ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

ingezonden artikel in Peel en Maas

woensdag, 04 februari 2015 12:00 ingezonden artikel in Peel en Maas

Betaald parkeren of niet ?
De laatste weken loopt de discussie onder de winkeliers en Venray Centraal betreffende het betaald parkeren in Venray weer hoog op. Door middel van dit ingezonden stuk wil ik me hier graag in mengen en mijn mening naar de inwoners van Venray en omstreken uitdragen.
Laten we eerlijk zijn, is het zo erg om te moeten betalen voor een parkeerplaatsje in de mooiste binnenstad van Nederland? Ik denk van niet, maar tegelijkertijd realiseer ik me wel dat de tarieven in Venray veel te hoog zijn. Tenslotte, in omringende gemeenten zoals Horst en Boxmeer wordt er gewerkt met een parkeerschijf en daar is het parkeren nog gratis. Om meer bezoekers naar het centrum te trekken, moeten de tarieven omlaag, nog beter zou zijn om terug te gaan naar de parkeerschijf en de eerste twee a drie uur gratis te laten zijn.
Dit schrijvend realiseer ik me natuurlijk wel dat er een veel te dure parkeergarage is gebouwd in het hartje van Venray waar veel te weinig gebruik van wordt gemaakt. Ik denk dan ook dat het weinig kans van slagen heeft om terug te gaan naar de parkeerschijf. De exploitatie van de garage moet tenslotte ergens van betaald worden…..
Maar….Hier ligt het grootste probleem van Venray niet, het probleem ligt volgens mij bij handhaving.
De parkeerwachters in Venray jagen onze geliefde bezoekers weg uit onze binnenstad. Met een arrogante houding zijn ze bijzonder klantonvriendelijk en zelden voor reden vatbaar.
Iedereen kent de verhalen dat de parkeerwachters om het hoekje staan te wachten totdat de parkeertijd voorbij is. Nou, uit eigen waarneming kan ik u zeggen dat dit echt gebeurt! Vanuit de bioscoop zie ik met enige regelmaat dat er onverbiddelijk bekeuringen worden uitgedeeld aan ouders die hun kinderen op komen halen en even staan te wachten op de Kempweg of op de hoek bij de Rabobank. Als de parkeerwachters zich omdraaien kunnen ze hun zelfingenomen, hypocriete lachje nauwelijks verbergen. Goh, dat hebben we weer mooi gedaan zie je ze dan denken…..alhoewel, denken….
Het lijkt me zinvol om “ onze duurbetaalde “ parkeerwachters eens een keer op opfriscursus te sturen, over hoe ze onze klanten/ gasten met fatsoen en respect moeten behandelen.
We hebben veel leegstand in Venray, bezoekers blijven weg, het is nu tijd er naar te handelen. Vandaar dat ik hoop dat onze raadsleden het besluit nemen, vandaag nog, het betaald parkeren af te schaffen of te werken met een parkeerschijf en de eerste paar uur gratis zoals onze buurtgemeentes en 60 andere gemeentes in Nederland dat allang doen. Het kan niet zo zijn dat elders het parkeerbeleid bijgesteld is en in Venray het volle pond betaald moet worden, exclusief boetes en vernederingen.
De slogan Venray Bloeit gaat al lang niet meer op, en als we zo doorgaan is het niet Venray Bloeit, maar Venray Bloedt….. langzaam, maar zeker DOOD !

Jeroen Cattoir
Luxor Theater Venray