ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Bouwbedrijf met een concept voor de kerkdorpen.

woensdag, 01 oktober 2014 16:30 Bouwbedrijf met een concept voor de kerkdorpen.

De bouwmarkt staat onder druk, te lage of geen financieringen voor zowel bedrijven als particulieren. Banken zijn hier voor een groot deel debet aan.
Wij als bedrijf investeren duurzaam in huurappartementen vooral in kerkdorpen. Uiteraard daar waar vraag is. Maar in en rond Venray is de vraag zeker gewaarborgd.

Woningbouwverenigingen kijken sinds jaren niet meer naar deze dorpen en laten ze links liggen. In deze dorpen is zeker vraag en veel ook nog.
Wanneer je het juiste concept tegen de juiste prijs weet te ontwikkelen. Vooral voor de jeugd is dit erg belangrijk. Er zijn al genoeg generaties gedwongen moeten verhuizen naar omliggende kernen de laatste jaren.
Dit om uiteenlopende redenen. Onze huurappartementen zijn de kraamkamers van de dorpen. Maar ook huisvesten we senioren, dit vooral in de onderappartementen.
In Oirlo hebben de eerste huurders al een bestaande woning gekocht en denken er meer huurders van ons aan een koopwoning de komende jaren. Dit is wat je wilt bereiken: doorstroming en behoud van inwoners.

In samenwerking met Provincie Limburg zijn wij een concept aan het uitrollen die van groot belang kan zijn voor de dorpen. Komende maand gaat gemeente Venray zich hierover buigen of zij medewerking hieraan gaan verlenen.
Het plan is om in Castenray 8 huurappartementen te bouwen in het nieuwbouwplan. Het dorp schreeuwt letterlijk om deze woonruimte. Laten we hopen dat gemeente Venray hier medewerking aan verleent, het college van B&W is een voorstander.
Voor een dorp Castenray zijn deze huurappartementen van levensbelang. Het dorp heeft de afgelopen jaren veel jonge inwoners zien vertrekken. Daarom is nieuwbouw ook in de huursector erg belangrijk.

In de kern zijn wij een particulier bouwbedrijf. Ook op dit vlak merken wij de negatieve gevolgen van de crisis. Onze klanten kunnen minder of zelfs geheel niet financieren. Hier komt hopelijk in de komende jaren snel verandering.
We merken voor dat starters een aanzienlijk deel van de financiering missen om bijv. een starterswoning te kunnen bouwen. Mij lijkt het verstandig dat de financierende partijen dit gat snel gaan vullen.

Rob Claassen

Claassen Bouw & Vastgoed BV
Auerschootseweg 36
Bakel.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website: www.claassen-bouw.nl