ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Betaald parkeren in het centrum van Venray

donderdag, 05 april 2012 18:00 Betaald parkeren in het centrum van Venray

Het betaald parkeren in Venray stuit op weerstand.

 

Tijdens de maand april hebben de burgers van Venray kunnen reageren op de stelling : “betaald parkeren levert Venray niets op”.

Meer dan 70 % van degenen die hun mening gaven, was het daarmee eens.

 

Omdat blijkbaar volgens informatie vanuit de gemeente de opbrengst van het betaald parkeren vrijwel gelijk is aan de kosten ervan, levert het inderdaad niets op.

Wat het wél oplevert, is dat de gemotoriseerde bezoeker aan het centrum vrijwel steeds de mogelijkheid heeft zijn of haar auto te kunnen parkeren. Weliswaar tegen betaling, maar dat vinden sommigen nog beter dan geen plaats kunnen vinden.

Uit een groot aantal reacties blijkt overigens ook dat men een voorkeur heeft om te gaan winkelen in omliggende gemeentes, waar men wel gratis kan parkeren.

Een iets grotere afstand met de auto neemt men dan voor lief. Ook de belemmering om rustig te kunnen shoppen als de parkeermeter voor een bepaalde tijd is ingesteld, wordt door sommigen als een probleem ervaren.

Een aantal personen pleit voor het invoeren van een blauwe parkeerzone, waar men bv. maximaal een of anderhalf uur zonder kosten kan parkeren.

 

Een bijkomend probleem ontstaat als er in de toekomst minder gebruik wordt gemaakt van het betaald parkeren.  Daarvan blijkt volgens informatie van de gemeente immers nu al structureel sprake te zijn. Dat levert voor niemand wat op: niet voor de gemeente maar ook niet voor de middenstand.  Een tariefsverhoging ter compensatie van minder parkeerinkomsten werkt dan alleen nog maar averechts.

Samenvattend kan men zich op grond van de reacties op de website afvragen of het betaald parkeren de gemeente Venray wel iets zou moeten opleveren. Het zou de gemeente - en dus haar inwoners - wat waard moeten zijn om bezoekers aan het centrum blijvend gastvrij te ontvangen in onze beste binnenstad van Nederland.

 

 

REACTIES

Christiaan: oneens

Met dit geld kunnen goede parkeervoorzieningen gerealiseerd worden. Dit levert dus wel iets op. Dat daarvoor betaald moet worden is normaal. Dat mensen het gaan zoeken in buurgemeenten omdat parkeren gratis is, is een wassen neus. Een keer op en neer naar Horst of Boxmeer kost je ook al 4 euro aan benzine....

Geef uw reactie.

J. Stevens: eens

parkeer beheer pakt de winst de kosten liggen bij de gemeente en klanten blijven weg in tijd van crisses.

Geef uw reactie.

Luna: oneens

Ik vind het mede door het hoge parkeertarief niet meer aantrekkelijk om in venray te gaan shoppen. Ik wijk wel uit naar Horst of Boxmeer. Daar hoef ik niet de hele tijd op mijn horloge te kijken of ik wel op tijd bij mijn auto ben. Want voor je het weet zit er al weer een bekeuring op je vooruit geplakt.

Geef uw reactie.

jolanda: eens

Ik ga liever naar Horst winkelen, hoef ik niet op de tijd letten, lekker iets drinken en eten kost me geen extra parkeergeld.

Geef uw reactie.

Lientje: eens

ik ben er gewoon mee eeens

Geef uw reactie.

Hennie Beelen: eens

Als ik in Venray moet zijn dan vind ik o.a de parkeertijdsdruk een belemmering om een rustig rond te shoppen.

Geef uw reactie.

Hem: eens

Ze jagen de mensen naar andere dorpen om boodschappen te doen,En het parkeertarief is schandalig hoog. Parkeertarieven zijn de melkkoeien voor de de gemeente,maar ze breken alles af, Dat zie je wel aan de leegstand hier in Venray en het word steeds erger. Ik ga lekker naar Venlo daar kan nog wel goedkoop geparkeerd worden en zijn de winkels nog open er is bijna geen leegstand .

Geef uw reactie.

jan: eens

Mijn mening is dat betaald parkeren in grotere (centrum) steden een normaal verschijnsel is in Nederland Hoewel het meer nadeel dan voordeel heeft, denk ik dat venray gewoon met de tijd mee moet... Dat er daardoor massaal mensen naar Horst/Boxmeer gaan, deelt mijn mening zeker niet. Het is appels met peren vergelijken. Venray, (op een na grootste stad in N-Limburg ) heeft zeker meer te bieden dan Horst /Deurne/Boxmeer.

Geef uw reactie.

jan: eens

mee eens met de heer theo

Geef uw reactie.

theo: eens

In venray maken ze zich druk om de leegloop van winkelpanden in het centrum, Dat ze zich maar druk maken om de klanten die elders gaan winkelen . Betaald parkeren lever alleen maar verliezers op

Geef uw reactie.

Pieter: eens

Foutje, ik ben het oneens met de stelling. Parkeervoorzieningen kosten geld en daar mag de gebruiker best voor betalen. Nu kun je tenminste parkeren nabij het centrum, jaren geleden stond alles al vol met werknemers. In bijna alle plaatsen is er betaald parkeren. Er komt echt niemand minder in Venray omdat er ook hier betaald moet worden.

Geef uw reactie.

birgit: eens

zeer klantonvriendelijk voor korte visites aan het centrum.

Geef uw reactie.

B.Arts: oneens

Het levert de gemeente geld op maar de horeca komt hierdoor op achterstand toz van buur gemeente Horst.

Geef uw reactie.

Wim: eens

Dekken de baten de kosten? Als ik iets wil kopen, dan ga ik eerst naat een zaak waat ik met mijn auto kan komen , desnoots in een andere gemeente. En volgende 5 euro cent is toch ook een wettig betaalmiddel, deze worden geweigerd in de automaten.Wat een kortzichtige gemeente, bezuinig maar eens eerst aan investeringen aan het straat meubielair, dan hoeven we ook niet dat parkeergeld te betalen!!!

Geef uw reactie.

Gerard Remmers: oneens

Betaald parkeren moet bereikbare en goed ingerichte parkeergelegenheden in en rond het centrum opleveren. Dat is in het belang van de winkeliers èn van het winkelend publiek. Alleen hoge parkeertarieven kunnen winst opleveren voor de gemeentekas. De parkeertarieven in Venray zijn relatief laag te noemen. Laat de gemeente er vooral voor zorgen dat dit zo blijft.

Geef uw reactie.

Henriette: eens

En wat te denken van de mensen uit bv. Wanssum? Die gaan echt niet meer voor de lol naar Venray toe. Horst is dan wel 1 km verder, maar daar kun je dan gratis voor winkelen!

Geef uw reactie.

swaghoven: eens

Ik merk dat er daarom een hoop mensen wegblijven, en het levert een hoop frustratie op, geen kleingeld dubbele parkeerders, iets te laat meteen een bon enz enz

Geef uw reactie.

ria: eens

Het levert alleen een hoop onvrede op, de klanten blijven weg gaan naar omliggende dorpen waar je nog wel gratis kunt parkeren (Horst, Deurne). Een parkeergarage die 3/4 leeg staat en klauwen geld gekost heeft het is ook schrikbarend duur om in Venray te parkeren ga eens in Duitsland kijken daar kost het bijna of helemaal niets, ook de boodschappen zijn er een stuk voordeliger, tel uit je winst.

Geef uw reactie.

Liesbet: eens

Omdat ik vaak zo vervelend vind dat je steeds op je klokje moet kijken of je nog tijd genoeg hebt, en vooral als het dan ook nog eens druk is in de winkels, nee het levert mij alleen vaak maar meer stress en ergernis op, ik ga nog liever na de omliggende steden, waar je nog wel op je gemak kunt winkel zonder die tijd in de gaten te houden!

Geef uw reactie.

Louis: oneens

De tijd dat je tot in de winkel kon rijden is voorbij. De winkeliers hebben jaren gemekkerd over over de slechte parkeervoorziening in Venray. Nu hebben we overal prachtige parkeerplaatsen en nu is het ook niet goed. Er moet wat te klagen blijven, dit hoort bij deze tijd.

Geef uw reactie.

E.Koenen: oneens

Het levert een opgeruimd straatbeeld op, overal tegenwoordig betaal je parkeergeld. Wanneer je verder moet rijden kost het ook brandstof. Meestal ga ik op de fiets , met slecht weer of zware boodschappen neem ik de auto, kan altijd wel een plekje vinden en de parkeerplaatsen zien er verzorgd uit. Dit komt ook de winkeliers ten goede toch. Wanneer je iets besteld via internet betaal je ook verzendkosten!!!

Geef uw reactie.

adriaan: eens

betaald parkeren kost Venrayse middenstand veel inkomsten, ga zelf nooit met auto naar centrum maar ga voor grote inkopen tegenwoordig naar Roermond; parkeren bij outlet 3 euro per dag, winkelen daar en lopen daarna door naar gezellig centrum. Voor supermarkt gaan we naar landweert of veltum.

Geef uw reactie.

Janneman: eens reageert op adriaan : eens

In Hoek van Holland (gemeente Rotterdam) zijn pleinen in het centrum halfom verdeeld tussen vrij parkeren en blauwe zone. Geen gedoe met parkeerontheffingen of parkeermeters en steeds plaats bij AH

Geef uw reactie.

Rick: oneens

De gebruiker betaalt dan een deel de rekening voor het parkeren.

Geef uw reactie.

JB: oneens

De parkeervoorzieningen moeten worden betaald door de gebruikers ! Daarnaast levert het een ordentelijk straatbeeld op.

Geef uw reactie.

Kees.: eens

Waarom geen blauwe zone. Dit is veel beter voor de zelfstandige ondernemers.

Geef uw reactie.

Steger: eens

Wat inkomsten betreft zal het per saldo niet veel opleveren. Maar het is toch normaal dat je in grotere plaatsen moet betalen voor het parkeren.Is overal in heel Nederland. De mensen van buiten af zullen echt niet Venray voorbij rijden als ze zien dat er hier betaald parkeren is. Deze mensen zij dat al gewend. Het zijn de eigen burgers die er over klagen. En niet de hele tijd de vergelijking maken met Horst en Boxmeer. De voorzieningenniveau ligt hier toch veel hoger. De mensen moeten moeten ook inzien wat ze ervoor terug hebben gekregen. En voor de eigen burgers: Laat de auto staan en kom met de fiets of te voet, kost je niets.

Geef uw reactie.

P. Cox: oneens

Sinds de uitbreiding van het betaald parkeren kom ik veel minder in het centrum van Venray en ga ik meer naar omliggende gemeenten waar ik nog gratis kan parkeren. In sommige andere gemeenten (bijv. Ridderkerk) kan je vlak bij de winkels betaald parkeren terwijl je iets verder, gemiddeld 20 a 25 meter ) gratis parkeren, dan heb je tenminste keus die hier niet is.

Geef uw reactie.

Adriaan: eens

Het hoeft Venray niet direct iets op te leveren.Het is goed dat parkeren betaald moet worden.Zo kan iedereeen dicht bij de winkels parkeren.Wat maakt die een of twee euro uit.Als men naaar Horst of Boxmeer wil rijden, dan is dat duurder aan benzine. Bovendien is het centrum van Venray mooier.

Geef uw reactie.

Twan: eens

Betaald parkeren hoeft geen inkomsten te genereren. Is niet het primaire doel. Waar moeten we al dat blik laten. Boodschappen doen in Horst bespaart misschien een of twee euro parkeergeld, maar kost wel benzine. Het zal niet lang meer duren, dan gaat ook Horst betaald parkeren in voeren. Mijn stelling: betaald parkeren is een noodzakelijk kwaad.

Geef uw reactie.

Gerda: eens

Ik ben het ook met Mary eens, ik betaal graag 1 of 2 euro om een boodschap te doen en mijn auto staat goed geparkeerd. Daar ga ik dan niet voor naar horst of Boxmeer rijden, die benzine moet ik ook betalen. Venray heeft een aantrekkelijk centrum, kan ik van die andere plaatsen niet zeggen. Heb ik graag wat voor over. Voor niks gaat de zon op.

Geef uw reactie.

marij: eens

Het hoeft ook niets op te leveren, als het de kosten maar dekt van o.a. aanleg van de terreinen . Tenslotte gebruik je met je auto een stuk grond van de gemeente. En er komt echt geen bezoeker minder door naar Venray, wat is nou een euro of 8 als je de hele dag geld hebt om te winkelen en 20 euro op een terrasje neer te tellen..

Geef uw reactie.

gerrit: oneens

die die auto kunnen rijden kunnen ook wel wat betalen om dat ding kort bij de winkel te parkeren, van dat geld kunnen we mooie dingen doen in het centrum, eigenlijk zouden de parkeertarieven nog verhoogd moeten worden.

Geef uw reactie.

p.hasselt: oneens

als de winkels willen verkopen moeten de autos er bij kunnen komen anders jagen ze de klanten weg

Geef uw reactie.

Louis: eens

Dit is ooit de slechtste beslissing geweest van de Gemeente Venray. En nu ondernemers motiveren om vergoedng te geven bij aankopen is paard achter kar spannen. Horst en Boxmeer, nog steeds geen betaald parkeren, prima: Blauwe zones. Betaald parkeren is mensen geld uit zak kloppen. Kapitalen voor verfraaiing centrum, maar bereikbaar, zelfs met fiets, ho maar! Zorg voor transferium op Hulst II met gratis shuttlebus naar centrum rijden.

Geef uw reactie.

J.P.: oneens

Het zal zeker wel wat opleveren anders zou de Gemeente Venray er niet aan begonnen zijn, en nog steeds mee doorgaan. Zij zien de auto ook als een "MELKKOE", i.p.v. een "Heilige koe". Je moet wegenbelasting betalen om OP de weg te mogen komen met de auto en nóg weer eens betalen om er mee VAN de weg te gaan. Te gek om los te lopen, dus gaan wij in een BUURGEMEENTE onze bootschappen kopen. In Duitsland b.v.b. 16 E. cent voordeel per ltr. benzine en nog véél meer voordelen hebben we daarmee. Gemeente...., jullie vragen er om. Sorry middenstand, jullie waren het zo met de Gemeente eens!!!????

Geef uw reactie.

Marian.: eens

Wat geweldig dat dit als stelling genomen is. Hopelijk wordt er ook iets met de reacties gedaan. Ik ben het volmondig eens met Jan J. hieronder. Ik ga nu voor meerdere boodschappen naar Horst. Het parkeren is dichterbij en voor niets. Ik betaal dan voor benzine, maar principieel betaal ik niet voor parkeren.

Geef uw reactie.

Tom: eens

De dure ondergrondse parkeergarage moet ook nog betaald worden.

Geef uw reactie.

anoniem: eens

Waar moet je in venray niet voor betalen? Daarom doe ik meestal mijn boodschappen in Horst.

Geef uw reactie.

Wim: eens

In Horst kan ik nog wel gratis parkeren en zijn de winkels zeer goed bereikbaar. soms kom ik in Venray een pilsje drinken in het centrum, op de fiets.

Geef uw reactie.

ANJO: eens

Ik vind de suggestie van Marly HEEL GOED. IN /vlakbij het centrum een uur, eventueel een half uur, gratis parkeren, met flinke boete bij overtreding !! Ook goed voor de winkeliers in het centrum.

Geef uw reactie.

Marly: eens

Volgens mij kun je dicht bij de winkels beter een blauwe zone maken, een uur gratis staan bijvoorbeeld door je parkeerschijf te gebruiken. Winkelmedewerkers kunnen hier dan niet staan. Het betaald parkeren van nu zorgt er voor dat veel mensen hun inkopen gaan doen in omliggende dorpen. Een gemiste kans voor het mooie centrum van Venray!

Geef uw reactie.

René Lenards Venray: oneens

Helemaal eens met de heer van de Bekerom. Het geld wat daarmee binnen komt ook voor het parkeren gebruiken.

Geef uw reactie.

Maarten: oneens

Ik ben het oneens met de stelling omdat betaald parkeren ervoor zorgt dat de mensen die gebruik van iets maken ervoor betalen. Zou je in Venray niet hoeven te betalen voor pakeren dan betalen alle inwoners gezamelijk voor deze kosten. Het argument dat gratis parkeren mogelijk zou moeten zijn zoals in plaatsen als Horst is een totaal andere discussie. Overigens is het onzin om het Voorzieningen niveau van Venray te vergelijken met Horst.

Geef uw reactie.

sander: eens

Overlast voorkomen was het doel toen bij ons parkeervergunningen werden ingevoerd. De gemeente wil reguleren met kosten voor de parkeerder omdat daarmee de handhaving wordt bekostigd (die we overigens zelden zien). Maar reguleren wat waar kan, hoeft niet perse met kosten gepaard te gaan, maar kan ook met borden i.c.m. een zeer strikt handhavingsbeleid. Ben je dan in overtreding is een boete op zijn plek. Ik krijg wel de indruk dat er eens/oneens reacties hier zijn die allen hetzelfde zeggen.

Geef uw reactie.

Helene: oneens

Het levert in ieder geval minder wildparkeerders op. Wel vreemd dat de kosten per parkeerplaats zo hoog zijn: aanlegkosten zijn eenmalig lijkt me, misschien wat snijden in (de bureaucratie rondom) onderhoud? Overigens laat ik mijn keuze om ergens te winkelen niet afhangen van wel/niet betaald parkeren, maar van het winkel- en horeca-aanbod.

Geef uw reactie.

Riet: oneens

Ik sta achter dhr van de Bekerom. Venray werkt het in de hand, dat de mensen naar een andere plaats gaan winkelen. Al die parkeergelden moet je wel optellen bij je jaarlijkse boodschappen. Hier komt bij, dat het autrijden al duuur genoeg is!

Geef uw reactie.

Jeanne Funcken: eens

Kost de middenstand veel geld winkelend publiek vermijdt Venray. Erg ondoordacht past bij dat nog steeds niet duidelijke fietsbeleid in het centrum.

Geef uw reactie.

D.de Wolff sr.: oneens

Ik ondersteun de stelling van van de Bekerom.

Geef uw reactie.

Elisabeth: eens

In Horst is het parkeren gratis en zo zijn er nog wel meer plaatsen waar dat mogelijk is. In Venray moet men wel betalen en dat is jammer want potentiële klanten/ bezoekers blijven dan weg en zoeken dan elders hun heil. Ik ben dan ook van mening dat het meer oplevert als men niet hoeft te betalen!

Geef uw reactie.

Anita: eens

Kijk bv naar horst daar gebruik je de parkeerschijf en dat werkt prima, ik denk dat mensen weg blijven of ergens anders naar toe gaan als ze moeten betalen.

Geef uw reactie.

Peter: oneens

Ik ben bewoner binnen de singels, dicht bij het centrum. Door betaald parkeren is de buurt erop vooruit gegaan. Tot die tijd kon bezoek bijna nooit parkeren. Er stonden geen centrum bezoekers maar werknemers van de winkels en organisaties in het centrum!!! Door het betaald parkeren werd de buurt ontlast hiervan en kunnen nu bezoekers van het centrum dichtbij parkeren. Het is minder vol en ons bezoek heeft plaatsen beschikbaar!!! Weliswaar tegen betaling maar dat is beter dan geen plek.

Geef uw reactie.

Margo Verstegen: eens

Wij hebben zelf betaald parkeren voor de deur, maar zien zelden een parkeerwachter. Met 3 thuiswonende kinderen met een auto, zijn wij behoorlijk benadeeld. en wat het ergste is, bezoek komt niet meer spontaan, of moeten de auto een heel eind verderop gratis neerzetten, want daar wordt als bewoner ook handig in! Doe de belasting voor iedereen 10 euro omhoog en schaf het betaald parkeren af, en de garages zijn eindelijk vol!En de straten weer begaanbaar voor bewoners en bezoekers.

Geef uw reactie.

Sjaak: eens

Zo te zien wordt er jaarlijks veel geld door de parkeerders opgehoest. Het levert de gemeente misschien per saldo niets op maar de horeca en winkeliers in het centrum wel. Als er blijkbaar een trend is dat er structureel minder betaald wordt geparkeerd, levert dat voor iedereen niets op. De dan wellicht noodzakelijke tariefsverhoging maakt van Venray i.p.v. de beste, niet de meest aantrekkelijke binnenstad.

Geef uw reactie.

Freebird: eens

Betaald parkeren is zowiezo iets raars.We betalen allemaal autobelasting en zolang als we rijden is dat oke ,maar op het moment dat je uitstapt moet je in feite betalen om je auto stil te mogen laten staan. Er worden ook veel potentiele klanten mee verjaagd richting omliggende gemeenten waar het parkeren gratis is.

Geef uw reactie.

Al vanaf 1992 moet er betaald worden om in het centrum van Venray de auto te mogen parkeren. De aanleiding voor het betalen voor een parkeerplaats in het centrum is tweeledig. Diegenen die in het centrum woonachtig zijn en de winkeliers met hun medewerkers willen hun auto dichtbij dat centrum kunnen parkeren. Om de bezoekers aan het centrum voldoende......

Lees verder