ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Dementie, als de nood aan de man is, red ik mezelf wel.

woensdag, 07 januari 2015 07:00 Dementie, als de nood aan de man is, red ik mezelf wel.

Jezelf redden is wat anders dan alles in je eentje op te knappen. Op tijd steun en hulp vragen is een goede manier van zelfredzaamheid. Wanneer er sprake is van een vermoeden van dementie is het moment van hulp zoeken overigens moeilijk te bepalen. Dementie sluipt je leven binnen. Niet alleen bij degene die dement wordt, ook in het leven van mensen in zijn of haar omgeving. Wanneer je het gevoel hebt dat er iets niet pluis is, is het beste advies om in gesprek met je huisarts te gaan.

Huisartsen en andere zorgorganisaties werken in Noord-Limburg samen met o.a. Alzheimer Noord-Limburg onder de titel ‘Hulp bij dementie’. Vanaf het vermoeden dat er sprake kan zijn van dementie, is een trajectbegeleider beschikbaar. Een trajectbegeleider ondersteunt en begeleidt bij het nemen van stappen in het proces van onderzoek, diagnose tot de juiste vormen van hulpverlening. Voor meer informatie neem dan contact op met:
Hulp bij dementie
Postbus 5033, 5800 GA Venray
T: 088-610 61 61
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I: www.hulpbijdementie.nl

Alzheimer Noord-Limburg heeft in Venray iedere tweede maandag van de maand een Alzheimer Café. De Kemphaan, Kennedyplein 1, Venray, 19.00 – 21.30 uur. Het Alzheimer Café is een plek waar mensen met dementie en hun mantelzorgers elkaar in een ongedwongen en gastvrije sfeer kunnen ontmoeten en waar thema’s worden besproken en informatie wordt gedeeld. Loop gerust eens binnen. De koffie staat klaar.
Daarnaast zijn er iedere twee weken op
maandagmorgen en woensdagmorgen van 10.30 uur tot 12.00 uur gespreksgroepen. Een gespreksgroep is een vorm van lotgenotencontact bedoeld voor mantelzorgers. De gespreksgroepen worden begeleid door deskundige vrijwilligers. Voor meer informatie over deze activiteiten of over Alzheimer Noord-Limburg in het algemeen:
Alzheimer Nederland, Afdeling Noord-Limburg
Isabellahof 33, 5801 LD Venray
T: 06-30901169
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I: www.alzheimer-nederland.nl/noord-limburg

Als de nood aan de man is, red ik mezelf en zoek ik de juiste hulp!