ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De mening van een eigenaar van een hond.

dinsdag, 02 januari 2018 16:18 De mening van een eigenaar van een hond.

Hondenpoep
Honden worden uitgelaten door de eigenaar om de hond en de eigenaar een frisse neus te laten halen en om de viervoeter zijn ontlasting te laten doen.
Bij een wandeling in parken, bossen of andere openbare groenvoorziening is dat geen probleem; de meeste dieren doen hun ontlasting veelal in de bosrand en niet op het pad.
In de bebouwde kom is dat anders; ontlasting op trottoirs en openbare weg is irritant en vies.
Wanneer dat plaats vindt dient de eigenaar deze ontlasting op te ruimen. Het zomaar laten liggen getuigt van een nonchalance die niet past bij een goede burgerzin.
Dus de primaire zorg ter voorkoming van ontlasting op de bovengenoemde plaatsen ligt bij de eigenaar. In feite dient de eigenaar bij iedere uitlaatbeurt adequate voorziening te treffen om ontlasting op te ruimen. Hiertoe dient hij plastic zakjes bij zich te hebben en dat ook te gebruiken. Er zijn handige kokertjes in de handel waarin zakjes zijn opgerold om te bevestigen aan de uitlaat riem.
Hier zou eigenlijk op gecontroleerd kunnen worden.
De vraag is of de gemeente hier ook nog een taak heeft. Niet anders dan bij andere vervuiling op straat of direct aan de randen van de weg. De hoeveelheid bierblikjes, plastic omhulsels etc. is aanzienlijk Hier dient meer aandacht voor te zijn om dit op ruimen. Per wijk zou vanuit de gemeente ruimploegjes dienen te worden opgezet die per 1 of2 weken de rommel opruimen dus inclusief eventueel niet opgeruimde hondenpoep.
Mogelijk ligt hier in samenspraak met de gemeente een taak voor de wijkraden. Het plaatsen van prullenbakken en blikvangers is overigens al het minste wat men kan doen.
Daarnaast dient intensiever te worden gewerkt aan het voorkomen van deze smerigheid door vanuit de gemeente cq wijkraden hiervoor veel meer aandacht te vragen en zonodig corrigerend op te treden.

Gerelateerde artikelen

De mening van een dierenarts.

Lees verder

Het standpunt van de gemeente.

Lees verder

De aanpak van overlast door hondenpoep is een taak van de gemeente.

Lees verder