ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Openbaar toilet bij parkeergarage

donderdag, 02 december 2010 17:00 Openbaar toilet bij parkeergarage

Openbaar toilet in parkeerkelderVenray - publicatiedatum: 05-03-2009
Er komt geen openbaar toilet op een van de pleinen in het Venrayse winkelcentrum. Dat zegt wethouder Van der Broeck (CDA). Hoewel de Seniorenraad hiervoor heeft gepleit in een brief aan het college.

Van der Broeck blijft vasthouden aan de komst van een openbaar toilet in de nieuwe parkeergarage in de Gouden Leeuw. “We hebben dit in de werkgroepen besproken en ook de gemeenteraad heeft ermee ingestemd. We kwamen tot de conclusie dat dit de beste plek is”, zegt de wethouder, die meldt dat alle betrokkenen, inclusief de ouderen, vertegenwoordigd zijn in de werkgroepen van het project ‘Centrum op de schop’.

Van der Broeck heeft de brief nog niet gezien. “Nee, ik heb het vorige week in jullie krant gelezen. Ik hoor geen nieuwe feiten om van het voorgenomen plan af te zien. Maar ik wil binnenkort wel met de ouderenbonden rond de tafel gaan zitten. Ik neem het serieus en sta altijd open voor goede argumenten.”

Het grootste bezwaar is dat het openbaar toilet in de parkeerkelder te ver van het winkelcentrum afligt. Vooral vanaf de Grote Markt is de afstand veel te groot, vindt de Seniorenraad. Met name voor ouderen die slecht ter been zijn. De wethouder geeft aan dat een openbaar toilet op het Henseniusplein of Schouwburgplein geen optie is omdat het dicht bij de parkeerkelder is. Blijft over een plek op de Grote Markt. Van der Broeck ziet ook dit niet zo zitten. “Zo’n openbaar toilet is niet het meest fraaie object in de openbare ruimte.” Dat is ook een reden om voor de parkeerkelder te kiezen. Toeristen of fietsers die het centrum van Venray aandoen als tussenstop, kunnen gebruikmaken van de toiletten bij de horecagelegenheden. “Deze mensen drinken ook vaker iets op een terras of in het café. Dan kunnen ze ook daar hun behoeften doen.”