ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Waar zit het probleem van de woningmarkt in Venray ?

donderdag, 07 november 2013 16:10 Waar zit het probleem van de woningmarkt in Venray ?

Dat de woningmarkt in het slop zit is onderhand bij iedereen wel bekend. We zien overal woningen lange tijd te koop staan, de nieuwbouwplannen hebben niet meer van de omvang van vroeger en de banken staan niet te popelen om hypotheken te verstrekken. De stuurgroep onafhankelijke vrijwilligers die de website Burgers van Venray elke maand van een nieuwe stelling voorziet, wil gedurende de maand November uw mening polsen over de woningmarkt. En dan met name gericht op de woningen voor starters op deze markt.

Meestal is er bij de introductie van een nieuwe stelling op de site Burgers van Venray een expert, die zijn of haar mening over het betreffende onderwerp geeft. Bij deze stelling wordt daarvan afgeweken. Er zijn immers nogal wat partijen bij de woningbouw betrokken, elk met verschillende achtergronden en verantwoordelijkheden.
Projectontwikkelaars, aannemers, makelaars, hypotheekvertrekkende banken en woningcorporaties spelen hierbij allemaal een rol en ze hebben ook allemaal expertise op hun vakgebied. Daarom presenteren we deze maand dus de mening van vier experts.

Om het voor u gemakkelijk te maken om uw standpunt in te nemen, staan de meningen van al deze betrokkenen op deze website vermeld.
Wij nodigen u uit om in November aan te geven of u het eens of oneens met de stelling :
De drempels voor starterswoningen zijn te hoog.
Als u dat wilt kunt u bovendien behalve uw keuze ook uw mening op deze site plaatsen. Burgers van Venray is zeer geïnteresseerd in uw reacties.
 

REACTIES

burger van venray: eens

burger van venray

Geef uw reactie.

P Jansen: oneens

Mijn Optie we zitten in een crises de BTW is al op 21% Mogelijk zal dat zo zijn maar kijk een naar de Huurwoningen in Venray Allemaal Boven de 400,- kaal goedkoopste terwijl er amber nog huurwoningen onder de 700,- NETO gebouwd worden dat is jammer Alles is duurder ik ken mensen die als ze met We moeten blij zijn dat we nog een dak boven ons hooft hebben Starters verdienen meer dan Netto € 2000,- per

Geef uw reactie.

Rowan Wijnhoven: eens

De woning coöperaties roepen allen hoog van de toren dat ze er alles aan doen om starters te motiveren L. Op dit moment wordt juist alles gedaan wat dat tegen gaat. Hypotheken hoef je al bijna helemaal niet aan te denken. En ik denk juist in deze tijd moet men investeren in de starter. Als iedereen de hand op de knip houdt dan komt de economie nooit uit de strop

Geef uw reactie.

Charles: eens

In een tijd dat woningen met de tijd meer waard werden,was de keuze kopen niet zo moeilijk, als je de financiering rond kon krijgen. Die zekerheid is weggevallen. Samen met de beperktere financieringsmogelijkheden, maakt dat de drempels te hoog is geworden. Als straks door gaat dringen, dat er ook positieve ontwikkelingen zijn te melden, zal het herstel sneller gaan dan in de huidige verwachtingen verwerkt zit.

Geef uw reactie.

Rob: eens

De drempels zijn zeker te hoog. Vooral de hypotheekverstrekking is debet hieraan.

Geef uw reactie.

Ad: oneens

Juist de starterswoningen hebben een lage drempel.Je kunt later dan weer naar een andere woning over-stappen. Bovendien kun je ook huren en dan gaan sparen.Maar er zijn blijkbaar te weing huurwoningen. Er zij n ook mogelijkheden om via de Woningbouwcorp een woning te verkrijgen deels op huurbasis en deels door koop..

Geef uw reactie.

Wil Mutsaers: oneens

Ik denk dat de woningmarkt ook "op gang" kan komen met het creatieve voorstel van Wonen Limburg om naar Duits voorbeeld een systeem van huur naar koop te volgen. Het huidig probleem m.b.t. de hypotheekverkrijging voor de starter wordt daarmee omzeild en de woningbouwvereniging voldoet aan haar sociaal-statutaire plicht om woningen te bouwen.

Geef uw reactie.

Rowan Wijnhoven: eens reageert op Wil Mutsaers : oneens

Hierin heeft u helemaal gelijk maar ook daar staan de instanties niet graag voor open Al meermaals contact hiervoor te hebben opgenomen en je krijgt 0 respons

Geef uw reactie.

Bachus: eens

Wat zou het toch mooi zijn als banken gewoon 100 % winst zouden maken op een door hun verstrekte hypotheek. Ze kunnen zelf tegen 0,25 % geld lenen op de Europese kapitaalmarkt en ze lopen geen risico als er met hypotheekgarantie gewerkt wordt. Ik zie ze het nog niet voor 0,5 % doorgeven. Dus mijn volgende stelling is: Banken werpen onnodig hoge drempels op omdat ze zelf graag een rendement hebben van 700 % Vroeger dachten we dat ondernemen is risico nemen, in hun geval is niets minder waar.

Geef uw reactie.

Wim Lenssen: oneens

Het is altijd moeilijk om een eigen huis te kopen, dat was voor mijn ouders, dat was voor mij. Nadeel nu is dat er nauwelijks huurwoningen zijn. Deze zijn te veel verkocht. Probleem hierbij is dat ze nu eerder op zich zelf gaan wonen. Maar een eigen huis loont zich uiteindelijk toch.

Geef uw reactie.

gerrit kateman: eens

mee eens, ze zouden de starterswoningen DORPELLOOS moeten maken zodat deze LEVENSBESTENDIG zijn, hoeft de jeugd ook nooit meer te verhuizen en krijgen we rust op de woningmarkt.

Geef uw reactie.

louis: oneens

eerst een bedrag sparen en dan kopen, want dan is de hypotheeklast niet zo hoog.

Geef uw reactie.

Wim: eens

Probeer maar eens als jong volwassene / starter een hypotheek te krijgen bij de bank.

Geef uw reactie.

P Jansen: oneens reageert op Wim : eens

Ja Wim heeft gelijk Je moet dan wel Heel veel verdienden

Geef uw reactie.

Tom van den Hoek: eens

Geen geld van de bank en geen goedkopen huurwoningen

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: oneens

Waarom moet de jeugd meteen een eigen woning? Ik heb pas een huis gekocht toen ik 40 werd, kwestie van sparen en prioriteiten stellen.

Geef uw reactie.

Sip: eens

Bij de jeugd begint alles, als zij buiten de (hypotheek)boot vallen is het hele systeem op den duur niet houdbaar door een te smalle basis

Geef uw reactie.

harrie: eens

Jeugd is de toekomst. Die moeten, desnoods met een duwtje in de rug, van start kunnen. Een eigen woning is een van de hoekstenen van hun toekomst. En daarmee van onze toekomst.

Geef uw reactie.

Jan: eens

Probeer als jong stel met kind en één werkende maar eens een hypotheek te krijgen zonder een enorme zak eigen geld. Die zak eigen geld is opgegaan aan de studie, dus een maandloontje is niet voldoende. Zelfs huren is dan al krap. Daarnaast is het kopen van een starterswoning nog eens extra risicovol, omdat je daar nog minder garantie hebt dat je het huis goed kunt verkopen in de toekomst (want veel jongeren wachten liever langer om vervolgens een gezinshuisje te kopen)

Geef uw reactie.

Kees Cox: eens

Gezien de lage Hypotheek mogelijkheden en de straffe vaak onnodige financieringsselectie is de drempel te hoog

Geef uw reactie.

Peetje: eens

Hoe oud moeten ze zijn om aan een toekomst te beginnen? Geef ze een kans. Dan zal de doorstroom er ook zijn.

Geef uw reactie.

Starterswoningen komen maar mondjesmaat van de grond.

De afgelopen maanden werden de inwoners van de gemeente Venray in de gelegenheid gesteld om te reageren op de stelling : de drempels van starterswoningen zijn te hoog.
De reacties daarop liepen nogal uiteen; 65 % was het ermee eens en 35 % dus niet.

De......

Lees verder