ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Als VieCuri Venlo zich niet beter oriënteert op VieCuri Venray, verliest zij Venray.

donderdag, 05 oktober 2017 09:22 Als VieCuri Venlo zich niet beter oriënteert op VieCuri Venray, verliest zij Venray.

Is een fusie van ziekenhuizen een bedreiging voor Venray ?

Momenteel onderhandelen de ziekenhuizen VieCuri Venlo /Venray en het Laurentius ziekenhuis in Roermond over een mogelijke fusie. Eind 2018 zou daarover een besluit kunnen vallen.
Er is op dit moment al sprake van een beperkte samenwerking, maar dat zou in de toekomst meer structuur moeten krijgen. Wellicht komt er een volledig samengaan.

Vooralsnog gaan de directies van de ziekenhuizen ervan uit dat de locatie Venray blijft bestaan. Maar voor patiënten uit Venray betekent zo’n mogelijke fusie dat men voor sommige ingrepen naar Roermond zal moeten rijden. De ziekenhuizen in Venlo en Roermond gaan de operaties en behandelingen immers onderling verdelen. Poliklinische afspraken voor de Venrayse patiënten blijven wel in Venray en Venlo .

Veel inwoners van Venray hebben thans al een voorkeur om behandelingen in het Maas ziekenhuis in Boxmeer te laten verrichten. Als er dan straks - vanwege de voorgenomen fusie - naar Roermond gereden moet worden voor een behandeling, zou men wellicht eerder kunnen kiezen om een ingreep in Boxmeer te laten uitvoeren.

Dat men in Boxmeer “lonkt” naar Venrayse patiënten, blijkt uit het volgende.
Met ingang van 17 oktober is het bloedafnamepunt van VieCuri in de Wieënhof gesloten.
Men moet voor een bloedafname naar het ziekenhuis aan de Merseloseweg.
Voor patiënten die gebruik maken van het Maasziekenhuis in Boxmeer bestaat er in Venray een prikspreekuur. Elke dinsdag en donderdag tussen 08.30 en 08.50 uur kan men in ouderencentrum De Kemphaan op hun bloedafnamepost terecht.

De stichting Burgers van Venray is geïnteresseerd naar de mening van de inwoners van Venray en de kerkdorpen over de mogelijke fusie tussen Venlo/Venray en Roermond in relatie tot het alternatief Boxmeer.
Op deze website kunt u uw standpunt bepalen op de stelling:  Als VieCuri Venlo zich niet beter oriënteert op VieCuri Venray, verliest zij Venray.

REACTIES

Lisana: eens

Toevallig nu een keuze moeten maken voor specialisme.
Met het oog op de fusie gekozen voor Boxmeer.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Ziekenhuis Venray moet blijven voor oudere een gemak

Geef uw reactie.

Joan: eens

De keuze voor Roermond en daarbij Venray verwaarlozen zou wel eens schieten in eigen voet betekenen.

Geef uw reactie.

Ge: eens

Als Viecuri Venray en omstreken laat vallen, laat ik Viecuri vallen.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Meer en meer moet men naar verdere ziekenhuizen gaan door het feit dat de zorg moet zuiniger worden. Toch is de gezondheid het belangrijkste van alles. Venray is groot genoeg om een eigen ziekenhuis te hebben met een Eerste Hulp afdeling, zeker sinds dat de huisartsposten dicht gaan s'nachts. Allen voor bepaalde zorg, waar men, specifieke klinische toestellen en specialisme nodig hebben zou samenwerken belangrijk zijn.

Geef uw reactie.

E.Koenen: eens

Mijn ervaring met het Ziekenhuis Pantein is zoveel beter dan met Viecurie Venlo.

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens

Venray had nooit met Venlo samen moeten gaan. Grote fout. In Venray is het personeel erg vriendelijk en er heerst een gemoedelijke sfeer. Het mag daarom niet verloren gaan. Als het mogelijk zou zijn moeten ze meteen weer verzelfstandigen. Indertijd zijn de ziekenhuizen samengegaan omdat Venlo in de problemen zat en nu lijkt Venray daar de dupe van te worden.
Ik ga voor Venray! (Ben een voormalig werknemer).

Geef uw reactie.

Joep: eens

Het zal voor het ziekenhuis in Venlo niet van belang zijn.
Er gaan nu al een groot aantal mensen naar Boxmeer.
Dichterbij, beter bereikbaar, en net zo goed, zo niet beter.
Door het al jaren lang inkrimpen van activiteiten in het Venrayse ziekenhuis, is VieCurie aan het proberen meer patiënten naar Venlo te krijgen.
Het lijkt er op dat er meer omzet gedraaid moet worden in Venlo om alles daar rendabel te houden.
Het afketsen van een eventuele nieuwbouw in Venray, versterkt dat gevoel.

Geef uw reactie.

Johan Philipsen : eens

Natuurlijk gaat bij een fusie de Venrayse afdeling van Viecuri op de schop. Geen twijfel mogelijk ! Zoals al in publicaties is aangegeven is het voor ziekenhuizen nú al moeilijk om uit de financiële problemen te geraken. En waarom zijn er zoveel wijkklinieken uit de grond gestampt?
Venray zal het in de toekomst zonder eigen ziekenhuis moeten doen.
Ikzelf kies voor Elkerliek Deurne Helmond, (vaak) nu al.

Geef uw reactie.

loe de cock: eens

Venray is voor ons een goed ziekenhuis het is toch belachelijk dat wij mogelijk naar roermond moeten hoe moet dat met de afstand .Boxmeer is voor ons een zeker alternatief waar wij voor zullen kiezen zowiezo een prettig ziekenhuis met vriendelijke medewerksters dus wij zullen nooit naar roermond gaan indien nodig kiezen wij dan ook nog voor nijmegen als boxmeer daar mee samenwerkt zeg dan maar dag met het handje tegen vievuri .ziekenhuis venray moet blijven met ondersteuning uit venlo .
roermond is voor ons onbereikbaar en dus geen alternatief.

Geef uw reactie.

Cire: eens

Personeel in venlo is niet vriendelijk en behoorlijk arrogant
Boxmeer korter bij en vriendelijker

Geef uw reactie.

Marco: eens

Het doel van de fusie met Roermond is meer macht richting zorgverzekeraars. Zelfs met Venray en Roermond blijft Viecurie klein vergeleken met Nijmegen en Maastricht. Als ze Venray, verliest Viecuri meer dan alleen Venray. De onzekerheid en twijfel duren al te lang.

Geef uw reactie.

Tengels af van VieCuri Venray: eens

VieCuri wordt momenteel geleid door een nieuwe Raad van bestuur, dit zijn bestuurders die niet weten waar ze het over hebben, ze maken iets kapot wat er in 50 jaar van goede zorg opgebouwd is op locatie Venray. Dit bestuur is alleen uit op zoveel mogelijk onrust stoken op locatie Venray zodat alle toppers die hier werken een andere plek gaan zoeken en er uiteindelijk niets meer overblijft en kunnen ze deze locatie sluiten en hebben ze hun targets gehaald, kijk we hebben 300 FTE uitgespaard en vertrekken met de noorderzon naar een volgend ziekenhuis om daar weer te gaan huishouden en vullen dan eerst hun zakken met een flinke bonus, zoals ze ook bij de vorige ziekenhuizen gedaan hebben. Mensen in Venray en omgeving willen ziekenhuis Venray behouden met de zorg die we gewend zijn, een volwaardig ziekenhuis met poli's OK's en een volwaardig verpleeg afdeling.

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens reageert op Tengels af van VieCuri Venray : eens

Ik ben ook voor behoud van ziekenhuis Venray!

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

als er een reele kans is dat ik voor bepaalde ingrepen/verrichtingen naar Roermond moet, waarom zou ik dan voor Viecuri kiezen? Boxmer is veel dichterbij als Roermond .....

Geef uw reactie.

Ine: eens

Ik kom vrijwel nooit meer in VieCuri. Ik vind het vreselijk om naar Venlo te moeten, alleen al voor het feit dat je in het Venloos aangesproken wordt. Dit ondanks meerdere klachten hierover. Wij gaan naar Boxmeer en voelen ons daar prima bij! Is ook dichterbij voor ons.

Geef uw reactie.

E.Koenen: eens reageert op Ine : eens

Klopt, het personeel blijft dialect praten, ook wanneer ik te kennen geef het niet te verstaan !

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens reageert op Ine : eens

Helemaal mee eens

Geef uw reactie.

N. Pluijm: eens

Ik kom maandelijks in VieCurie Venray en merk nu al terugloop van mogelijkheden in Venray. Tijdens herfstvakantie was de dagverpleging gesloten en moest ik eigenlijk voor het infuus (1 × per 4 weken) naar Venlo. Dit is voor mij geen doen vanwege MS.
Als er nu al alles wegbezuinigt wordt, hoe moet dat dan na een fusie met Roermond?
Ik zie er geen heil in.
Daarbij is Venray een zeer geliefd ziekenhuis. Altijd vriendelijk en ook tijd viir de patiënt. Je bent in Venray geen nummer!!

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Wie wil er nou naar venlo of roermond wij echt niet we gaan altijd naar boxmeer naar het ziekenhuis veel vriendelijker staan altijd voor je klaar ook op de afdelingen zo vriendelijk ,kom je in venlo een norse bedoeling wil er echt niet heen en hoor het van veel mensen hetzelfde verhaal,maar ondanks dit toch belachelijk zou venray dicht gaan zijn zoveel mensen die niet naar venlo kunnen

Geef uw reactie.

Monique: eens

Nog even en we hebben hier niets meer.
Dan maar alles onderr 1 dak in boxmeer.
Daar ga ik ook naar toe als ik in de nacht de eerste hulp nodig heb.
Echt niet naar Venlo met de kans doorgestuurd te Roermond.

Geef uw reactie.

Uw naam *: eens

Waarom moet alles zo groot worden! Venray moet een zelfstandig ziekenhuis blijven en niet afhankelijk willen zijn door Venlo of Roermond. Want hierdoor zijn de patiënten meestal de dupe. Dat men, terwijl je ziek bent verder moeten reizen, daar wordt nauwelijks rekening mee gehouden! Door al dat gesteggel heb ik al jaren geleden voor het Maasziekenhuis te Boxmeer gekozen. Daar is men erg vriendelijk! Je wordt als mens behandeld en niet als een nummer!

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens reageert op Uw naam * : eens

Venray eerst!

Geef uw reactie.

Ledeke: eens

Reisafstand Roermond te groot

Geef uw reactie.

jack: eens

Als er samen gewerkt wordt met het ZH in Roermond. is de afstand te groot om daar eventuele operatie te doen.
dus dan gaan we ons richten op Boxmeer of Nijmegen .

Geef uw reactie.

Sjaak Sluiters: oneens

Ik heb niets tegen samenwerking met ziekenhuis Roermond, als we voor de gangbare ziekenhuiszorg in Venray terecht blijven kunnen. De gezondheidszorg wordt zo ingewikkeld en verfijnd dat het een illusie is om alle zorg in de nabijheid te behouden. Nu moet je ook voor bepaalde behandelingen naar Sittard, Maastricht, Nijmegen of nog verder. Door regionale samenwerking kun je in de toekomst meer in de regio blijven.

Geef uw reactie.

theodorus: oneens

Venray moet zelfstandig worden en zelf beslissen, venlo maakt Venray kapot. het is 58 km rijden naar roermond = 40 minuten. en dan nog terug. en in Boxmeer zijn ze een stuk vriendelijker. en daar word nederlands gesproken, hier word je gelijk in het venlo's benaderd.
dus een fusie met Boxmeer en laat venlo maar varen

Geef uw reactie.

E.Koenen: eens reageert op theodorus : oneens

Je bedoeld dus dat je het eens bent !!!

Geef uw reactie.

Viooltje: eens

Venray is bij de 1e fusie al achteruit gegaan. De mensen voelden zich al in de steek gelaten. Ook omdat Venray een grote, uitegestrekte gemeente is.
Vie Curie mag dan dan genoeg prijzen winnen. Uit ervaring weet ik dat in Venlo de patient een nummer is als ze er liggen. Zelfs een stage loper die ik elders tegenkwam en in Venlo stage had gelopen vond het niet Vie Curi ziekenhuis een verademing omdat de patient daar als mens werd gezien.
Mij zijn ze al kwijt aan Boxmeer. Indien nodig Nijmegen. Mocht ik een ongeluk krijgen en bij kennis ben zal ik aangeven dat ze me naar Boxmeer moeten brengen. Daar heeft de patient ook recht op.

Geef uw reactie.

Arie O: eens

Boxmeer is een stuk dichterbij dan Venlo of Roermond. Keuze is dan snel gemaakt

Geef uw reactie.

Jan Albers: eens

Ik vind dat het ziekenhuis in Venray niet had moeten fuseren met Venlo, maar met Boxmeer.
Veel patiënten uit Venray gaan nu al naar Boxmeer, wat een nauwe samenwerking heeft met Radboud in Nijmegen, dat geeft vertrouwen.

Geef uw reactie.

Anke: eens

Vie curie is zoiezo slecht dus ook al fuseren ze ja of nee ik ga altijd naar Boxmeer zoveel beter ziekenhuis!
En Venlo met hun dialect ook niet bepaald professioneel voor een ziekenhuis!

Geef uw reactie.

Linda Pelzers: eens

Toen ik de eerste keer (een paar maanden geleden) dit las riep ik al meteen. “Dat gaat klanten kosten”. Ik ben zelf recent voor de 2e keer bevallen in Boxmeer. Mijn ervaringen met dit ziekenhuis zijn goed en de reisafstand is niet verder dan naar Venlo. Als ik in de toekomst iets zou hebben en het risico zou lopen naar Roermond te moeten dan zou ik meteen weer voor Boxmeer kiezen. De reisafstand werkt dan toch echt tegen in het maken van de keuze voor viecuri. En zelfs als Boxmeer om welke reden dan ook niet zou kunnen dan ben ik nog sneller in Helmond dan Roermond. Daarnaast is de afweging voor Boxmeer ook de samenwerking met het radboud in Nijmegen terwijl viecuri met Maastricht samen werkt. Dus als er iets ernstigs zou zijn zou je naar Maastricht moeten ipv Nijmegen, alleen dat is al een reden voor mij om voor Boxmeer te kiezen.

Geef uw reactie.

Paul Willems: eens

Woon in venray (landweert)
Venlo is geen optie want ik kan geen duits
Roermond is me een brug te ver
Boxmeer here we come....

Geef uw reactie.

Annie: eens

Mee eens als ik niet in Venray of Venl terecht kan ga ik naar Boxmeer of Helmond

Geef uw reactie.

Henk: eens

Ziekenhuis Venray zal moeten blijven zo niet is een vertrek naar Boxmeer een goede optie.
Ziekenhuis Venray is al flink ontmanteld

Geef uw reactie.

Lisana: eens

Als ik moet kiezen tussen Venlo/ Roermond of Boxmeer dan is het niet zo moeilijk.
In 20 minuten ben ik ook in Boxmeer.
Dat is bij een event. opname ook voor mijn man en kinderen gemakkelijker dan naar Roermond. We worden er ook niet jonger op.
Alles wat eerst goed was moet voor het grote geld op de schop.
Venray houdt zo niks over.

Geef uw reactie.

Wim V: eens

VieCuri zal inderdaad hun best moeten voor Venray, anders kiezen de inwoners van Nrd Limburg voor Helmond of Boxmeer en Venlo haar functie als streek ziekenhuis verliest

Geef uw reactie.

Geert Swinkels: eens

Venlo heeft geen belangstelling voor Venray.
In Boxmeer zijn wij Venraynaren veel beter af!

Geef uw reactie.

Ria: eens

Boxmeer heeft een prima ziekenhuis waar wij al naar overgestapt zijn toen venlo venray kwam inlijven.Venray is straks alleen nog goed om patienten te komen afvangen van Boxmeer.Eigenlijk is dat al jaren zo.Dus wij blijven mooi naar Boxmeer gaan.

Geef uw reactie.

Margo: eens

Ze zullen hun bestbest moeten blijven doen voor Venray! Er gaan er al teveel naar Boxmeer of naar andere Brabantse ziekenhuizen of behandel polies.

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens reageert op Margo : eens

Zo is het. Wij gaan naar Venray en niet naar Boxmeer.

Geef uw reactie.

Linda: oneens

Qua kwaliteit van behandeling zou ik kiezen voor Venray/Venlo/Roermond. Viecuri is ook een opleidingsziekenhuis met goede “certificaten”. Daar heb ik meer vertrouwen in.

Geef uw reactie.

henk: eens

Als ziekenhuis Venray sluit kies ik voor Boxmeer of Helmondj

Geef uw reactie.

Wim L: oneens

Deze stelling is moeilijk. Samengaan met Roermond betekent dat uiteindelijk de kwalitatieve zorg en ingewikkelde operaties eerder in Venlo uitgevoerd kunnen worden. In Boxmeer zal dan naar Nijmegen uitgeweken moeten worden. In de praktijk kan men nu bijna voor alle specialisten in Venray terecht. Verder kan ik voor 3 euro in Venlo terecht. Voor Boxmeer moet je een auto hebben. Hopelijk gaan de oorspronkelijke plannen voor Venray door. In Venray kun je nog gratis parkeren, dat is in Boxmeer en in Venlo niet mogelijk. Daarom is het busje interessant.

Geef uw reactie.

Fusie ziekenhuizen Venlo en Roermond is bedreiging voor Venray.

Op de website Burgers van Venray stond gedurende de maand november een stelling over het mogelijke gevolg van een fusie tussen de ziekenhuizen VieCuri Venlo en het
St. Laurentius ziekenhuis in Roermond.
De stelling luidde : Als VieCuri Venlo zich niet......

Lees verder