ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Jeugdhonk te ver van Centrum?

donderdag, 02 februari 2012 17:00 Jeugdhonk te ver van Centrum?

Jeugdhonk op de Wieën te ver van het centrum ?

Onlangs heeft de gemeenteraad na rijp beraad besloten dat het jongerencentrum in een nieuw te bouwen locatie op sportpark de Wieën wordt gevestigd.
Eerder was er sprake van dat het afgebrande pand van café ’t Podium zou worden herbouwd, maar daar was de buurt fel op tegen. Er was immers aan de bewoners in de omgeving van de Kruisstraat ooit toegezegd dat café ’t Podium slechts tijdelijk zou worden gebruikt als jongerencentrum, in afwachting van het betrekken van een nieuwe locatie.
Nu de gemeenteraad na een langdurig debat op 17 Januari jl. heeft besloten dat die nieuwe locatie voor de jeugdsoos gebouwd gaat worden op het sportpark de Wieën, is het maar de vraag of de jongeren van Venray daar nou zo blij van worden.
De groep jongeren in Venray is namelijk niet duidelijk gedefinieerd. Welke leeftijdscategorie zal gebruik willen maken van het nieuwe jongerencentrum ?
En is de gekozen locatie op het sportpark niet te ver verwijderd van het centrum van Venray, waar ’t Podium aan de Kruisstraat was en waar in vroeger tijden Dingus aan de Hoenderstraat onderdak vond ?
Wat vinden de Venrayse jongeren er zelf van ? Hoe denken hun ouders erover nu een grote groep jongeren buiten het centrum op stap gaat met geringe sociale controle ?
Daarom zijn wij als Burgers van Venray geïnteresseerd in uw mening over de stelling :
Het jeugdhonk op de Wieën is veel te ver van het centrum van Venray.

Op deze website kunt u de hele maand Februari aangeven of u het eens of oneens bent met deze stelling. Wij verwachten met name veel reacties van de jeugd van Venray, maar ook de mening van hun ouders wordt op prijs gesteld.

REACTIES