ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Wat kan Burgernet voor u betekenen?

donderdag, 02 mei 2013 17:40 Wat kan Burgernet voor u betekenen?

Horen, zien en bellen : de politiepet past ons allemaal !

Dat de politiepet ons allemaal past schreef een van de personen die in de maand mei hebben gereageerd op de stelling : “het meedoen aan Burgernet maakt Venray veiliger”.
Die reactie was gebaseerd op een landelijke zoekactie naar twee vermiste jongens en de aandacht die de media daaraan hebben besteed. De bevolking uit grote delen van het land deed spontaan mee aan die zoekacties. Burgernet werkt echter op lokaal nivo.
Met het deelnemen aan Burgernet wordt u door de politie gevraagd om - in geval van een acute noodzaak - de politie te helpen bij haar opsporingstaak. Hoe meer mensen de politie in zo’n geval behulpzaam kunnen zijn, des te groter wordt de kans dat een zoekactie zal slagen.
Het werkt heel eenvoudig: 

• de politie belt u of stuurt u een sms wanneer men een zoekactie start; bijvoorbeeld naar een inbreker, een verdwaald kind of een gestolen voertuig; 

• ziet u de gezochte persoon of het voertuig, dan belt u gratis het speciale Burgernetnummer. 
De politie kan zo sneller naar de juiste plek gestuurd worden. Met dank aan u! U kunt de Burgernetoproep ontvangen op uw vaste of uw mobiele telefoon (desgewenst als sms). 


Van de inwoners van Venray die op de stelling hebben gereageerd, was 2/3 het er mee eens dat door actieve deelname aan Burgernet Venray veiliger wordt. Overigens doen thans al meer dan 5000 burgers van Venray mee aan Burgernet, waaruit blijkt dat dit initiatief op grote schaal wordt gewaardeerd. Wellicht heeft de stelling van Burgers van Venray uw interesse gewekt om u bij Burgernet aan te melden als u dat nog niet had gedaan.
 

REACTIES

Ongetwijfeld heeft u wel eens gehoord van het bestaan van Burgernet. In Januari is in elke woning van Venray een brief van burgemeester Gilissen bezorgd, waarin deelnemen aan Burgernet wordt gepropageerd.
De bedoeling van het deelnemen aan Burgernet is het opbouwen van een netwerk van oplettende burgers die de politie kunnen helpen. De deelnemers......

Lees verder