ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Standpunt van het Ontzorgteam.

woensdag, 07 januari 2015 12:00 Standpunt van het Ontzorgteam.

Ik vind dat ik geen mantelzorger voor mijn ouders kan worden.

Als nieuwe organisatie op het gebied van ondersteuning van mantelzorgers zijn wij het niet met deze stelling eens. Wij vinden dat iedereen mantelzorger kan worden, maar zorg dan wel voor een goed netwerk om je heen van vrijwilligers en andere mantelzorgers en zet professionals in wanneer nodig.

Je hoeft niet alles alleen te doen
Mantelzorger word je soms heel plotseling bij een ziekte of ziekenhuisopname, maar vaker ontstaat het heel geleidelijk als je steeds meer regelklussen en werkzaamheden van je ouders overneemt. Er zijn tal van initiatieven in de omgeving die hierbij hulp kunnen bieden, want je hoeft niet alles alleen te doen.

Zoek hulp
De gemeente helpt bij de zoektocht naar hulp en ondersteuning, maar waar we wel aan moeten wennen is dat niet alle hulp waar naar verwezen wordt, gratis kan zijn.
Het OntzorgTeam helpt mantelzorgers door onafhankelijk advies te geven (dat kan onder bepaalde voorwaarden gratis), maar ook door te ondersteunen en door als zorgmakelaar een breed pakket aan zorg en diensten aan te bieden. Ons motto is “vrij van zorgen”, iedereen kan mantelzorger worden en blijven met behulp van de juiste ondersteuning. Die ondersteuning regelen wij graag, met de kwaliteit en persoonlijke aandacht die je ouders verdienen.

Sjef Keijzers, Het OntzorgTeam
Langeweg 85, 5801 XW Venray
0478-782900, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.hetontzorgteam.nl