ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Hoe ervaart u de veiligheid in Venray ?

donderdag, 04 november 2010 17:00 Hoe ervaart u de veiligheid in Venray ?

 Hoe veilig is Venray ?

 

Gedurende de maand November hebben de inwoners van Venray hun mening kunnen geven over de veiligheid in Venray.

De meningen hierover blijken enigszins verdeeld te zijn.  Van de inwoners die op de website “www.burgersvanvenray.nl “ hebben gereageerd vindt 75 % van de stemmers dat Venray als een veilige woonplaats wordt ervaren.  Een op de vier personen die hun mening hebben gegeven betitelt Venray echter als onveilig. Van iedereen die hun mening ook gemotiveerd hebben, zijn die reacties nog te lezen in het archief op de website. Die meningen, over hoe men de veiligheid - of het ontbreken ervan - in Venray ervaart, zijn nogal uiteenlopend. Reacties uit inwoners van de kerkdorpen geven aan dat men zich juist daar veilig voelt, terwijl bewoners van sommige wijken in Venray daar soms heel anders over denken.

Enkele meningen die opvallend zijn :

De aanpak van echte criminaliteit is voor de burgers niet duidelijk zichtbaar.

Veiligheid is een beleving van wat je meemaakt en waar je dan bent.

Tolerantie daalt en criminaliteit stijgt.

Verplaatsen van Coffee-shops naar bv. een industrieterrein .

Venray staat blijkbaar nog altijd in de top 20 van de meest onveilige gemeenten van Nederland, dus is er nog genoeg werk aan de winkel.

Venray is redelijk veilig; overdag wel maar ’s avonds stukken minder.

 

Bij de introductie van de stelling gaf burgemeester Gilissen al aan dat er verbetering wordt geboekt o.a. door het inzetten van straatcoaches. Hij heeft de initiatiefnemers van de website aangegeven bijzonder geïnteresseerd te zijn in de resultaten van deze pollingsite, om zodoende ook te ervaren wat er leeft onder de burgers van Venray over diverse onderwerpen. 

REACTIES

LW: eens

Het is mede door toedoen van de straatcoaches wel veiliger geworden in landweert.Maar nu is het motto "vast proberen te houden" Gelukkig heeft de Burgemeester besloten dat de straatcoaches nog 3 jaar blijven maar dan wel dezelfde mannen aan houden want die doen het echt heel goed en niet zometeen weer ergens een "koopje"ruiken en denken dat je voor minder geld dezelfde kwaliteit krijgt want dat is natuurlijk nooit zo.Never change a winning team en wat mijzelf betreft ,Hulde aan de coaches....

Geef uw reactie.

Kees: oneens

Niet alle betaalde parkeerplaatsen zijn veilig te noemen , te onverlicht om toch kraakjes te plegen

Geef uw reactie.

Bachus: eens

Het is gemoedelijk. We hebben een mooi sfeervol centrum, je kunt wel zeuren over die hopen oud roest die de centrumstraten markeren, maar smaak is nu eenmaal iets om over te twisten. Ik vind de vernieuwing van het centrum bijzonder geslaagd. Chapeau voor de verantwoordelijken. In Venray kun je alles kopen, schoenen, mode, maar ook het terrasje van de Klok etc, ik zou niet weten waarvoor ik naar de grote stad moet. Ik woon hier niet alleen veilig maar ook fijn.

Geef uw reactie.

Charles: eens

Venray is relatief veilig. Ik denk wel dat er iets moet geburen aan de effectiviteit van de politie. Als er werkelijk sprake is van bureaucratie, dan zouden wij hierover geinformeerd moeten worden. Bijvoorbeeld door een indruk te krijgen waarmee de gemiddelde politie man mee bezig is. Los daarvan adviseer ik iedereen de maatregelen te nemen, die voor het (niet meer uitgegeven?) politiecertificaat.

Geef uw reactie.

Pim Schrijver: eens

Ligt er natuurlijk een beetje aan waar je woont Maar ik in het dorp Oostrum ben best tevreden met de veiligheid.

Geef uw reactie.

Sjaak: oneens

Kijkend naar de fietsendiefstallen, vandalisme, hangjongeren, enzovoorts, dan zie ik Venray steeds verder achteruitgaan. Als ik mijn fiets even snel bij de bakker stal heb ik zo een boete aan mijn broek. Zelfs bij laden en lossen in het centrum (waar toegestaan!) werd ik door een parkeerwachter gemaand verder te rijden. En van aanpak van de echte criminaliteit is weinig zichtbaar. Er wordt vast hard aan gewerkt door politie en hulpverleners, maar laat dan ook de resultaten zien!

Geef uw reactie.

Bachus: eens reageert op Sjaak : oneens

Beste Sjaak, eigenlijk is veiligheid geen waarheid op zich maar een beleving. Wat je mee maakt en waar je bent is hierbij van invloed. Feit is wel dat de tolerantie daalt en de criminaliteit stijgt. Toch zijn er in de wereld veel plekken waar het slechter is als hier. En er wordt werk van veiligheid gemaakt bijvoorbeeld de huidige straatcoaches, ik hoop dat die blijven en niet vervangen worden door 'professionals'

Geef uw reactie.

truus: oneens

voel me onveilig maar woon ook in het brukske

Geef uw reactie.

Martin: oneens

Voor mijzelf wel, maar zou mijn kinderen niet in het donker - en dat wordt het steeds meer - naar het winkelcentrum sturen of langs het trapveldje laten lopen.

Geef uw reactie.

jules: eens

goed geregeld, weinig overlast, vrijwel nooit serieuze grote problemen qua veiligheid

Geef uw reactie.

sjef de vocht: eens

we wonen al jaren met veel plezier in het centrum van venray. we voelen ons er veilig, de coffeshops geven wel overlast door het parkeergedrag van de bezoekers. over het algemeen hebben de gebruikers er begrip voor als je ze hierop aanspreekt. een enkele maal reageren ze verbaal aggesief. waaom verplaatsen we deze handel niet van een woonstraat met vele ouderen naar de rand van venray op een industrieterrein? de controle door politie kan ook daar plaatvinden.

Geef uw reactie.

Bert Arts: eens

In ons dorp is het relatief rustig en zijn er geen geweldsdelicten. Wel is er voor enkele jaren terug een inbrekersgilde actief geweest en dat kan natuurlijk nu ook zomaar weer eens gebeuren. Ook zijn de lijnen erg kort nu er een gebiedsagent is aangewezen voor ons dorp.

Geef uw reactie.

Ria: eens

Ik voel me veilig in Venray maar ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen zo is want er is hier toch nog veel criminaliteit. Van mij mogen ze vandalen en criminelen harder aanpakken (zeker als het om fysiek geweld gericht naar anderen gaat), hogere (taak/werk) straffen en meer confronteren met wat ze gedaan hebben/wat voor gevolgen dat heeft. Ook het systeem (bij jeugd) van waaruit deze daders komen er meer bij betrekken en in verantwoordelijkheid hierin meenemen!

Geef uw reactie.

willy Traa: eens

Ik voel me wel veilig in Venray. Voor mij scoort Venray zeker niet minder dan andere dorpen.

Geef uw reactie.

Steger: eens

Wij voelen ons redelijk veilig in Venray, maar toch staat Venray altijd in de top 20 van meest onveiligste gemeenten van Nederland. (landelijke misdaadmeter AD ) Dus er is nog genoeg werk aan de winkel.

Geef uw reactie.

E.Koenen: eens

Natuurlijk zijn er plekken in Venray waar ik me niet zo veilig voel, over het algemeen plaatsen die slecht verlicht zijn. Ze mogen wel strenger optreden tegen vandalisme enz.

Geef uw reactie.

H.Poels: eens

Herhaling van de stelling

Geef uw reactie.

Hanneke Koppers: eens

Ik woon graag in venray en voel me veilig op straat. Op de rotondes moet je zelf goed uitkijken, wegpiraten heb je overal.

Geef uw reactie.

Janneman: eens

Ik voel me veilig in Venray-centrum en zijn dorpen, omdat ik nooit een reden had me onveilig te voelen. In feite kan ik steeds overal gaan en staan zonder me echt zorg te maken of speciale maatregelen te moeten nemen. Vandalisme en inbraak komt natuurlijk wel voor maar dat is van alle tijden. Gelukkig bleven wij tot nu daarvoor gespaard.

Geef uw reactie.

Wim: eens

Zoals in alle plaatsen gebeuren er ook in ons mooie stadje dingen die niet door de beugel kunnen. Venray is relatief veilig, al gebeuren er de laatste jaren dingen die niet door de beugel kunnen. Leef al meer dan vijftig jaar met veel plezier in ons mooie Venray

Geef uw reactie.

Cees: eens

Ik voel me, waar dan ook, veilig in Venray.

Geef uw reactie.

Annelies: eens

Ik voel me veilig genoeg. Wat ik wel jammer vind: er zijn veel lantaarnpalen kapot in Venray. Deze mogen regelmatiger gecontroleerd en gemaakt worden. Hiervoor zou de gemeente een meldpunt op de site mogen hebben.

Geef uw reactie.

leo: eens

voel mij redelijk veilig

Geef uw reactie.

Dave: eens

Ikzelf ben 13 jaar geleden komen wonen vanuit Maastricht in het centrum van Venray. Ik ervaar Venray als een heel plezierig dorp en daar draagt de veiligheid welk ik ervaar zeker een steentje bij. Mijn partner en ik wonen en vertoeven hier graag. Zeker zijn er momenten dat ik denk, oeps even oppassen of wat gebeurd daar, maar waar is dat niet. Ik ben graag in Venray, of Rooi zoals ze hier zeggen.

Geef uw reactie.

Jan: eens

In Castenray voelen mijn echtgenote en ik ons veilig. Heel incidenteel wordt er bij deze of gene ingebroken of gebeurt er een verkeersongelukje. Wat de verkeersveiligheid in ons dorp betreft, zijn er voldoende maatregelen genomen. Wel geven de verkeersdrempels (geluids-)overlast. Over het algemeen is er ook voldoende straatverlichting aanwezig.

Geef uw reactie.

Leonie: eens

Ik voel me best veilig in Venray. Over het algemeen is `s avonds alles goed verlicht en eventueel "verdachte types" worden wel afgeschrikt door mijn hond; bovendien kan ik zelf ook heel hard schreeuwen als het moet.

Geef uw reactie.

W. Meijer: eens

Wij wonen in Veltum en voelen ons geenszins onveilig. Straatverlichting is er voldoende.

Geef uw reactie.

Hub Achten: eens

In Blitterswijck is het veilig behoudens enkele inbraken en vernielingen. In het dorp Venray is het denk minder veilig gezien de artikelen in diverse bladen over Landweert en Brukske.

Geef uw reactie.

Hans ten Berge: eens

Al vele jaren met veel plezier in Venray gewoond, los van kleine incidentjes nooit echte problemen ondervonden.

Geef uw reactie.

leo: eens

wij wonen aan een niet drukke straat met voldoende verlichting en sociale controle

Geef uw reactie.

Jan Pors: eens

wij wonen in een gezellig en veilig kerkdorp van Venray hier beschermen de bewoners elkaar.

Geef uw reactie.

M. Verstegen: eens

Ik voel megewoon veilig

Geef uw reactie.

annemie: eens

Ik voel me niet zo veilig in Venray. Zeker het brukske daar kom ik s,avonds niet. In het dorp daar voel ik me redelijk veilig. Ook ga ik s,avonds na 2300 uur niet graag meer na buiten ( soms moet ik met de hond lopen als mijn man het niet kan ) Ik ben dan best wel bang. Meer verlichting zou zeker wenselijk zijn.

Geef uw reactie.

marij: eens

Meestal voel ik me wel veilig op straat, maar op koopavond in het centrum mag er gerust meer politie op straat zijn en mag er ook opgetreden worden tegen vervelende hangjongeren die het winkelende publiek een onveilig gevoel geven om over het winkelpersoneel nog maar niet te spreken.

Geef uw reactie.

Henri Blankers: oneens

Wij zijn in de nacht van 02-11op 03-11 slachtoffer geworden van een vervelende auto inbraak, auto is 2 weken oud!! Alles eruit!! In Venray moet veel meer blauw op straat, ook voor dit soort incidenten!! Dat behoort ook tot de veiligheid, of het gevoel voor de burger dat men veilig is!! M.vr.gr. Henri Blankers

Geef uw reactie.

Annemie: eens

Over het algemeen voel ik mij veilig in Venray, enkele uitzonderingen daar gelaten

Geef uw reactie.

gerda van egmond: eens

omdat ik me veilig voel

Geef uw reactie.

Peter: eens

Ik voel mij redelijk veilig in Venray. ook door sociale controle in onze buurt (Oranjebuurt) Wel zijn er plaatsen waar ik in het donker niet alleen naar toe zou durven maar waar vind je die plekken niet!

Geef uw reactie.

Christiaan: eens

Ik denk dat we het qua veiligheid in Venray goed voor elkaar hebben. Zeker de laatste tijd met de maatregelen om de overlast van jongeren in te perken. Het sluiten van de Zenith als uitgaanscentrum heeft daar ook toe bijgedragen. Van de politie is mij bekend dat zij veiligheid hoog in het vaandel hebben en daar met alle beschikbare middelen naar handelen. Hoe meer blauw op straat hoe hoger het veiligheidsgevoel bij de burgers denk ik.

Geef uw reactie.

Deze onafhankelijke website  is gedurende de maand November  benieuwd hoe u als inwoner van Venray de veiligheid in Venray ervaart.

Het begrip veiligheid omvat nogal een breed terrein. Het is niet alleen van toepassing of u zich veilig voelt op straat of in uw woning, maar bijvoorbeeld ook
Lees verder