

Ans: eens reageert op Ger Houtappels : oneens

Denk je dat het plaatsen van bladkorven gratis wordt? Daar geloof ik niet in.

Geef uw reactie.

E.Berghout: oneens

De korven zijn nodig. Stimuleert bladafval ergens bij elkaar te brengen. In de herfst zit je groenbak altijd te vol en als groene gemeente laat je zien dat je het meent.
Misbruik komt altijd en overal voor.... Geen reden om te stoppen.

Geef uw reactie.

Jan van Els: oneens

Is voor het milieu prima, bedenk maar eens wat er allemaal in de lucht geblazen wordt als er honderden auto's naar het milieu station moeten rijden, als de bladkorven te duur zouden zijn vraag en kleine vergoeding aan iedereen.

bladkorven zijn in ieder geval beter voor het milieu.

Geef uw reactie.

Johan: eens

huidige situatie is prima

Geef uw reactie.

Ans: eens reageert op Johan : eens

Helemaal mee eens

Geef uw reactie.

Sip: eens

Herinvoering is herhaling van zetten: In het verleden was het vaak een puinhoop en "smerig" in de korven, tot "maaien" aan toe!. Het is prima geregeld zoals het nu gaat. We kunnen elkaar toch helpen het te verzamelen en weg te brengen?

Geef uw reactie.

Pieter: eens reageert op Sip : eens

Zo is dat!

Geef uw reactie.

Marc: oneens

Zorgt voor een opgeruimd geheel, maar wel hopen dat de aso’s niet hun rotzooi (snoeiafval) er in gooien.

Geef uw reactie.

Ton.: eens reageert op Marc : oneens

Wie zorgt daarvoor?

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

men kan met tuinafval naar het milieustation

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Zo milieu-onvriendelijk! Dus we mogen het wel op de weg blazen met kans op ongelukken? Want daar doet de gemeente niet moeilijk over???

Geef uw reactie.

Wim Euwals : oneens

Venray zet zich graag neer als groene gemeente, en wat hoort er bij dat groen?. Juist, bladafval, het hoort er nou eenmaal bij en daar moeten we gewoon mee dealen.
Het is onzinnig om iedereen met een aanhangertje naar het milieustation te laten rijden, buiten dat dit verre van milieu bewust is ontstaan er ook gevaarlijke situaties omdat lang niet idereen met een aanhanger kan rijden.
Er is dus maar 1 optie en dat is "terug met de bladkorven in de dorpen" , kijk maar eens in onze buurgemeente Horst aan de Maas, daar staan ze zelfs in het buitengebied.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens reageert op Wim Euwals : oneens

Wat een onzinnige reactie!

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Op het pleintje in leunen staan veel bomen ,als de bladeren gaan vallen zorgt dit voor onveilige situaties, de stoepranden zijn niet meer te zien en de stoepen worden glad.je moet haast wekelijks naar het mileustation om de bladeren weg te brengen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Teveel om zelf op te slaan..

Geef uw reactie.

Erik: oneens

Vele bomen in Venray zijn van de gemeente.
De bladeren die hier vanaf komen, willen inwoners best opruimen maar als ze er dan ook nog voor moeten betalen (eigen GFT-container) is dat te veel gevraagd.

Ook bladeren van bomen van inwoners, waaien weg en komen bij andere mensen in de tuinen. Ook dan wil de inwoner de bladeren best opruimen, maar vaak niet als men er extra voor moet betalen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Niet iedereen heeft vervoer om groen en blad naar het milieustation te brengen.
En daarom kun je het naar hun toe niet maken, om geen korven te plaatsen.
Het kan wel duurder zijn maar alle burgers van Venray zijn gelijk, en dus moeten er weer korven komen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Ik ben t oneens want voor veel mensen is het niet mogelijk om naar t milieustation te gaan.
Gevolg overal bladeren.

Geef uw reactie.

Jan J.: oneens

Zal illegale stort verminderen .
Wat van de gemeente grond in de tuin waait kan je nu netjes in korven doen.

Geef uw reactie.

Ellen: oneens

Wonend aan "de verkeerde kant" van een prachtig speelplein met grote bomen, ondervinden wij, door de wind, maanden lang ongemak van alle bladeren die onze kant opwaaien. Wat zou t fijn zijn om ze op te ruimen en in een bladkorf te doen, van waaruit ze niet meer terug onze kant op waaien. In plaats van hopen dat ze vandaag of morgen opgezogen gaan worden zodat we de dag later niet weer hoeven te vegen.

Geef uw reactie.

Mevrouw. Nette Achten: oneens

Als weduwe wonende in een prachtig woonbos in Blitterswijck vind ik het schandalig dat de bladkorven verwijderd zijn. Ik heb geen aanhanger en geen trekhaak om het blad weg te brengen. Jullie houden geen rekening met oudere mensen die hun tuin en straat schoon willen houden. Waarom kan het in Horst wel. Misschien daar eens gaan informeren hoe het wel mogelijk is.

Geef uw reactie.

Anja: eens

Zie Horst aan de Maas super !!
Mensen gaan dan ook eerder in de wijk zelf aan de slag,dus minder werk voor de gemeente . En lang niet iedereen kan zelf naar milieustation of heeft een aanhangwagen !

Geef uw reactie.

Ton.: eens

Afvalstoffenheffing zal dan flinkstijgen. Daar zit niemand op te kijken.

Geef uw reactie.

Jos: eens

Korven weren in verleden niet gebruikt waarvoor ze bedoeld waren!
Bladeren zijn gratis naar stort te brengen. Veel te duur voor gemeente om korven
her in te voeren!

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Het zorgt voor een opgeruimde buurt! Mensen willen graag een mooie omgeving rond hun huis

Geef uw reactie.

Joke Brands: eens

Ben het hiermee eens, zolang als het groenafval storten gratis is...maar ik kan me indenken dat mensen die geen vervoer hebben, het hier niet mee eens zullen zijn.
Maar vaak zie je ook dat bladkorven gebruikt worden voor hele boomstronken of ander afval!
Of ze worden omgegooid uit baldadigheid.

Geef uw reactie.

Joke Brands: eens

Ben het hiermee eens, zolang als het groenafval storten gratis is...maar ik kan me indenken dat mensen die geen vervoer hebben, het hier niet mee eens zullen zijn.
Maar vaak zie je ook dat bladkorven gebruikt worden voor hele boomstronken of ander afval!
Of ze worden omgegooid uit baldadigheid.

Geef uw reactie.

Jan Dr :: eens

Bladkorven in Venray zijn totaal overbodig. Het huidige systeem om gratis tuinafval naar het milieustation te brengen is veel effectiever. Bovendien is de kans heel groot dat deze korven gebruikt gaan worden als dumplaats voor ander afval. In het recente verleden was daar in de praktijk op grote schaal sprake van en daarom is de gemeente met het plaatsen van die korven terecht gestopt. De vervuiling slaat bioj plaatsing meteen toe door het illegaal gebruik van ander afval. Niet doen dus!

Geef uw reactie.

Annemie: oneens

Met een plein voor de deur, met lindebomen en in de straat verderop eikenbomen, wil ik het blad dat daar vanaf komt niet in mijn groene kliko hebben, en ik heb geen aanhanger en trekhaak om het gratis naar de gemeente te brengen, nu zit mijn groene kliko snel vol met al dat blad, en ik moet er ook nog voor betalen

Geef uw reactie.

Yvonne: oneens

Omdat veel mensen niet in de gelegenheid zijn om naar Venray te rijden om de bladeren weg te brengen
In bladkorf blijft alles bij elkaar anders waaien de bladeren steeds overal heen
Mensen ruimen eerder de bladeren op dus veiliger en minder glad als het regent

Geef uw reactie.

Paul C: oneens

Waarom gaat men nooit eerst kijken bij de buren om te analyseren wat best (of niet) is? Bij de industrie /zaken business noemt men dit “Benchmarking”. Het doel is om de beste praktijken te kiezen en implementeren. Als bij Horst aan de Maas het proces goed werkt, waarom dan niet in Venray? En het kan ook selectief kunnen geïmplementeerd worden (waar het echt nodig kan zijn b.v.).

Geef uw reactie.

Margo: oneens

De mensen zijn eerder geneigd de straat schoon te houden als er bladkorven staan.
Een vast tarief voor afval voor alle bewoners. en hopen dat het illegale storten dan ook afgelopen is.
In Horst aan de Maas werken ze allang met bladkorven, ook voor het tuinafval.
Als de bak vol is, wachten tot hij geleegd is.
Er blijven mensen toch van alles door elkaar dumpen. Dat is jammer maar helaas!

Geef uw reactie.

Paul C: eens reageert op Margo : oneens

Goed geformuleerd.

Geef uw reactie.

Wat gaan we doen met ons bladafval ?

De mooie zomer is voorbij en de herfst staat voor de deur.
Een daarbij jaarlijks terugkerend probleem is dat de bomen hun blad verliezen.
Dat bladafval kan nogal wat overlast opleveren. Denk daarbij aan de wegen die glad kunnen worden of straatkolken die verstopt kunnen raken.

Hoe......

Lees verder