ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Wat kan Burgernet voor u betekenen?

donderdag, 02 mei 2013 17:40 Wat kan Burgernet voor u betekenen?

Horen, zien en bellen : de politiepet past ons allemaal !

Dat de politiepet ons allemaal past schreef een van de personen die in de maand mei hebben gereageerd op de stelling : “het meedoen aan Burgernet maakt Venray veiliger”.
Die reactie was gebaseerd op een landelijke zoekactie naar twee vermiste jongens en de aandacht die de media daaraan hebben besteed. De bevolking uit grote delen van het land deed spontaan mee aan die zoekacties. Burgernet werkt echter op lokaal nivo.
Met het deelnemen aan Burgernet wordt u door de politie gevraagd om - in geval van een acute noodzaak - de politie te helpen bij haar opsporingstaak. Hoe meer mensen de politie in zo’n geval behulpzaam kunnen zijn, des te groter wordt de kans dat een zoekactie zal slagen.
Het werkt heel eenvoudig: 

• de politie belt u of stuurt u een sms wanneer men een zoekactie start; bijvoorbeeld naar een inbreker, een verdwaald kind of een gestolen voertuig; 

• ziet u de gezochte persoon of het voertuig, dan belt u gratis het speciale Burgernetnummer. 
De politie kan zo sneller naar de juiste plek gestuurd worden. Met dank aan u! U kunt de Burgernetoproep ontvangen op uw vaste of uw mobiele telefoon (desgewenst als sms). 


Van de inwoners van Venray die op de stelling hebben gereageerd, was 2/3 het er mee eens dat door actieve deelname aan Burgernet Venray veiliger wordt. Overigens doen thans al meer dan 5000 burgers van Venray mee aan Burgernet, waaruit blijkt dat dit initiatief op grote schaal wordt gewaardeerd. Wellicht heeft de stelling van Burgers van Venray uw interesse gewekt om u bij Burgernet aan te melden als u dat nog niet had gedaan.
 

REACTIES

riek: eens

Veiligheid gaat boven alles.

Geef uw reactie.

Joost: eens

De recente zoekacties naar de twee jongens en de ontdekking ervan in Cothen bewijst dat de politiepet ons allemaal past !

Geef uw reactie.

ria: oneens

het geeft een gevoel van "schijnveligheid", actief meedoen is een andere zaak, wie is dan verantwoordelijk als er inderdaad iets gebeurt, eigen rechter spelen mag dan weer niet, wat kun je dan van de gezagsdragers verlangen, wat verwachten zij eigenlijk van ons als burgers, leg dat eens een keer duidelijk uit, dan komen we tenminste ergens , laat niet alleen je gezicht zien, maar praat praat praat MET iedereen.

Geef uw reactie.

Hans ten Berge: eens

Veiligheid is ons alller verantwoordelijkheid.

Geef uw reactie.

Henriette: eens

Meedoen geeft mij een veiliger gevoel.

Geef uw reactie.

Antoine: eens

Burgernet stimuleert een zorgzame samenleving. Ben wel benieuwd of het een intelligent systeem wordt zodat selectief gewaarschuwd wordt en niet iedereen benaderd wordt voor allerlei kleinigheden.

Geef uw reactie.

Sjaak: eens

Valkuil is wel achterdocht / eigen rechtertje willen spelen, maar als iedereen het goed gebruikt voegt het zeker veiligheid (en belangrijker: een gevoel van veiligheid) toe.

Geef uw reactie.

P J T M Jansen: eens

Er is zo Weinig POLITIE op Straat Of ik me Afvraag Dat Het woord Veiligheid nog wel bestaat > ik Ben het er mee eens Maar ook via een Web Van de POLITIE je Bericht kunt aangeven als Niet spoed eisend

Geef uw reactie.

Sjaak: eens

Veiligheid is een taak van ons allemaal. In sommige situaties is Burgernet heel doelmatig.

Geef uw reactie.

Willem: oneens

Door bezuinigingen is er helaas te weinig blauw op straat om ons een gevoel van veiligheid te geven. Het inschakelen van oplettende burgers werkt alléén als het gratis telefoonnummer 0800-0011 ook mag worden gebruikt om zelf meldingen door te geven aan de politie.

Geef uw reactie.

rgl: oneens

meestal komen die berichten te laat binnen, dus het heeft geen zin, om uit de raam te kijken of naar buiten te lopen !!!!!

Geef uw reactie.

bert: eens

Burgernet is laagdrempelige en risicoloze burgerhulp. Je zult maar ergens slachtoffer van zijn en niemand die iets doet.

Geef uw reactie.

p.hasselt: eens

door burgernet word het veiliger dan door de politie

Geef uw reactie.

Rick: eens

Dit draagt bij aan de sociale controle die men vroeger altijd had in kerkdorpen.

Geef uw reactie.

Margo: eens

Het kan nog beter! Maar de berichten komen soms pas na een paar uur of langere tijd! Mijn man krijgt de berichten vaker niet! Dus iets veiliger wordt het miscchien wel, maar er moet nog veel aan bijgeschaafd worden!

Geef uw reactie.

Jeanne: oneens

Net als mijn voorganger heb ik me aangemeld maar heb nog nooit een bericht gehad. Veiliger voel ik me niet hierdoor.

Geef uw reactie.

Eia: oneens

Sinds sms alert op is gegaan in burgernet krijg ik niet eens berichten meer ook al heb ik de instellingen aangepast.Dus is het geen vooruitgang maar achteruitgang. Schijnt ook met T-mobile te maken te hebben naar het schijnt,maar is dus veel te vroeg ingegaan of de mensen die burgernet beheren moeten eens gaan praten met T-Mobile.

Geef uw reactie.

Ongetwijfeld heeft u wel eens gehoord van het bestaan van Burgernet. In Januari is in elke woning van Venray een brief van burgemeester Gilissen bezorgd, waarin deelnemen aan Burgernet wordt gepropageerd.
De bedoeling van het deelnemen aan Burgernet is het opbouwen van een netwerk van oplettende burgers die de politie kunnen helpen. De deelnemers......

Lees verder