ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Hoe ervaart u de veiligheid in Venray ?

donderdag, 04 november 2010 17:00 Hoe ervaart u de veiligheid in Venray ?

 Hoe veilig is Venray ?

 

Gedurende de maand November hebben de inwoners van Venray hun mening kunnen geven over de veiligheid in Venray.

De meningen hierover blijken enigszins verdeeld te zijn.  Van de inwoners die op de website “www.burgersvanvenray.nl “ hebben gereageerd vindt 75 % van de stemmers dat Venray als een veilige woonplaats wordt ervaren.  Een op de vier personen die hun mening hebben gegeven betitelt Venray echter als onveilig. Van iedereen die hun mening ook gemotiveerd hebben, zijn die reacties nog te lezen in het archief op de website. Die meningen, over hoe men de veiligheid - of het ontbreken ervan - in Venray ervaart, zijn nogal uiteenlopend. Reacties uit inwoners van de kerkdorpen geven aan dat men zich juist daar veilig voelt, terwijl bewoners van sommige wijken in Venray daar soms heel anders over denken.

Enkele meningen die opvallend zijn :

De aanpak van echte criminaliteit is voor de burgers niet duidelijk zichtbaar.

Veiligheid is een beleving van wat je meemaakt en waar je dan bent.

Tolerantie daalt en criminaliteit stijgt.

Verplaatsen van Coffee-shops naar bv. een industrieterrein .

Venray staat blijkbaar nog altijd in de top 20 van de meest onveilige gemeenten van Nederland, dus is er nog genoeg werk aan de winkel.

Venray is redelijk veilig; overdag wel maar ’s avonds stukken minder.

 

Bij de introductie van de stelling gaf burgemeester Gilissen al aan dat er verbetering wordt geboekt o.a. door het inzetten van straatcoaches. Hij heeft de initiatiefnemers van de website aangegeven bijzonder geïnteresseerd te zijn in de resultaten van deze pollingsite, om zodoende ook te ervaren wat er leeft onder de burgers van Venray over diverse onderwerpen. 

REACTIES

Deze onafhankelijke website  is gedurende de maand November  benieuwd hoe u als inwoner van Venray de veiligheid in Venray ervaart.

Het begrip veiligheid omvat nogal een breed terrein. Het is niet alleen van toepassing of u zich veilig voelt op straat of in uw woning, maar bijvoorbeeld ook
Lees verder