ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De Stichting Winterpret

woensdag, 02 december 2015 10:12 De Stichting Winterpret

De ijsbaan hoort in het winterse Venray.
Een leuke woonplaats wordt bepaald door vele factoren. Een fijne en veilige woonomgeving, cultuur en sport faciliteiten, goede scholen, leuke verenigingen etc..
Een aantrekkelijk en gezellig centrum waar veel wordt georganiseerd hoort hier zeker ook bij.
Het gehele jaar, maar zeker ook in de kerstperiode wordt hier veel aan gedaan in Venray, zoals het zeer sfeervol verlichten van het centrum, een levendige kerststal en het creeren van een winterse sfeer door het aanleggen van een ijsbaan op het Schouwburgplein. Rondom de ijsbaan worden vaak nog een aantal andere kleine evenementen georganiseerd.
Nadat deze ijsbaan er vorig jaar niet was kwamen er veel signalen vanuit de Venrayse bevolking dat men deze activiteit in het hartje van Venray erg miste voor de kinderen , de jeugd en volwassenen .Men miste vooral een winterse gezellige sfeer in het centrum.
Eind september hebben sponsorbijdrages van vele Venrayse ondernemers, de gemeente Venray en toezeggingen van vele vrijwilligers het mogelijk gemaakt, dat de ijsbaan er deze winter weer komt.
De Stichting Winterpret Venray zorgt voor de organisatie, waarbij het bestuur rekent op veel steun en medewerking van de Venrayse burgers om een en ander geregeld te krijgen. Een ijsbaan, schaatsen, een tent, vergunningen, geluid en verlichting, bewaking, EHBO ,koek en zopie, publiciteit, kleinere evenementen, schoolschaatsen en vele andere zaken.
Nadenken over hoe wij in de toekomst kunnen garanderen dat een ijsbaan hoort in het winterse Venray is een uitdaging, die de Stichting graag ter hand neemt na een succesvol gebeuren deze winter. Deze uitdaging ligt vooral in een veel vroeger in het jaar rondkomen van de benodigde financiele basis en het realiseren van een goed draaiboek. Voor het uitbreiden van de kleinere evenementen horen wij graag suggesties.

Henk Numan.
Voorzitter Stichting Winterpret Venray.