ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De grijze container duurder, de groene goedkoper.

donderdag, 04 april 2013 18:00 De grijze container duurder, de groene goedkoper.


Afvalscheiden is duidelijk bij Venraynaren
In de maand April heeft men kunnen reageren op de stelling: de keuze tussen restafval en GFT is onduidelijk.
Van de personen die gereageerd hebben op de website Burgers van Venray is 71% van mening dat alles wat hen betreft volledig duidelijk is. Helaas heeft slechts een beperkt aantal inwoners van Venray hebben aan deze poll deelgenomen.
De bedoeling van de initiatiefnemers van Burgers van Venray, een groep onafhankelijke Venraynaren is om te peilen in hoeverre men het voorstel tot het wijzigen van het tarief per 1 juli a.s. ervaart.
De meeste reacties maken melding van het feit dat men de bladkorven mist. Daaruit blijkt dat het splitsen van de fractie Tuinafval uit het totale GFT afval in de toekomst het overwegen waard is.
In andere reacties op de website, waarvan er enkele hierna zijn vermeld, wordt aangegeven dat men nu al merkt dat als gevolg van afvalscheiding, de grijze container veel minder geleegd moet worden dan vroeger het geval was.
Wilt u alle reacties lezen, lees dan verder op deze site.

REACTIES

frans: oneens

Het afvalsysteem mag natuurlijk geen melkkoe worden, en er moet rekening gehouden worden met bejaarden en mensen die geen vervoer hebben. Aan de andere kant is het zo, dat de bladkorven destijds zijn opgeruimd, omdat de mensen er (na veel waarschuwingen) nog steeds groente en tuin afval ingooiden..... tja....

Geef uw reactie.

Barbara: oneens

Volgens mij weet ieder wel denkend mens wel wanneer het wel in de GFT kan. Alleen ik dacht dat de kosten ven ledigen voor de verschillende containers bewust zo was, want anders gaan mensen vanwege de kosten gewoon "grijs" in de groene container aanbieden. Er staat in de uitleg dat het tuinafval een voorloper is op overig GFT. Ik kan niet wachten, want nu komt de "groene" nog minder vaak aan de straat.

Geef uw reactie.

Jaap: eens

Het gaat niet om het scheiden; des te minder er wordt aangeboden des te hoger worden de prijzen! De contracten zijn immers al gesloten met de vuilophaaldiensten.

Geef uw reactie.

Ben: oneens

Scheiden van afval is heel duidelijk. Echter in ons geval Jerusalem appartementen kunnen wij helemaal niet scheiden alleen restafval storten. Groen GFT storten is niet mogelijk. Dus wij worden gedwongen door de gemeente om alles als restafval te storten. M.A.W. de gemeente dient dan ook GFT storten mogelijk te maken en voorzieningen daarvoor te treffen. Los daarvan is het gewoonweg een ordinaire belastingverhoging, Groen zal wel niet zoveel opbrengen dus dan grijs he....

Geef uw reactie.

René P.M.A. Lenards Venray: oneens

Het voor mij duidelijk alleen de verhoging Waarom.?? Het vraagt weer om meer zwerf afval. Moet weer opgeruimd worden.

Geef uw reactie.

Antoine: oneens

Iedereen kan de afkorting GFT invullen. Kennelijk is de rest van het afval dan restafval. Behalve ... als het asbest is ... behalve als het ijzer is ... behalve als het batterijen zijn ... behalve ..... Misschien ben ik het toch eens met de stelling.

Geef uw reactie.

Riek: oneens

Waarom de prijs weer omhoog schroeven?.Omdat de gemeente weer geld ergens anders voor moet hebben? Mogen wij mensen nog 1 cent hebben voor uit te geven?Neem in de Herfst een voorbeeld aan buur gemeente Horst.Ze zetten tenminste bladkorven aan iedere hoek van de straat,waar voor niets!!!! de bladeren in mogen.Maar in venray moeten we alles dubbel en dwars betalen.Jullie dikke heren doen dit maar.

Geef uw reactie.

Jan Jansen: oneens

Groente Fruit Tuin is toch niet zo moeilijk

Geef uw reactie.

Louis : eens

Venray denkt alleen politiek groen. Scheiden als Horst is absurd, elke dag staat een emmertje aan straat. Maar tuinafval is een fantastische oplossing van hen, die dient navolging. Nu kunnen wij "gratis" met ons tuinafval naar het milieustation 12 km verderop. DAT IS NIET GROENDENKEN. Geen aanhanger of trekhaak, dan maximum kofferbak(je). Vuil scheiden in containers prima, maar geen overlast in de buurt. Plaats groene doeken, als langs tennisvelden. En MENSEN GOOI NIET WEG IN DE NATUUR!

Geef uw reactie.

Jolanda.: oneens

Het is allemaal duidelijk maar niet erg praktisch hoe ze het geregeld hebben in Venray. Mensen die niet mobiel zijn moeten steeds een beroep op anderen doen om afval weg te brengen? Dit kan ook anders, kijk maar naar omliggende gemeentes.

Geef uw reactie.

Helene: oneens

Inmiddels is mijn huishouden net als dat van vele anderen in Venray, veranderd in een mini-afvalsorteercentrum. Ik sleep me een breuk om alles in de daarvoor bestemde containers te krijgen en hou nog maar weining restafval over. Maar de gemeente, die, zo lees ik in de krant, wel geld verdient met het plastic afval, beloont mij met een hogere rekening - nu om het dumpen van afval tegen te gaan. Beste bestuurders, hou toch eens op met dat geëmmer en haal het afval, het plastic en het grof vuil gewoon wekelijks aan de straat op. PS het probleem van de bladkorven is in ieder geval in Landweert op elegante wijze opgelost: langs de doorgaande weg zijn alle bomen gekapt ... mooi groen is dat!

Geef uw reactie.

hennie: oneens

Het beleid kent goede maar zeker ook minder goede kanten. De miljeupunten in de dorpen en wijken werken over het algemeen prima op enkele zoals Brukske na. Wat een volk woont daar zeg,maken een vuilnisbelt in het centrum van de wijk. Natuurlijk is de weg naar het miljeustation voor veel inwoners ver (zeker voor de kerkdorpen). De afvalstromen goed regelen begint bij opvoeding,info en een acceptabel systeem. Daar moet eerst maar eens goed over na worden gedacht voordat er veer een nieuwe regeling door de strot wordt geduwd.

Geef uw reactie.

Boy: oneens

Wordt er ook eens rekening gehouden met de ouderen en gehandicapten onder ons door al dit gedoe moeten de mantelzorgers maar zien hoe ze het opgeruimd krijgen! Laat het a.u.b. gewoon opgehaald worden i.p.v. de kosten van de containers maar weer omhoog te doen, foei gemeente Venray, neem een voorbeeld aan Horst!!!

Geef uw reactie.

buurman: oneens

stemmen waarom? de gemeent doet immers waar ze zin in hebben de burger heeft hier in venray net zo min inspraak in iets wat van hogerhand beslist wordt als in de rest van nederland ik ben er tegen!!!!!! maar zal dat helpen? laat ze maar in de buurgemeente kijken hoe goed het daar werkt, en er een voorbeeld aan nemen!!!!! no problem...............

Geef uw reactie.

Pim : oneens

Schande de afvalheffingen in Venray Als je als burger geen gebruik van het afvalsysteem, moet je toch vastrecht betalen. Wat een onzin. Ik raak mijn afval kwijt in een bedrijfscontainer en heb nog geen zak in de afgelopen 10 jaar aangeboden en toch moet ik ieder jaar betalen.

Geef uw reactie.

Paula: oneens

Ben het oneens omdat de burger weer de dupe is, moet wederom opdraaien voor de kosten van de gemeente. Bladkorven verwijderen is een zeer slechte beslissing geweest. Ruim nu zelf ook niet de bladeren op die van het gemeentelijk groen afkomstig is om deze op mijn kosten te moeten verwijderen. Gevolg putten die verstopt raken en bij regelval gladheid op straat door de enorme bergen bladafval. Inderdaad goed plan om eens in omliggende gemeentes te kijken hoe daar met afvalverwerking wordt omgegaan. Nergens is het zo slecht als in Venray wat betreft afval op straat.

Geef uw reactie.

Annemie: oneens

Destijds moesten de bladkorven weg, wij hebben juist veel blad van de gemeentelijke bomen, voorheen ruimde ik het blad goed op, nu niet, want ik moet het in mijn eigen container gooien of zelf naar de gemeente brengen met een aanhanger die ik niet heb. de rioolputten zitten vaak verstopt, doordat de bladeren daarin gaan zitten, gevaarlijke situaties ontstaan daardoor. De grijze container duurder maken vraagt ook weer om problemen, meer zwerfafval op straat

Geef uw reactie.

Peter: eens

Voor mij is het onduidelijk waarom besloten is om de tarieven aan te passen, terwijl men juist daardoor wordt "uitgenodigd" om restafval tussen GFT in de goedkopere groene container te gooien. Als de afvalverwerker van GFT straks extra kosten daarvoor in rekening gaat brengen, zijn we terug bij af. De bedoeling is om afvalscheiding te bevorderen en dat bereik je m.i. niet op deze manier.

Geef uw reactie.

marij: oneens

Het is ons heel duidelijk. Wat ik mij afvraag is het volgende. Mensen zijn goed bezig met afval scheiden. Wij hoeven maar 1 keer per maand de grijze container aan de straat te zetten, en ik hoor dit van meer mensen. Hierdoor loopt de gemeente Venray natuurlijk veel geld mis, dus wat moet er gebeuren. De kosten van de grijze bak omhoog waardoor de brave burger wederom weer op kosten gejaagd wordt.

Geef uw reactie.

margo: oneens

De bakken zijn nu eigenlijk te groot en moeten te lang blijven staan, in de winter is dat niet zo erg, maar in de zomer, kan het toch behoorlijk gaan ruiken!

Geef uw reactie.

Elisa: oneens

De keuze is mij duidelijk echter ik vraag me af waarom er nooit naar de mensen geluisterd wordt! Ik ben van mening dat het kunstofafval gewoon opgehaald dient te worden zoals voorheen in de grote plastic zakken en wat de groene containers betreft, graag weer bladkorven plaatsen dat scheelt enorm! Gemeente Venray kijk eens naar de omliggende Gemeenten!!!

Geef uw reactie.

Jeanne: oneens

In de winter wordt de groene bak niet gebruikt en dan gaat de groenteafval in de grijze bak omdat het anders te kostbaar is. Het is wel duidelijk maar net als mijn voorganger zeg ik bladkorven terug mensen zijn dan gemotiveerd blad op straat ook op te ruimen

Geef uw reactie.

Erik: oneens

Dat is voor mij helemaal duidelijk. Echter zie ik meer in het systeem van Horst: snoeiafval in korven en groente- en fruitafval in de grijze bak (scheelt stinken).

Geef uw reactie.

Ria: oneens reageert op Erik : oneens

Ik ben het roerend eens met Erik. In plaats van het tuinafval naar het melieustation te brengen, kunnen beter de bladkorven terugkomen. Daar is iedereen mee gebaad, ook diegene die daar géén mogelijkheid voor heeft. Tenslotte zijn die korven destijds al door de burgers betaald! Laat de burgers iets meer betalen voor melieuheffingen en de gft of restafval kostenloos aan de straat zetten wanneer dat nodig is.

Geef uw reactie.

Met ingang van 1 Juli a.s. gaat het tarief van het ledigen van de afvalcontainers in Venray t.o.v. het tarief in 2012 ingrijpend veranderen.

Het ophalen van restafval in de grijze containers wordt duurder, terwijl de kosten van het ophalen van het GFT afval in de groene containers fors wordt verlaagd.

Omdat de inhoud van de verschillende......

Lees verder