ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Nieuw parkeerbeleid in Venray

woensdag, 04 februari 2015 10:00 Nieuw parkeerbeleid in Venray

uit : Peel en Maas

De gemeente Venray start binnenkort met de herziening van haar parkeerbeleid. Dat maakte wethouder Ike Busser dinsdagmiddag 27 januari bekend. Vorig jaar is een uitgebreid parkeeronderzoek verricht. “Met dat als vertrekpunt wordt gekeken of het parkeerbeleid moet worden bijgesteld, waarbij geen enkele maatregel op voorhand taboe is. Wel moeten de maatregelen, waarover raadsleden en belanghebbenden mogen meepraten, haalbaar zijn.”

Winkeliersvereniging Venray Centraal is een groot voorstander van gratis parkeren. Er hebben ook al enkele gesprekken plaatsgevonden tussen de gemeente en de winkeliersvereniging. Met goedkeuring van beide partijen wordt nu ingezet op een integrale benadering. “Wat er straks ook uitkomt, we moeten de regulerende werking die nu van betaald parkeren uitgaat niet bagatelliseren. Als we parkeren vrij zouden maken, dan staat het personeel straks op de beste bezoekersplaatsen. Daarnaast moeten we rekening houden met de belangen van bewoners in en rond het centrum en gehandicapten die hun auto graag op loopafstand willen parkeren”, aldus Busser.

Ook financieel ligt er nog een uitdaging. De in 2009 geopende parkeergarage Gouden Leeuw draagt jaarlijks flinke lasten met zich mee die nu vanuit betaald parkeren worden betaald. Op 12 februari vindt er eerst een workshop plaats met raads- en commissieleden. Aansluitend worden bijeenkomsten gepland met belanghebbenden als Venray Centraal, Horeca Venray, het gehandicaptenplatform en de wijkraden in het centrum. Het nieuwe parkeerbeleid moet voor de zomer klaar zijn.