ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het winkelend publiek mag haar mening geven.

donderdag, 06 september 2012 17:50 Het winkelend publiek mag haar mening geven.

Leegstand van winkels boeit het winkelend publiek niet.

In September kon men bij “burgers van Venray” reageren op de stelling dat de leegstand van winkels in het centrum om echte creativiteit vraagt.
Uit de reacties blijkt dat 75 % het hiermee eens is. Er wordt een veelvoud aan suggesties gedaan. De meest voorkomende reacties zijn :
Meer variatie in het winkelaanbod.
Teveel van hetzelfde, bv. kledingzaken (31) en opticiëns (7).
Betaald parkeren opheffen of een liberaler parkeerbeleid.
Fietsverbod ongedaan maken.
Huurprijs financieel aantrekkelijker maken voor kleine en startende ondernemers.

In de hierna volgende reactie van Hannah worden vrijwel al deze suggesties beschreven.
Zowel van gemeente als van ondernemers weinig creativiteit te vinden met deze vraag. Verlaag de huur van de winkelruimte. Geen parkeergeld meer; mensen gaan naar andere steden om inkopen te doen vanwege het parkeer- en fiets-beleid. Ondernemers en de gemeente lopen veel inkomsten mis. Het straatbeeld is stoep straat stoep. Geef vooral de oudere mensen de ruimte om te fietsen, desnoods tot twee uur en wandelaars op de stoepen. Behoefte aan kleine exclusieve winkeltjes, goede stoffen, kralen en knopen, wolwinkel, kunstverkoop, uitgebreide kousenwinkel, hoeden, naaikledingwinkel, etc. Gemeente en ondernemers, het is niet en-en maar of-of. In Enschede zijn de straten weer teruggekeerd naar wel mogen fietsen of met de fiets aan de hand in de drukke straten en voor de winkels weer de fiets mogen neerzetten. Venray is een prachtig dorp maar zeker niet de beste binnenstad, mooi en perfect om te zien, maar let wel "volmaaktheid stoot af”.

Het merendeel van de reacties heeft echter nauwelijks betrekking op suggesties om de leegstand op te heffen. Men noemt parkeerproblematiek, fietsverbod, als de oorzaak voor de huidige leegstand. Behoudens enkele suggesties om de etalage van de leegstaande winkels tijdelijk te gebruiken voor het onder de aandacht brengen van goede doelen of kunst, heeft het winkelend publiek blijkbaar geen boodschap aan de leegstand van winkels. Meer variatie in het winkelaanbod wordt overigens wel over de hele linie gewenst.
 

REACTIES

Antoine: eens

Echte creativiteit verschilt van gewone creativiteit doordat mensen hun nek durven uit te steken. Een gemeente die pretendeert de beste binnenstand te hebben moet daarom iets durven. Bij voorbeeld door een verbod op lege winkelruimten met bijbehorende etalages. Bij voorbeeld door een prijsvraag voor de beste publiekstrekkende etalages. Etc....

Geef uw reactie.

J.J.: eens

als je niet beweegt gebeurt er helemaal niets

Geef uw reactie.

Jan: oneens

Het gehele centrum stelt geen zak voor,geen sfeer ,parkeren schandalig duur en er hangt geen gezelligheid. Nee,wij springen nog liever in de auto en rijden ondanks de dure spriet naar Horst of Boxmeer waar we veel Venrayenaren tegenkomen die er ook zo overdenken. En dan de parkeerwachters die er op uit zijn om iedereen uit Venray weg te jagen. Ga zo door dan komt er over een jaar geen hond meer.

Geef uw reactie.

Peter: eens

Grote goedkope winkelketens en supermarkten verdrijven de kleine Venrayse middenstand. Je ziet in iedere stad dat dit op de lange termijn de doodsteek is voor het centrum en de eigen identiteit. Geen sfeer en een eentonig aanbod. Geef kleine ondernemers een kans! Fietsvrije straten zijn doods geworden. In Amsterdam is alleen de Kalverstraat fietsvrij! Nederland is een fietsland en o.a. dat maakt het levend. Zeker de ouderen in Venray zijn hiervan de klos ...

Geef uw reactie.

Jet: eens

Ateliers, kunstwerkplaatsen, meer variatie in winkels, erlaag de huurprijzen zodat ook kleine - vaak de creatievere - winkeliers zich kunnen vestigen waardoor Venray zich onderscheidt van andere dorpen en steden. vb: Ateliers, kunstwerkplaatsen, meer variatie in winkels, etc. Geen fietsen in centrum nodigt niet uit tot (uitgebreid) winkelen. Parkeren in Venray relatief hoog.

Geef uw reactie.

Lisette: eens

Bedenk eens een ander winkel aanbod. Kleding- schoenen - optiek - is er al genoeg in Venray. Knap de gevels op net zoals Gerry Weber heeft gedaan , prachtig toch. Is meteen een heel ander gezicht. Nu de overburen nog en de rest van het cenrtum. Verlaag de huren.

Geef uw reactie.

ria: oneens

De middenstand en de gemeente moeten maar eens met elkaar om de tafel wat ze nu precies willen, mensen die naar venray toe komen met een gevarieerd aanbod winkels en liberaler parkeerbeleid, of op deze voet verder, het resultaat laat dan ook niet op zich wachten, nog meer lege winkels minder animo , de huren zijn ook exhorbitant hoog, daar kan ook wel wat vanaf.

Geef uw reactie.

Bert: eens

We moeten ons onderscheiden ten opzichte van andere winkelcentra in de regio. Als een winkel leeg komt, moet snel in samenwerking tussen eigenaren, winkeliers en gemeente een aantrekkelijke bestemming worden gevonden. Angst voor concurrentie moet maar eens opzij worden gezet. Maak het ook financieel aantrekkelijk voor kleine en beginnende winkeliers. Kunst in etalages is overigens (tijdelijk) prima!

Geef uw reactie.

Pim : eens

Als er momenteel een winkel leeg komt, wordt deze later gevuld met een kleding zaak Ik heb voor de lol maar eens geteld. We hebben 31 kleding zaken in het Centrum De bleek, Schoolstraat, Grote straat, Grote Markt Henseniusplein Passage Laatste nieuwe weer in het voormalige pand van Jamin 6 stuks binnen een afstand van 50 meter. Te gek voor woorden Wees wat creatiever met het toekennings beleid.

Geef uw reactie.

Harrie M.: eens reageert op Pim : eens

Je zou je als winkelcentrum ook van andere kunnen onderscheiden door te kiezen voor een meer exclusief segment.

Geef uw reactie.

laura: eens

noulezen is hel belangrijk voor uw toekomst en als er ook word gelezen met veel plezier dan word er steeds meer gedaan meet lezendus wat knippen plakken en vouwen dat helpt wel b.v in 3d hihihihihi met veel plezier doei

Geef uw reactie.

louis: eens

Parkeerbeleid is slecht mede door een aantal fanatieke parkeerwachters. In een aantal andere gemeentes zie ik bv parkeerschijven om het kort parkeren te reguleren. In Venray doen ze dat niet ,de gemeente wil eerst geld ontvangen voordat de mensen het geld in de winkel kunnen uitgeven. Ik ga liever winkelen in plaatsen waar ik gratis of met parkeerschijf kan parkeren. En waar ik mijn fiets voor de winkel kan plaatsen waar ik iets koop.

Geef uw reactie.

HANNAH: eens

zowel van gemeente als van ondernemers weinig creativiviteit te vinden met deze vraag. verlaag de huur van de winkelruimte. geen parkeergeld meer. mensen gaan naar andere steden om inkopen te doen vanwege het parkeer en fiets beleid.. ondernemers en gemeente lopen veel inkomsten mis. het straatbeeld is stoep straat stoep.geef vooral de oudere mensen de ruimte om te fietsen, desnoods tot twee uur en wandelaars op de stoepen. behoefte aan kleine exclusieve winkeltjes, goede stoffen, kralen en knopen, wolwinkel,kunstver-koop,uitgebreide kousenwinkel,hoeden,naaikledingwinkel, etc. gemeente en ondernemers, het is niet en-en maar of -of. in enschede zijn de straten weer teruggekeerd naar wel mogen fietsen of met de fiets aan de hand in de drukke straten en voor de winkels weer de fiets mogen neerzetten. venray een prachtig dorp zeker niet de beste binnenstad , mooi en perfect om te zien, maar let wel ""volmaaktheid stoot af.""

Geef uw reactie.

Henk: eens reageert op HANNAH : eens

helemaal mee eens

Geef uw reactie.

N. Peijnenborgh: eens

Ik ben het eens om leegstand creatief op te lossen, al is het maar voor tijdelijk. Een zeer goed idee om het (R)egionaal (C)omite (U)nicef Venray in de gelegenheid te stellen een ruimte aan te bieden voor de komende najaarsverkoop. Het zou tevens een geweldige reclame kunnen zijn.Ik vraag eenieder deze steun te geven. Nell Peijnenborgh, penningmeester RCU Venray.

Geef uw reactie.

Jules: eens

Leegstand = stilstand = achteruitgang. Terwijl er genoeg mensen zijn die (tegen lage tarieven) ruimte willen huren. 1 en 1 is niet zomaar 2, maar dat vraagt anders denken. Kansen zijn er in ieder geval!

Geef uw reactie.

Nel: eens

Lege winkelpanden vraagt inderdaad creativiteit van de vastgoedhandelaren. Die moeten hun panden weer gevuld krijgen. Maar ook de crisis en winkelen on-line is volgens mij oorzaak van leegstand. Leegstand zie je namelijk overal, sommige plaatsen meer, sommige wat minder. Oplossing zou kunnen zijn, minder huur, minder gemeentelijke belastingen en geen verhoging of zelfs verlaging parkeergeld. En zorgen dat fietsers hun fiets goed kwijt kunnen in het centrum. Nu wordt er aan de randen soms lukraak de fiets gestald

Geef uw reactie.

Harrie M.: eens

Dagwinkels waarin een steeds (dagelijks) gevarieerd aanbod van koopwaar wordt aangeboden zorgen in ieder geval voor een levendig winkelcentrum. Het lijkt dan een beetje op een markt.

Geef uw reactie.

wim sijbers: oneens

Maak de panden die leegstaan betaalbaar voor de ondernemer en zie daar. Haal grote namen binnen: nee!! Haal eigen kleine ondernemers binnen.

Geef uw reactie.

Erik: oneens

Het gaat niet om creativiteit, iedere ondernemer is een creatief mens,en op dit moment een echte overlever.Echter de gemeente Venray en de winkeliersvereniging zijn aan zet.Het parkeerbeleid kost net zoveel als het oplevert, dus een competent bestuurder schaft dit onmiddellijk af.Dat schrikt consumenten af,betaald parkeren.

Geef uw reactie.

Danosz: eens

Venray trekt naar mijn mening nog veels te weinig bezoekers van buitenaf. Als Duitsland een vrije dag heeft dan zitten Venlo en Roermond helemaal vol. In Venray merk je daar helemaal niets van. In de omliggende gemeenten is er nog gratis parkeren en daar maken de mensen gebruik van. Als er in Venray nu een echte grote winkelketen zou komen zoals een V&D of een C&A dan zouden er veel meer bezoekers komen. Dan zal er naar mijn mening de leegstand stukken minder worden ( meer bezoekers meer klandizie). Hier is te veel van hetzelfde, zoals brillenzaken ( 7 in een straal van 100 meter ). En ga zo mar door.Probeer een grote naam binnen te halen,de rest volgt van zelf.

Geef uw reactie.

Mevr. Voesten: eens

Er kan een reclame inkomen voor een goed doel (Unicef) of zelfs een winkel ervoor.

Geef uw reactie.

Maarten Hazeu: oneens

Leegstand van winkels vraagt om creativiteit maar dit is niet het hoofdprobleem. Om winkelleegstand structureel goed aan te pakken is een samenwerking tussen alle stakeholders key. Gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren zouden de tijd die ze nu alleen gebruiken moeten bundelen om samen tot oplossingen te komen. De oplossingen zullen niet alleen structureel en met een visie op de toekomst moeten zijn maar ook creatief. Het idee van Addy Mutsaers is inderdaad erg sterk en zou makkelijk, zonder al te veel kosten te implementeren moeten zijn mits er goede samenwerking is en vastgoedeigenaren dit toestaan.

Geef uw reactie.

Annie Poels: eens

Het zou geweldig zijn als we het idee van Addy kunnen realiseren, Unicef is Het goede doel om een lege etalage meer kleur te geven!

Geef uw reactie.

Addy Mutsaers: eens

Het zou de lege etalage aantrekkelijker maken als een goed doel - zoals UNICEF - onder de aandacht van het winkelend publiek wordt gebracht. In overleg met de eigenaar van het winkelpand kunnen dan eventueel afspraken worden gemaakt om op gezette tijden de verkoop van UNICEF artikelen met vrijwilligers te organiseren. De eigenaar van het te verhuren winkelpand presenteert zich daarmee tevens als ondersteuner van het goede doel. Addy Mutsaers, depothouder van het Regionaal Comité Unicef Venray.

Geef uw reactie.

lobo: eens

Ik ging al vaker in horst winkelen maar sinds ik met de fiets ook al niet meer bij de winkels kan komen , ga ik voor alles naar Horst . En nu lees ik net dat de winkeliers vereniging de verhuizing van de action dwarsboomt , ik vind dat die vereniging te veel macht heeft in het cenrum .

Geef uw reactie.

Margo Verstegen: eens

Schaf het betaald parkeren in de wijk er rond om heen af, deze staat over dag heel vaak leeg! Dan krijgen deze mensen weer bezoek, die het nu af laten weten en wordt er van zelf weer meer gewinkeld. Nu willen de winkels naar onbetaald gebied!!! dus minder parkeerlasten moeten de winkels weer vlot trekken. Voor Albert Heijn, rijdt je naar Horst voor minder gled, dan dat je hier aan parkeer geld kwijt bent en je hoeft niet zo een lange weg af te leggen met een zware kar! Dus Venray, Draai het weereen heel eind terug! Ik hoop dat het centrum dan weer gaat draaien.

Geef uw reactie.

Carla: oneens

Oneens ben ik het met de stelling dat de leegstand van de winkels opgelost kan worden door creativiteit. De financiële crisis m.n.is een belangrijke factor. Verder zou het parkeerbeleid van de gemeente klantvriendelijker worden door kortparkeren met de parkeerschijf toe te staan.

Geef uw reactie.

Riet: oneens

Om te beginnen moet men meer rekening houden met de automobilisten en fietsers, dat zij op een gunstige manier in het centrum kunnen komen. Wat hebben de mensen er aan dat men trots is op onze binnenstad, als er niets wordt gedaan aan het parkeerbeleid. Grote pleinen voor de horecagelegenheden, maar om met de fiets bij de winkels te kunnen komen, is niet toegestaan. De gemeente werkt daardoor de leegstand zelf in de hand!

Geef uw reactie.

p.hasselt: eens

het is het parkeer beleid die de burgers weg sturen, gebruik de blauwe parkeer kaart, wat in horst geld, dan krijg je meer mensen in venray,

Geef uw reactie.

Theodoor: eens

Winkels welke leegstand hebben zien er over het algemeen, voor het oog van de bezoeker van het centrum, er niet netjes uit. De eigenaren moeten proberen de etalages verzorgd er uit te laten zien en niet dichtplakken met papier (zie b.v. Julianasingel). Eigenaren moeten ook beseffen dat de hoge huren van voorheen niet meer haalbaar zijn en dat zij dus ook moeten inleveren.

Geef uw reactie.

Jeanne Funcken: eens

Creativiteit ja maak het aantrekkelijk om in Venray ook met je fiets de boodschappen te doen. Sinds de invoering van fietsen weg uit het centrum is deze leegstand erger geworden. De puinhoop van fietsen bij den Engel is echt een aanfluiting.

Geef uw reactie.

Ramon : oneens

Het vraagt volgens mij om realistische prijzen.

Geef uw reactie.

Erik: oneens

Hier ben ik het mee oneens. Leegstand van winkels vraagt om 2 dingen: keuzes door de politiek en ondernemerschap.

Geef uw reactie.

Anita: eens

Waarom die panden niet gebruiken voor beginnende ondernemers die niet het geld hebben om een duur pand te betalen in het centrum?

Geef uw reactie.

jan B.: oneens

ik doe mijn best, maar ik kan alleen maar op "oneens" stemmen!!! Foutjes op de site. Ook: ik kan niet reageren op eerdere reacties (mindmap stelling). Wou het graag melden aan een contactadres, maar dat kan ik op deze site niet vinden. NB deze reactie hoeft niet op de site vermeld.

Geef uw reactie.

Het zal de bezoeker van deze website niet zijn ontgaan dat er een aantal winkels in het centrum van Venray leeg staan.

De oorzaak daarvan is niet eenduidig vast te stellen.
Het kan liggen aan het feit dat men vanwege de economische crisis “de handen op de knip” houdt. Ook (startende) ondernemers kunnen opzien tegen een te......

Lees verder