ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Een echt stadspark in het centrum van Venray.

woensdag, 07 december 2016 10:57 Een echt stadspark in het centrum van Venray.

Een echt stadspark wordt door de inwoners gewaardeerd.

Bijna is het zover dat er in het centrum van Venray een park wordt gerealiseerd.
De nieuwbouw van het museum en de daarboven gelegen appartementen is gereed zodat de gemeente kan beginnen aan het aanleggen en inrichten van het stadspark.
Voorafgaand daaraan konden de inwoners van de gemeente Venray gedurende de maand december hun mening geven over de stelling :
Het stadspark is een welkome aanvulling op het centrum.
Van de meer dan 750 bezoekers van de website Burgers van Venray hebben er 137 daadwerkelijk op deze stelling gereageerd met het uitbrengen van hun stem.
Daarvan was 85 % het ermee eens.
Bovendien heeft een groot aantal personen ook hun eigen mening over de realisatie van dat stadspark op de website geplaatst.
De negatieve reacties liepen nogal uiteen voor wat betreft het toekomstig gebruik van het park.
Sommigen zijn bang dat er hangplekken ontstaan. Anderen denken dat het een ideale uitlaatplaats voor honden zal worden.
Verreweg de meeste reacties stonden echter positief tegenover de plannen.
Daarbij werd wel vaak de kanttekening geplaatst dat veel aandacht zal moeten worden besteed aan de verlichting binnen dat park. Er zijn ook suggesties geplaatst m.b.t. het aanlichten van de Grote Kerk, het plaatsen van een kiosk tot zelfs het eveneens inrichten van het St. Annaterrein als een - veel fraaier - stadspark.

REACTIES

Rob: eens

een mooi park fleurt een plaats op, straalt rust uit, met een bankje om op te zitten en te mijmeren en een beetje rond te kunnen kijken. Niet alles willen volbouwen, zoals helaas op het Mgr. Gommansplein is gebeurd. Weer een blok bakstenen in het zocht van de kerk. Had daar een mooi parkje gemaakt met veel groen, bomen en een wandelpaadje. Vooral rust & ruimte, waar in de zomer je kan picknicken. Vooral doen, vind ik.

Geef uw reactie.

anoniem: eens

park lijkt me mooi, maar nog steeds is het jammer dat de kathedraal van de Peel ( nu casino met het blauwe licht, een hal voor spelen en verderf) dat deze basiliek verstopt staat in een hoekje. Het bijzondere het mooie gebouw is niet meer te zien.Speel toestellen hoeven niet van mij, daar komt rommel van.Er zijn teveel gebouwen rondom de kerk, appartementen, winkels en kroegen. Het terrein van de kerk wordt steeds meer ingenomen.

Geef uw reactie.

Christel : eens

Lijkt me waardevol Goed verlichten i s wel een must

Geef uw reactie.

mo: eens

zeker doen, en dan is het anna terein een perfecte oplossing, bovendien met camperplaatsen, goed voor het toerisme en het brengt ook nog geld op.

Geef uw reactie.

theo: eens

Goed plan. Als we praten over Anna dan zou daar een prachtige plaats zijn voor campers. Heb je het hele jaar door (internationale) gasten.

Geef uw reactie.

Mommen: eens

Ja welkom.. Maar het echte stadspark ligt bij St. Anna. Daar kan je het central park van Venray van maken als het de waardering zou krijgen die het zou moeten krijgen. Je zou er kunnen hardlopen, picknicken en met de kinderen naar de dieren kijken. Een paviljoentje waar je wat kan eten.

Geef uw reactie.

RGL: eens reageert op Mommen : eens

Dat klopt, veel andere steden groot en klein, hebben zoiets, ik wil niet zeggen dat Venray een stad is, maar St. Anna zou ideaal zijn.

Geef uw reactie.

l.folkerts: eens

Mee eens maar de doorgang vanaf de parkeerplaats naar de markt moet wel behouden blijven ook s avonds want veel mensen van Jerusalem lopen deze route naar het centrum

Geef uw reactie.

willem: eens

Ik hoop wel dat er met zorg met de evt menselijke resten die nog onder de grond zitten wordt omgegaan. Uit het zand van de bouw wat maanden in de hoek op het veldje lag staken de botten uit. Deze oogde behoorlijk menselijk(heb nog een foto ervan). Vandaar mijn zorgen.

Geef uw reactie.

Angela: eens

Vind ik een goed plan

Geef uw reactie.

J. Truijen : eens

Mooi initiatief hoop wel dat er ook aan voldoende verlichting geplaatst wordt zodat het geen donkere hangplek gaat worden.

Geef uw reactie.

Judith: eens

Helemaal leuk! Pas geleden in Berlijn geweest daar zijn veel prachtige stadsparken waar je je veilig voelt. Moet ook in Venray kunnen. Open karakter en (sociale) controle belangrijk. Lijkt me heerlijk om met mijn kinderen een ijsje op te eten en te spelen. Speelplek voor zowel het jonge als iets oudere kind belangrijk!

Geef uw reactie.

Luuk: eens

Een sfeervol dorpspark met mogelijkheden voor (kleinschalige) optredens voor jong en oud. Superleuk! Zorg er inderdaad goed voor dat deze plek ook na zonsondergang aangenaam blijft!!!!

Geef uw reactie.

Lisette: eens

Het zou zeker een aanwinst zijn, samen met het St.Annaterrein, dat nu zo mooi is, maar wel verwaarloosd wordt.

Geef uw reactie.

Ger: eens

Natuurlijk moet het er komen. Men had de muur van het kerken pad niet moeten repareren. De muur weghalen de bestrating vriendelijk aanpassen (geen kinderkopjes dus) en met wat banken geplaatst een hele verbetering.

Geef uw reactie.

Anet: eens

Prachtig historisch park ,dat behouden moet blijven, en als park ingericht met een café / restaurant, bestaande dierenwei , open theater tribune, een welkome aanvulling zal zijn voor de bewoners van Venray en omgeving. Bewoning, liever niet, maar met een paar zelfstandige zorg groepen voor m.n. ouderen in dit park kan ik leven. En , inderdaad, na zonsondergang niet toegankelijk .

Geef uw reactie.

Rudolf: eens

Zolang het past in hetbestemmingsplan, dan graag. Maak het zo dat men er zich thuis gaat voelen. Een duidelijke aanwinst. Met een vijver voor watervogels, een fontein en voldoende sfeer.

Geef uw reactie.

Toon : eens

Een parkachtige invulling is mooier dan zo`n kale vlakte ( bij de kerk )

Geef uw reactie.

Herman: eens

Dit hoort bij Venray als we er prat op gaan ! Maar veiligheid, dodenherdenking en Dr Poels zijn onvoldoende. Als Dr Poels en Dodenherdenkingsplaats in latere fase komen, graag bericht hierover, maar houd er rekening mee. Voor veiligheid kies de Oplossing van steden in Frankrijk. Bij zonsondergang gaat het park op slot.

Geef uw reactie.

lea: eens

Je moet toch wel megalomaan zijn om dit plantsoen de naam mee te geven van STADSPARK. Het Roekenbos lijkt mij voor dit plantsoen een mooie naam. Dan kan er tenminste weer van alles gedoogd worden,daar heeft Loonen wel ervaring mee. En als dat niet kan ,dan veranderen we gewoon de bestemming !!!

Geef uw reactie.

God de almachtige: eens

Goed plan. Leuke plek voor moderne tippelzone in Venray. Wachten daar al jaren op! Deze wel goed verlichten zodat we weten weten wat we kopen! Wel aparte hangplek voor dakloze en andere alcohol-nuttigers/drugsverslaafden inrichten. Is toch andere doelgroep en we willen toch voor ieders wat wils.

Geef uw reactie.

lea: eens reageert op God de almachtige : eens

waarom zijn de reakties op Lea niet zichtbaar ??

Geef uw reactie.

Adriaan: eens

Natuurlijk ben ik het eens. De combinatie rondom de Kerk en het Kerkpad met het Sint Annaterrein is een prachtig park tegen het centrum van Venray aan, Dit is de laatste kans voor Venray voor een heus stadspark.

Geef uw reactie.

Harrie Arts: eens

Het voegt gewoon wat toe aan Venray.

Geef uw reactie.

Hay: eens

een mooie toevoeging aan het centrum.

Geef uw reactie.

Wil van Tilburg: eens

Eindelijk een park in het centrum. Geen horeca terrassen in de buurt. Hopelijk is er budget voor een mooie kiosk in plaats van een "natuurlijk podium" zoals wethouder Loonen omschrijft. Mooie en goede verlichting van het stadspark, misschien in combinatie met het aanlichten van de kerk.

Geef uw reactie.

RGL: eens reageert op Wil van Tilburg : eens

Volgens mij , is er wel een terras , de nieuwe Museum krijgt er een , en een paar meter verder onder de boog door, kom je op de Markt.

Geef uw reactie.

Jan Driessen: eens

Een groene parel in het centrum van Venray kan nu werkelijkheid worden. Een lang gekoesterde wens. Laat het een gebruiksvriendelijk parkje worden en een gezellig ontmoetingspunt voor alle bezoekers. Laten we het beleven als een rustieke en cultuurhistorische uitstraling en een hoge belevingswaarde in een oase van groen.

Geef uw reactie.

R. Lenards: eens

Niets aan toe te voegen. Prima plan werd ook tijd dat daar wat ging gebeuren. Geweldige aanwinst voor Venray. Nu het st. Anna-park nog

Geef uw reactie.

frits: eens

Absoluut een aanwinst voor het centrum. Hou wel rekening met toegankelijkheid voor ouderen en gehandicapten.

Geef uw reactie.

henk jansen: eens

Met het museum en de grote kerk zal dit een aanwinst voor Venray zijn

Geef uw reactie.

p hasselt: eens

ik hoop dat het wel gebeurt want dan word het erg leuk maar zal erg duur uitvallen denk ik maar als de gemeente dat betaalt dan word het centrum ook weer mooier

Geef uw reactie.

Jac: eens

Helemaal mee eens. Mits het ook toegankelijk wordt voor mensen in een rolstoel, met rollator of andere hulpmiddelen.

Geef uw reactie.

Paul Willems: eens

Ben het er volledig mee eens. Vraag me alleen af waarom ze er nu pas mee komen. Het st Anna terrein was en is er ook een hele mooie bestemming voor. Daar zou mijn voorkeur geweest zijn

Geef uw reactie.

Alain C: eens

Een mooi invulling voor het centrum. Wel controle houden voor de veiligheid/rust s ‘nacht.

Geef uw reactie.

Jvo: eens

Wanneer daar een mooi park wordt gecreerd met een klein vijvertje en veel bankjes zal dat een nieuwe plek zijn om samen te komen. Tevens wanneer de kerk mooi wordt verlicht zal dit een aangename plek zijn

Geef uw reactie.

joos linskens: eens

Eigenlijk is de stelling een open deur intrappen. Uiteraard is elke verfraaiing op deze plek een aanvulling op het centrum. Laat het ook een aanvulling zijn en geen beperkingen op gebruik opleggen die niet zouden passen uit piëteit voor het oude kerkhof, dat is allang passé

Geef uw reactie.

Wim Lenssen: eens

Doordat er een nieuwe situatie is ontstaan met een mooi nieuw gebouw kan het oude kerkhof opgenomen worden in de omgeving. Nu nog de achterkant van de Marktstraat verfraaien en we krijgen een geweldig nieuw onderdeel van ons mooie centrum

Geef uw reactie.

Ernst: eens

Mooie invulling! Houd de structuur wel open, zodat er sociale controle is.

Geef uw reactie.

Frans: eens

Mooie invulling van de beschikbare ruimte

Geef uw reactie.

Anton: oneens

Hier zijn nu al hangplekken.Als dit wordt voorkomen zou het kunnen. Vrees voor veel overlast!!

Geef uw reactie.

Pieter: eens

Mooi!

Geef uw reactie.

Tom: eens

Het kan niet beter

Geef uw reactie.

Trudy: eens

Als dit het plan is dan heb ik vragen. Als al deze looppaden er komen bijft er geen groen meer over. Ook is het onbegrijpelijk dat het herdenkingsmonument met historische boom en het standbeeld van dr. poels met tuin niet zijn opgenomen. Dit ontsluit het park en dat laat u liggen. Verder, kijkende naar een reactie, is er in dit plan geen verlichtingsplan opgenomen. Heb de indruk dat de bijgevoegde verhalen en tekening gedateerd zijn. Jammer. Zie dat Venray Monumentaal geen mening heeft.

Geef uw reactie.

Peter: eens

Het is een noodzakelijke aanvulling. Dit Park kan het midden van de Cultuur-As worden. Neemt niet weg dat we verstandig om moeten gaan met de inrichting en functie. Simpel. Aansluiting van museum op openbare ruimte Stads-Park vraagt om dekuncigheid. Dus betrek de kennis uit het Oda-Park. Etc. Maar! Het is een voormalige begraafplaats en daar dien je, ook al is het geruimd, altijd rekening mee te houden. Dus geen muziektenten, spelltoestellen, hangplekken. Neen. Primair een serene rustplaats.

Geef uw reactie.

Martien: eens

zeer goed plan

Geef uw reactie.

joan: eens

Een historisch stukje groen dat niet verloren mag gaan !

Geef uw reactie.

Jan J.: eens

Hoe meer groen hoe beter

Geef uw reactie.

Henriette: eens

Een stadspark had er in Venray al jaren kunnen zijn! Omstreeks 1995 heb ik een brief naar de gemeente geschreven, om van het St. Anna terrein een wandelpark te maken, met speeltuin, vijver, dierenverblijf. In het hoofdgebouw kon restaurant/ontmoetingsruimte worden gemaakt. Venray loopt ten opzichte van andere plaatsen ver achter! Ik hoop dat er een mooi park komt, waar iedereen trots op kan zijn!

Geef uw reactie.

Francien Gielen: eens

altijd mooi meer groen en een wandelplek dichter bij het centrum

Geef uw reactie.

Johan van der Velde: eens

Het stadswinkelcentrum stelt niets meer voor gerelateerd aan omliggende even grote steden. Dus een stads park met uitstraling en beschermd tegen vandalen lijkt me een goed begin voor een Venray wat dringend meer performance nodig heeft

Geef uw reactie.

Jan: eens

Ruimte en groen zijn altijd welkom

Geef uw reactie.

Remie: eens

Goed voor een betere balans. Maakt daarnaast Venray completer.

Geef uw reactie.

Cees: eens

Altijd heerlijk om tot rust te kunnen komen in een park. Maar dan wel ervoor zorgen dat het park schoon blijft. En uiteraard oppassen dat het geen hondenuitlaatplaats gaat worden.

Geef uw reactie.

Margo: eens

Een plaats waar men ongedwongen kan genieten, van wat de natuur ons samenbrengt! Even weg uit het straatbeeld of van de werkplek!

Geef uw reactie.

Yo: eens

Eens. Hoe meer groen hoe beter.

Geef uw reactie.

Anita: eens

Fijn groen plekje

Geef uw reactie.

marjanne: eens

een beetje groen extra kan geen kwaad

Geef uw reactie.

JWJ. van Osch: eens reageert op marjanne : eens

Venray wordt steeds mooier.

Geef uw reactie.

Een echt stadspark in het centrum van Venray

Nu de nieuwbouw van het museum bijna voltooid is, komt het Mgr. Goumansplein er in de toekomst anders uit te zien. Niet alleen de ruimte voor de ingang van de Grote Kerk wordt gerenoveerd, maar met name het veld naast de kerk krijgt een geheel......

Lees verder