ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Zijn er openbare toiletten in Venray nodig?

donderdag, 02 december 2010 16:40 Zijn er openbare toiletten in Venray nodig?

Burgers wensen een openbaar toilet

Maar liefst 75% van de burgers van Venray die meededen aan de poll van december met als stelling “Een openbaar toilet in Venray is niet nodig”, was het daar niet mee eens. Schijnbaar is er in Venray dus een grote behoefte aan een dergelijke toiletvoorziening.

Iedereen kon de afgelopen maand over zo’n openbaar toilet een mening geven. 25% Van de reacties was het eens met die stelling. Het merendeel van degenen die hun mening hierover gaven, dus maar liefst 75%, vindt echter dat er in het opgewaardeerde centrum van Venray best een openbaar toilet zou mogen komen. Vooral de ouderen vinden zo’n voorziening noodzakelijk.

Het blijkt dat vrijwel iedereen, zowel de vóór- als de tegenstanders het belangrijk vindt dat zo’n toilet goed wordt schoongehouden. Men is best bereid daar dan voor te betalen. Sommigen verwijzen naar de mogelijkheid van een zelfreinigend toilet, dat na elk gebruik automatisch wordt gereinigd.

De meningen over het gebruiken van een toilet in winkels lopen nogal uiteen. De meeste mensen weten niet of men in winkels naar het toilet kan of mag. Een restaurant binnengaan  om een consumptie te gebruiken om zo van het toilet gebruik te mogen maken vinden sommigen een te hoge drempel. Opvallend is dat slechts een enkeling ervan op de hoogte is dat men bij Hema tegen betaling naar de wc kan gaan. Dat ook het toilet in de schouwburg en bij het kantoor van de parkeerwachters boven de parkeergarage gebruikt mag worden gebruikt, is blijkbaar geheel onbekend. Niemand maakt daarvan melding in de reacties op de website. “Burgers van Venray” is benieuwd of er door het winkelend publiek überhaupt wel gebruik wordt gemaakt van de daar aanwezige voorzieningen. 

De verantwoordelijke wethouder, Ike Busser, heeft de initiatiefnemers van de website laten weten dat hij zeer geïnteresseerd is in de mening van het winkelend publiek in Venray.

Hij heeft toegezegd de reacties op de website nauwlettend te zullen beoordelen.

De initiatiefnemers van de site zijn naast zijn mening hierover, ook zeer benieuwd naar wat de plaatselijke politieke partijen met deze informatie gaat doen.

 

REACTIES

riek: eens

oneens,Alsje de hele dag in het dorp bent,kun je best ergens naar de w.c Een groter probleem vind ik dat ze de vuilnis niet op komen halen als het een beetje glad is. thuis zit je met de bakken vol,en bij de containers ligt de rommel overal.

Geef uw reactie.

Petr Jansen: oneens

Wat heeft het nou voor een zin kost handen vol Geld als je moet Laat je het gewoon maar lopen Venray is Thoch al een Openbaare CW geworden . Op houden we zijn Thoch geen kleine kinderen meer anders ga maar naar de Hema

Geef uw reactie.

Roy: eens

Er zijn voldoende gelegenheden zoals bij de Hema etc.

Geef uw reactie.

F.: oneens

Gewoon goede service die hoort bij een dorp dat zich ook graag stad wil noemen. En als we dan toch bezig zijn, graag ook meer vuilnisbakken...

Geef uw reactie.

Math: oneens

Een openbaar toilet is geen overbodige luxe. Kijk eens naar veel plaatsen waar toeristen komen en ook voor vooral oudere mensen is dit een oplossing.

Geef uw reactie.

MC: oneens

Als je moet, dan moet je. Dan zou het niet zo moeten zijn dat je afhankelijk bent van 1 of 2 winkels in het dorp, of dat je in een restaurant eerst wat moet gaan nuttigen om gebruik te mogen maken van hun wc.

Geef uw reactie.

gerrie: oneens

zeker mee eens.

Geef uw reactie.

Bachus: oneens

We zullen steeds afhankelijker worden van de vutters en ouderen van nu, die nog geld hebben om in Venray achter te laten. De parkeergarage is slecht gesitueerd en de hema te druk. Gewoon een zelfreinigend toilet midden in het winkelcentrum en voor 4 euro mag je er gebruik van maken. Kostendekend, dat weet ik niet, wel schoon en daarmee Venraypromotie

Geef uw reactie.

Theo Arts: oneens

In elk andere stad (in binnen-en buitenland) zijn openbare toiletten aanwezig en op elk stadplan worden deze toiletten vermeld. De toerist / bezoeker, ieder is gewend de gehele infrastructuur van de stad op een plan te zien, zodat hij dit plan kan bestuderen, daar hoort de aanwezigheid van openbare toiletten zeer zeker bij. Hiermee verhoogd men de service van de stad, welk haar aantrekkelijk maakt voor de toerist / bezoeker.

Geef uw reactie.

een thuis plasser: eens

Openbaar betekent gratis, wie betaald dit dan? Als er al en openbaar toilet nodig zou zijn, wat ik betwijfel!. Zou dit bekostigd moeten worden door de winkeliers die er dan dus profijt bij hebben, of ze moeten zelf hun toiletten al dan niet gratis tbs!

Geef uw reactie.

Mandy: oneens

Openbare toiletten zijn ontzettend handig. Ik ben van engelse afkomst, en in Engeland is het niet meer dan gebruikelijk dat er overal openbare toiletten zijn!

Geef uw reactie.

jan v.vegchel: oneens

ik ben geen 30 meer,en wildplassen is strafbaar.

Geef uw reactie.

Johan P: oneens

Ik kom regelmatig in Goch of Kevelaer, daar zijn prima openbare toiletten, gratis en schoon. Voor centrum Venray zou dit een grote vooruitgang zijn. Voor wat betreft de eens stemmers, als je een keer hoognodig moet, zou je willen dat er een openbaar toilet was. Dus, oneens!!!!!!!!

Geef uw reactie.

gielen: oneens

NIet iedereen vind het prettig cafe of resturant binnen tegaan voor toilet gebruik

Geef uw reactie.

Rene Clevers: oneens

Venray streeft de positie van centrumfunctie na. Een schoon openbaar toilet behoort tot de basisuitrusting. Combineren met de fietsenstalling is een goed idee, want alleen een schoon toilet heeft een meerwaarde. De horeca zit niet te wachten op alleen toiletgebruik.

Geef uw reactie.

Riet de Wit.: eens

In centrum is genoeg gelegenheid via horeca en bij de Hema. Met een openbaar toilet zijn er binnen 6 maanden klachten over een vervuild toilet.

Geef uw reactie.

Berte: oneens

We worden allemaal ouder,en met openbare toiletten zal Venray bezocht blijven worden door ook deze doelgroep,ook van buiten Venray. Horecagelegenheden zitten niet te wachten op alleen maar toiletbezoek en de bezoeker voelt zich wellicht verplicht om iets te nuttigen.

Geef uw reactie.

Linda: eens

Er zijn genoeg mogelijkheden bij HoReCa om naar het toilet te gaan. Wie gaat de openbare toiletten onderhouden? vaak is het een bron van ergernis en vervuiling.

Geef uw reactie.

hubben: oneens

Voor mensen die van buitenaf komen is het wel makkelijk als er toiletten zijn

Geef uw reactie.

diana: oneens

is gewoon handig als er ergens een wc in de buurt is.

Geef uw reactie.

caro: oneens

Een openbaar toilet bij de bewaakte fietsenstalling zou zeer wenselijk zijn. Weer een project (arbeidsplek) er bij.

Geef uw reactie.

pisboy: eens

Muren genoeg....

Geef uw reactie.

Charles de Vilder: oneens

Ik denk dat met name ouderen onvoldoende mogelijkheden in Venray vinden. Weten zij dat ze bij de Hema terecht kunnen, maar in noodgevallen zullen ze in het Gemeentehuis, de Bieb en de Schouwburg niet tegengehouden worden. Mogelijk zouden ook enkele winkeliers, een bordje bij de deur willen hangen; Ouderen zijn welkom. En misschien zou de Gemeente hiervoor een passende vergoeding voor kunnnen geven. Misschien trekt dat nog extra klanten ook. Charles.

Geef uw reactie.

ardiana: oneens

ik denk dat openbare toiletten vell nodig zijn

Geef uw reactie.

theodoor: oneens

Ik denk dat het een goede zaak is om opnebare toiletten te plaatsen in de directe nabijheid van bewaakte fietsenstalling. De bewakers kunnen dan toezicht houden en ook schoonhouden. Uiteraard tegen betaling. Winkeliers zijn over het algemeen niet gediend van toiletbezoekers Toiletten voorzien n.m.m. imn een behoefte en hoort bij een plaats welke vooruitstrevend is..

Geef uw reactie.

janssens: oneens

moeten we dan met zijn allen in de bosjes gaan zitten?

Geef uw reactie.

gertrud: oneens

ik zou nooit als bejaarde en ook niet met met kind naar een openbare toiley gaan. Ziektes, onveilig, vies etc. voor een gehandicapte is het helemaal onmogelijk

Geef uw reactie.

Adriaan: oneens

Ik vind een toilet in zulk modern centrum wel nodig.Een goede plaats zou kunnenj zijn nabij de overdekte en bewaakte fietsenstalling.Geen moeite met een vergoeding te betalen door de gebruiker. Vooral voor deouderen s het echt wel belangrijk. Die lopen niet zo maar een horecabedrijf binnen.Dus oneens

Geef uw reactie.

piet: oneens

niet iedereen heeft goede blaasspieren

Geef uw reactie.

Nel: oneens

Een openbaar toilet, bv bij de bewaakte fietsenstalling zou zeker geen overbodige luxe zijn voor alle mensen met blaasproblemen en voor kleine kindeeren, mits die goed schoongehouden wordt. Netuurlijk tegen betaling. En dat is wel eens een probleem, als je weet hoe sommige mensen het toilet achter kunnen laten. Snap best dt winkeliers klanten niet toelaten op hun personeelstoilet. Heb het in de winkel waar ik werk een paar meegemaakt dat het toilet na een bezoek door een klant

Geef uw reactie.

E.Koenen: eens

Op andere plaatsen (ook al neem je geen consumptie) kun je voor ten minste 50 eurocent of nog goedkoper naar het toilet. Een openbaar toilet is uit , vies, en vooral een toevlucht voor zwervers en spuiters. Toiletten bij een parkeergarage* of station waar 20 of 50 eurocent in de klink moet is normaal en moet door desbetreffend beheer bewaakt en schoongehouden worden.(*dit noem ik dus geenopenbaar toilet)

Geef uw reactie.

K. Fransen: oneens

Vooral voor de ouderen erg belangrijk

Geef uw reactie.

Jet: oneens

Het is niet van deze tijd dat je nergens naar een openbaar toilet kunt in Venray

Geef uw reactie.

Rick: eens

Tenzij er een betaaalde mogelijkheid is, lijkt me dat overbodig. Zoveel toeristen hebben we toch niet. Voor de andere mensen geld dat ze naar de wc moeten gaan vlak voordat ze de deur uit gaan.

Geef uw reactie.

a van meijel: oneens

Ik vind al jaren dat Venray hierin tekort komt.In winkels mag je meestal geen gebruik maken van het toilet, de Hema is een uitzondering. Kijk eens in Helmond, mooi voorbeeld van een openbaar toilet, zoals het in Venray ook hoort te zijn!! Super netjes, waar je ook echt wel voor wilt betalen. Niet iedereen wil naar een horeca toe, voor een kopje koffie, als je aan het winkelen bent.( kost tijd, geld ) Vooral voor ouderen en kinderen is het een must. Het zou het centrum compleet maken !!

Geef uw reactie.

Bert Elderhorst: oneens

De inwoners van Venray die het meeste gebruik maken van de dorpskern zijn de ouderen. Voor deze is hetgebruik kunnen maken van het toilet, zonder direct een cafe in te schieten, vangroot belang.

Geef uw reactie.

H Koppers: oneens

Openbare toiletten zijn nodig, maar..... er zijn bezwaren: wie houdt ze schoon? Men zou ook in de bibliotheek een openbaar toilet kunnen maken (beperkte openingstijden is dan een nadeel) Ik denk dat het openbare toilet in de parkeergarage handig is, je parkeert er je auto, gaat even naar het toilet en voordat je naar huis gaat idem dito!

Geef uw reactie.

Jacques: oneens

In een centrum zoals het onze zou een openbaar toilet niet mogen ontbreken. Zeker, in horeca-zaken en in een enkele winkel kan/mag je ook naar het toilet, maar dat zien veel mensen toch als een drempel. Als 60-plusser zou een openbaar (maar schoon!) toilet mij zeer welkom zijn. En daar mag dan best een eigen bijdrage van € 0,50 tegenover staan.

Geef uw reactie.

tonny poels: oneens

omdat in ieder modern centrum gelegenheid is om je behoeftes te doen en het niet meer van deze tijd is dat je een horecapand binnen moet om naar het toilet te kunnen

Geef uw reactie.

Mariette de Weert: oneens

Openbare toiletten zijn, mits goed onderhouden, een verrijking van het nieuwe mooie centrumplan. De bezoeker is dan ook best geneigd hiervoor te betalen.

Geef uw reactie.

Fleur: oneens

Een openbaar toilet is een kwaliteitsvoorziening, zoals een bewaakte fietsenstalling, een parkeergarage en feestelijke kerstvoorziening dat ook is. "Openbaar" wil niet zeggen om niet. En als je er voor betaalt mag je ook service verwachten zoals schoonmaken; handenwassen; papier of tissues. Wellicht kan het exploitatie technisch gekoppeld worden aan de locatie van de bewaakte fietsenstalling(en).

Geef uw reactie.

arts: oneens

Is een nette en goede methode om wildplassen te voorkomen/bestrijden.

Geef uw reactie.

Willy Traa: oneens

Ik ken die franse toiletten ook. Dat zou een nette goede oplossing zijn.

Geef uw reactie.

Joep: eens

Eens met de stelling. Instandhouding en dagelijks onderhoud zijn erg kostbaar. Suggestie : ga in overleg met de horeca. Bij gebruik consumptie , gratis gebruik toilet. Anders b.v. € 0,50 of € 1,= voor gebruik toilet.

Geef uw reactie.

Gerrit Clabbers: oneens

Er zijn nu te weinig winkels met toiletten

Geef uw reactie.

Jan: eens

Houd onder de bezoekers van het centrum eerst een gedegen onderzoek naar de noodzaak. Wanneer er duidelijk grote behoefte blijkt te zijn aan openbare toiletten, neem dan conform de uitslag een besluit.

Geef uw reactie.

Gerda: oneens

Een openbaar toilet, tegen betaling, zou een grote opluchting zijn!

Geef uw reactie.

Ria: eens

Openbare toiletten zijn niet nodig want die veroorzaken alleen maar stank en worden dan toch niet goed schoon gehouden of vernield. Het zou klantvriendelijker zijn als de winkels een toilet voor hun klanten had, vreemd dat je wel voor hun omzet zorgt maar er niet eens naar het toilet mag!! De Hema is de enige plek waar je naar het toilet kunt. In de horeca kun je alleen terecht als je er iets nuttigd.

Geef uw reactie.

Sjaak: oneens

Als Venray pretendeert een mooi en klantvriendelijk winkelcentrum te hebben, is een openbaar toilet een bijna vanzelfsprekende noodzaak. Over de strategische lokatie (Goumansplein ?) en de uitvoering ervan zou goed moeten worden nagedacht, alsmede de frequente reiniging/inspectie ervan. Als de investering door de gemeente kan worden gedaan en het onderhoud voor rekening van de gezamenlijke winkeliers komt, moet e.e.a. toch te realiseren zijn.

Geef uw reactie.

Deef.: oneens

zeker een overweging waard!

Geef uw reactie.

Riet: oneens

Het is belangrijk dat er openbare toiletten komen, die bijvoorbeeld tegen een kleine vergoeding gebruikt kunnen worden, anders wordt het een viezigheid. Een gunstge plek zou zijn bij de bewaakte fietsenstalling. De horicagelegenheden moeten er niet alleen zijn als pisplaats, maar voor de gezelligheid!

Geef uw reactie.

Ine: oneens

Toiletten zijn nodig. Je hoeft dan niet eerst ergens een kop koffie te drinken, dat is vaak de enige oplossing. Toiletten zijn leuk aan te kleden. Als ze maar goed schoon gehouden worden!

Geef uw reactie.

Leonie: oneens

Openbare toiletten horen gewoon bij de centrum voorziening. Er zijn tal van plaatsen waar mooie / kunstzinnige / functionele / zelfreinigende toiletten zijn gerealisserd. Dat zou in het mooie Venray ook moeten kunnen.

Geef uw reactie.

Geert Daemen: eens

Openbare toiletten ontsieren de straat. In de grote winkels of in de horecagelegenheden kun je ook naar het toilet. Het grootste probleem lijkt mij echter het schoonmaken. We hebben al moeite om de vuilnisbakken en de straat een beetje schoon te houden. Laat staan de toiletten dan!!!

Geef uw reactie.

Ineke Grootemaat: oneens

Natuurlijk zijn openbare toiletten hard nodig. Vaak staan er bij bijzondere evenementen van die pisbakken voor de heren onder ons, maar de dames moeten het maar uitzoeken. Als we een toeristische gemeente willen zijn , dan zijn openbare toiletten een must. Belangrijk wel dat ze regelmatig worden schoongemaakt.

Geef uw reactie.

Monique: oneens

te gek dat deze er nog niet zijn!

Geef uw reactie.

Sunny: oneens

Waar moet de winkelende mens naar toe om zijn behoefte te doen?

Geef uw reactie.

Wim Lenssen: oneens

Als ik in Franrijk op vakantie ben vindt ik het een verademing dat er openbare toiletten zijn. Tot in de kleinste plaatsen kun je er vinden. Als Venray er voor zou kiezen moeten ze bijvoorbeeld maar eens in Amiens gaan kijken. Volledig roestvrijstaal, geschikt voor de minder valide medemens en na elk gebruik zelfreinigend, dus niets geen stank.

Geef uw reactie.

Wil: oneens

Soms moet je wat doen om gastvrijheid vorm te geven. Vooral voor senioren met gemiddeld minder mobiliteit maar wel grotere aandrang is een makkelijk toegankelijk en daardoor meestal openbaar toilet een weldaad. De zorg over hygiene en onderhoud is een volgende stap en vergelijkbaar met het onderhoud van bomen, trottoirs en straatverlichting. In een land als Frankrijk zijn openbare toiletten heel gewoon, misschien wil Venray in Nederland trendsetter worden.

Geef uw reactie.

Peet: eens

Nu de grote straat stank-vrij is, willen we deze stink-dingen in het dorp...??? Nee toch?

Geef uw reactie.

Jan.J.: oneens

Een stad die zo fraai "aangepakt" is moet ook iets doen voor de gastvrijheid en service van zijn bezoekers.

Geef uw reactie.

marij: eens

eens. deze zijn vaak lelijk van aanzien en waar zet je zo`n ding neer? venray is net mooi opgeknapt en nu dit weer. er zijn voldoende horeca gelegenheden waar je naar het toilet kan. als je dit netjes vraagt, weet ik zeker dat ze je dit niet weigeren. dus aub, niet weer geld verkwisten aan iets wat toch niet mooi, schoon en heel blijft. luister naar je burgers.

Geef uw reactie.

Maud de Beer: eens

Als je hierover een goed besluit wilt nemen, zul je eerst moeten weten hoe groot de vraag is. En of deze kan worden opgevangen door horecagelegenheden. Belangrijk is daar te inventariseren hoe zij hier tegenover staan, welke bezwaren hebben zij? Toeristen en kleine kinderen zouden toch geen probleem moeten zijn. Kosten baten goed afwegen, openbare toiletten zullen ons centrum ontsieren! Zelf heb ik nog nooit een nee gekregen in een stad of dorp, als je dit netjes vraagt.

Geef uw reactie.

thijs: eens

er zijn genoeg horica gelegenheden waar men naar het toilet kunt,en daarbij wie maakt de openbare toiletten schoon

Geef uw reactie.

Pim Schrijver: oneens

Winkel vaak in Venray en mis inderdaad een openbaar toilet. Als je in een winkel vraagt omnaar der wc te mogen dan wordt dat meestal geweigerd. De HEMA is de enige mogelijkheid maar vaak erg druk.

Geef uw reactie.

marij: oneens

Ik werk zelf in een winkel, maar bij ons is het niet de bedoeling dat mensen naar het toilet mogen en dat is in de meeste winkels zo, dus een openbaar toilet, mits goed schoon is zeker een goed idee!

Geef uw reactie.

joke: oneens

vindt het heel belangrijk openbare toiletten en vergeet niet de mensen die ons limburg bezoeken

Geef uw reactie.

LW: oneens

Ja dat zou een hele mooie optie zijn om een openbaar toilet neer te zetten wat goed word schoon gehouden.Wel zorgen dat de boel niet gesloopt gaat worden uiteraard maar dat ik dat zeg zou ten overvloede moeten zijn.Ik vind de toiletten bij de ondergrondse parkeergarage ook al een goed begin trouwens dus wellicht is een richtingaanwijzer met een pijl richting "toilet" ook al voldoende

Geef uw reactie.

Leo: oneens

Is zeker geen luxe

Geef uw reactie.

Wim: oneens

Ik vind dat er wel degelijk een of meerdere openbare toiletten in Venray mogen komen. Als bezoeker van deze stad is dit zeker geen overbodige luxe. Het schoonhouden ervan is natuurlijk van groot belang

Geef uw reactie.

Marian: oneens

Een openbaar toilet is voor bezoekers van buiten de gemeente Venray geen overbodige luxe. Wat betreft het schoonhouden, er zijn toiletten die hier op inspelen, in onder andere Zwitserland heb ik ze gezien. RVS en zelf reinigend. Dit zal een flinke investering betekenen, maar op den duur goedkoper. Je moet toch ook iets tegenover het dure parkeren stellen wil je nog mensen naar Venray trekken. Dus JA, ik ben voor een openbaar toilet.

Geef uw reactie.

Jeanne: eens

Het grootste probleem is het schoonhouden van de toiletten en hoe lang zal het duren voordat ze weer gesloopt worden. Nee in Venray bij verschillende winkels/horecagelegenheden kun je het toilet bezoeken indien nodig dus geen openbare toiletten wat mij betreft.

Geef uw reactie.

Henk van Egmond: oneens

ik vind dat er wel openbare wc in venray moeten zijn, maar die moeten net zo onderhouden worden als nu de bewaakte fietsenstalling. het moet geen melkkoe worden maar je mag er best wat voor betalen, als hij maar schoon is, in de nu beschikbare wc is het niet altijd proper.

Geef uw reactie.

Jeu Peeters: oneens

Als openbare toiletten door de Gemeente Venray niet als een extra inkomstenbron worden gemaakt, en goed worden schoongehouden, ben ik het eens met de aanwezigheid hiervan. De gemeentelijke belastingen zijn immers hoog genoeg! Het is voor de ondernemers (behalve de horeca) zéker niet interessant al de extra werkzaamheden voor hun rekening te moeten nemen.

Geef uw reactie.

Hay: eens

Er bestaan voldoende voorzieningen via bijv. de horeca.(tegen een kleine betaling...)

Geef uw reactie.

annemie: oneens

Er zijn genoeg winkels waar je naar het toilet kan gaan, Openbare toiletten zijn meestal te vies om ze te bezoeken.

Geef uw reactie.

Peter: oneens

Als je ooit als toerist in een stad hebt gelopen, terwijl je nodig moet en geen plek kunt vinden, ben je het oneens met deze stelling. Het getuigt van gastvrijheid dat je deze service biedt aan je gasten. Het afschuiven op winkeliers/horeca vind ik gemakkelijk en onjuist. Het is een noodzakelijke voorziening als je gasten in je stad wil ontvangen!!

Geef uw reactie.

BJ: eens

Wie houdt ze schoon?? Openbare toiletten zijn meestal te vies om te gebruiken. Ga maar naar de duitse autobanen. Sleutel vragen zoals bij bakker Bart in de horeca bieden voldoende mogelijkheden.

Geef uw reactie.

Erik: eens

Openbare toilette zijn niet nodig. Er zijn voldoende winkels en horecazaken waarbij dit kan. Kosten hiervoor zijn m.i. niet nodig; een service van de winkeliers voor de klanten.

Geef uw reactie.

Margo Verstegen: oneens

Echt een openbaar toilet hoeft niet, maar aanduidingen van( hier kunt U gebruik maken van het toilet) is aleen vooruitgang. Bij Bakker Bart hadden ze eerst de deur altijd open, nu kunt U naar de sleutel vragen, zodat men toch controle heeft over de gebruiker. Ze mogen ook gerust een vergoeding vragen, zeker voor niet klanten. Dit wsas mijn uitleg.

Geef uw reactie.

Nu het centrum van Venray op de schop is genomen, wordt het resultaat ervan door iedereen gewaardeerd. Iets waar Venray terecht trots op kan zijn. Je kunt het overigens nooit iedereen volledig naar de zin maken. De meningen over de poortwachters lopen nogal uiteen, terwijl we aan het fietsverbod in de Schoolstraat blijkbaar nog moeten wennen. Een......

Lees verder