ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Kunst en psychiatrie op de kaart in Venray

donderdag, 05 juli 2012 17:50 Kunst en psychiatrie op de kaart in Venray

MindMap blijkt geen echte toeristische trekpleister.

 

Gelijktijdig met de Floriade wordt in Venray de kunstmanifestatie MindMap georganiseerd. De gratis te bezoeken locaties in Venray waar men o.m. aan het menselijk brein gerelateerde kunst kan bewonderen worden niet massaal bezocht.

 

Gedurende de maanden Juli en Augustus hebben de inwoners van Venray op de speciaal voor hen opgetuigde pollingsite “burgersvanvenray.nl” kunnen aangeven wat hun mening was over de stelling : Mindmap zet Venray op de kaart.

Niet iedereen van diegenen die hun mening hebben gegeven blijkt enthousiast over MindMap.

De standpunten lopen deze keer uiteen van “prachtige expositie” tot “geldverspilling”.

64 % vindt dat Venray zich met Mindmap uitstekend profileert, terwijl de 36 % andersdenkende reacties in niet mis te verstane bewoordingen aangeven wat men er zoal van vindt.  

In één van die reacties worden door B.J. een aantal zaken gelijktijdig benoemd:

Een zeer klein percentage zal MindMap bezoeken. Te weinig vrijwilligers. Geen enkele link met Floriade; er hangt geen enkele flyer c.q. folder op de Floriade. Krijgen de burgers na afloop een overzicht van de totale kosten ? Hiermee zet Venray zich zeker NIET op de kaart. Het spreekt niet aan. Desalniettemin is het WEL de moeite waard en jammer dat er zo weinig mensen gaan kijken.

Joos heeft een andere mening :

Past bij de historie van Venray. Op de kaart zetten is een groot woord. Draagt wel bij aan de bekendheid van Venray als kunstminded gemeente. Maar het blijft de vraag in hoeverre de kosten blijven opwegen tegen de baten. Kan dit soort evenementen stand houden?

Men kan alle reacties op deze stelling - maar ook de eerdere - nalezen door op de site burgersvanvenray.nl het onderdeel “vorige stellingen” aan te klikken.

 

REACTIES

jan brouwers: eens

elke plaats wil/moet zich profileren, zeker in een regio waar veel bezoekers komen. Dat doe je niet meer met de hoogste toren of de dikste boom. En als je dan beschikt over een Odapark (wie heeft dat???), met een know how en een uniek, x-jaarlijks evenement, laat dat dan aan iedereen zien! Venraynaren: ben er trots op dat zo iets mogelijk is en draag dat uit. Ik kom niet uit Venray, maar ik ben er trots op dat dit in Noord-limburg te zien is. Chapeau!

Geef uw reactie.

Marleen: eens

een uniek samenbindend evenement wat raakt aan het DNA van Venray en Venray zeker cultureel op de kaart zet!

Geef uw reactie.

Papa en mama: oneens

Had dat geld gebruikt voor onze kinderen. Vandaag regent het de hele dag, waar moet ik naar toe met de kinderen? NaarVenlo? Naar Cuijk? Naar Toverland? Er is hier in Venray helemaal niets, maar ook nog minder dan niets, die paar speelplekjes met een glijbaantje is om te huilen. Doe daar eens iets aan!

Geef uw reactie.

geert: eens

prachtigwerk en indrukwekkend. Past bij Venray ivm haar psychiatrische instelling.

Geef uw reactie.

Linda: eens

Ik vind de tentoonstelling Mindmap heel bijzonder. Het hoort echt bij Venray. Het zet je ook aan het denken over de situatie van vroeger en nu. Soms is de kunst wat heftig. Het is wel fijn om iets meer te weten over de bedoeling van de kunstenaar met zijn kunst. Maar dat kun je vragen aan de vrijwilliger/ster op de verschillende locaties.

Geef uw reactie.

sjef van boven: oneens

De organisatoren van mind map hadden al dat gemeenschapsgeld beter aan een goede psychiater kunnen besteden. Wat een smijten met onze centen!!! Venray is een dorpje in de Peel - meer niet! En laat het dat a.u.b. ook blijven. Kunst..... waar halen ze het vandaan!!!

Geef uw reactie.

BC: oneens

Er zijn belangrijkere dingen dan kunst en deze kunst is niet voor iedereen kunst, maar eerder kitsch! Onbenullig geld besteden. beetje jammer, ik zeg dat had men beter kunnen investeren, bv een zwembad!! iets wat wél leeft!!

Geef uw reactie.

Hans: eens

Het biedt in elk geval wat anders dan anders. Een project van en voor Venray, ontwikkeld en gedragen door de mensen die het goed met Venray voor hebben. Benieuwd welk projectvoorstel degenen met zoveel kritiek hierop destijds ingediend hebben. Of hebben ze hun stem alleen maar achteraf laten horen ?

Geef uw reactie.

René Lenards Venray: oneens

Het lijkt wel of Venray barst van het geld. Ik heb diverse dingen van =mind-map= bekeken maar ben er niet kapot van. De lampen kappen wie bedenkt zoiets ? Prijs/kwaliteit is ver te zoeken. Ik zou er niet verantwoordelijk voor willen zijn. Niets te maken met de Florisde en de investering komt nog

Geef uw reactie.

RB: oneens

Jazeker zet het Venray op de kaart, maar niet op de manier zoals we eigenlijk zouden willen. Het is prachtige kunst, maar ik denk dat de gemiddelde Floriade-bezoeker de link niet begrijpt met de Floriade. Daarbij als je al 7 uur op een dag over het Floriade-terrein geslenterd hebt, wil je dan nog wel nar Venray (of all places) om daar kunst te gaan bekijken? Goed idee, verkeerde uitwerking. Net zoals de kunst op de rotondes. Maar als Venray uitgeroepen wordt voor beste binnenstad van alle Nederlandse dorpskernen, dan zet je mensen sowiezo op een verkeerd spoor. Venray is een leuk dorp, dat vooropgesteld. Maar met alle lege winkelpanden, niet bepaald beste binnenstad. Venray is wel een walhalla voor opticiën-minnend Nederland, met 10 opticiëns kan men zijn hart in Venray ophalen.

Geef uw reactie.

BJ: oneens

Een zeer klein %age zal Mind Map bezoeken.Te weinig vrijwilligers. Geen enkele link met Floriade er hangt geen enkele flyer c.q folder op de Floriade. Krijgen de burgers na afloop een overzicht van de totale fin.kosten??. Hiermee zet V zich zeker NIET op de kaart. Het spreekt niet aan. Desal niet te min is het WEL de moeite waard en jammer dat er zo weinig mensen gaan kijken

Geef uw reactie.

louis: oneens

Besteed het geld aan zaken die belagrijk zijn voor de burger

Geef uw reactie.

VP: oneens

Ze hadden naar mijn mening het geld beter ergens anders voor kunnen gebruiken. Voor belangrijkere dingen. Venray is al behoorlijk bekend door Vincent van Gogh.

Geef uw reactie.

Jan J.: eens

Kunst in alle opzichten is een verrijking van onze culturele horizon. Altijd aan meewerken.Hier kan Venray zich ook profileren.

Geef uw reactie.

Adriaan: eens

Venray staat bekend om haar psychiatrische centra. Helaas is het wat laat, dat daar aan gewerkt wordt. Er bestaat al een museum op St.Servatius. De manifestatie Mind Map zet nog eens de centra in het voetlicht.Is de kunst mooi? niet iedereen hoeft dat te vinden. Het is een kwestie van smaak. Met enige uitleg daarbij is het de moeite m.i. wel waard. Ga maar eens kijken op St.Anna of St.Servaas.

Geef uw reactie.

pieternel: eens

waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn

Geef uw reactie.

Louis: oneens

Kunst is een object gemaakt door een zichzelf "kunstenaar" noemend persoon. En dat moeten wij mooi vinden? Haal de prullaria weg en ga eens in andere plaatsen kijken. Misschien leren de samenstellers er iets van.

Geef uw reactie.

Peter: oneens

Op Kunt kwats gewoon we leven in een tijd van Bezuingenen en Crissus Ik vind dat daar Juist op bezuingd moet worden en Waarom Haal U het VGI erbij : de hele wereld weet huus wel dat VENRAY Beroemd is vanwege de spyciatrie : nee Sorry ik vindt het zelfs ongepast

Geef uw reactie.

Kitty: eens

De kunst is geweldig en verrassend en in een aparte omgeving. Sta er voor open!

Geef uw reactie.

Wim: eens

Venray wordt inderdaad goed op de kaart gezet, voordeel van deze kunst is dat hij herkenbaar is. Ook het kunstwerk bij het Schuttersveld is schitterend. Overigens staan de schapen in het Odapark/Parkweg er schitterend bij, nog mooier dan op de rotonde en nu maar hopen dat de vandalen van de kunst afblijven

Geef uw reactie.

lobo: oneens

sorry hoor maar dit vind ik nu weer zo iets wat in tijden van bezuinigingen , echt niet kan . Want ook kunst en cultuur zou het op eigen kracht moeten kunnen of sponsers zoeken , maar niet van gemeenschaps geld . Als er op meerdere punten die meer mensen aangaan , bezuinigt wordt , vind ik het een schande dat men zoiets gewoon door laat gaan . En wie betaald die fietsen ???

Geef uw reactie.

JB: eens

Een goede reclame voor Venray als cultuurplaats. Verwacht niet veel bezoekers van Floriade , maar ik kan me vergissen.

Geef uw reactie.

joos: eens

Past bij de historie van Venray. Op de kaart zetten is een groot woord. Draagt wel bij aan de bekendheid van Venray als kunstminded gemeente. Maar het blijft de vraag in hoeverre de kosten blijven opwegen tegen de baten. Kan dit soort evenementen stand houden?

Geef uw reactie.

Hans: eens

Een verrijking voor Venray, daar waar historie, kunst en cultuur samengaan in een schitterende omgeving

Geef uw reactie.

J.Beijer: eens

Super...

Geef uw reactie.

Wim: oneens

Wat steld dat nu voor, wie weet er iets van, had het geld maar ergens en beter gebruikt b.v in de dorpen .

Geef uw reactie.

Tom: oneens

Ik ben niet voor al die prullaria

Geef uw reactie.

riek: eens

goed voor Venray

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens

Eindelijk erkenning van al het talent wat in Venray e.o. woont. Er zouden meer van deze culturele manifestaties moeten plaatsvinden, zeker nu allerlei subsidies zijn weggevallen. Uitstekend idee! Nu nog een mooi modern en groot museum!!! Laat de mensen maar komen.

Geef uw reactie.

p.hasselt: eens

zo word venray beter bekent

Geef uw reactie.

Jozef : oneens

Omdat gekozen is voor het synchroon lopen aan de Floriade en ik niet verwacht dat bezoekers aan de Floriade na afloop nog naar Venray zullen komen.

Geef uw reactie.

Peet: eens

Super idee!

Geef uw reactie.

rolf: eens

Venray wordt weer op de kaart gezet i.v.m. met de psychiatrie. Hoop dat het niet hierbij blijft. Denk hierbij aan het voortbestaan van de activiteiten voor de patienten en ex patienten op het produceren van kunst (Dac, de Reede, Kunst Werkplaats, etc.) Organisatoren van mindmap denk hier ook aan !!!!!

Geef uw reactie.

Carla: eens

Dergelijke manifestaties zijn heel goed voor het imago van Venray !

Geef uw reactie.

joel: eens

ik vind het een erg origineel idee, en ik denk dat vee bedrijfsmedewerkers en geschiedkundigen op af zullen komen

Geef uw reactie.

Theodoor: eens

Ik vind het een bijzonder goed initiatief. Alhoewel ik als leek niet kan beoordelen wat wel / niet kunst is moet iedereen toch de moeite nemen deze expositie gaan bekijken. het is beslist de moeite waard. Bovendien een pluim voor de organisatie

Geef uw reactie.

Peter: eens

Het is een bijzonder thema, met kunstenaars van wereldformaat, op zeer bijzondere plekken!! Voorstel van een bezoeker: maak het Annaterrein tot Unesco wereld erfgoed!!! Het is voor iedereen. Je moet er alleen naar toe willen gaan!!

Geef uw reactie.

Jules: eens

Groots en professioneel opgezet met het lokale element sterk op de voorgrond.

Geef uw reactie.

Mariette: eens

We hebben afgelopen zondag een eerste indruk gekregen van Mindmap, geweldig, boeiend. We gaan zeker alle routes doen . Het is erg uitgebreid opgezet en heel divers van samenstelling. Een aanrader... en ook nog gratis.

Geef uw reactie.

isa: eens

goed voor Venray

Geef uw reactie.

margo: eens

Voor veel mensen is dit een uitdaging om naar kunst te kijken, ik had het geld wat er mee gemoeid is , liever anders besteed! Het is toch weer voor een selectief gezelschap!

Geef uw reactie.