ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het fietsverbod in het centrum is onduidelijk

donderdag, 03 mei 2012 17:50 Het fietsverbod in het centrum is onduidelijk

Het fietsverbod in het centrum blijft onduidelijk.

 

Tijdens de maand mei hebben de inwoners van Venray hun mening kunnen geven  over het fietsverbod in het centrum op de website Burgers van Venray.

Het resultaat van die meningen is dat het verbod nog steeds onduidelijk blijft.

Maar liefst 85 % van de reacties is die mening toegedaan.

 

Als je die reacties naleest op onze website, treffen we uiteenlopende meningen aan.

Om die reden adviseren we u op onze site onder “vorige stellingen” deze standpunten er eens op na te lezen en te beoordelen.

De meest voorkomende opmerkingen zijn gerelateerd aan het fietsen over de pleinen.

Nadat het centrum op de schop was genomen, is op de pleinen het oude stratenpatroon in de klinkerbestrating herkenbaar. In plaats van alleen  over die “straten” te fietsen, mag men echter ook kris-kras over de pleinen zelf fietsen. 

Dat is voor veel voetgangers een doorn in het oog en wordt als onveilig beschouwd.

Overigens is het niet consequent dat op het Gouden Leeuwplein dan weer helemaal niet gefietst mag worden.

Navraag bij de gemeente Venray leert dat de pleinen voetgangersgebieden zijn waar ook de fietser te gast is en dus overal mag fietsen. Men heeft bewust niet gekozen voor herkenbare fietspaden over de pleinen.  Mogelijk kan dat uitgangspunt in de toekomst worden gewijzigd, maar daar moet ook de gemeenteraad zich dan over uitspreken.

Sommigen suggereren het aanleggen van een rondweg voor fietsers zodat je toch rond het centrum kunt fietsen met voldoende fietsenstallingen langs die route. Het ontbreken van voldoende en ruime fietsenstallingen is immers een veel voorkomende opmerking.

Het fietsverbod wordt, gelet op een groot aantal reacties, veel te weinig gehandhaafd.

De meesten houden zich wel aan de regels, “maar de brutalen rijden je van de sokken !”

Ook de veiligheid van de bewaakte stalling wordt in twijfel getrokken.

 

Wellicht dat een aantal reacties, zoals die op onze website zijn vermeld, bij de gemeente de nodige aandacht krijgen. In verband hiermee organiseert de gemeente Venray in het najaar van 2012 een thema-avond over het fietsverbod.

 

 

REACTIES

Nettie de Veen: eens

Er is onvoldoende duidelijk aangegeven waar wel/niet gefietst mag worden. Ik vind dat hier wel eens kritisch naar gekeken mag worden. De diverse fietsenstallingen zijn onoverzichtelijk en chaotisch

Geef uw reactie.

henk: eens

Als je de straatnamen niet kent weet je niet waar je wel of niet mag fietsen. Allemaal die fietsen op een hoop is ook lastig als je je fiets er weer tusseuit moet peuteren en ik vind het ook slordig uitzien. Liever wat fietsen her en der dan alles op een hoop.

Geef uw reactie.

Linda: eens

Er zijn overal aan de rand van het centrum fietsenstallingen geplaatst en borden geplaatst dat je na dat bord je fiets niet mag parkeren, maar verboden te fietsen??? Staat dat ook ergens? Onduidelijk dus!!

Geef uw reactie.

Peter: eens

Als je op de pleinen loopt wordt je nog omver gefietst. Maar hier een strook waar alle fietsers overheen moeten en niet kris kras over het plein

Geef uw reactie.

Annie: eens

Het is vooral voor mensen die hier op vakantie zijn erg onduidelijk waar ze wel en niet mogen fietsen. De "bewaakte" fietsenstalling is een aanfluiting. Je kunt zo van iemand anders een fiets meenemen

Geef uw reactie.

Teun: oneens

Omdat ik van heel veel mensen verschillende vertalen hoor wat het fietsverbod eigenlijk inhoud. Ik persoonlijk ben alle borden over het fietsverbod gaan lezen en begrijp nu wat het fietsverbod inhoud.

Geef uw reactie.

maria: eens

borden niet duidelijk, handhaving ontbreekt. ga maar eens smorgens kijken als de scholen beginnen, triest

Geef uw reactie.

may: eens

gewoonweg NIET duidelijk.en leg een fietspad aan komende vanaf stationsweg.hofstraat en grote markt MOET fietsvrij.en dat allemaal tussen 9.00-20.00 uur.savonds vrij om te fietsen waar je ook maar wilt.toch?

Geef uw reactie.

aswi: eens

eens, over de pleinen mag je fietsen, maar dit is niet duidelijk voor voetgangers en voor mensen die niet bekend zijn in Venray.

Geef uw reactie.

Paul: eens

Voortaan kan ik niet meer eens fatsoenlijk door het centrum door al die verboden voor fietsers straten.. je kan niet eens ergens door maar je moet helemaal omfietsen ONZIN

Geef uw reactie.

Monique Pepermans: eens

Ik vind het centrum er niet gezelliger op geworden, ik mis de fietsen in het straatbeeld, het lijkt wel zondags, m.a.w een dooie boel. Verder vind ik het fietspad rond de bleek heel gevaarlijk, en dan heb ik het over de situatie bij de op en uitrit van de parkeerplaats

Geef uw reactie.

ria: eens

Ja als buitenstaander met de fiets in Venray, hoe nu verder, sta je in de buurt van Venray op een camping wil je lekker naar het centrum !!!!!!Hoezo bewaakte fietsenstalling, je kunt gewoon elke fiets meenemen als je wilt toezicht is erg slecht en meestal vol, de onze zijn ddaar gewoon gejat!! Waar mag je dan fietsen?? ons is het niet duidelijk , hier is nog erg veel werk aan de winkel dus gemeente....

Geef uw reactie.

Viv: oneens

Het staat overal duidelijk aangegeven, dus lezen is een kleine moeite. Ik ben wel van mening dat er méér fietsenstallingen moeten komen, nu is er op de bestaande plekken te weinig ruimte en wordt alles vol gebouwd! Zo kunnen voetgangers er moeilijk langs

Geef uw reactie.

Karin: oneens

Als je goed leest op de onderborden waar gefietst mag worden, is het geen probleem. Het grootste probleem is LEZEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef uw reactie.

Gerrit: eens reageert op Karin : oneens

Misschien zijn mijn ogen niet meer zo goed, maar vertel eens waar het bord staat als ik vanaf het schouwburgplein de schoolstraat in fiets?????????????????????????

Geef uw reactie.

Deborah: eens

Ik vind het jammer, dat we de mensen niet hartelijker verwelkomen; mét of zonder fiets/ mét of zonder auto. We zouden blij moeten zijn met elke bezoeker van ons centrum, en hebben eigenlijk écht niet de luxe om -op welke manier dan ook- potentiële klanten het lastig te maken ons centrum te bereiken...of duurder dan nodig...BESTE BINNENSTAD zijn we....laat het zoveel mensen meemaken!!!!! omarm iedere bezoeker/ blijf DORP/ wordt weer laagdrempelig

Geef uw reactie.

Deborah: eens

Het is sowieso onduidelijk voor mensen die niet vaak in Venray vertoeven en voor toeristen. Tevens hoor ik veel klachten van oudere mensen die slecht ter been zijn, of gewoon sneller moe; in het verleden konden ze hun tassen op de fiets vervoeren, nu mijden ze voor boodschappen ons centrum.

Geef uw reactie.

Sylvia Loermans: oneens

Op de borden staat duidelijk waar je wel en niet mag fietsen, kwestie van LEZEN mensen. Dat het anders is dan voorheen wil niet zeggen dat je je niet aan de (nieuwe) regels moet houden. Even wennen wellicht maar het is NIET onduidelijk hoor.

Geef uw reactie.

Wim Sijbers: eens

Maak een rondweg voor fietsers waardoor je toch heel venraycentrum rond kunt fietsen maar niet in het centrum fietst. Maak genoeg fietsrekken en laat scootmobielen wel toe. Als je dan wild winkelen staat je fiets toch dichtbij.

Geef uw reactie.

Henk: eens

Ik ben het niet eens want er fietsen gewoon mensen in het dorp en een politieagent fietst er langs en zegt er niks van en de andere keer wel.

Geef uw reactie.

monique: eens

een voordeel is wel dat ik mijn geld meer in mijn zak hou, als ik de ene kant van de grote straat heb gehad, loop ik terug naar mijn fiets, en laat de rest maar zitten, terwijl ik eerst met fiets aan de hand voor veel winkels even kon stoppen en naar binnen ging, de boodschappen lekker volstouwen in mijn fiets, jammer.

Geef uw reactie.

D.de Wolff sr.: eens

Het fietsverbod in het centrum is niet alleen onduidelijk maar ook erg nadelig. De reden, vooral voor ouderen, is de beperking bij het winkelen zonder de fiets als pakezel.

Geef uw reactie.

lobo: eens

Ik ga naar horst om te winkelen , daar heb je geen problemen , en dat geld niet alleen voor het fiets verbod . ook het parkeren is daar goed geregeld , en voor de dagelijse boodschappen fiets ik liever naar veltum , dan kan ik mijn fietstas tenminsten vullen zonder lang gesleep en de kans op een boete. Ik ben al lang niet meer in de grote straat geweest , ik heb het gehad met winkelen in venray . Trouwens overloon is ook aan te bevelen . En ook ik ga net als de heer Peet lekker naar duitsland winkelen , en tanken .

Geef uw reactie.

sjef: eens

het is niet duidelijk, en ook in de "gerelateerde artikelen" wordt er met geen woord over gerept dat het tijdens de bevoorradingstijden van de winkels toegestaan is met de fiets aan de hand te winkelen en de fiets te parkeren bij de winkel waar je je boodschappen doet. De informatie voldoet niet. Ook zijn er verschillende verkeersborden in bebruik, zie bijv het bord bij de Harense Smid heeft andere strekking dan het bord de ingang Grote Straat.

Geef uw reactie.

Adriaan: eens

Ik vind het een goed idee om fietsers uit het centrum te weren.Maar er moet wel duidelijk worden aangegeven waar men wel mag fietsen en waar niet. Dat was het.

Geef uw reactie.

Riet de Wit: eens

Het is zeer onduidelijk, al helemaal voor niet Venrayers. Ook voor diegenen die slecht ter been zijn, is het een ramp om met veel pijn en moeite je noodzakelijke boodschappen in het centrum te doen. Ik spreek uit eigen ervaring. Ik hou me aan de regels en de brutalen fietsen je van de sokken daar waar het verboden is te fietsen. Het zijn toch de brutalen die....... Dit moet toch op te lossen zijn.

Geef uw reactie.

toos puts: eens

al 3x naar de gemeente geweest en nog geen duidelijkheid.on danks de roete die ik meekreeg.maak toch een duidelijk waar ik over henseniusplein mag fietsen.ik erger me er steeds aan zolang als dat veranderd is

Geef uw reactie.

Peters: eens

Hetis een zeer onduidelijke bende.

Geef uw reactie.

HS: eens

Daar waar het fietsverkeer niet storend is als de fietser de voetganger de ruimte geeft (Schouwburg- en Henseniusplein) is niet duidelijk of het mag of niet. Fietsverbod op Gouden Leeuwterrein is zwaar overdreven, weinig voetgangers, en ruimte genoeg voor fietsers. Als centrumbewoner is het erg onaantrekkelijk om door het centrum naar huis te gaan. Onderweg een winkel binnengaan doe ik alleen nog maar bij een fietsenstalling. Voor mij goedkoper, maar jammer voor de winkeliers..

Geef uw reactie.

gerrit: eens

we kunnen het de gemeente beter laten regelen zoals dat in heel Nederland is, bv in Venlo, Nijmegen, Eindhoven. Het GEHELE VOETGANGERS gebied VERBODEN te fietsen TIJDENS (van 9.00 tot 20.00 uur) openstelling winkels. BUITEN WINKELTIJD is OVERAL fietsen toegestaan

Geef uw reactie.

Jansen: eens

In de ene straat mag je wel fietsen, in de andere niet. Als inwoner van Venray ben ik er ondertussen wel achter waar ik mag fietsen en waar niet, maar voor buitendorpse erg onduidelijk denk ik. Er mag ook meer gecontroleerd worden op fietsers die fietsen waar dit niet mag. Erg storend!!

Geef uw reactie.

Henk van Egmond: eens

het is een warboel in het centrum te pas en te onpas zijn de palen naar beneden zodat velen danken dat je ook met de fiets door mag rijden. Eigenlijk ligt het niet alleen aan de bewijzering maar ook aan de instelling van vele van onze "stads genoten" zij weten het inmiddels wel wat mag en niet mag maar trekken zich er niets van aan. stel maar een stads wacht in. Inmiddels moet de gemeente ook wel weten hoeveel fietsen er in Venray zijn dus meer fietsenstallings mogelijkheden zijn ook belangrijk.

Geef uw reactie.

E.Koenen: eens

Waarom mag je wel fietsen over de grote markt (tussen de terrassen ) en niet door de schoolstraat? Bontekoestraat/hoenderstraat/fietspad/uitgang parkeerplaatsen, super onveilige hoek. ook op de pleinen kris kras fietsers tegenkomen is onveilig. Grote straat en de Bleek fietsvrij is duidelijk!

Geef uw reactie.

Martha: eens

Voor mij is het inmiddels wel duidelijk. Ik kan me voorstellen dat mensen van buiten het een ramp vinden. Fietsverbod in de schoolstraat is voor mij niet logisch, maak er een duidelijk fietspad. Parkeren van fietsen, vind ik een probleem. Ik doe alle boodschappen op de fiets, elke keer alles meesjouwen vind ik erg zwaar. Eerst zette ik even de fiets voor de winkel in het zicht, om de rest van de boodschappen te kunnen doen. Ook spontane aankopen sla ik over tegenwoordig.

Geef uw reactie.

ferdibe: oneens

Verbod wel duidelijk. Alleen de keuze om fiets te "stallen/parkeren" vind ik voor ouderen als ze "gewinkeld"hebben nogal lastig. Soms te ver van winkels. Tja 1 bij Hema en 1 bij Appie maar deze zijn niet echt groot.

Geef uw reactie.

Tom: eens

Voor mij als inwoner is het wel duidelijk. Voor bezoekers van buiten Venray is het helemaal niet duidelijk. Die zien door de bomen het bos niet meer

Geef uw reactie.

P. Poels: eens

Schouwburgplein en grote markt, hofstraat is onduidelijk. Tevens gevaarlijk voor voetgangers.

Geef uw reactie.

Holiday: eens

Een ramp als voetganger word je van de sokken gereden, als fietser weet je totaal niet waar je wel en niet mag fietsen, hofstraat, markt, marktstraat mag gefietst worden, moet je wel opletten dat je geen obers, voetgangers voor je wielen krijgt. Het schouwburgplein is helemaal een ramp. Daar loopt het helemaal kris kras door elkaar. Ze hadden het fietspad door moeten trekken en niet plotsklaps bij de rabobank ophouden. Was het voor iedereen duidelijk geweest. Er zijn ook veel te weinig fietsenstallingen. Het is een grote puinhoop bij die stallingen fietsen worden dubbel neergezet waarbij dus het trottoir helemaal niet meer te lopen valt voor voetgangers, dit met name in de Poststraat.

Geef uw reactie.

ernest: oneens

is gewoon duidelijk.

Geef uw reactie.

Gerda: eens

Onduidelijkheid is troef! Bij de schouwburg aangekomen vanuit de Merseloseweg houdt het fietspad opeens op. De mens heeft de natuurlijke neiging om de kortste weg te zoeken, en die gaat dan vaak dwars over de pleinen. Het fietsverbod in de Schoolstraat vind ik enigszins overdreven en onlogisch evenals de "omleidingsroute". Laten we een gezellig gastvrij dorp zijn en fietsende bezoekers welkom heten i.p.v. ze om het winkelcentrum heen te loodsen.

Geef uw reactie.

Wim: eens

Het dilemma blijft dat het een voetgangersgebied is waar fietsers gedoogd moeten worden voor de bereikbaarheid. Ook al wordt er nu eindelijk beter aangegeven waar je mag fietsen, de voetganger wordt door de fietsers verrast. Hoe mooi ons centrum nu ook ingericht, fysiek is de inrichting niet voor fietsers bedoeld. Fietsers en voetgangers zijn al het ware "vijanden" van elkaar in het centrum!

Geef uw reactie.

Eric: eens

Ik snap er ook niets van waar ik nu wel of niet mag komen met de fiets.

Geef uw reactie.

Bekswim@home.nl: eens

Alle pleinen en straten zijn voetgangersgebied, toch mag je er fietsen. Dat schept grote onduidelijkheid in gebieden waar fietsen verboden is, dat is namelijk niet zichtbaar en ik heb al een paar keer een proefproces uitgtelokt, maar kreeg alleen een waarschuwing. Graag duidelijheid scheppen door onderborden, waar wel en zeker niet gefietst mag worden. Groeten, Wim.

Geef uw reactie.

p.hasselt: eens

op de fiets moet je goed opletten ook bij weg kruizen en in centrum moet je lopen geen probleem toch

Geef uw reactie.

Henriette: eens

Zéééér mee eens!!! Met name voor mensen van buiten Venray.

Geef uw reactie.

Jan J.: eens

Huidig beleid : "Burger vijandig".Met de auto is het centrum steeds ontoegangkelijker, nu ook met de fiets. Onmiddelijk stoppen van de fiets beperkende maatregelen.(Zelfs in Amsterdam centrum kun je je fietsje overal kwijt).Het beleid in Venray is idealistisch,doch te arrogant.Laat het maar weer gezellig "rommelig" zijn met her en der fietsjes.M.i. vaart de middenstand er ook wel bij !

Geef uw reactie.

Jos: eens

Grote duidelijke borden op alle toegangswegen plaatsen! En (eindelijk) eens gaan handhaven! Er zijn voldoende werklozen als de politie het te druk heeft!

Geef uw reactie.

l vermeulen: eens

ik vind het onduidelijk omdat ik tot mijn verbazing vorige week 2 agenten door de grotestaat an kwamen fietsen alsof het de normaalste zaak is dat zij wel mogen fietsen in het centrum . gelden voor de handhavers die regels niet ?

Geef uw reactie.

Louis: eens

Eens, maar dat komt doordat de handhaving in alle opzichten tekort schiet.

Geef uw reactie.

ferdibe: oneens reageert op Louis : eens

Die schiet niet alleen te kort. Ze meten soms ook met 2 maten. de een wel andere niet. Dan wel dan niet.

Geef uw reactie.

Wim: eens

Het is inderdaad een crime om over het Hensenius- of schouwbrgplain te lopen. Pafen geven een indruk dat het fietspaden zijn maar men fietst kris-kras over de pleinen en is daardoor soms levensgevaarlijk voor de voetgangers. Verder wordt er met grote regelmaat nog steeds gefietst door de Schoolstraat en over de Bleek.

Geef uw reactie.

Desiree: eens

Ik weet het inmiddels, je zult maar een fiets toerist zijn.......

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: eens

Het staat met piepkleine letters aangegeven. Vaak is het onduidelijk:als je vanuit de Eindstraat de Schoolstraat in gaat staat er eerst een bord alleen voor ongemotoriseerd verkeer en even later weer een verbod. Het is daar nu zo gevaarlijk. Er fietst van alles, de politie ziet het maar doet niets! Gauw opheffen dat verbod, in ieder geval voor de Schoolstraat, het is onzinnig dat daar niet gefietst mag worden.

Geef uw reactie.

Hans: eens

Policy is inderdaad erg onduidelijk. Een duidelijkeuitleg in de regionale pers is beslist noodzakelijk. Wist U bijv. dat je tot 12.00 uur je fiets voor iedere winkel in het centum mag parkeren tijdens het boodschappen doen ? Heb dit onlangs uit zeer betrouwbare / bevoegde bron gehoord. Was voor mij nieuw. Dus maak de regeltjes voor eens en voor altijd duidelijk.

Geef uw reactie.

Anja: eens

Ik kan me alleen maar bij de vorige reacties aansluiten. Een bericht in Peel en Maas of op een kabelkrant wordt maar door een heel klein deel van de inwoneres geleven. We willen een trekpleisetr zijn voor bezoekers van buitenaf. Ben dan vooral duidelijk meer zeker publieksvriendelijk. Zo gaat ons centrum dood. Geen politieke stokpaardjes, maar liever een bereikbaar centrum.

Geef uw reactie.

Leo: eens

Eens. Kijk eens op de Grote Markt als het mooi weer is, is het zeer druk, als voetganger moet opletten om niet omgefietst te worden, andersom ook als fietser ,dat je geen wandelaars omver fietst. Leg een fietspad aan van af de Raadhuisstraat richting Kerkpad, dan door de muur over het grasveld naar de Eindstraat, daar sluit het dan mooi aan op de rode fietsroute. Weg probleem op de Grote Markt

Geef uw reactie.

ferdibe: oneens reageert op Leo : eens

Grote Markt daar mag je eigenlijk niet fietsen

Geef uw reactie.

Trudy: eens

Vooral het Schouwburgplein is onduidelijk en wanneer ik met mijn twee kleinkinderen op het plein of door de winkelstraten loop, moet ik de kinderen dicht bij mij houden, want ze worden zo van de sokken gereden door een fietser of een invalidenscooter, (Dezen houden zich zowieso niet aan een aangepaste snelheid). Zo ook het plaatsen van de fietsen in een fietsenstalling.

Geef uw reactie.

Th.Claessens: eens

Het si vooral onduidelijk op de pleinen.maak daar een soort fietspadZeker op het schouwburgplein en henseniusplein. Het is daar levensgevaarlijk voor voetgangers

Geef uw reactie.

H. Koppers: eens

Het is niet duidelijk waar je wel of niet mag fietsen. NIET de pleinen afsluiten voor fietsers!

Geef uw reactie.

JB: eens

Absoluut mee eens. Tijdens een informatie-bijeenkomst waarbij ook de centrum manager aanwezig was is door deze toegezegd een artikel hierover in Peel en Maas te schrijven. Helaas is dit tot op heden nog niet gebeurd !

Geef uw reactie.

Frank: eens

He is zeer onduidelijk, m.n. voor de touristen die de strtaanamen niet kennen. De gemeente had wel wat beter na mogen denken voordat ze voor deze opzet en inrichting van het centrum kozen. De vraag is nu, hoe nu verder ?

Geef uw reactie.

riet: eens

Het centrum is mooi geworden, maar het stimuleert u niet om naar Venray te komen. Je kunt in het centrum bijna nergens met de fiets kort bij de winkels komen. Venray loopt leeg door al die ongemakken, verplichtingen en regels! Maak duidelijk scheidingen door fietspaden aan te leggen, zodat de winkels met de fiets beter bereikbaar zijn!

Geef uw reactie.

Twan: eens

Ik sprak in de Grote Straat een fietser aan: "Je mag hier niet fietsen". "Dat weet ik ook wel", was zijn reactie. Bij het oude postkantoor stapte hij af. Hij zag door de borden het bos niet meer. Zoals zo velen.

Geef uw reactie.

G.Lucassen: eens

Het is zeer onduidelijk en onlogisch.Voetgangersgebied bij uitstek, de pleinen, behoren alleen voor rollatoren, scootmobiels en wandelaars gereserveerd te zijn.

Geef uw reactie.

Sarah: eens

Voorbeeld: ter hoogte van de Rabobank hangt een bord waarop wordt aangegeven dat ik een voetgangersgebied in ga. Op het schouwburgplein mag echter wel gefietst worden. Hetzelfde geldt bij de Hoenderstraat. Waarom zo onduidelijk? Fietsen door het hele winkelcentrum verbieden, dit is ook veiliger bij de terrassen op de Grote Markt.

Geef uw reactie.

Margo Verstegen: oneens

Het was onduidelijk, maar sinds deze week staat het duidelijk aan gegeven , waar je wel en niet mag fietsen!!

Geef uw reactie.

Jeanne: eens

Patrick van der Broeck heeft ons fietsers inderdaad met een probleem opgezadeld. Negen van de tien oudere fietsers wilden dit niet centrum fietsvrij, schouwburgplein is wat duidelijkheid betreft een regelrechte ramp

Geef uw reactie.

Liesbet: eens

Ik vind dit zo niet logisch gedaan voor ons fietsers, het is echt onzin!! Laat ze een duidelijk fietspad aanleggen fietsers blij, wandelaars blij!

Geef uw reactie.

Peet: eens

Heb dit héle fietsverbod altijd al onzin gevonden! Onduidelijk inderdaad... En bij twijfel kijk men de fietser na, zegt niks omdat de wandelaar het ook niet weet.

Geef uw reactie.

ferdibe: oneens reageert op Peet : eens

Is vaak ook onzin. Maar het zou niet nodig zijn als iedereen zelf bedacht niet te gaan fietsen waar mensen veel lopen om te winkelen.

Geef uw reactie.

isa: eens

Onduidelijk en motiveert mensen niet om met de fiets naar het centrum te komen. Ja mag bij de Hema wel je fiets plaatsen maar niet naar toe fietsen. Laat ze een fietspad in de school straat aanleggen.Paterstraat zou men ook in 2 richtingen moeten mogen fietsen.

Geef uw reactie.