ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De weg naar het centrum kwijt?

woensdag, 06 oktober 2010 14:00 De weg naar het centrum kwijt?

  Zijn de poortwachters een aanwinst voor Venray ?

 

Gedurende de maand Oktober is er door de bezoekers van de website : www.burgersvanvenray.nl een stem uitgebracht op de stelling : de poortwachters  zijn een aanwinst voor Venray.

Ca. 200 personen hebben de moeite genomen om hun keuze kenbaar te maken.  Een groot aantal daarvan hebben ook hun motieven voor die keuze aan de site toevertrouwd.

Het resultaat van deze enquete onder de inwoners van Venray is nogal verdeeld.

46 %  van de stemmers vindt dat de poortwachters een verfraaiing van het centrum zijn, terwijl 54 %  daarover een geheel andere mening is  toegedaan.

Bij het bekijken van de motieven lopen de meningen van diegenen die gereageerd hebben nogal uiteen.

Sommigen vinden het fraaie kunstuitingen, terwijl anderen spreken over een hoop oud roest. Het voert te ver om deze uiteenlopende reacties hier te vermelden. Het is heel eenvoudig om die motieven op de site te lezen. Hoewel gedurende de maand November er weer een nieuwe stelling op de site staat, kunt u in het “archief” van de site, van elke eerdere stelling de resultaten en de individuele motieven nog teruglezen.

Samenvattend kan worden gesteld dat iets minder dan de helft van de personen die gereageerd hebben de poortwachters een aanwinst voor Venray vinden.

 

REACTIES

Yvonne: eens

De poortwachters staan helaas niet op alle plekken even gunstig! Op de Merseloseweg ontneemt de poortwachter het zicht en van een ruime doorgang is helaas geen sprake. Echt jammer!

Geef uw reactie.

Gradje: oneens

De vraag had gesteld moeten worden voor dat ze geplaatst werden in het straatbeeld.

Geef uw reactie.

janny: oneens

op sommige plaatsen b.v. merselseweg kunnen rolstoelrijders en mensen met een rollater er bijne niet langs komen .

Geef uw reactie.

Anna: oneens

smaken verschillen, ik vind ze oerlelijk en dus zonde van het geld. (net als de kunst op de rotondes, die veel te veel afleiden in het verkeer.)

Geef uw reactie.

Johan: eens

Een mooie afbakening van het centrum van Venray

Geef uw reactie.

anoniem: oneens

Laat de gemeente Venray het geld maar uitgeven aan de burgers, i.p.v. aan al die flauwekul. Dit is weggegooid geld.

Geef uw reactie.

Sarah: oneens

Naast dat ik de poortwachters erg lelijk vind, passen ze (net als de kunstwerken op de rotondes overigens) niet bij de sfeer van "vroeger" die het centrum van Venray juist weer aan het hervinden is. De pleinen en straten zijn aangepakt in een stijl die niet past bij de poortwachters. Het zou nog enigzins te doen als er spotjes van wit of geel licht in zaten. Maar de kleuren maken dat het goedkoop oogt en bij het rode licht krijg ik zelfs hele andere associaties...! Wat mij ook een doorn in het oog is, is dat de poortwachter van de Schoolstraat (bij snackbar de Hoender) middens tussen de fietsrekken geplaatst is. Zelf zou ik het trouwens mooier vinden als de gehele naam in het ijzer staat want bij duister zie je door het licht in de wachter wel het eerste stuk wat in het ijzer staat, maar niet wat nog in het steen van de voet staat, dus het is maar "half". Alles bij elkaar kan ik me mooiere en duidelijkere poortwachters voorstellen die beter passen bij de uitstraling van het Venrayse centrum.

Geef uw reactie.

suus: oneens

ik vind ze niet mooi en onduidelijk als straatnaamverwijzer

Geef uw reactie.

May: oneens

Zo lang blijven ze toch niet staan!

Geef uw reactie.

Monique: oneens

De poortwachters zijn ondanks hun formaat niet herkenbaar waar ze voor dienen. Ze nodigen bovendien niet uit om er gezellig bij te zitten, en passen niet in het straatbeeld van Venray.

Geef uw reactie.

daan: eens

Past binnen omgeving mits die overdreven led verlichting vervangen wordt door normaal, rustgevend wit licht.

Geef uw reactie.

Martien van Dijk.: oneens

In de bezinigings voorstellen van het college staat dat men wilt bezuinigen op de vervanging van straatnaambordjes. En dan wel geld hieraan uitgeven is merkwaardig.

Geef uw reactie.

G.Peters: eens reageert op willems : eens

Poortwachters zijn mooi objecten bij een mooi opgeknapt dorp. Hulde

Geef uw reactie.

janpietercees: oneens

Jammer van het geld /veel te duur zijn deze roestwachters-Geld over de balk gegooid.Dit had beter aan iets anders besteed kunnen worden

Geef uw reactie.

P.J.P. van der Werf: eens

Verlicht in de avond zijn het sfeermakers

Geef uw reactie.

Pierre Goumans: eens

In combinatie met alle andere verbeteringen geeft het veel allure aan het centrum. Alleen jammer dat roestwater vrij snel het beton zal gaan ontsieren.

Geef uw reactie.

anoniem: eens

ze zijn ook gewoon mooi!

Geef uw reactie.

Jos: eens

De poortwachters zijn gewoon mooie objecten die passen in het fantastisch opgeknapte centrum.

Geef uw reactie.

Twan: oneens

In deze moderne tijd is er toch wel iets frissers te verzinnen iets wat beter in het straatbeeld past

Geef uw reactie.

Nel: oneens

Ik persoonlijk vind dit geen kunst, maar een stelletje roestbakken op een klomp beton, maar dat is dus mijn mening. Verder zijn ze erg groot aanwezig, overdag niet eens van alle kanten goed leesbaar door een verkeerde plaatsing (bv achter een boom bij de Paterstraat) Pas als de verlichting aan is kan je een gedeelte van de straatnaam lezen, maar dan kan je weer heel slecht zien og het nu een straat of een weg is. Lijkt me nogal lastig voor mensen van buitenaf. Dus in mijn ogen een hoop geld weggegooid voor iets wat niet goed voldoet.

Geef uw reactie.

elianne: eens

Ik vind het gewoon mooie objecten.

Geef uw reactie.

Mark: oneens

Iemand van buiten venray kan helemaal niets met Merselose of Hof. De oudijzer prijs is nu nog hoog dus

Geef uw reactie.

rob: oneens

Ze belemmeren het Zicht van het verkeer en dus zelf gevaarlijk.

Geef uw reactie.

Tom: oneens

Ik dacht dat we na die afschuwelijke flut werken op onze rondondes wel genoeg horizon vervuiling hadden gekregen, maar nee hoor nog meer levens grote roest werken op de staat. Hier hebben wij allemaal aan mee betaald maar niet voor gekozen!

Geef uw reactie.

A.. van Osch: oneens

Te groot voor het straat beeld. Kinderwagen en rolstoel gebruikers hebben er last van.

Geef uw reactie.

joep: oneens

roest de straat uit gooi die zooi op de oudijzerhoop zouden van het geld

Geef uw reactie.

Joos: eens

Zij geven cachet aan het centrum en tonen druf/vernieuwing .

Geef uw reactie.

Pim: oneens

Hallo Wat een geldverspilling die poortwchters. Ik betwijfel of het veel nut heeft. De praktijk wijst uit dat er erg veel storingen voor kunnen komen. En ja waar zijn al die invalide parkeerplaatsen gebleven. ???? 5 bij de Albert Hein , Fietsenstalling geworden. 3 achter de HEMA 1 bij het postkantoor, 1 bij hoorwinkel van Boxtel. Zomaar 10 invalide parkeerplaatsen weg Waar blijven de nieuwe. ??? Pim

Geef uw reactie.

Peter: eens

Ik vind kunst in de openbare ruimte belangrijk en de portwachters zijn kunstwerken, vallen op en laten zien waar de belangrijke invalswegen zijn. De vraag of ze mooi zijn is een kwestie van smaak. Ik vind ze wel mooi

Geef uw reactie.

Koos: oneens

Werkstukken in de trant van het andere nieuwe straatmeubilair hadden waarschijnlijk beter gepast. Daarnaast is de vormgeving niet erg gelukkig gekozen. Cortenstaal moet mooier roestkleurig zijn. Bovendien: als de Venrayer al moeite heeft om de straatnaam te ontdekken, hoe moet dat dan op een donkere avond voor een vreemdeling zijn? Maar goed, dat sinterklaas zijn intocht overdag houdt! Essent ziet de poortwachters kennelijk als lantaarnpalen: men heeft er erg storende lantaarnpaalnummeringen op geplakt. Dat doet me denken aan een tang op een varken.

Geef uw reactie.

Jose Valks: eens

Karakteristiek, robuust en toch ook gewoon mooi!

Geef uw reactie.

Ineke: oneens

Ze zijn afschuwelijk lelijk en hebben geen functie dan alleen het straatbeeld verfoeien. Zonde van ons belastinggeld, dan zijn er wel veel betere zaken te bedenken: waar zijn alle gehandicapte parkeerplaatsen gebleven? Besteedt daar maar eens wat meer geld aan. AH is onbereikbaar geworden voor mensen die niet goed uit de voeten kunnen.

Geef uw reactie.

Jan: eens reageert op Ineke : oneens

Maar goed dat er nog vele andere supermarkten zijn waar je wel recht voor de deur mag parkeren dan... Volledig rekening houden met iedereen is niet mogelijk, dus laten we daar ook niet teveel om zeuren

Geef uw reactie.

Sjaak: oneens

Ik zie hier de aanwinst voor Venray niet van in. Met beeldende kunst wordt meestal toch iets uitgebeeld ? Blijkbaar is de pot met geld voor het "centrum op de schop" goed gevuld geweest. Ik ben benieuwd wat de totale kosten nu blijken te zijn. Het is in Venray met geld uitgeven "penny wise and pound foolish" , als je bv. de dure verbouwing van het gemeentehuis vergelijkt met het beknibbelen op de subsidies voor verenigingen en vrijwilligerswerk.

Geef uw reactie.

Mientje: oneens reageert op Sjaak : oneens

Sjaak: CHAPEAU, ik ben het helemaal met je eens!!!

Geef uw reactie.

L.Swinkels: oneens

Zijn onduidelijk als verwijzing

Geef uw reactie.

Charles: oneens

Petje af voor de club die het Centrumplan heeft gerealiseerd. De Poortwachters acht ik een misser. Ze hebben geen functie en ze staan in de weg. Ch.

Geef uw reactie.

Gerrit Boekholt: oneens

er staat maar een gedeelte van de straatnaam op.

Geef uw reactie.

Ron: eens reageert op Gerrit Boekholt : oneens

onder op de steen staat ook nog wat.

Geef uw reactie.

Geertjan Windemuller: eens

In ieder geval mooier dan die dingen op de rotondes. Bovendien, over kunst valt niet te twisten. Wie geeft mij de definitie van wat "Kunst" is, wanneer is iets kunst en wanneer niet. Wie het weet mag het zeggen.

Geef uw reactie.

Dela Geerlings: eens

Anders dan anders,maar wel mooie kunst

Geef uw reactie.

Annelies: oneens

Ze zijn niet duidelijk. Bovendien staan ze niet direct aan de desbetreffende straat. Jammer dat er zo veel geld aan uitgegevens is, terwijl dit ook ten goede had kunnen komen aan andere zaken.

Geef uw reactie.

Henk van Egmond: eens

uitdagend vreemd voor Venray er word op deze manier positief over Venray gesproken

Geef uw reactie.

Mientje: oneens reageert op Henk van Egmond : eens

wat bedoel jij met: er wordt "POSITIEF" over Venray gesproken? Door wie? -De Wereldpers- -Nederlandse Pers- -inwoners van VENRAY- -Inwoners van dit dorp- die ondanks hun LAGE inkomen, wel erg HOGE belastingaanslag krijgen, en dan MOETEN zien dat hun geld naar... "KUNST" gaat!

Geef uw reactie.

twan peeters: eens

vormgeving en kleur erg mooi, functionaliteit goed, materiaalkeuze minder, gesteente aan onderzijde snel vies ben ik bang(bij poststraat is de roestkleur al uitgelopen). zitgedeelte op sommige plaatsen voorzien van hout, dat is toch wat prettiger zitten als het koud is.

Geef uw reactie.

Gerry: oneens

Lelijk en onnodig, het geld was beter besteed aan de zorgsector, die erg schrijnend is.

Geef uw reactie.

Ton: oneens

Het zijn prachtige projecten voor de graffiti spuiters, en dat maakt Venray weer zo uniek, ruim die rommel toch op . We zitten al aan de afgrond met de finacien en dan kost het nog meer om het straatbeeld schoon te houden.

Geef uw reactie.

anoniem: oneens

Wat weer een geldverspilling !!

Geef uw reactie.

Deef.: oneens

In het klassiek karakter welk vormgegeven wil worden vind ik de poortwachters erbuiten vallen. Ik, persoonlijk, vind de verhouding wat ze mogelijk kosten niet afwegen tov het effect. Een mooie wegwijzer zou meer in het plan passen. Trouwens de Poortwachter op de Merseloseweg is niet compleet, hierop is het woord weg weg en belemmerd hij het zicht op het verkeer welk van rechts komt.

Geef uw reactie.

anoniem: oneens

gaat het doel voorbij

Geef uw reactie.

E Koenen: eens

Mooi om anders te zijn, eindelijk lef !!!

Geef uw reactie.

Ron: eens

Ziet wel mooi uit.

Geef uw reactie.

Martin Schulz: oneens

Wat een geldverspilling, en nog foeilelijk ook! Maar okay, ik ben voor gelijke behandeling...Als de gemeente bij basisschool de estafette in het Brukske het onkruid 2 meter hoog laat groeien moet je dat ergens anders ook doen! De nadruk ligt wel erg in het centrum en de nieuwe wijken. Martin Schulz

Geef uw reactie.

eefje: eens

Leuk moet kunnen, beter zo. Een rotonde alleen is zo saai. Nadat je er rondom geweest bent, of half, of driekwart, of een vierde afslag geweest bent, vergeten mensen nooit meer dat ze in Venray zijn geweest. Balangrijk genoeg voor ons en alle anderen. Venray op de wereldkaart. Ja daar staat Venray al, maar nu nog meer dan ooit. Hoe gekker hoe mooier.

Geef uw reactie.

johan: eens

Ik ben het eens dat de poortwachter het straatbeeld verfraaien, maar een paar staan op een domme plaats. Te veel op het voetpad zodat ze behoorlijk in de weg staan voor b.v wandelwagens, rollators en andere bredere hulpmiddelen voor de minder valide mensen.

Geef uw reactie.

G.Peters: eens

Mooie strakke kunstobjecten die de toegang tot het dorp aangeven. Nog mooier zou zijn dat er in de ochtenduren tijdens het laden en lossen men zou moegen fietsen in het dorp. Dit vooral voor mensen met rug,heup, knie en voetklachten.

Geef uw reactie.

Th. Hendricx: eens

Zij vormen een mooi "kader" van het Venraayse Centrum! Hoewel de verlichting in kleur m.i. weer afbreuk doet aan de souvereiniteit van de objecten. Jammer is ook dat na verloop van tijd het lichte stenen fundament door roestwater zal worden vervuild. De mooie tijdloze vormen kontrasteren geweldig met de aardslelijke "kunstuitingen" die de bezoeker aan het centrum eerst te verwerken heeft gekregen bij het ronden van de rotondes!!

Geef uw reactie.

Roos Janssen: oneens

Ik vind het grote geldverspilling van gemeenschapsgelden.Zoals ook de geplaatste kunst-objecten bij de rotondes. Bovendien vind ik deze objecten zoals heel veel mensen in Venray lelijk en overbodig. Had dit geld geen zinvollere bestemming kunnen krijgen?

Geef uw reactie.

Geert Daemen: eens

Opvallend zijn ze in ieder geval. Over smaak valt natuurlijk te twisten. Ik zie ze wel als kunstobjecten en weer eens iets anders dan een gewoon straatnaambordje

Geef uw reactie.

Nellie Poels: eens

Ik vind het gewoon mooie dingen.

Geef uw reactie.

Jan Houba: oneens

onopvallend, saai, geen verfraaiing !

Geef uw reactie.

Leo: eens

De poortwachters zijn zeker opvallend te noemen, dat ze roestig zijn klopt ,maar dat wordt alleen maar mooier als ze langer staan dan zal de roest ook absoluut niet afgeven. De uitvoering had wat mij betrefd duidelijker kunnen zijn b.v. in plaats van b.v Post had er beter Poststraat in het vaandel aangebracht kunnen worden. In ieder geval iets unieks en opvallend.

Geef uw reactie.

Pat: eens

Ik vind persoonlijk de Poortwachters een aanwinst. Apart vormgegeven, een beetje onopvallend ondanks hun grootte. Venray is de laatste jaren goed op weg!

Geef uw reactie.

TOON KATEMAN: eens

ik ben niet onpartijdig. Wanneer ik de oneens reacties lees en er uit haal wat niet relevant is blijft er weinig van over. Met de motivatie van "dat geld had je beter ergens anders aan kunnen besteden" kun je niets meer doen anders dan asfalt draaien. De burgers zijn in de plannen gekend middels de werkgroepen wat geweldig gewerkt heeft. Ik heb het idee dat de oneens stemmers de criticie langs de zijlijn zijn. Misschien is het verstandig om, voordat er kritiek geleverd wordt, je eens te verdiepen in de materie en de totstandkoming van een dergelijk ontwerp en projekt.

Geef uw reactie.

Linda SP: oneens

De poortwachters worden eerst geplaatst, dan pas wordt gevraagd wat iedereen ervan vind. Moet dat niet andersom?? Worden ze weer veriwjderd als niemand ze mooi vind?? Lijkt me stug. Doe wat leukers met de tijd en het geld. Er zijn ongetwijfeld betere ideeën. Vraag het eens aan de gewone mensen op de straat.

Geef uw reactie.

peter jansen: eens

Venray moet veilig blijven , ik vind die kunstwerken Nients daar is niet ieder van gedient bv. schappen etc behoord niet tot onze kultuur in deze econoniche resseie criesess ik vind wel een goed iedee dat er bewaaking is hier in venray daar Ben ik het mee eens

Geef uw reactie.

Roos: oneens

Ze zijn te groot, lelijk, roestig. Tja, wat ik vind ik erg eigenlijk mooi aan? Mmm, de groen verlichting in het donker! Pure verspilling van gemeenschapsgeld evenals de meeste kunst in Venray, lees rotondes, Odapark en omgeving.

Geef uw reactie.

Corry: oneens

Op sommige plaatsen staan deze roestige vaandels midden op de stoep. Niet goed voor de toegankelijkheid. Venray kan schadeclaimskrijgen van kleding door roest-schade. Zeker als er te weinig ruimte is tussen een paaltje langs de stoeprand en kuntstwerk (Merseloseweg) en bij geparkeerde fietsen (Hofstraat & Schoolstraat) Te weinig ruimte voor voetgangers op hoek bij de Poststraat. Alleen Wilhelminastraat en Paterslaan geven geen overlast. Jammer van het mooi opgeknapte centrum.

Geef uw reactie.

theodoor: eens

Ik vind de poortwachters niet storend maar zie de toegevoegde waarde voor het centrum nog niet. Het geld had n.m.m. een betere bestemming kunne krijgen,

Geef uw reactie.

Henk: oneens

Kosten hadden ook voor meer functionele doeleinden kunnen worden aangewend

Geef uw reactie.

Marly: oneens

ze zijn lelijk en staan gewoon in de weg!

Geef uw reactie.

Petra: oneens

Te dominant, passen niet in het straatbeeld en hebben totaal geen functie. Vanaf het eerste moment dat ik deze "lompe roestbakken op een klomp beton" zag staan heb ik me geergerd afgevraagd waarom dit nu weer nodig was. Niet ELK LEEG PLEKJE hoeft opgevuld te worden. De plekken leeg laten, zodat je gewoon een open zicht had gehad om de straat naar rechts in te kijken was een beter idee geweest. Waarom vinden (sommige) mensen het toch zo nodig om het geld gewoon weg te gooien ?? Me dunkt, dat dit binnen de gemeente Venray al wel voldoende gebeurd. Laten we met dit geld maar zinnigere dingen doen voor mensen die het ECHT nodig hebben.

Geef uw reactie.

Twan: oneens

Idee is goed. Uitvoering smaakloos en onduidelijk.

Geef uw reactie.

Jos: eens

prima idee, alleen op de uitvoering had ik voor het geld wat fraaiers terug gezien.

Geef uw reactie.

klaas: oneens

Roestige objecten, pure geld verspilling.

Geef uw reactie.

Bert Arts: oneens

Met de drie eerste stellingen ben ik het eens. Persoonlijk vind het absoluut geen mooie kunst. Het ontsiert miz. Venray.

Geef uw reactie.

Thijs Martens: eens

Ik kom op veel plaatsen in Nederland en daarbuiten. Beelden zoals de poortwachters en ook de kunstwerken op de rotondes zie je nergens. Wat je er ook van vindt, het is eindelijk wat anders dan de eenheidsworst die overal te vinden is. Daarvoor heb ik respect en ben blij dat deze werken in Venray staan.

Geef uw reactie.

A.Berbers: oneens

Deze roestbakken hebben geen toegevoegde waarde bij het vernieuwde centrum. De bewegwijzering had men ook op een andere manier kunnen oplossen en niet van die dominante objecten te plaatsen. Ik denk dan aan materiaal wat ook in het vernieuwde centrum is gebruikt. Wat gebeurd er als het regent en het water (vervuild door de roest) gaat de grond in? Milieu staat toch hoog in het vaandel bij de gemeente Venray. Ook ik had liever de blad korven terug gezien. Mijn stelling: Vraag eerst eens bij de burgers wat zij er van vinden. Maar ook een pluspunt: Wethouder Patrick van de Broeck heeft er een mooi centrum van weten te maken.

Geef uw reactie.

math: oneens

Ik vind ze overbodig,daar ze naar mijn mening niets toevoegen en alleen maar de vraag op roepen,wat staat daar nu ?Het nieuwe centrum is mooi maar dit nodigt mij niet uit het te bezoeken

Geef uw reactie.

Judocus von Gieselacke: eens

Zie de imposante Venlose Poortwachters op de Maasbrug en zie hoe deze blikvangers beeldbepalend zijn. Evenwel met de ristrictie géén na-aperij alswel Japanse kunst met evt. dierafbeeldingen.

Geef uw reactie.

Stef de Greef: oneens reageert op Judocus von Gieselacke : eens

De imposante venlose poortwachters zijn duidelijk en verwelkomen je in de stad, hier lijkt het alleen alsof er een stuk ijzer verroest is wat weggehaald moet worden uit het centrum!

Geef uw reactie.

anoniem: eens

Vind het een hele verfraaiing van de entree van Venray. Vind het wel wat hebben.

Geef uw reactie.

H.Gijsberts: oneens

i.p.v. ROESTIG iets met bijen? omdat die in het wapen van Venray staan? Nu lijkt het alsof men wil zeggen,Venray zit vastgeroest wat betreft functie winkelcentrum. Komt óók nog eens héél goedkoop over!! Had inderdaad véél liever de bladkorven terug,bezit nl. géén auto en kan niemand hiervoor aanspreken om het voor mij weg te brengen.En denk ook eens a.u.b. wat VAKER aan de ouderen onder ons die niet meer zo mobiel zijn! zou al een hele verbetering van het leefcomfort in Venray zijn!!

Geef uw reactie.

Ine: oneens

De objecten staan niet vrij in het zicht, jammer. Als vaandel aardig maar hoelang gaan ze mee voordat het geheel weggeroest is? Hoeveel is eraan besteed?

Geef uw reactie.

Holiday: oneens

Een stuk roest en oerlelijk, weer een hoop geld over de balk gegooid. Daar hadden we hier in Venray ook andere dingen voor kunnen doen.

Geef uw reactie.

Stef de Greef: oneens

De zogenaamde poortwachters leken in eerste instante op een groot roesten kunstwerk, tot er meerdere kwamen en ik laterna pas opmerkte dat er straatnamen mee bedoeld werd. Het hele centrum is opgeknapt, en dan zetten ze er deze roestbakken neer? Waarom zulke stellingen, nadat het geld al uitgegeven is aan dit soort ongein?

Geef uw reactie.

Louis: oneens

Geef het geld maar uit aan fatsoenlijke bladkorven in onze dorpen, het milieu is niet erbij gebaat als wij dat per auto 12 km verderop moeten brengen!

Geef uw reactie.

Wil: oneens

De vaandels, die niet alleen de wacht houden bij de poorten van het centrum maar ook nog de naam van de straat aangeven, zijn uit de kluiten gewassen (kunst ?)objecten die nu al voor veel mensen een doorn in het oog zijn. Het argument van de gemeente dat het budget van het op de schop nemen van het centrum voldoende ruimte bood om zich dit te kunnen veroorloven geeft aan dat men veel te kwistig omgaat met gemeenschapsgeld. Mij ontgaat overigens ook de gepretendeerde functionaliteit en de relatie met het opgeknapte centrum .

Geef uw reactie.

Janneman: eens

Ik vind ze prachtig, origineel en opvallend. Zeker als poortwachters van het mooie centrum.

Geef uw reactie.

Jan: eens

Ik vind de poortwachters een aanwinst. Ze hebben een eigentijdse vormgeving en of iets mooi of lelijk is, blijft een kwestie van smaak. Ze zijn wel apart en exclusief voor Venray gemaakt. Met de poortwachters en het vernieuwde centrum onderscheidt Venray zich.

Geef uw reactie.

willem: oneens

in toelichting staat "ruim binnen het budget" Dat is wel te zien. Kennelijk was "het kostenaspect" het enige criterium. Afschuwelijk ontwerp. Voordeel is wel dat als men dan toch besluit om naar het centrum te gaan, men daar het tegenovergestelde aantreft nl. een prachtig totaalplaatje

Geef uw reactie.

Wim Jochijms: oneens

Wat moet een dorp als Venray met poortwachers, weggegooid geld, Dit had men beter aan bladkorven kunnen besteden, dan profiteerd iedereen, ook de Gemeente en de straten vrij en opgeruimd van bladeren !!!

Geef uw reactie.

marij: oneens

De reusachtige roestige dingen zijn spuuglelijk, passen totaal niet bij de rest van het centrum, en ik begrijp niet waar ze opeens vandaan zijn gekomen zonder enige discussie vooraf!

Geef uw reactie.

frank: oneens

Weer onzinnig besteed belastinggeld. Zoals bij zoveel dingen in Venray.

Geef uw reactie.

H l j Jalink: oneens

gewoon weglaten en geld nuttig besteden!!!!

Geef uw reactie.

Hay: oneens

Ik vind ze nu vooral roestig. Waarom sluit het niet meer aan op het gebruikte materiaal uit het centrum, welk ik erg geslaagd vind qua inrichting en materiaal. Het is me onduidelijk, als ik ze zie staan, of ze ook een functie hebben naast een decoratieve.

Geef uw reactie.

Annemie: oneens

dit is pure geldverspilling, bladkorven zouden mooier staan in het straatbeeld

Geef uw reactie.

Ria: oneens

besteed dit geld aan bladkorven, dan blijven onze dorpen schoon.

Geef uw reactie.

Wim: eens

Op zich vindt ik het idee wel goed, alleen zou het mooier zijn geweest als ze werkelijk aansluiten op het centrum. Daar is gekozen voor natuursteen, roestvrijstaal en natuursteen. Dan zou het een echte aanwinst voor Venray zijn geweest

Geef uw reactie.

Eric: eens

Ik vind ze wel mooi.

Geef uw reactie.

Leo: oneens

oud ijzer dat beter naar toontje Robben kan worden gebracht

Geef uw reactie.

Frans: eens

leuk opvrolijken

Geef uw reactie.

Hub: oneens

Het geld en het ijzer kan de gemeente beter besteden aan BLADKORVEN.

Geef uw reactie.

marij: oneens

ze zijn veel te groot en dan die vieze lelijke kleur. de bakken waar ze in staan zijn ook veel te lomp. vooral die op de merseloseweg is heel ongelukkig geplaatst, net in de bocht waar mensen met een rolstoel of rollator lastig langs kunnen lopen. het zal ook wel weer een lekkere kostenpost zijn geweest voor de belastingbetaler. kunnen jullie dit geld niet beter besteden aan de maatschappij?

Geef uw reactie.

F.J. Boosten: oneens

De Poortwachters (straatnaamborden) zijn naar mijn mening uitgesproken lelijk. en passen volgens mij niet in het straatbeeld, zij passen niet in het concept wat Venray wil uitstralen. "Stadse gezelligheid" en "uitnodigend". Ze zijn daarbij ook nog gevaarlijk, vanwege belemmering van het uitzicht, voor alle bestuurders van voertuigen.

Geef uw reactie.

Jarrod Russel: eens reageert op F.J. Boosten : oneens

Greetings, I was just checking out your site and submitted this message via your "contact us" form. The feedback page on your site sends you messages like this to your email account which is why you're reading through my message at this moment correct? That's the most important achievement with any type of advertising, making people actually READ your ad and this is exactly what you're doing now! If you have an ad message you would like to promote to tons of websites via their contact forms in the U.S. or to any country worldwide let me know, I can even focus on particular niches and my pricing is very low. Shoot me an email here: danielsamson9146@gmail.com

Geef uw reactie.

Ongetwijfeld heeft iedereen  die vanuit de binnenring naar het centrum van Venray wil,  de dominante objecten van geperforeerd  roestend staal ontdekt die onlangs bij de diverse toegangen naar het centrum zijn geplaatst.

Gelet op......

Lees verder