ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het gesteggel over de huisvesting van arbeidsmigranten is beschamend voor Venray

maandag, 31 juli 2017 19:51 Het gesteggel over de huisvesting van arbeidsmigranten is beschamend voor Venray

REACTIES

Brabander: eens

Iemand die hier komt werken (werken, niet uitkering trekken) moet ook gewoon ergens kunnen wonen.

Geef uw reactie.

Adriaan: eens

De arbeidsmigranten hebben een z.g. status . Zij hebben recht op een fatsoenlijk onderkomen. De genoemde onderkomens kunnen behoorlijk wonen garanderen. Misschien moet men in de toekomst rekening houden met de aantallen die per locatie kunnen wonen. Ik ben het er mee eens dat de mensen die voor ons werken ook goed onderdak krijgen. Men die misbruik maken kan men toch meteen uitzetten..

Geef uw reactie.

Ria: eens

Deze mensen werken niet voor niets hier, omdat wij geen mensen hebben die dit werk willen doen. Met gewone huisregels (niet hieraan houden dan eruit gezet kunnen worden) moet dit geen probleem zijn volgens mij.

Geef uw reactie.

Bart: eens

Zonder arbeidsmigranten bloedt onze economie dood. Er zijn nu al bijna geen vakkrachten uit Nederland te krijgen dus moeten ze van elders aangerukt worden. Ze verdienen een goeie plek en de bestemmingen die nu lopen te verloederen daar komt dan ook weer leven in. Dat egocentrische gezanik van m'n huis wordt minder waard is te gek voor woorden. Overlast moet aangepakt worden maar volgens mij zijn Nederlanders geen haar beter. Hoeveel overlast veroorzaken die als ze een glas te veel ophebben.

Geef uw reactie.

uit de buurt: oneens reageert op Bart : eens

Om van het 'egocentrische gezanik van mijn huis wordt minder waard' door hardwerkende mensen die hier ook altijd belasting hebben betaald af te zijn, is er maar 1 oplossing: Bouw een opvang bij Bart in de tuin! Die heeft er geen problemen mee, en dan is er ook geen gezeur. Iedereen blij.

Geef uw reactie.

Louis: oneens

Oneens.Bij de bijeenkomst in het Schöpke was de Wethouder aanwezig en mochten wij hem geen vragen stellen....
Toch merkwaardig als je zelf met je ambtenaren al maanden bezig bent met de project-ontwikkelaar Lucassen alles voor te koken.Wat een transparantie en moreel besef. En Lukassen zat naast hem in de zaal terwijl werd gezegd dat dit NIET het geval was.
Een tweede "talenten-campus"affaire (d,w.z. gewoon liegen)is hier aan de orde.Wat een arrogantie t.o. alle Veltummers.
De Polen zijn harde werkers ,maar tevens, zonder te willen generaliseren, beruchte zuipers en roekeloze chauffeurs.(als ze weer een te diep in het glaasje gekeken hebben).Aan de Overbroekseweg hebben ze iedere week een feestje en plassen dan in de tuin van de overbuurman.Op die weg rijden ze ook nog eens oerendhard! En ga eens kijken in de eens zo prachtige pastorie van Castenray of de boerderij van Rambags/Jeuken . Burgers, ga de barricades op en hou alles scherp in de gaten. De gemeente gedoogt alles en zijn grootmeesters in voorgebakken fopspenen

Geef uw reactie.

Theo: oneens

De protesten gesteggel noemen is een te gemakzuchtige benadering. De protesten zijn uitingen van verzet door burgers die zich benadeeld voelen door de her en der opduikende plannen van projectontwikkelaars die geld willen verdienen. Dat mag, maar er moet wel duidelijkheid zijn over het beleid en daar wringt de schoen. Het "gesteggel" is een protest tegen het ontbreken van transparant beleid en handelen bij gemeente en ondernemers.

Geef uw reactie.

Toon van Tilburg: eens

Voorstel laten de B&W maar zelf ervaren om opgescheept worden arbeid migranten, de hele club ertussen zetten.

Geef uw reactie.

martin janssen: oneens

Dit komt omdat de gemeente Venray tot op heden totaal geen beleid heeft ontwikkeld met betrekking tot de huisvesting van buitenlandse seizoenarbeiders.
Zij laten dit over aan de particuliere markt of te wel aan ondernemers over die hier brood in zien. Daarom komen er zo nu en dan volkomen onverwacht deze projekten uit de hemel vallen waar steeds maar weer blijkt dat de gemeente al maandelang met een projektontwikkelaar aan de tafel zit om iets te regelen zonder daarbij de belanghebbende burgers daarvan in kennis te stellen. De burger voelt zich gewoon gepasseerd en kan pas achteraf zijn zegje doen. De gemeente is er ook voor de burger.
En het zou meneer van Gool als een zeer grote bemiddelaar in buitenlandse arbeidskrachten sieren als zelf eens wat deed aan goede huisvesting van zijn uitzendkrachten.
Bovendien is de gemeente Venray zeer slecht in het handhaven van haar eigen regels. Wels zeggen dat deze mensen in slechte en mens-onerende omstandigheden wonen maar niet handhaven. Wat is de slogan van Venray ook weer? Venray, focus op mensen!
Suggestie, Ik zie dat in de Grote Straat nog voldoende ruimte is om mensen te huisvesten. Meteen is het centrum bevolkt en de horeca trekt er profeit van.

Geef uw reactie.

Feitje: eens

Het is schandalig dat burgemeester en wethouders arbeidsmigranten op 10 vierkante meter per persoon leefruimte zetten in het plan melkfabriek.
Landelijk normen zijn inmiddels 12 vierkante meter per persoon. Hiervoor durven ze dan ook nog toestemming te gaan vragen aan de gemeenteraad om hiermee in te stemmen!! Hoezo fatsoenlijke huisvesting van arbeidsmigranten!!
De juiste landelijke normen hanteren gemeente Venray en kleinschalige huisvesting is de sleutel tot succes.

Geef uw reactie.

Burger: oneens

Wij worden dagelijks geconfronteerd met deze arbeidsmigranten. Helaas kunnen wij niet anders dan constateren dat de honderden voornamelijk Polen die wij wekelijks voor onze deur zien geen enkele vorm van fatsoen hebben. Ze gooien hun rommel op straat, zijn onbeschoft tegen winkelpersoneel en anderen en frequenteren de coffieshops dagelijks. Drugsrunners varen er ook wel bij. Begrijpelijk dat geen enkele burger buren wil zijn van honderden van deze mensen. Volgens mij onnodig politiek correct om te veronderstellen dat de Gemeente Venray een dergelijke invasie in de hand kan gaan houden, dus hou er gewoon mee op. Kansloos dat dit soort woongroepen niet tot nog meer serieuze overlast gast leiden.

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op Burger : oneens

Ze kunnen niets handhaven ! Te weinig personeel geld en ballen voor !

Anders waren ze jaren geleden al na de caravans gegaan die ze huurden bij boeren bv.

Geef uw reactie.

wim: eens

er moet iets geregeld worden voor de arbeidsmigranten in Venray. Dat is mede de verantwoordelijkheid van de gemeenteraad en van de inwoners. Alleen maar protesteren is geen oplossing.
Na Paschcalis, melkfabriek en Den Hoebert zal er toch iets moeten gebeuren. De arbeidsmigranten leveren een grote bijdrage aan de landelijke als plaatselijke economie. Goede huisvesting is dus een must
De melkfabriek is een prima lokatie tussen Venray en Leunen in. Het ver wegstoppen is geen optie.
Gemeente Venray moet verantwoordelijkheid nemen.

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op wim : eens

Verantwoordelijkheid van burgers? Haha wat een kwats ik heb er niet om gevraagd en wil er ook zeker niet voor betalen ( belastingen) laat de werkgevers als Otto lucassen en meassen ze ergens ver weg huisvesten ! Zij halen ze hier heen en verdienen er dik aan! Zie Otto's groei ! Bah moet de gemeenschap opdraaien voor hun winstdoeleinden??

Geef uw reactie.

Twan: oneens

De stelling vind ik niet goed geformuleerd.
De discussie wordt afgedaan als 'gesteggel' wat beschamend zou zijn voor Venray.
Waarom? Mensen denken verschillend over allerlei zaken en dat moet je kunnen zeggen. Dat is geen gesteggel.
De vraag is: hebben arbeidsimmigranten recht op goede huisvesting.
En het antwoord is volmondig: JA

Geef uw reactie.

uit de buurt: oneens reageert op Twan : oneens

Met gesteggel wordt waarschijnlijk bedoeld het ontbreken van gemeentelijk beleid over de huisvesting van seizoensarbeiders (wat overigens iets anders is dan arbeidsmigranten) en het feit dat ambtenaren van de Gemeente Venray bij bijvoorbeeld Den Hoebert al ruim een half jaar in gesprek zijn met de projectontwikkelaar en er naar buiten wordt gebracht dat het gebouw een migrantenhotel gaat worden, zonder dat daar de direct omwonenden over zijn geïnformeerd. Wie zijn de gedupeerden? de arbeidsmigranten/seizoensarbeiders én de omwonenden van het pand. Niemand wil een dergelijke opvang in zijn achtertuin, dus de waarde van de huizen in de buurt, waar de bewoners ook hard voor gewerkt hebben, keldert. Zijn er mensen die beweren dat dit niet zo is, geef dan uw adres even door bij de Gemeente, wellicht dat u samen een fatsoenlijke huisvestingslocatie voor seizoensarbeiders in uw directe omgeving kunt vinden.

Geef uw reactie.

Pietje: eens reageert op uit de buurt : oneens

Helemaal mee eens ,velen roepen maar weten niet wat er precies staat te gebeuren! Maar als het bij hen zelf voor de deur komt wordt het opeens een ander verhaal!!!!!
Verder vind ik het betreurenswaardig dat onze eigen B&W de eigen inwoners niet wil horen.
Dat de eigen inwoners hier altijd in de Gemeente Venray gewoond en gewerkt hebben is niet belangrijk blijkbaar, alleen mensen van een ander land met een andere cultuur

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op Twan : oneens

Heeft u plek bij u? Zeker hebben ze recht op goede woonruimte, maar 2 man op35m2 en 200 bij elkaar is vragen om ellende! Polenhotels zijn geen ondernemers die ze willen runnen, maar moderne huisjesmelkers!
Wel makkelijk voor onze gemeente, die het aantal en overzicht volledig kwijt is ... dus net als elke ander om niet te discrimineren wachten op een sociale huurwoning! Dan is het voor de ondernemers gelijk een stuk minder interessant om ze aan te nemen als ze ze van goede huisvesting moeten voorzien! En komen meer Nederlanders weer aan de bak! Eigen burgers eerst!!

Geef uw reactie.

Fons Merken: oneens reageert op Buurtbewoner 1 : oneens

Even een feit, de norm landelijk vastgesteld door overheden, woning corporaties etc. Is 10m2 pp in een chalet en 12m2 voor een woning. Deze laaste geld ook voor de autochtone Nederlanders. Ik ken Nederlanders die kleiner wonen en willen wonen kijk maar naar Tiny House projecten die uit de grond vliegen. De 35m2 is dus veel meer dan de normen die daar voor worden gesteld.

Het zou lezers sieren zich een beetje in dit soort zaken te verdiepen voor dat men reageerd op iets waar men geen weet van heeft.

Ben trouwens benieuwd wanneer het actie commiceet Schuttersveld op staat want daar worden (terecht) ook arbeidsmigranten gehuisvest alleen noemt men dit anders.

Juist op het wachten op een huur woning wordt gediscrimineerd omdat de arbeidsmigrant zich niet kan en mag inschrijven voor een sociale huurwoning. Spreek daar eerst maar de Politiek voor aan om dat er alleen maar een Short Stay beleid is en geen Mid Stay welke de doorstroming bevorderd.

O ja en wie heeft de politiek gekozen welke dit beleid heeft gecreerd menig Buurtbewoner volgens mij. Dus spreek je politieke partij aan, welke over het algemeen gaan voor de pluche. De verkiezingen komen er weer aan benieuwd at ze weer allemaal beloven.

Vraag mij trouwens af of buurbewoner 1 ook 1 persoon is of is het de actie commitee welke reageerd.

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op Twan : oneens

De vraag is inderdaad vaag en verkeerd geformuleerd !

Willen we in Venray polenhotels

Ja. Of. Nee ??? Das duidelijk


Dan is het de ondernemertjes als lucassen / meassen / Otto
En ander geld over de rug van andere verdieners en moderne hotel huisjesmelkers tegen de inwoners Venray !

Maar nee das te duidelijk !

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op Twan : oneens

Twan, bij u plaats?? Graag even adres geven?? Zal effe met de gemeente overleggen of daar plaats is? Willen ze fatsoenlijk wonen, dienen ze net als andere burgers behandeld te worden! Dus netjes inschrijven en afwachten! Anders is het pure discriminatie van de Nederlandse vaak jongere of gescheiden woningzoekende burgers! Hun voorrang geven terwijl mening venraynaar al jaren wacht op iets goedkoops

Geef uw reactie.

Pieter Simons: eens

Iedereen dus ook immigranten die hier komen werken hebben recht op fatsoenlijke huisvesting. Waarbij deze niet achteraf moet worden gezocht maar binnen de dorpen zodat een optimale integratie kan plaatsvinden.

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op Pieter Simons : eens

En daar dient degene die ze na hier laten voor te zorgen en te betalen! Dus laat Otto/ meassen en al die andere over andermans ruggen geld verdieners eens opdraaien voor goede huizen ipv caravans! Achter de Brabander grond zat te koop!

Geef uw reactie.

Fons Merken: eens

Voordat er weer reacties komen hij zal wel een belang ergens in hebben, nee ik weet er toevallig veel van vanwege mijn vroegere werkzaamheden bij een woningcorporatie als strategisch adviseur woonurgenten waar onder arbeidsmigranten. Heb in die jaren (nu nog) echte schrijnende huisvesting gezien waarvan ook in Venray.

Dus anders als dhr van Gool welke een finacieel belang heeft. Waarom geen standpunt van vertegenwoordigers van arbeidsmigranten zoals de st ARKA.

Ben het niet eens met dhr van Gool dat de arbeidsmigranten 1 a 2 jaar verblijven. Dit zegt hij in eigenbelang. De feiten zijn anders (ook zijn onderzoek in samenwerking met de gemeente Venray verklaard dit) deze is dat 50% wil blijven. Volgens landelikke onderzoeken zal de arbeidsmigranten (met name Polen) in 2040 2.5% tot 4% van de Nederlandse bevolking zijn Enkele feitenlijke cijfers (oct 2016). In Venray is dit nu al 2.5% welke zich hebben gevestigd in Venray. Zie hieronder. Dit is 23.6% van de totale groep er verblijven dus nog ongeveer 3400 arbeidsmigranten in Venray in allerlei Huisvesting waar van de meeste illegaal.


CBS 2016 Aantal geregistreerde van totaal in Venray wonende (is 23,6%) 1044 en niet geregistreerd 3372. Dus totaal 4400 meer dan 10% van de plaatselijke bevolking. Venray 43311 2,41% 1044 + 3372 = 4416

Hoort u wat over overlast van deze groep, ik niet. Daar bij komt dat er meer vrouwen zijn en 74% stelletjes zijn.

Wat deze mensen en ons nekt is wat ik het asociale short stay beleid noemen.

Met het huidig short-stay beleid veroorzaakt de gemeente en de problemen bij uitzendbureaus/werkgevers, huisvesters en bij de arbeidsmigrant. Vooral deze laatste komt in een visueel cirkel terecht waar ze niet uitkomen met alle gevolgen van dien.

Het probleem is de periode van huisvesting, deze is maximaal 6 maanden waarin maximaal 4 maanden gewerkt mag worden. Dit is de zogenaamde CBA-regel (is bevolkingsregister) , waarin de arbeidsmigrant zich dient in te schrijven bij de gemeente. De praktijk is dat niemand zich hieraan houdt en arbeidsmigrant hier gewoon langer blijft. De arbeidsmigrant mag zichzelf niet inschrijven van de werkgever en huisvester omdat dan. De naam van de arbeidsmigrant bekend is en waar hij dan woont

Waarom doet de werkgever c.q. huisvester dat:
• Er is geen vervolg oplossing is voor huisvesting
• Dreiging van handhaving na inschrijving GBA (want men mag niet meer in de huisvesting wonen)

Maar ook voor de arbeidsmigrant is er geen goede oplossing om huisvesting te krijgen binnen de periode van 6 maanden. De gemiddelde inschrijving bij een woningcorporatie is 2 jaar in Noordlimburg met als eis van de meeste corporaties een GBA-inschrijving (uitzondering is WL, als men zich hier inschrijft dan doen ze het meestal stiekem). Er zijn situaties bekend (ook recentelijk) dat men al meer dan 10 jaar in short-stay voorziening woont enbij diezelfde werkgever al de periode fulltime werkt. Een ander gevolg is dat de arbeidsmigrant onder het juk blijft van de werkgevers.

Mijn oproep kom met een mid-stay beleid woonurgente voor de tussenoplossing, de mogelijkheid van huisvesting tot de maximale periode van 2 jaar in kleine appartementen. Wettelijke mogen er nu 2-jarige huurcontracten gegeven worden. Dus genoeg tijd om een woning te zoeken via de woningcorporaties. Je komt daarmee meerdere partijen te gemoed.

Nog een weetje deze groep spendeerd maandelijks rond € 320.- pp dit is voor Venray rond de 17 milioen euro.

Geef deze mensen dus gewoon een plek het feit is dat daar waar huisvesting goed geregeld is er geen overlast is.

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op Fons Merken : eens

Laat lucassen van gool en die andere geld over de rug van anderen geld verdieners eens een wijk bouwen met nieuwe deugdelijke huizen dan, nee teveel winst verloren en dan kunnen ze zelf niet meer zo groot wonen ( geldwolven) zijn het zonder geweten ikke ikke ikke en de inwoners van Venray moeten de polenhotels maar slikken!
Polen komen vooral om geldt e verdienen en niets uit te geven hier 17 miljoen?? Haha dan moeten ze allemaal wel alcoholist zijn met de goedkoopste halve ltr blikken die ze kopen! Geven hier niet meer dan nodig uit! Hun auto verzekerd en wegenbelasting betaald in polen,

Geef uw reactie.

Fons Merken: oneens reageert op Buurtbewoner 1 : oneens

Het is makkelijk te reageren als buurbewoner, het had je gesierd je naam te noemen.

Ja lach maar het is moeilijk om soms feiten te accepteren, en ja ik ben het ook nog gedeeltelijk met je eens. Maar even te rherinering toen de mijnen in Limburg sloten, eïmmigreerden er nog al wat Limbergers binnen Nederland of naar het buitenland. Ook mijn ouders verhuisde naar Noord-Holland. En weet je wat er toen werd genoemd, die zuipende Limburgers nemen ons werk af. Dus ook wij als Limburgers hebben of hadden een naam te vergelijken met de Polen.

Verder lees mij stuk eens goed, feiten zijn feiten. Reageer eens naar de mensen die hen uitbuit en illegaal huisvest, vaak onder schrijnende omstandigheden. Niet zij verzorgen de overlast maar wij als maatschappij.

Ja er is oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt, dit zal ik niet ontkennen. Echter spreek daar voor de Wethouder als Jan Loonen voor aan, weet nog dat toen Ceva (Microsoft en Philips) vervolgens Sligro en Modus kwamen hij in 2012/2013 riep dat het werkgelegenheid bood voor 1200 personen. De werkeloosheid in Venray was toen meer 7%, en die jaren was er een stijging van 31% in de werkeloosheid. Twee jaar na de aankondiging was dit nog even hoog. Nederlanders maakten toen geen kans en waarom de grote logistieke centrums geven opdrachten mensen te leveren aan alleen uitzendbureaus welke arbeidsmigranten werken. Zij hebben niet eens kantoren in Nederland waar wij eventueel ook zouden kunnen solliciteren. Ze hebben alleen maar kantoren in Polen en bieden het hele pakket. Vervoer, huisvesting en werk. En dit is oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt.

Men moet eens meer daarop reageren en de politiek aanspreken om hun beleid eens goed te regelen. Bedoel dan niet de wethouders want deze zijn maar de uitvoerders van het beleid, maar de politieke partijen welke in de raad akkoord zijn gegaan, zij kunnen invloed hierop uitoefen. Dan te reageren op huisvesting organisaties welke het goed willen regelen met de mogelijkheid van doorstroming maar juist door dit beleid worden tegen gewerkt.

Geef dus niet de schuld aan de arbeidsmigrant maar we moeten eens naar ons zelf kijken.

Verder valt me op dat de grootste schreeuwer in 95% van de gevallen nooit iets hebben meegemaakt maar met de media en van horen zeggen meegaan.

Geef uw reactie.

Buurtbewoner Veltum: oneens

Ik heb zelf gewerkt in een "polenhotel" en zag veel groepjes buiten rondhangen roken en vervelen, terwijl daar toch gezorgd was voor vrijetijdsbesteding. Veel rommel buiten, ruimde hun blikjes enz niet op. Maar dus vooral de rondhangende groepjes tot laat vond ik als vrouw vervelend en gaf mij een onveilig gevoel als ik daar langs moest lopen. Dus ik wil dat niet in mijn eigen wijk, waar mijn puberdochter langs moet fietsen.

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op Buurtbewoner Veltum : oneens

Dus mag u eens zijn met de stelling gemeente Venray maakt er een zooitje van.... wachten tot het helaas een keer of meerdere keren goed verkeerd gaat! Ik zal het u en de gemeente bij deze alvast zwart op wit geven dat zoiets gaat gebeuren wedden??

Geef uw reactie.

Fons Merken: oneens reageert op Buurtbewoner Veltum : oneens

Dit betwijfel ik ten zeerste, zal wel een illegale huisvestings plek zijn en als dit dhet geval is heeft u meegewerkt aan uitbuiting. Bonafide Huisvesters en Uitzendbureuas hebben er geen belang bij dat er overlast wordt veroorzaakt.

En waarom altijd die denegrerende opmerking over de mannelijk arbeidsmigrant. Ten eerste er zijn meer vrouwen en het grote gedeelte zijn stelletjes

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op Fons Merken : oneens

Dan wilt u vast wel wat Poolse vrouwkes in huis?? Of stelletjes ? Kijk na andere gemeentes hele wijken verpauperen door de massale komst van arbeidsmigranten en lopen leeg! Venray kijk eens landelijk wat er gebeurd!

Geef uw reactie.

Fons Merken: oneens reageert op Buurtbewoner 1 : oneens

O ja hoor geen probleem, zijn gewoon nette mensen.

Oke noem er dan een paar in Noord-Limburg, waar al 20.000 arbeidsmigranten wonen waarvan 4400 in Venray. Deze groep is hier al vanaf rond 2006. Noem eens 1 wijk welke leegloopt, heb voor een woning corporatie gewerkt en ik ken deze niet.

En kom niet aan met illegale campings zoals Ford Oranje en van horen zeggen

Geef uw reactie.

Gerard van Well: oneens

Eerst even iets over het woord 'Migrant'. Onderstaand de betekenis van dit woord volgens de dikke van Dale:

Betekenis ' migrant '
Je hebt gezocht op het woord: migrant.

mi·grant (de; m,v; meervoud: migranten)

iemand die naar een andere streek of ander land verhuist.

In het laatste woordje schuilt naar mijn mening het befaamde addertje onder het gras:
De zogenaamde 'Arbeidsmigranten'zijn mensen die NIET verhuizen niet naar Nederland, zo komen er slechts tijdelijk werken.

Ik denk dat Bart Camps de kern van de zaak precies raakt:
Bedrijven die personeel inhuren die niet permanent in Nederland wonen, dus niet over een vaste woonplek beschikken, die bedrijven zullen dat huisvestingsprobleem zelf moeten aanpakken.
Die betreffende bedrijven huren deze mensen in om bedrijfseconomische redenen en daar is niets mis mee, maar dat brengt wel verantwoordelijkheden met zich mee zoals het verzorgen van adequate huisvesting.

Diverse bedrijven in de regio laten zien dat ze dit nu al zeer correct doen. Petje af voor die bedrijven!!!

Is er al eens een aan deze tijdelijk in Nederland werkzame mensen gevraagd welke eisen ZIJ stellen aan hun huisvesting en hoeveel geld ze daar maandelijks aan willen spenderen???????????

Al met al vind ik dit dit geen kwestie van Venray-beschamend gesteggel.
Ik vind de titel van deze stelling eerder beschamend en Venray-onwaardig!!!

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op Gerard van Well : oneens

De bedrijfseconomische reden die u benoemd maken de economie kapot ! Geen eerlijk concurrentie ) alleen maar zakken vullen over andermans rug dus weg met de uitzendbureaus en tijdelijke buitenlandse werknemers!
Komen er weer vaste contracten en kunnen mensen weer wat kopen

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1 : eens

Tom van den Hoek (lokaal actief), waar woont U? Daar geen ruimte voor 300 nieuwe overburen?? De gemeente moet haar eigen shit eens oplossen en niet na jarenlang niet gehandhaafd te hebben op diverse woonlokaties voor arbeidsmigranten de makkelijkste weg willen kiezen en haar burgers met jullie wanbeleid op te zadelen. Gelijke rechten dus ook gelijke plichten! Gewoon inschrijven net als iedere ander venraynaar en dan wachten op woonruimte Gvd

Geef uw reactie.

Gerard van Well: oneens reageert op Buurtbewoner 1 : eens

Buurtbewoner 1: Als ik uw reactie lees, dan denk ik dat u de beantwoording van de stelling verkeerd om begrepen hebt.

Geef uw reactie.

Fons Merken: oneens reageert op Buurtbewoner 1 : eens

Beste Tom volgens mij moet dit PP2. Het si juist de politiek dus ook jullie die het short stay beleid hebben gecreëerd. Dus geef niet de schuld aan de uitvoerders van jullie beleid. Juist door dit beleid kunnen de arbeidsmigranten zich niet inschrijven bij een woning corporatie.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Het gaat niet om de vorm , maar om de inhoud . En de wezenlijke vraag , willen de arbeidsmigranten " massaal" gehuisvest worden , wordt niet of nauwelijks gesteld . Wellicht heeft niemand in Venray bezwaar tegen kleinschalige , betaalbare huisvesting , dat lijkt mij onvoldoende onderzocht. De enigen die denken financieel beter worden van bijvoorbeeld het plan " de Melkfabriek " , zijn de heren Hoex en Maessen. Ik vind de stelling op zich verkeerd en onnozel , het gaat niet om gesteggel, het gaat om oprechte zorgen van mensen, die in deze stelling worden weggezet als steggelaars .

Geef uw reactie.

jan: oneens

Het wordt eens tijd dat gemeente Venray zich eens gaat bekommeren om eigen burgers die niet rond kunnen komen ipv arbeidsmigranten en asiel(geluks)zoekers die bakken vol geld krijgen gratis sporten bok joutouw zwemmen etc etc
Doe hier maar eens wat mee

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op jan : oneens

Goeie!

Geef uw reactie.

Gerard van Well: oneens reageert op Buurtbewoner 1 : eens

Buurtbewoner 1, door uw 'EENS' reactie op een ONEENS inzending versterkt u de "EENS'-kant en dat is volgens mij niet uw bedoeling!

Geef uw reactie.

Bart Camps: oneens

Het is eerder beschamend dat de gemeente tegen de wil van haar bewoners toch voor grootschalige huisvestiging wil kiezen! Hoezo democratie? Laat ieder bedrijf die gebruik maakt van arbeidsmigranten dit zelf kleinschalig organiseren! De gemeenschap hoeft daar niet voor op te draaien! Of draait het bij de gemeente meer om het op dit moment niet voldoende kunnen incasseren van de toeristenbelasting? ?

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op Bart Camps : oneens

Weer zoon goeie!

Geef uw reactie.

Piet Pool: oneens reageert op Buurtbewoner 1 : eens

Wat een onzin weer; wie zegt dat die bedrijven dat kunnen betalen? Ze moeten eerst meer medewerkers kunnen inzetten om meer geld te verdienen en voor bepaald werk komt de verwende Nederlander niet meer want die blijven liever lekker thuis met een uitkering die net zo hoog is als het loon waar deze arbeidsmigranten voor werken. Of het bedrijf zoekt vakmensen die in bepaalde branches ook aan het uitsterven zijn. Het is juist heel goed dat de gemeente mee denkt in het belang van goede huisvesting voor die mensen die hard werken bij onze Venrayse ondernemers want die houden de economie op gang, niet de mensen die thuis zitten te klagen en niks beters te doen hebben; als iedereen gewoon hard gaat werken heeft men geen tijd om zich druk te maken over dit soort futiliteiten!

Geef uw reactie.

Joos L.: eens

We willen wel allemaal de vruchten plukken van de arbeidsetos van deze werknemers. Maar zodra het om huisvesting gaat in de buurt zijn we niet thuis.
Al deze protesten hoor of zie je niet indien de huisvesting verder weg is van je eigen stekje. Toch wel hypocriet hé.

Laten we ophouden met dat gezeur en deze mensen goede huisvesting bieden.

Geef uw reactie.

FVD-er van het eerste uur.: oneens reageert op Joos L. : eens

Inderdaad hypocriet dat degenen die hier de vruchten van plukken deze grootschalige huisvesting buiten hun eigen buurt organiseren.
Goede huisvesting is inderdaad een must, maar wel kleinschalig en verspreid.
Voor een eerlijke prijs.

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op FVD-er van het eerste uur. : oneens

Ze willen niet duur wonen, dan houden ze niets over om mee weg te nemen uit onze Nederlandse economie!

Geef uw reactie.

FVD-er van het eerste uur.: oneens reageert op Buurtbewoner 1 : eens

Dat bedoel ik met een eerlijke prijs, geen woekerprijzen.
Dan besteedt men ook meer en verdwijnt niet alles in de zak van de huisjesmelkers.

Geef uw reactie.

jan: oneens reageert op Joos L. : eens

Ook daar kan de gemeente wat aan doen hoeveel werkelozen heeft venray waarvan er ook velen zijn die liever dealen dan werken

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op jan : oneens

Handhaven! Gemeente Venray kutmarokanen van 18 in een 750i klopt niet wel??

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op Joos L. : eens

Willen ze gelijk behandeld en fatsoenlijk behandeld worden dan geef ze recht op een sociale huurwoning! Dat betekend inschrijven en wachten. Projecten als leunen en den hoebert is gewoon 2 man op 30m2 proppen en dan zal dat ook niet voor niets zijn vriend!

Geef uw reactie.

Gerard van Well: oneens reageert op Joos L. : eens

Beste Joos L., u maakt naar mijn idee een grove denkfout:
De bedrijven die deze mensen inhuren plukken de vruchten van de arbeidsetos van de betreffende mederwerkers en niet de Nederlandse/Venrayse gemeenschap in z'n algemeenheid!

Geef uw reactie.

uit de buurt: oneens reageert op Joos L. : eens

Goed idee Joos L. Deze mensen hebben inderdaad goede huisvesting nodig. Aangezien veel mensen het wellicht wel met u eens zullen zijn, maar die huisvesting bij hen in de buurt niet zien zitten, lijkt het me verstandig dat u uw adres even doorgeeft bij de Gemeente zodat er gezocht kan worden naar een locatie bij u in de buurt.

Geef uw reactie.

buurtbewoner: oneens

In zoverre is het niet beschamend voor Venray, het is beschamend voor de zgn. initiatiefnemers.
Die willen zonder enig overleg met omwonenden, doordrukken dat er een (te) groot aantal arbeidsmigranten in HUN pand(en) ondergebracht worden.
Het gaat hen erom dat er een zo groot mogelijk aantal in een zo klein mogelijk oppervlak gehuisvest wordt.
De inwoners van Leunen hebben een alternatief plan willen voorleggen, waar de initiatiefnemers geen interesse hadden.
Hieruit blijkt dat zij er geen problemen mee hebben dat er arbeidsmigranten komen wonen, maar wel met het aantal.
Het is wel beschamend voor de gemeente (wethouder?), daar zij toezeggingen lijken te doen of door hun handelen de indruk geven, dat in Venray alles kan als het maar geld op levert.

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op buurtbewoner : oneens

Juiste vanaf 10 febr 2017 met dhr lucassen ( geen inwoner van Venray) in achterkamertjes overleggen hoe hij zijn plannen kan doordrukken lekker transpirant na de omwonenden gemeente Venray schaam je

Geef uw reactie.

peutertje: eens

Er zijn zoveel woningzoekenden in Venray en niemand zit dan te wachten op een grootschalig woonruimte voor arbeidsmigranten

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op peutertje : eens

Zeker zat venraynaren die iets goedkoops zoeken maar niets vinden omdat er niets is helaas

Geef uw reactie.

Daan: eens

Het is toch duidelijk dat er niemand in de gemeente, noch in dorpen, noch in Venray zelf, op zo'n grootschalige huisvestiging zit te wachten! Waarom wordt dan toch geprobeerd om het bij de bevolking door de strot te duwen? Die protesten zijn toch een duidelijk signaal? Waarom wordt er dan niet geluisterd naar al die protesten en gekozen voor meerdere, kleinschaligere oplossingen? De migranten zijn het probleem niet, wel het feit dat er honderden bij elkaar gepropt worden, midden in een dorp

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op Daan : eens

Zeker waar! Laat de werkgever op eigen terrein een oplossing vinden bv vissers aardbeien

Geef uw reactie.

Pietje: eens reageert op Daan : eens

Helemaal mee eens, het grootschalige is het grootste probleem dat geeft altijd problemen.

Geef uw reactie.

Hendrix: oneens

Met meer dan 600000 mensen zonder werk kun je beter daar in investeren. Betere omscholing voor mensen met een uitkering. Waarom arbeidsmigranten allemaal bij elkaar huisvesten? Doe meer voor de eigen Jeugd die jarenlang op een wachtlijst staan voor huisvestiging

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op Hendrix : oneens

Door die goedkopere arbeidskrachten laten we Nederland opdraaien voor alle werklozen die het werk (beter) kunnen en willen doen, maar te duur zijn... oneerlijke concurrentie Nederlanders dienen wel maandelijks hun lasten te betalen

Geef uw reactie.

ans: oneens

Ik vind het veel meer beschamend voor Venray dat de gemeente er alles aan gelegen is om de arbeidsmigranten te huisvesten.
Terwijl er tich mensen uit Venray en kerkdorpen die nederlander zijn woonruimte zoeken en gewoonweg niet krijgen/Niet van de gemeente en niet van de woningbouw.
Geef een arbeidsmigrant woonruimte en daar tegenover ook een nederlander.
Zijn de woningen op dan hebben ook de arbeidsmigranten pech gehad.
Eigen inwoners worden gewoon in de kou gezet.Dat is pas beschamend.

Geef uw reactie.

Kunen: eens

Er zouden constructieve eb strategische visies moeten worden ontwikkeld samen met ondernemers en of instellingen en niet bij opportunisme de initiatieven laten aankomen waaien.
Eerst zorgen voor draagvlak en noodzaak dan pas aan de slag.

Geef uw reactie.

nico: oneens

Voor profiteur en uitbuiter ceo Otto van Workforce moeten er nog meer polen en andere nationaliteiten bij komen van deze zakkenvullers.Vroeger noemden zij het koppelbazen nu zijn ze gelegaliseerd.Maar stinkend rijk geworden dus meer meer want de Nederlanders lees Limburgers vinden dit werk te min.Overigens als burger van Venray denk ik vaak als ik in het centrum loop waar ben ik? In Polen in Roemenie Africa of Syrie wonen er nog wel Venraynaren??? Soms kom ik er nog wel een tegen die hetzelfde verhaal heeft als ik.Er zijn genoeg economische krachten in Venray het is al erg genoeg dat de Venrayse burger in opstand moet komen tegen het economisch gewin van enkele bedrijven.Maar zo is het nu helaas en zal ook zo wel blijven.Agrarische sector eethuizen en cafe Bazen krijgen alles voor elkaar bij dit gemeente bestuur hoe dom kunnen zij zijn

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op nico : oneens

De gemeente verdiendbaan de ondernemers ! En Limburgers zijn niet te min of willen dit werk niet doen... als ze zoon onderbetaald werk zouden doen wat opzich best leuk was (aardbeien plukke) bv kunnen ze aan het einde van de maand simpelweg de gemeentelijke belastingen en hypotheken niet betalen en deze arbeiders nemen de kans weg voor onze kinderen om een centje bij te verdienen (prei poten) en de waarde van het geld te leren kennen omdat de polen wel 14 uur per dag mogen werken en goedkoper zijn

Geef uw reactie.

uit de buurt: eens reageert op nico : oneens

Tegenover het huis van ceo Van Gool is nog ruimte genoeg om een migrantenopvang te bouwen. Ook het feit dat een zgn 'Polenhotel' op of naast het racecircuit onbespreekbaar is, is arrogantie ten top van Maessen! 19 September is er een (openbare) raadvergadering waarin beslist zal worden over huisvesting in Leunen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Geef uw reactie.

Pietje: eens reageert op uit de buurt : eens

helemaal met je eens!

Hopelijk beseffen Gemeenteraadsleden beter als B&W dat ze als gekozen raadsleden een verantwoording hebben naar de Venrayse bevolking en niet alleen achter iemand aanrennen met een dikke portemonnee, om die nog voller te maken!

Geef uw reactie.

Joan: eens

Het is inderdaad beschamend dat er al jarenlang arbeidsmigranten slecht gehuisvest zijn.
Begin er ee dat er per jaar 100 migranten worden gehuisvest dan ben je over drie jaar van het probleem af. Spreiding over de gehele gemeente is voorwaarde.

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op Joan : eens

En die gasten nemen de plek in van 100 venrayse jonge stellen die geen kans krijgen op fatsoenlijke huisvesting! En vertrekken ! Let eens op de nummerborden meer buitenlanders tegenwoordig dan Nederlanders bah!

Geef uw reactie.

Woody: oneens

Spreiden is de beste optie!

Geef uw reactie.

Hoebertus: eens

Inderdaad is de stelling zo geponeerd dat de uitslag tweedelig is uit te leggen. Een gemiste kans.

Overlast is vooraf totaal niet uit te sluiten. Vraag eens in Blitterswijck wat er zoal gebeuren kan.
Er wordt veel geld verdiend aan de arbeidsmigranten en als dank mag een buurt ervoor opdraaien.
Laat de mensen die hier veel geld mee verdienen dit inderdaad maar compenseren
Niet bij de gemeente op het bord leggen maar gewone woningen kopen.
Dan heb je huisvesting op kleinere schaal (ophokken is nooit verstandig) en komt de rekening daar waar hij hoort.
Daarom ben ik het eens met de stelling dat dit gesteggel beschamend is voor Venray.

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op Hoebertus : eens

200polen bij elkaar in het buitenland geeft net zoveel rotzooi als 200 Nederlanders op vakantie in een beperkte ruimte

Geef uw reactie.

toldedaalhuis: oneens

nooit veel mensen van dezelfde cultuur bij elkaar, spreiden over Venray en de dorpen

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens

Slechte vraagstelling, op twee manieren op te vatten!

Zeker tegen massale huisvesting!!!

Spreiden is een betere optie,

Gemeente is lang tekort geschoten in de handhaving, betreffende uitmelken.

Nu zadelen ze de Nederlandse burgers op met hun probleem bah!

En zoon lucassen zal er ook echt niet slechter van worden!

Wij kozen voor een plek in Venray en kiezen niet voor 300 nieuwe buren!

Wetende dat lucassen ( eigenaar den hoebert) al vanaf 10 februari met de gemeente plannen aan smeden is om het erdoor te krijgen... schaam je gemeente Venray!

Totaal geen transparantie na uw eigen burgers & direct aanwonenden

Geef uw reactie.

Inwoner venray: eens

Ja gemeente Venray moet zich schamen!! Maar niet over de huisvesting maar over t ontbreken van een degelijk beleid hiervan!!

De stelling is niet sterk, je kunt het verschillend oppakken. Zet de stelling scherper neer!!

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op Inwoner venray : eens

Niet alleen een verouderd beleid! 2013 maar ook de handhaving ( controle bij boeren / caravans/ campings ) ed

Geef uw reactie.

Tom vd Hoek: eens

Beloon deze mensen met menswaardig onderkomen. Schreeuwend te kort aan personeel

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op Tom vd Hoek : eens

Jij zou wel een ambtenaar kunnen zijn met je uitspraken! Waar woont u? Geen plaats bij u in de tuin?? Schreeuwend tekort?? Er zitten zat mensen thuis helaas die graag willen werken in de gemeente Venray, maar als de polen goedkoper zijn en een Nederlander wel zijn maandelijkse lasten moet afdragen gaan ze voor zoon laag uurloon niet werken, dat is jezelf de schuld in werken! Zou dan ook liever voor een uitkering kiezen en een beetje gaan dealen! Eerlijk is eerlijk marktwerking, als er helemaal geen polen zouden zijn, werden deze baantjes beter betaald en gaan mensen ze vanzelf doen ! Mvg een hard werkend net rond kunnen komende venraynaar die regelmatig is afgewezen omdat ik wel zoveel per maand moet verdienen! Graag reactie op dit....

Geef uw reactie.

IR: oneens

Er zijn goede argumenten tegen deze plannen:
-Waarom een grote groep mensen van dezelfde afkomst bij elkaar zetten ?(even afgezien of het polen zijn of niet). Dit is vragen om problemen en staat haaks op integratie.
-het zorgt voor overlast. Dat is geen vooroordeel. Dat merk je nu al op bepaalde plekken in Venray.

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op IR : oneens

Dan mag u eens zijn met het wanbeleid vd gemeente Venray!
Inderdaad kan me de oude Albert Heijn herinneren en wat daar rondhing!!straks 300 polen erbij met tyski! Gezellig!

Geef uw reactie.

Marie: oneens

Het is pas onmenselijk om arbeidsmigranten met z'n zessen in een appartement te stoppen tegen een gigantische huurprijs. Deze mensen wonen momenteel bijna allemaal bij hun werkgevers. Geven geen problemen en wonen daar voor een schappelijke prijs. We gaan toch zeker niet hoex maessen spekken. Want dat is waar dit allemaal om draait

Geef uw reactie.

Piet Pool: oneens reageert op Marie : oneens

Weet jij wat voor appartement en wat voor prijs wordt het dan? Volgens mij nog niet bekend dus doe je een aanname. De medewerkers die nu voor schappelijke prijzen bij hun werkgevers zitten kunnen daar gewoon blijven en dan kunnen nieuwe medewerkers naar Leunen, veel bedrijven zijn toe aan uitbreiding van medewerkers en aangezien er veel Venraynaren met een ww uitkering geen zin hebben om dat soort werk voor minimumlonen of iets daarboven te doen is dit de enige oplossing.

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op Piet Pool : oneens

Lulkoek! Een bedrijf haalt ze dus plaatst ze maar fatsoenlijk, dus net als alle andere venraynaren inschrijven en wachten !! Jaren lang!
Kwestie van marktwerking, stel er waren helemaal geen polen of wat dan ook, dan gaan de uurlonen vd zogenaamde rotbaantje echt wel omhoog! En doen Nederlanders het ook! Het is geen eerlijke concurrentie nl versus pool qua maandlasten een Nederlander dient een hypotheek ed af te betalen of vele malen hogere huur ! Btw eigen keuze om in een caravan te zitten, des te meer houden ze over om in polen het mannetje uit te hangen en het jaar erop met een 750i terug te komen naar nl

Geef uw reactie.

Pietje: eens reageert op Piet Pool : oneens

Als je denkt zo goed op de hoogte te zijn, moet je toch maar eens beter lezen zowel de prijs per appartement als de tekening van het gebouw zijn al meer dan een jaar klaar!!!!

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op Marie : oneens

Andere vorm van uitbuiting inderdaad!
Doen het niet omdat ze begaan zijn met deze maar met hun portemonnee !

Geef uw reactie.

Piet Pool: oneens reageert op Buurtbewoner 1 : oneens

Wat is die prijs dan? Zal vast geen € 600,- per maand zijn wat je bij de woningbouw als snel kwijt bent dus misschien vult de woningbouw wel meer hun zakken dan deze ondernemers. Je zegt het zelf al, dan gaan de lonen omhoog en doen de Nederlanders het ook, waarom moet het loon voor de Nederlanders omhoog? Omdat ze vaste lasten van hyp of hoge huur hebben? Dan moeten ze daar rekening mee houden bij de aankoop of huur of ze die ook nog kunnen betalen als ze in uitkering terecht komen of arbeidsongeschikt of wat dan ook. Of als ze het niet kunnen betalen nemen ze een bijbaan naast een fulltime baan voor minimumloon dan verdienen ze alles bij elkaar meer dan minimumloon. Dat geklaag altijd maar, ben blij dat je hier in een mooi welvarend land kan wonen en maak iets leuks van je vrije tijd. Als je teveel vrije tijd hebt om zoveel te klagen en te verdiepen dan kun je misschien wat meer gaan werken en komt er misschien 1 pool minder aan het werk en bij je om de hoek wonen....

Geef uw reactie.

Pietje: eens reageert op Piet Pool : oneens

De prijs voor een appartement voor 6 personen is 1800, euro per maand, daar kun je al een aardige hypotheek voor vastleggen. Dus tel uit de winst van de ondernemers!

Geef uw reactie.

Piet Pool: oneens reageert op Piet Pool : oneens

Dus 300,- pp daar kan men inderdaad geen andere woonruimte voor bouwen zoals men zegt met kleinschalige verdeling van de arbeidsmigranten. Wil je dus iets bouwen wat geld oplevert moet er op bepaald aantal m2 meer mensen wonen... ik denk dat veel inwoners van leunen hetzelfde hadden gedaan als zij het gebouw van gilde hadden kunnen kopen met dit plan; om er geld mee te verdienen en iets met een leegstaande plek en oud vervallen gebouw waar krakers vuurtjes stoken te gaan doen. Alleen omdat het om de hoek is willen ze het niet. Ik denk trouwens dat er maar weinig wensen last van hebben want er wonen ongeveer meer mensen uit Venray dichterbij de Melkfabriek dan uit Leunen zelf... positief/omdenken scheelt al wat om iedereen vrolijker te krijgen!

Geef uw reactie.

Pietje: oneens reageert op Piet Pool : oneens

Dat is nu juist het probleem, minder personen per M2 daar kunnen ze niet genoeg aan verdienen! En verder draagkracht, niemand is voor zo grootschalig, Leunen niet maar ook de inwoners van Venray niet! Op enkele na . Alleen als het bij hun zelf voor de deur komt word het een ander verhaal! Als jij zo slecht weet wat de bedoeling is, hoe kun je dan bepalen of inwoners van Leunen er last van hebben?

Reactie op Piet Pool.

Geef uw reactie.

Fons Merken: oneens reageert op Piet Pool : oneens

pietje en Pietje Pool:, jullie geeft aan zoveel te weten.

Als dat zo is ben dan ook zo eerlijk aan te geven wat er in eerste instantie van de € 1800.- afgaat, dat er in de eerste plaats meer dan € 200.- pm aan toeristenbelasting betaald moet worden. Ook zal er btw betaald moeten worden, verder moet over het bedrag nog allerlei gemeentelijke belastingen, heffingen, gas, licht (voor 6 personen) recreatieruimte, was gelegenheden, portiers etc etc van betaald gaan worden.

Neem maar eens de tijd om op de volgende link te kijken, daar zie je waar men zich aan moet houden.

http://flexwonen.nl/wpcms/wp-content/uploads/2016/10/factsheet-Wonen-of-logies-EF-4-september-2015.pdf

Waar jullie commentaar op zouden moeten hebben is het Bruto, netto verhaal waar vooral de werkgevers van profiteren (4% to 6%) Men hoeft over het deel van huisvesting geen belasting te betalen, de werkgever dus ook geen werkgevers bijdrage over dat deel. Dit is oneerlijke concurrentie op de arbeidsmarkt en daarom houden de werkgevers de arbeidsmigranten vast. Dus wij als belasting betalers betalen mee aan de huisvesting. Keer je nu eens naar de echte profiteurs en niet naar de arbeidsmigrant. Als jullie in hun positie waren deden jullie precies het zelfde.

Geef uw reactie.

Wim: eens

Waarom deze veroordelen, als men deze niet kent, dit zijn over het algemeen werkzame mensen 'n enkele misschien uitgezonderd, maar die wonen er in Venray ook. 't is maar hoe er mee omgaat, dat wordt toch ook gevraagd om met je buren in vrede te leven !!!!!!

Geef uw reactie.

Mariska: oneens reageert op Wim : eens

Nog al een verschil of dat je 1 nieuwe buur krijgt of 300..

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: oneens reageert op Wim : eens

200 Nederlandse jongeren op vakantie in Spanje geeft problemen, 200 vaak jonge polen op 1 lokatie met Vodka geeft heel veel problemen en er is geen weg meer terug, een bestemmingsplan geldt 10 jaar beste!

Geef uw reactie.

L.: eens

Bewoners geven al jaren aan dat ze geen grote gebouwen willen met gastarbeiders. Toch blijven ze het proberen. Maal een duidelijk beleid waarin staat dat het geen optie is!!

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op L. : eens

Thanks!

Geef uw reactie.

Jos Gommans: oneens

De vraagstelling hier is dus fout.
Vraag nu eens gewoon of de bevolking het eens of oneens is met de vestiging van arbeidsmigranten in grote complexen.
Dan krijg je dus een ander resultaat. Namenlijk "ONEENS".

Geef uw reactie.

Mariska: eens reageert op Jos Gommans : oneens

Eens Jos, maar die stelling is al een keer geweest op deze site. Toen kwam dat er inderdaad overduidelijk uit..

Geef uw reactie.

jan: eens reageert op Mariska : eens

Dus zo zie je maar Mariska dat gemeente venray en hun wethoudertjes (lees meelopertjes) het er gewoon door proberen te drukken goh wat zal t druk worden op de feestjes van die uitzendbureaus die deze mensenhandel drijvem
Overigens betalen deze arbeidsmigranten ook net zoveel gemeentebelastingen als wij? Huisvuil kiepen ze langs de weg en in de wijk (zie brukske)

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op jan : eens

En veltum idem

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op Jos Gommans : oneens

De vraagstelling deugt niet inderdaad en schept veel verwarring als je niet goed leest

Geef uw reactie.

Bezorgde inwoner van Venray: eens

Het is beschamend dat er geen beleid is binnen de gemeente Venray. De gemeente Venray moet zich hiervoor diep schamen! Het beleid wat er ligt is van 2013 en is enorm achter haalt. Een goed beleid zou toch het begin moeten zijn? De gemeente zou samen met de inwoners van Venray moeten kijken naar goede huisvesting voor arbeidsmigranten. In de door de gemeente zelf dit jaar vastgestelde woonvisie staat geen massale huisvesting van arbeidsmigranten. Ja huisvesting moet kunnen maar Nee niet Massaal. Zet 100 nederlandse jongeren in het buitenland bij elkaar, ook dat gaat niet goed. Gemeente Venray focust op mensen is hun slogan....schaam je gemeente Venray... jullie focussen niks. Jullie maken geen beleid, ga eens kijken bij gemeente Horst die er een prima beleid hebben liggen. EERST BELEID MAKEN DAN PAS HANDELEN!!!!

Geef uw reactie.

Een door de gemeente Venray gediscrimeerde persoon die nagenoeg dakloos is: oneens

Zolang het tekort van sociale woningen er is en de gemeente autochtonen discrimineert bij het vinden van een sociale woning is er in mijn ogen geen plek voor arbeidsmigranten.

Geef uw reactie.

Jos Gommans: eens reageert op Een door de gemeente Venray gediscrimeerde persoon die nagenoeg dakloos is : oneens

En zo is het

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op Een door de gemeente Venray gediscrimeerde persoon die nagenoeg dakloos is : oneens

Eigen burgers eerst!
Wonen al zat polen ed in sociale huurwoningen, nu onze banen wegnemen??

Geef uw reactie.

H: oneens

Wordt er nu al niet goed van dat ze elke keer achter me huis op het bankje zitten. Schreeuwen midden in de nacht. Zo zat als een schaap en maar korfa roepen. Paar dagen terug weggestuurd door de politie. Is dat niet verboden openbare dronkenschap? Werden alleen maar weggestuurd. Politie ook weer weg en hun weer terug op het bankje zo zat als 1000 man. Heb er alleen maar last van . Dus nee ik ben tegen .

Geef uw reactie.

Buurtbewoner 1: eens reageert op H : oneens

Zal niet minder worden geen geld voor handhaving of politie dus beter wordt crimineel! ??sorry je hebt gelijk weg veiligheidsgevoel , saamhorigheid en vertrouwen in politie en de dienst handhaving! Blijf lekker boetes uitschrijven levert meer op is hun opdracht ipv na burgers te luisteren

Geef uw reactie.

S.: eens

Ik vind het onzin dat men er denkt veel overlast van te hebben. Deze mensen komen hier het werk doen wat wij (nederlanders/venraynaren) niet willen doen.
Zo mogen dan wel het werk komen doen maar geen fatsoenlijke huisvesting krijgen? Dat kan er bij niet in en ik vind het inderdaad beschamend dat wij zo met deze hardwerkende mensen omgaan.

Geef uw reactie.

Jos Gommans: oneens reageert op S. : eens

Niet willen doen ..... ? Niet mogen doen dus ...... Wij zijn te duur.
Onze contracten worden niet verlengt en we mogen de Polen ONS werk leren en dan kunnen WIJ de WW in.
Dit is dus een eigen ervaring.

Geef uw reactie.

RdW: oneens reageert op Jos Gommans : oneens

Niet willen doen inderdaad. Vakmensen zijn er gewoon niet meer in NL, of ze hebben veel te hoge salariseisen. En die ww-ers, ze zijn vaak te lui om werk onder hun niveau te accepteren. Nee, dan maar handje ophouden en klagen, daar zijn we goed in in NL. En dan is het raar dat er buitenlanders gehaald worden die alles aan willen pakken, niet eens voor een belachelijk laag salaris maar gewoon door hun werkmentaliteit.

Geef uw reactie.

FVD-er van het eerste uur.: oneens reageert op RdW : oneens

Te hoge salariseisen? Met de huidige Nederlandse lasten?
Dit is niets anders dan concurrentievervalsing en mensen tegen elkaar uitspelen.
Hetzelfde op Nederlandse koopkracht geïndexeerde loon voor hetzelfde werk ongeacht nationaliteit.
Als werkgevers dan nog steeds liever arbeidsmigranten hebben dan ligt het inderdaad aan de werkmentaliteit.

Geef uw reactie.

Marcel: eens

Ja maar als je met drie partijen iets wilt regelen, Overheid/Ondernemers en Burgers is het wel handig als er een Passend Plan gepresenteerd wordt iedereen (ook de ondernemerscombinatie) ook minimaal het fatsoen neemt om te kijken en luisteren. als een van de partijen af haakt wordt het communiceren als snel moeilijk.
En voor de beheerders van deze site "Burgers van Venray":
Op deze manier stellingen deponeren doet de zaak zeker geen goed, volgens mij doe je dan zelf ook mee aan verdeeldheid zaaien en wakker je het vuurtje alleen maar aan.
In de gerelateerde artikelen vergeten jullie weer om je eigen burgers (standpunt omwonende) erbij te vermelden.
Eerder bericht (waarin jullie ook niet de mening van alle partijen objectief gemeld hebben) jammer genoeg niet meer te vinden!
http://www.burgersvanvenray.nl/vorige+stellingen/venray+heeft+behoefte+aan+grootschalige+huisvestingen+voor+arbeidsmigranten?conclusie=75
Uit dit bericht bleek toen al dat er totaal geen draagvlak is voor grootschalige opvang van bevolkingsgroepen, dat is namelijk onmenselijk en zet mensen juist buiten de samenleving.

Geef uw reactie.

Marieke: eens reageert op Marcel : eens

Grootschalige opvang is niemand blij mee, dus geen draagvlak!!!
En toch blijft de Gemeente Venray het steeds maar weer opnieuw op een andere locatie proberen te realiseren!
Op deze manier komt er steeds opstand, geen rekening houdend met de eigen inwoners.

Geef uw reactie.

S: oneens

Waarom beschamend? Ik wil graag mijn eigen wooncomfort, zonder overlast.

Waarom moeten die mensen op een hoopje wonen? Waarom niet verspreid. Dan heb je het verdeeld. En niet waar men bang voor is, hun overlast.

Geef uw reactie.

Anna: oneens

Als mensen zich willen verrijken door arbeidsmigranten in kleine ruimtes bij elkaar te zetten zonder privacy, dat vind ik beschamend. Er zijn kleinschaligere oplossingen mogelijk, waar arbeidsmigranten wel de privacy krijgen. Daar moet naar gekeken worden.

Geef uw reactie.

Marcel: eens reageert op Anna : oneens

6 personen op een paar vierkante meter met huurprijzen waar je een riante vrijstaande woning voor af lost is alles behalve humaan lijkt me?

Geef uw reactie.

FVD-er van het eerste uur.: eens

Dit hebben we aan de EU te danken. Het is beschamend voor Europa. Genoeg Venrayse werklozen.
Nederlanders maar ook Polen zijn vaak al te duur, het zullen vooral Roemenen en later Oekraïners worden.
Er van uit gaand dat er geen tuig tussen zit:
Degenen die hier hun verdienmodel van gemaakt hebben horen hier de lasten van te dragen.
De een heeft zijn busjes in D gekentekend (en krijgt hier meer dan 500 karakters) en een ander wil geen huisvesting bij zijn racebaan.
Klagende omwonenden moeten serieuzer worden genomen, desnoods worden ze gecompenseerd of uitgekocht.
Creëer je tevens weer woonplek.

Geef uw reactie.

FVD-er van het eerste uur.: eens reageert op FVD-er van het eerste uur. : eens

Even een citaat van de heer van Gool:
"Uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek blijkt ook dat er nauwelijks arbeidsverdringing is in de sectoren waar het aandeel arbeidsmigranten het sterkst groeit."
Het enige onderzoek dat ik bij SEO hierover kan vinden betreft de periode 1999-2008. Geschiedenis dus.
http://www.seo.nl/pagina/article/de-economische-impact-van-arbeidsmigratieverdringingseffecten-1999-2008/
Wellicht kan iemand me corrigeren met een juiste link indien ik iets over het hoofd heb gezien.

Geef uw reactie.

Mariska : eens

EENS, het gesteggel binnen de gemeente venray is beschamend..

Maar dit gesteggel word door ondernemers zelf uitgelokt. De plannen die zij neerleggen voor huisvesting van arbeidsmigranten is beschamend! Waarom kiezen ze voor Massale huisvesting en niet voor integratie in de dorpen. Verdelen over de gemeente.. geen 300 bij elkaar. En deze dan wel langs de n270 wollen zetten en lekker fijnstof laten happen. Zie het plan van de oude melkfabriek. Hoezo ondernemers komen op voor de belangen van de arbeidsmigrant?
Ik heb absoluut niets tegen de huisvesting van arbeidsmigranten maar wel tegen de massale huisvesting hier van!!

Geef uw reactie.

Peeters: eens reageert op Mariska : eens

Helemaal mee eens Mariska!

Geef uw reactie.

Marcel: eens reageert op Mariska : eens

EENS!!

Geef uw reactie.

Marieke: eens reageert op Marcel : eens

Helemaal mee eens , hoezo ondernemers komen op voor de huisvesting van arbeidsmigranten, voor hun eigen portemonnee zullen ze bedoelen!
2X profiteren goedkope werkkracht en een vette huur laten betalen.

Geef uw reactie.

jan: eens reageert op Marieke : eens

helemaal mee eens Mariska meld je aan als wedhoudster dan kun jij die softys nog wat bijbrengen daar

Geef uw reactie.

uit de buurt: eens reageert op Marieke : eens

Er zijn verschillende goede locaties in Venray voor de huisvesting van arbeidsmigranten.: Rondom de woning van Van Gool (OTTO), van Maessen, van Gilissen, extra groot complex voor de deur van wethouder Van der Putten, Ruud Stevens heeft alle regeltjes en mazen in de wet al uitgezocht voor Lucassen Projecten dus bij beide kan ook direct in de voor of achtertuin worden gebouwd. Bij de heer Lucassen wordt het wel wat moeilijker om in zijn buurt te gaan bouwen want hij woont in de gemeente Bergen, daar gaan onze ambtenaartjes helaas niet over. zijn woordvoerder Peter Loermans, architect en raadslid (KERN) van de Gemeente Bergen, zal hem hier wel voor behoeden. Daarom doen ze het samen in Venray bij Den Hoebert.

Geef uw reactie.

Henk: oneens

ik kan me voorstellen dat veel mensen de migranten beu zijn. er zitte er tussen die voor flink overlast zorgen! (niet allemaal!) Daarbij vind ik dat je mensen uit eigen land die in de ww zitten eerst aan t werk moet zetten!

Geef uw reactie.

p.hasselt: eens

Het is verschrikkelijk dat er zo over arbeidsmigranten wordt gedacht. Ze mogen hier wel het vuile werk opknappen, maar wonen ho maar. Een en al vooroordeel, inderdaad beschamend.
Wat mij betreft zijn alle genoemde locaties geschikt, dus Gemeente, houd uw rug recht en ga door met de huisvesting van deze arbeidsmigranten, die we overigens hard nodig hebben

Geef uw reactie.

Fraukje: oneens reageert op p.hasselt : eens

Waar woon jij , P. Hasselt ?

Zeker niet in de buurt waar die arbeidsmigranten op een hoop worden neergezet !!!

Geef uw reactie.

p.hasselt: eens

Knap leegstaande panden in volle glorie op en laat er maximaal 30 migranten wonen. Zo wordt de esthetica voor de buurt verhoogd en leven zij in een degelijke woning. Niemand wordt blij van verloederde gebouwen zoals het oude gilde, Sint Anna en al het leegstaande in venray!

Geef uw reactie.

Marcel: eens reageert op p.hasselt : eens

Tip, lees Het Passend Plan eens op Facebook, dat is namelijk in lijn met wat je zegt!

Geef uw reactie.

Theo Vervoort: eens

Arbeidsmigranten zijn hier om ons te helpen. En het liefst sluiten we ze na hun werk op. De volgende dag in busjes na het werk? Schandalig!!!!

Geef uw reactie.

Jos Gommans: eens reageert op Theo Vervoort : eens

Om de uitzendbureau's te helpen met hun zakken te vullen bedoel je zeker.
Mij helpen ze echt niet.

Geef uw reactie.

uit de buurt: eens reageert op Theo Vervoort : eens

Arbeidsmigranten zijn hier om door bedrijven als Otto uitgebuit te worden. Zij moeten hard werken voor een lager loon dan hun Nederlandse (ex) collega's. Ik schrijf bewust ex-collega's omdat mensen hun baan kwijtraken omdat bijvoorbeeld Polen goedkoper zijn. Dat is niet de schuld van de Polen maar van de bedrijven die hen in dienst nemen. Nederlanders kunnen niet onder het minimumloon komen werken want dan kunnen ze hun vaste lasten niet betalen. Wanneer de overheid gaat verplichten om buitenlandse werknemers net zoveel te betalen als Nederlandse werknemers zullen bedrijven gaan kiezen voor de beste arbeidskracht/vakman. Met een normaal salaris kunnen buitenlandse arbeidskrachten ook een normaal, regulier huurhuis betalen en hoeven ze niet opgehokt te worden. Overheid pak die bedrijven aan die via allerlei constructies (uitzendbureau's in Polen, daar mensen aannemen onder Poolse voorwaarden en tegen Poolse lonen en dan in Nederland aan het werk zetten) ervoor zorgen dat mensen uitgebuit worden, er nog meer werklozen komen op de Nederlandse arbeidsmarkt, en er zelf kapitalen mee verdienen waarmee ze vervolgens de ambtenaren van de gemeente onder druk kunnen zetten of kunnen omkopen.

Geef uw reactie.

Ben: eens

Inderdaad een schameteloze vertoning tot nu toe. De gemeenschap maar ook de politiek stralen alleen maar negativisme uit. Het standpunt van de wethouder laat duidelijk zien dat het college het aan moed en wilskracht ontbreekt om met deze situatie op een correcte manier om te gaan en de benodigde initiatieven en acties te ondernemen.
Deze negatieve uitstraling is niet iets om trots op te zijn en zeker niet goed voor het aanzien van Venray !!

Geef uw reactie.

uit de buurt: eens reageert op Ben : eens

Een wethouder die net uit de luiers is moet grote zorgvuldigheid in acht nemen met dit soort grote maatschappelijke problemen. Luisteren naar de burgers is een eerste vereiste maar dat lijkt heel moeilijk te zijn voor deze wethouder.

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens

Het is verschrikkelijk dat er zo over arbeidsmigranten wordt gedacht. Ze mogen hier wel het vuile werk opknappen, maar wonen ho maar. Een en al vooroordeel, inderdaad beschamend.
Wat mij betreft zijn alle genoemde locaties geschikt, dus Gemeente, houd uw rug recht en ga door met de huisvesting van deze arbeidsmigranten, die we overigens hard nodig hebben

Geef uw reactie.

Marcel: oneens reageert op Ineke Grootemaat : eens

Ineke,

Het zou goed zijn als je kennis nam van het Passend Plan wat gepresenteerd is, en de bezwaren die ingediend zijn.
Dan zou je namelijk zien dat hier juist opgekomen wordt voor de belangen van arbeidsmigranten.

Geef uw reactie.

Uw naam *: oneens

Ook ik wordt niet blij van arbeidsmigranten in mijn naaste omgeving. Toch heeft groepsvestiging ook voordelen. Het woningaanbod in het goedkopere segment voor huurders is al zeer gering. Dat zou ik niet verder willen ondermijnen. Daarnaast is de controle waarschijnlijk beter. Als ikzelf arbeidsmigrant in een ander land was zou ik ook liever bij mijn eigen volk zitten. Nadeel is dat integratie langzamer zou kunnen verlopen.

Geef uw reactie.

Henk: eens

door al het gesteggel komt er niets er ontstaat alleen maar meer aversie tegen de tegen standers.
als die mensen hun land verlaten om ons te helpen en zo wat te verdienen ook voor de Venrayse winkeliers mogen zij dan ook een goed fatsoenlijk onderkomen hebben?

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens reageert op Henk : eens

Volmondig eens!

Geef uw reactie.

Jos: eens

Het beleid voor huisvesting en integratie van arbeidsmigranten is in Venray nog onvoldoende
ontwikkeld bij de gemeente. Overigens niet alléén in Venray!
Hoog tijd dat er snel structurele oplossingen op korte termijn komen o.a.
in overleg met buurgemeenten, woningbouwvereniging en provincie.
Té grootschalige projecten hebben te weinig draagvlak door onduidelijk beleid!

Geef uw reactie.

Francien: oneens

je moet arbeidsmigranten niet groeperen gewoon in de wijken individueel laten wonen door woning corporatie's privé corporatie's willen er alleen aan verdienen als je hoort wat sommige arbeidsmigranten betalen voor woon ruimte schandalig

Geef uw reactie.

maria: eens

beschamend inderdaad, begrijpelijk al die tegenstand. we zijn al een gemeente met veel kwetsbare mensen en het worden er steeds meer.
als er dan toch mensen geplaats moeten worden ze ook zelf de verantwoordelijkheid laten dragen voor rust orde en netbeid. zoals onderhoud gebouw, zowel binnen als buiten rust in de buurt.

Geef uw reactie.

Een betrokken inwoner: eens

Eens dat het gesteggel Venray niet siert en alle inwoners passend gehuisvest dienen te worden. Niet eens met gekleurde toonzetting toelichting stelling (protestgroepen, in kiem smoren, niet in mijn achtertuin). Huidige inwoners reageren vanuit onzekerheid / angst, maar begrijpen huisvestingsvraagstuk. Politiek Venray weigert stelselmatig pro-actief huisvestingsbeleid voor arbeidsmigranten te maken waardoor continu onrust ontstaat. Advies: vanuit behoefte arbeidsmigrant om wel/niet in lokale gemeenschap te integreren, decentraliseer longstay kleinschalig in woonwijken / dorpskernen en centraliseer short&midstay buiten woonwijken / dorpskernen (kort bij uitvalswegen naar werklocaties). Een ezel stoot 2x zijn hoofd aan dezelfde steen, de Venrayse politiek tot op heden 3x. Mooi thema voor de komende verkiezingen.

Geef uw reactie.

Margo: eens

We willen wel, dat het werk gedaan wordt, maar de harde werkers fatsoenlijk onderdak geven! En waarom moeten we er extra last van hebben?

Geef uw reactie.

J: eens

Het centraliseren van arbeidsmigranten en vluchtelingen moet niet in dezelfde bak worden gegooid. Voor beide groepen is er een aparte aanpak nodig! Zo moeten vluchtelingen integreren en er moet een verschil worden gemaakt tussen de lang en kort verblijvende arbeidsmigranten.

Knap leegstaande panden in volle glorie op en laat er maximaal 30 migranten wonen. Zo wordt de esthetica voor de buurt verhoogd en leven zij in een degelijke woning. Niemand wordt blij van verloederde gebouwen zoals het oude gilde, Sint Anna en al het leegstaande in venray!

Zorg ten eerste voor goede communicatie met direct omwonenden. Wanneer ze iets vanuit de media opnemen worden direct groepen opgericht terwijl er nog niet eens plannen liggen! Waarom direct beklag maken maar niet eerst horen wat er gaande is en wat de plannen zijn.

Geef uw reactie.

Joke Brands: eens

Hoewel bij dit soort zaken het zgn. Nimby-effect optreedt (not in my backyard), vind ik dat de mensen die vaak werk doen, dat autochtone mensen niet willen doen, ook recht hebben op fatsoenlijke huisvesting.
Beweegredenen als: mijn kinderen kunnen daar niet meer langs naar school, rotzooi en zwerfvuil in de omgeving etc. vind ik dan ook niet terecht.
Ook in onze buurt wonen de hardwerkende mensen van buitenlandse (lees: Poolse) komaf gewoon in koophuizen of huurhuizen, die ze door hard te werken, hebben kunnen kopen of huren. Nergens last van. Zolang ze maar werk hebben, anders wordt het een ander verhaal, getuige de vele troep die regelmatig achtergelaten wordt in de Leunse Paes...vooral bierblikjes....
Het blijft een kwestie van geven en nemen

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens reageert op Joke Brands : eens

Eens Joke, maar de Nederlandse jeugd flikkert ook alles op straat en echt niet alleen de arbeidsmigranten

Geef uw reactie.

Jan: oneens

Iedereen is het er over eens dat arbeidsmigranten ook fatsoenlijk moeten kunnen wonen !
Maar niemand wil er 300 als buurman/vrouw hebben zoals de plannen nu zijn aan de oude melkfabriek, dat is een te grote groep voor een klein dorp als Leunen.
Verdelen over de hele gemeente Venray via wonen Limburg is de meest sociale regeling en veroorzaakt de minste problemen..

Geef uw reactie.

Mariska: eens reageert op Jan : oneens

Eens!

Geef uw reactie.

Pietje: eens reageert op Mariska : eens

Eens ,een goede verdeling ook in het centrum van Venray!

Geef uw reactie.

Wim Vlemmings : eens

Mijn voorkeur is in samenwerking met Wonen Limburg,

Geef uw reactie.

Wim L: eens

Blijkbaar hebben de meeste mensen niet in de gaten dat wij zo'n goed leven hebben, omdat deze mensen werk voor ons willen doen, waarvan de mesten vinden dat hun kinderen dat niet moeten of hoeven te doen. Kijk maar naar de opleidingen waarvoor gekozen wordt. Goede huisvesting is hierbij een noodzaak. De plannen voor bv de oude melkfabriek die nu een aanstoot is voor het gezicht van Venray zijn alleen maar toe te juichen. De omgeving gaat er zeker op vooruit. Beter dan onzinnige plannen die als alternatief naar voren komen. Deze moeten wel haalbaar zijn.

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens reageert op Wim L : eens

Helemaal mee eens

Geef uw reactie.

Marcel: oneens reageert op Wim L : eens

Humane plannen die haalbaar zijn, je hebt ze blijkbaar niet gelezen!
Ben benieuwd wat je argumenten zijn om te zeggen dat ze onzinnig zijn!

Geef uw reactie.

Mariska: eens reageert op Marcel : oneens

Eens met Marcel

Geef uw reactie.

Pietje: eens reageert op Marcel : oneens

Ik denk dat er veel mensen reageren en over praten zonder te weten hoe het in elkaar zit? Verdiep je eens in het totale plan, en hoe het in werkelijkheid is voor de toekomst!

Geef uw reactie.

Huisvesting arbeidsmigranten houdt de gemoederen bezig.

We kunnen er niet omheen : er zijn in de regio Venray veel arbeidsmigranten.
Het is vanzelfsprekend dat deze personen recht hebben op een goede huisvesting.
Dat kan individueel in kleine onderkomens die soms niet eens aan de meest elementaire eisen voldoen.......

Lees verder