ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De weekmarkt versterkt de functie van het centrum.

donderdag, 05 mei 2011 17:50 De weekmarkt versterkt de functie van het centrum.

  Opening winkels tijdens de weekmarkt.

 

In de maand Mei hebben ca. 160 burgers van Venray hun mening gegeven over het  openen van de winkels in het centrum gelijktijdig met  het openen van de weekmarkt.

 

Verreweg de meeste reacties  ( maar liefst 92 %) geven te kennen  dat men het prijs stelt als de winkels op maandagmorgen  ook openen als de weekmarkt om 11.00 uur van start gaat.

Een aantal stemmers vindt het verwarrend omdat de ene winkel open is terwijl de andere tot 13.00 uur gesloten blijft.  Sommigen spreken zelfs van een “allegaartje” of vinden het irritant als ze vanaf de weekmarkt het centrum in lopen en de winkels blijken dan nog dicht te zijn.

Vrijwel iedereen vindt dat het dan ook ontbreekt aan klantvriendelijkheid.

Een enkeling vindt dat de winkeliersvereniging eerst  zelf maar eens  een voor iedereen duidelijk standpunt moet innemen., omdat niet alle winkels op één lijn zitten.

Uit veel reacties  blijkt dat het een voordeel is van het bezoeken van de markt , dat je snel de boodschappen bij elkaar hebt.  Met name bezoekers uit de kerkdorpen  geven aan dat het dan prettig is  om gelijktijdig ook andere boodschappen in het centrum te kunnen doen.

Op grond van het resultaat van deze enquete, is Burgers van Venray  van mening dat het aanbeveling verdient dat de winkeliersvereniging en marktkoooplieden op één lijn komen v.w.b. de openingstijden op maandagmorgen . De klantvriendelijkheid moet  daarbij voorop staan. De klant is immers koning !

Op deze website kan men op het archief de reacties op zowel deze  als die op eerdere stellingen nog eens bekijken.

REACTIES

monique: eens

duidelijk

Geef uw reactie.

Jeu: eens

Ik ben het er mee eens dat het om 11:00 uur allemaal tegelijk opengaat zodat we wat meer tijd hebben alle winkelwaar tevoet door de Grotestraat en andere winkelstraten als een PAKEZEL gesjouwd te krijgen. Dit alles veroorzaakt door die STADSALURES van enkele vooruit strevende ambtenaren, die nergens rekening mee willen houden. Groeten.

Geef uw reactie.

miranda: eens

Ik werk zelf bij bakker bart en wij zijn om 10.00 uur open. Wij krijgen vaak van klanten te horen dat ze het vervelend vinden dat de winkels op verschillende tijden open zijn en daardoor aan een gesloten deur staan. Om verwarring te vermijden, is het denk ik beter als alle winkels om 11.00 uur open zijn. En als je eerder open wilt is dit ook prima.

Geef uw reactie.

Toos: eens

Winkels en markt op hetzelfde tijdstip geopend is voor iedereen duidelijk. Verschillende tijdstippen van openen brengt verwarring bij publiek.

Geef uw reactie.

Els: eens

Dat zo alleen maar goed zijn als alle winkels om 11uur gaan. De markt stelt niet veel voor in venray.

Geef uw reactie.

Anna: eens

voor de duidelijkheid; van en voor iedereen!

Geef uw reactie.

gertrud: eens

duidelijk voor iedereen.

Geef uw reactie.

Martin: eens

Duidelijkheid.!!!

Geef uw reactie.

Tom: eens

Ik erger me al jaren aan de dorpse instelling om maandagmorgen gesloten te zijn, hoe eerder de winkels open zijn, hoe beter, dus mee eens!

Geef uw reactie.

theodoor: eens

het zelfde openingstijdstip is voor de bezoekers van het centrum erg belangrijk. Het versterkt elkaar

Geef uw reactie.

riek: eens

Als de weekmarkt en de winkels tegelijk open gaan,maakt het winkelen gemakkelijker en gezelleger. Je hoeft dan niet weer naar huis te gaan, en daarna weer terug. Ook dat de winkels niet op de zelfde tijd open gaan,vind ik vreselijk irritant.

Geef uw reactie.

Marie-Louise: eens

Winkeliers en de ondernemers van de markt kunnen elkaar op deze manier ondersteunen en het is veel klantvriendelijker en dat zou voor beide partijen het belangrijkste moeten zijn. Dus winkeliers van Venray................samen werken

Geef uw reactie.

piet: oneens

gewoon van12.00 uur tot 18.00 uur ook voor de markt. Item om vroeger te stoppen is er gewoon niet, een gevestigde winkelier met veel hogere kosten staat ook wel eens tegen een verloren uurtje aan te kijken en als de gelegenheids ondernemer die zich marktkoopman noemt alleen maar wil scoren en alles naar zijn hand gezet wil zien is er wat mij betreft van solidariteit en sympathie totaal geen spraken.

Geef uw reactie.

Toos: eens

Meer duidelijkheid en ook fijn voor het toerisme.

Geef uw reactie.

gerry: eens

Als alles tegelijk open gaat winkelt toch veel fijner.

Geef uw reactie.

Harriet: eens

Natuurlijk, mensen willen hun bezoek aan de markt vaak combineren met een bezoek aan bepaalde winkelzaken.

Geef uw reactie.

Angelique: eens

natuurlijk is het beter om de openingstijden op elkaar af te stemmen, maar of dat ooit gaat gebeuren?? ik woon al mijn hele leven in Venray en kan me niet herrinneren dat de markt en winkels op mekaar afgestemd waren.

Geef uw reactie.

Moon: eens

Winkels en markt van 11:00 uur tot 17:00 open, Zo kom je nooit voor een gesloten deur.

Geef uw reactie.

joos linskens: oneens

DE VRAAG IS OF HET NIET VEEL BELANGRIJKER IS DAT ER DUIDELIJKHEID OVER EN GELIJKTREKKING KOMT VAN DE OPENINGS EN SLUITINGSTIJDEN IN ZIJN ALGEMEEN. DE REALTIE MET MART ALS ONDERLIONGE VERSTERKING ONTGAAT MIJ.

Geef uw reactie.

Boy: eens

het bevordert het koopgedrag en het toerisme!

Geef uw reactie.

ria: eens

ik vindt dat de winkels morgens om 11 uur open moeten gaan .Want dan gaat de markt ook open want dat is wel fijner als ze middags pas open gaan om 13.00.

Geef uw reactie.

Dave: eens

In principe is het beter om het gelijk te trekken qua tijden, maar geldt dit dan ook voor de rest van de week, het gehele centrum om 17.00uur dicht, nu is het fijn om af en toe voor 18.00uur het dorp in te schieten. De markt kun je niet tot 18.00uur laten doorgaan en ik vind dat er soms al genoeg gevraagd wordt van het winkelpersoneel met extra zondagen, openingstijden verruiming en dergelijke. Is het gewoon niet een luxe probleem, plannen zou ik zeggen.

Geef uw reactie.

Adriaan: eens

Het is gemakkelijk om op 11.00 uur gezamenlijk te openen. Ik voel ook wel wat voor gezamenlijk sluiten. Om 17.00 uur ?b.v. De marktkooplui willen toch ook op tijd weer op hun basis zijn. Dus sluiten om 17.00 uur. Daarna kramen afbreken etc,

Geef uw reactie.

P. Colsen: eens

Alleen al door het stellen van deze vraag, ben je geen ondernemer. Het is toch duidelijk, Aktie geeft Reactie.

Geef uw reactie.

Alex: oneens

Ze kunnen beter samen om 17.00 uur sluiten, zie standpunt winkeliers.

Geef uw reactie.

Anita: eens

Ik vind het erg vervelend als ik om 11 uur naar de winkel ga de markt nog niet open is, en ben hierdoor geneigd de dingen die ik op de markt wilde kopen toch maar in de winkel te kopen

Geef uw reactie.

nel: eens

Laat markt en winkels gelijk beginnen en kies dan de gulden middenweg, alles om 12 uur op zijn laatst open. En het zou ook wel prettig zijn als de rest van de week de winkels ook eens gelijk open gingen en sluiten. Nu gaan winkels ergens tussen 9 en 10 uur open en sluiten ergens tussen17.30 en 18.00 uur (supermarkten tel ik niet mee). Is ook al zo duidelijk.

Geef uw reactie.

jb: eens

absoluut zeker

Geef uw reactie.

ria: eens

Nu is het in Venray een allegaartje, die winkel is wel open de andere niet, dus winkeliersvereniging zorg zelf eens eerst dat jullie alles onder controle krijgt, en alle winkels open op maandagmiddag en dan aansluiten bij de markt. Lijkt op zich simpel, kijk naar Horst daar kan het ook. Daar is ook nog eens gratis parkeren dus tel uit je winst

Geef uw reactie.

P. M. A. Lenards Venray: eens

Het is altijd beter als de winkels en de markt gelijk open zijn. Mensen van buiten Venray gaan daar mijn inziens ook van uit. Bij een week markt moeten de wikeliers er ook van profiteren. Dom als ze dat niet doen

Geef uw reactie.

Harrie: eens

Ik snap de motieven van de winkeliers niet. De klanten staan voor de deur en kunnen er niet in.

Geef uw reactie.

Rick: eens

Anders trek je minder publiek. Als ze op dezelfde tijdstip open gaan kunnen ze na de markt lekker de winkels in duiken. Ze hebben dus meer mogelijkheden dan. Bovendien zou je, als je dat niet doet, een partij voor trekken.

Geef uw reactie.

Matt: eens

Nog eerder zou beter zijn, maar allemaal open op dezelfde tijd.

Geef uw reactie.

Freebird: eens

Nog liever zou ik zien dat beiden om 10.00 open zouden gaan want als je smiddags moet werken kan je op maandag niet naar de markt en ook niet naar de winkels.Anders ga ik liever naar Horst want daar is wel alles tegelijk open.

Geef uw reactie.

marij: oneens

Onzin, dat je markt en winkels niet kunt conbineren. Dan ga je toch pas om 13.00 naar venray.Het zou dan ook veel beter zijn als de markt zich aanpast aan de winkelopeningstijden, b.v van 13.00 uur tot 17.00 uur. Denk ook eens aan het winkelpersoneel die moeten toch al veel te vaak op vrije dagen voor het vertier zorgen van publiek wat zich verveeld. Dus ook geen extra koopzondagen, levert niets op want wat je op zondag verkoopt, verkoop je gewoon niet op maandag.

Geef uw reactie.

Jan: eens

Wanneer je naar de markt gaat, heb je relatief snel de boodschappen bij elkaar. Zeker voor mensen die buiten Venray wonen is het vervolgens prettig, wanneer je ook nog enkele andere boodschappen in het winkelcentrum kunt doen.

Geef uw reactie.

Wim: eens

Gezamelijk optrekken is voor iedereen duidelijk.

Geef uw reactie.

Ineke: eens

Als het voor de kleine winkelier moeilijk is, kies dan de middenweg en laat de markt om 12.00 uur beginnen en de winkels om 12.00 uur opengaan. Als dan ook nog het parkeren gratis is hebben we een gelijke situatie als in Horst, wel zo eerlijk.

Geef uw reactie.

Margo Verstegen: eens

Eindelijk gerechtigheid, uniforme openings en sluitingstijden, voorkomt alle ergernis.

Geef uw reactie.

marij: eens

Zeker mee eens. Al die verschillende openingstijden is enorm verwarrend voor de bezoekers van de winkels/markt. Dit had veel eerder moeten gebeuren.

Geef uw reactie.

holiday: eens

Dit had al veel eerder moeten gebeuren.

Geef uw reactie.

Addy Mutsaers: eens

Het is klantvriendelijk als je zowel de markt als de winkels op maandagmorgen kunt bezoeken. Marktkooplieden en winkeliers spinnen daar volgens mij garen bij.

Geef uw reactie.

joke: eens

is duidelijkheid voor de klanten had al eerder moeten gebeuren Nu altijd die onduidelijkheid wat is er nu wel of niet open

Geef uw reactie.

wim sijbers: eens

Dat is ook voor de klanten overzichtelijker wanneer alles op dezelfde tijd open is. Lekker druk in dorp denkt de toerist en komt de week erop weer.

Geef uw reactie.

Mariette: eens

Is veel klantvriendelijker

Geef uw reactie.

Riet: eens

Had al veel eerder moeten gebeuren.

Geef uw reactie.

Ellen: eens

Dit had allang moeten gebeuren, ik ga liever naar Horst, winkels en markt gelijktijdig open en gratis parkeren,dat is ook wel zo prettig!

Geef uw reactie.

Riet: eens

Gelukkig dat dit eens gaat veranderen, zodat men op maandag tijdens de markt, ook het winkelcentrum kan bezoeken. Dit is niet alleen voor het Venrays publiek belangrijk, maar ook voor de mensen van buiten af, zoals toeristen. Zeker voor diegene die hier een weekend doorbrengen, kunnen dan tevens nog een herinnering van Venray meenemen!

Geef uw reactie.

D.de Wolff sr.: eens

In de praktijk is het diverse malen al voorgekomen dat het als lastig werd ervaren dat winkels gesloten waren gedurende de weekmarkt.

Geef uw reactie.

Pieter: eens

Uniformiteit van openingstijden is voor de klant handig.

Geef uw reactie.

Gerda: eens

Is niet meer van deze tijd, deze verschillen van opening. Venray wil zo graag meedoen, maar hierin laten ze het laten liggen.

Geef uw reactie.

Marian: eens

Dezelfde motivatie als de markt verkopers. De winkeliers laten een kans liggen.

Geef uw reactie.

Jan J.: eens

De motivatie van de beide marktkooplieden is helder en duidelijk.Die neem ik over.

Geef uw reactie.

Hans Beijer: eens

Niemand weet wat nu wel of niet open is.!

Geef uw reactie.

K.Waterman: eens

Venray loopt achter en is minder aantrekkelijk in vergelijking met Horst dus geklijktijdige openstelling winkels en markt

Geef uw reactie.

Tom van den Hoek: eens

Je kunt gelijk allerhand zaken afwerken als je naar de markt gaat.

Geef uw reactie.

Jeanne: eens

Betere afstemming op elkaar, ook de winkels onderling, zou een hele verbetering zijn

Geef uw reactie.

H.Frencken: eens

Meer uniformiteit zou een goede zaak zijn.

Geef uw reactie.

frits vossen: eens

dat is voor iedereen duidelijk en voorkomt teleurstellingen

Geef uw reactie.

Maria: eens

Waardeloos zo als het nu is, met name voor de kerkdorpen. Venray heeft een mooie markt maar als je ook naar de winkels wilt sta je voor gesloten deur. Alternatief wordt dan dinsdag naar Horst !! Gratis parkeren, dezelfde kramen en de winkels zijn allemaal open. Wil Venray dat ??

Geef uw reactie.

ernest: eens

toelichting is eigenlijk overbodig. Zo duidelijkis het. Meer koopgelegenheid, meer variatie, meer aantrekkelijkheid voor (potentiele) kopers.

Geef uw reactie.

Linda Claessens: eens

Ik "vergeet" de markt vaker omdat ik zo in mijn systeem heb dat er op maandag toch geen winkel open is... of nou ja pas laat. Dit zorgt voor duidelijkheid....

Geef uw reactie.

Ad van Thiel: eens

Helemaal mee eens en vooral ook duidelijk.

Geef uw reactie.

Erik: oneens

Weekmarkt en winkels kunnen elkaar wel versterker. Echter: de kleine winkelier heeft het al moeilijk om te concurreren met de grote winkelketen. Deze ketens huren gewoon extra personeel in, of zetten het personeel eenvoudig anders is. De kleine zelfstandige moet dan maar weer meer werken. Op die manier behoud je geen leuke kleine zaakjes, je pest ze weg. Ik zeg daarom: behoud de rust om maandagochtend en houd de winkels en markt gesloten.

Geef uw reactie.

BJ: eens

Waardeloos zo het nu is. met name voor de kerkdorpen kun je nooit combineren,markt en winkels. De markt heeft zeker bestaansrecht.Kijk maar naar het aantal kramen en praat met de marktkooplui. Venray is een goeie markt. Maar de middenstand sluit niet aan. Alternatief dinsdag naar Horst !! Gratis parkeren ,zelfde kramen en de winkels open. Wil Venray dat ??

Geef uw reactie.

Hans van Meijel: eens

Dan kun voor beiden naar het centrum, twee vliegen in één klap.

Geef uw reactie.

Leo: eens

een kwestie van logica

Geef uw reactie.

Geert Daemen: eens

Lijkt me inderdaad logisch. Als je naar het centrum gaat voor de markt is het niet handig als je dan later nog een keer terug moet gaan omdat de winkels in de ochtend niet open zijn.

Geef uw reactie.

Henk van Egmond: eens

er is niets irritanter als dat je op de markt loopt en de winkels zijn nog dicht, je wordt min of meer verpicht om later naar de markt te gaan omdat je dan ook de rest van je boodschappen kan doen. beide open om 11 uur uur is voor iedereen goed.

Geef uw reactie.

Ramon: eens

Lijkt me duidelijk, ik vraag me alleen af of de markt uberhaupt nog bestaansrecht heeft?

Geef uw reactie.

De weekmarkt op maandag op het Schouwburgplein en het Henseniusplein  mag zich verheugen in een grote belangstelling.  Dat geldt niet alleen voor de inwoners van Venray zelf, maar deze markt heeft ook een regionale functie.......

Lees verder