ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Niet alleen tijdens de Kerstdagen schaatsen.

donderdag, 07 februari 2013 17:00 Niet alleen tijdens de Kerstdagen schaatsen.

De meningen over een schaatshal in Venray zijn verdeeld.

In de maand februari kon men op de website Burgers van Venray stemmen over de stelling : In Venray is ruimte voor een permanente schaatshal.
Uit de ingekomen reacties blijkt dat 55 % het daarmee eens is en 45 % niet.

Vanwege de perikelen bij het plaatsen van de schaatsbaan bij de Grote Kerk tijdens de kerstdagen, rijst de vraag of een permanente schaatsbaan in een overdekte hal niet een betere oplossing zou kunnen zijn om vrijwel het hele jaar in Venray te kunnen schaatsen. In het buitengebied van Venray is daarvoor ruimte genoeg aanwezig.
Van zo’n hal, die tevens geschikt is voor bv. ijshockey, kan de hele regio gebruikmaken.
Omdat er een forse investering voor nodig is en de gemeente om die reden niet zal staan te trappelen van ongeduld, is een particulier initiatief noodzakelijk.
Uit de reacties op de website blijkt dan ook dat vrijwel iedereen zo’n schaatshal wel ziet zitten, maar tegelijkertijd wordt gewaarschuwd voor de financiële haalbaarheid.
Enkele meningen van personen die op de site reageerden zijn:
Jef:
Veel mensen uit Venray wijken uit richting Grefrath of Nijmegen voor hun wekelijkse schaatsronde. Een leuke en gezellige ijsbaan (inclusief ovalen omloop) met multifunctionele mogelijkheden zou toch bestaansrecht moeten hebben in Venray?
Mevrouw Claassen:
Om de kinderen van de straat te houden en in beweging te laten zijn vind ik het een zeer goed initiatief. Nu is het dichtste bij Grefrath (Duitsland), dit is betaalbaar, leuk voor kinderfeestjes, schaatsdisco, wedstrijden in ijshockey, kunstschaatsen en andere activiteiten zoals toneel. Zelfs in de zomermaanden goed te benutten, b.v. kindervakantie week, rolschaats evenementen enz.

Als er al een conclusie te trekken is uit de verdeelde meningen is het wel deze:
Een particuliere investeerder, een groep initiatiefnemers of een op te richten stichting die met hulp van de gemeente zo’n hal realiseert, kan rekenen op bijval van de burgers van Venray.
 

REACTIES

Peet: eens

omdat er in de wijde omtrek van Venray nergens een schaatshal staat is dit een uitgelezen kans voor Venray om iets neer te zetten war heel veel mensen op af zullen komen, Doen !!!

Geef uw reactie.

Marc: oneens

lijkt me niet, krijgen we financieel nooit rond. Er is ook geen leuk zwembad voor in de zomer. Laten we gewoon een schaatsbaan in de winter in het centrum zetten en niet ergnes wegstoppen. Eeen paar weken schaatsen is voor de meeste wel genoeg.

Geef uw reactie.

Sip: eens

Altijd voor geweest!

Geef uw reactie.

ikke: oneens

commercieel denk ik lastig/niet haalbaar....?

Geef uw reactie.

rikkert: eens

omdat het kan

Geef uw reactie.

ed van Kruijssen: eens

Omdat dit van belang is voor het in de winter sporten voor iedereen en vooral voor de jeugd, want dat liggen vaak de buitnsporten voor enkele maanden stil.verder hoort het wel thuis in Venray en bediend dan ook de hele regio met deze voorziening.

Geef uw reactie.

burger uit venray: oneens

Later als jullie groot zijn.... Wat een boeiende stelling, zo reeel en positief. Zo duidelijk en gemotiveerd, wat een fantastische fantasieen, hoe aandoenlijk. Maar eerst gaan we sparen,veel euro`s sparen. Sparen voor een ijshal en sparen om voor de kinderen en kleinkinderen entree kaartjes te kunnen kopen. Als dan alle mensen weer mogen werken en alle leegstaande winkelpanden in de gemeente Venray weer bezet zijn,mogen jullie met alle grote mensen een ijshal bouwen. Dat zal een feest zijn.Moet kunnen...toch? Later als jullie groot zijn....

Geef uw reactie.

Hanneke: oneens

Slecht voor milieu. En wat hebben we al een gedoe met tekort aan ruimte in de sporthallen. Laten we dan niet nog een hal bijbouwen voor 1 sport.

Geef uw reactie.

Monique Pepermans: eens

Het wordt hoog tijd dat Venray gaat bruisen. Een schaats-ijshockeybaan zou zeer zeker een grote aanwinst zijn. Als die tenminste gedurende de hele week open is. En niet zoals ons zogenaamde zwemparadijs, waar je op de zondagmiddag en avond niet terecht kan. Juist als je al je karweitjes, boodschappen, voetbalwedstrijden enz gedaan hebt. Wat zou het fijn zijn als Venraynaar dat je gewoon op je fiets kunt stappen om te gaan zwemmen of schaatsen enz zonder kilometers te moeten rijden .

Geef uw reactie.

Rik van Druten: eens

Zonder dat veel mensen zich dat realiseren, wonen in Noord-Limburg veel schaatsers: de regionale schaatsvereniging RSNL telst liefst zeshonderd leden. Maar een ijsbaan ontbreekt, daarvoor moeten we naar het Duitse Grefrath. Áls er een ijsbaan komt, laten we het dan wel meteen goed doen: een ijshockeybaan en een 400-meterbaan.

Geef uw reactie.

t alards: oneens

net als aardbeien die eet je ook alleen in de zomer ha ha Is enorm energieverslindend zeer slecht voor het milieu !!! niet doen dus

Geef uw reactie.

sabrina duque luque: eens

ja ik vind dat er een schaatshal moet komen ik zelf hou erg van schaatsen en zo zijn er nog een heleboel andere mensen die het erg leuk vinden en aangezien er genoeg ruimte is lijkt het me een erg leuk plan ik hoop dat er meerdere mensen denken zoals ik. groetjes sabrina

Geef uw reactie.

ria: eens

In Venray is best wel plaats voor een regionale schaatsbaan, alleen wel door privaat initiatief. Misschien dat Harry Maessen in samenwerking met??? i.p.v. een nieuwe lelijke fabriekshal wel een mooie schaatsbaan kan laten bouwen, of bij het nieuwe cirquit ? Een mooie publiekstrekker voor FraayVenray toch !!!!

Geef uw reactie.

frank: eens

In een omtrek van ongeveer 25 KM zijn er geen mogelijkheden om te schaatsen. Het kan ook een mooie investering voor Venray zijn.

Geef uw reactie.

Hay Freriks : eens

Ik schaats wekelijks (oktober - maart), of in Eindhoven of in Grefrath. Ik schat in dat met mij veel schaatsliefhebbers zich wekelijks op een 400 meter baan in Venray melden om heerlijk te schaatsen. Pleit dus voor combinatie van 400meter baan met piste. Pracht initiatief.

Geef uw reactie.

Pieter: eens

Ruimte genoeg. Wel privaat financieren.

Geef uw reactie.

Chelsey: eens

Om gezellig te schaatsen moet je toch een stukje verderop. Als het dichter in de buurt was zou ik meer gaan schaatsen!

Geef uw reactie.

Ine: eens

Alsd een particulier hier mee wil beginnen. Prima! Maar niet van gemeenschapsgelden. Dus eens-oneens

Geef uw reactie.

Rick: eens

Voor zoiets maak je plaats.

Geef uw reactie.

Jules: eens

Puur reagerend op deze stelling: eens. Of het haalbaar is en draaiend gehouden kan worden zonder noemenswaardig gemeenschapsgeld betwijfel ik echter sterk. Feit is wel dat Eindhoven en Nijmegen de dichtstbijzijnde locaties zijn, wat kansen voor deze regio zou kunnen betekenen.

Geef uw reactie.

theodoor: oneens

het plan is prachtig. Er kan heel veel met een goede hal. Echter financieel beslist onhaalbaar. De tijd beter besteden aan andere zaken welke wel kunnen slagen

Geef uw reactie.

Frans: oneens

Is Venray zo schaatsminded? Ik kon in heel Venray nergens een paar nieuwe noren kopen! Lijkt mij nooit rendabelte maken. Gemeentegeld is beter te besteden.

Geef uw reactie.

Peter Jansen: oneens

Ik vindt Dit in de Tijd van resie crissis ongepast het kost een berg geld : en ten tweede moet Venray een vraag lijst hoeveel behoefte is er aan ik denk dat Venray het geld beter kan sparen . zie ook verder dat de apotheek s in het wiekend naar VENLO moeten dat is pas erg > daar moet Venray wat tegen doen ? thoch

Geef uw reactie.

Joost M: eens

ik lees dat een kant en klare ijshal voor vier miljoen euro kan worden gerealiseerd. Nu er vier miljoen overblijft bij de verbouwing van het gemeentehuis kan er misschien nu iets gedaan worden om de inwoners te plezieren i.p.v. de ambtenaren. Die mogen dan trouwens ook komen schaatsen in hun vrije tijd.

Geef uw reactie.

A.P: eens

Lijkt mij heel leuk en gezellig voor de kinderen.

Geef uw reactie.

Jef: eens

Veel mensen uit Venray wijken uit richting Grefrath of Nijmegen voor hun wekelijkse schaatsronde. Een leuke en gezellige ijsbaan (inclusief ovalen omloop) met multifunctionele mogelijkheden zou toch bestaansrecht moeten hebben in Venray?

Geef uw reactie.

JB: oneens

Wie gaat dat betalen ? Er zal geen ondernememer te vinden zijn die dit kostendekkend kan exploiteren. De gemeente gaat nu al korten op de sportsubsidies . Een subsidie voor een schaatshal betekent nog meer korten op overige subsidies. Als er behoefte is waarom is er dan zo weinig gebruik gemaakt van de schaatsbaan in december ?

Geef uw reactie.

Albert: eens

Ik ben het helemaal met mevr. Claasens eens

Geef uw reactie.

Jeanne: oneens

Zal in Venray geen lang bestaan hebben en weer iets wat leeg komt te staan ?????????????

Geef uw reactie.

Willem: oneens

Volstrekt onzinnig en financieel onhaalbaar plan, zeker op langere termijn. Veel recreatieve voorzieningen en verenigingen liggen nu al aan financieel infuus. Bij voorstel van een contributieverhoging steigeren de leden en de politiek nu al. Zorg maar dat de bestaande accommodaties rendabel zijn of weer worden.

Geef uw reactie.

Margo Verstegen: oneens

Het is misschien wel leuk, maar bestaan er van kan niet garanderen.

Geef uw reactie.

Sarah: oneens

Theoretisch gezien is er misschien wel ruimte, maar waarom steeds iets nieuws? Laten we eens iets opbouwen en dan daar ook in blijven investeren in plaats van het te droppen en dan weer iets nieuws op te zetten.

Geef uw reactie.

Linda van Veghel: eens

Ik ben het met Mw Claassen eens; als je idd daar diverse dingen kunt organiseren en het in de zomermaanden op een andere manier kunt benutten dan moet dit mogelijk zijn. Want of er nu echt voldoende te doen is voor de jeugd in venray, weet ik zo net nog niet. Als het dan net zo betaalbaar is als in Grefrath dan zal er zeer zeker voldoende animo voor zijn. Wij laten ons verrassen.

Geef uw reactie.

Mw Claassen: eens

Om de kinderen van de straat te houden en in beweging te laten zijn vind ik het een zeer goed initiatief. Nu is het dichtste bij Grefrath (Duitsland), dit is betaalbaar, leuk voor kinderfeestjes, schaatsdisco, wedstijden in ijshockey, kunstschaatsen en andere activiteiten zoals toneel. Zelfs in de zomermaanden goed te benutten, b.v. kindervakantie week, rolschaats evenementen enz.

Geef uw reactie.

Ria: oneens

Iedereen het debacle rondom de begin jaren van de sprank alweer vergeten? Dit trekt veel schaatsers juist omdat het maar een paar weken per jaar te doen is maar als zoiets een gewoonte is geworden en 365 dagen per jaar open is dan is de animo er snel vanaf.

Geef uw reactie.

Peter: oneens

Ik zelf schaats niet meer, dus hoeft het niet. Het zou mooi zijn voor Venray maar ik denk dat we aan andere wat mij betreft meer noodzakelijke dingen het geld moeten besteden. Tenzij het een zichzelf bedruipende activiteit zou zijn!!

Geef uw reactie.

Hennie: eens

Mooi initiatief, Als het haalbaar is moet er ook een ondernemer voor gevonden kunnen worden die er brood in ziet. Het zou jammer zijn als er wederom een mooi iets zoals circuit de peel door menselijke tegenwerking niet zijn vruchten af kan werken. Dit is het schrikbeeld van iedere investeerder en jammergenoeg de macht van een kleine groep mensen die zichzelf positief kritisch vinden.

Geef uw reactie.

Jolanda.: eens

Wij zouden het wel leuk vinden en dan ook gebruik van maken.

Geef uw reactie.

buurman: oneens

er is voldoende te doen in venray en wie draaid weer voor de koste op ?? de gewone burger zeker weer

Geef uw reactie.

De voorbije Kerstdagen kon in Venray niet elke dag worden geschaatst. Vanwege de eisen die de gemeente stelt m.b.t. de geluidoverlast van o.m. de koelmachine moest een andere locatie worden gekozen dan het Schouwburgplein. De Stichting Venray Events besloot in overleg met deken Smeets de schaatsbaan te plaatsen op het grasveld naast de Grote Kerk.......

Lees verder