ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het standpunt van de Stichting Leergeld Venray

zondag, 03 september 2017 14:43 Het standpunt van de Stichting Leergeld Venray

De terugkeer van het schoolzwemmen is hard nodig.

Venray heeft in 2013 de keuze gemaakt om het schoolzwemmen af te schaffen. Door het instellen van een vangnet middels het Jeugd Sport Fonds wilde men voorkomen, dat voor kinderen, waar de ouders het wat minder breed hebben, het volgen van zwemlessen niet meer mogelijk zou zijn. En bij dat vangnet zit nú een gedeelte van de pijn. De vergoeding van het Jeugd Sport Fonds is maximaal € 225 per/jaar en het volgen van diplomazwemmen (A en B) kost tussen de € 600 en € 700. Ouders die het wat minder breed hebben gaan dan op zoek naar alternatieve financiering en als die er niet is stopt men het volgen van de zwemlessen. Gevolg is geen zwemdiploma en kinderen die in een waterrijk land als Nederland niet mee kunnen doen met vriendjes en vriendinnetjes. Diplomazwemmen wordt hiermee een aangelegenheid voor hen die het zelf kunnen betalen. En de kinderen die geen zwemdiploma hebben worden bij bepaalde activiteiten uitgesloten of nemen er wel aan deel met als gevolg soms levensgevaarlijke situaties.
Omdat Stichting Leergeld Venray vindt dat kinderen niet mogen worden uitgesloten heeft zij samen met Jeugd Sport Fonds gezocht naar een oplossing, waarbij kinderen van ouders die het wat minder breed hebben, toch kunnen deelnemen aan het diplomazwemmen. Als men voldoet aan de financiële eisen van Leergeld Venray is het mogelijk dat alle kosten voor het diplomazwemmen betaald worden door Jeugd Sport Fonds en/of Leergeld Venray.
Wanneer u denkt dat u hiervoor in aanmerking komt kunt u zich aanmelden via www.leergeldvenray.nl. De enige financiële eis die wij stellen is dat uw inkomen maximaal 120% van het sociaal minimum bedraagt (voor een gezin ongeveer € 1.600 netto en voor een alleenstaande ouder ongeveer € 1.120 netto). Hiermee geven wij invulling aan ons motto: Nu meedoen is straks meetellen!.

Rein Dupont, voorzitter Stichting Leergeld Venray