ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Servicepunt met openbaar toilet

donderdag, 02 december 2010 13:00 Servicepunt met openbaar toilet

SERVICEPUNT MET OPENBAAR TOILET IN CENTRUM KLAZIENAVEEN “Vreemd eigenlijk, dat er in het centrum van Klazienaveen geen openbaar toilet is” dacht Bertus Hemme vijf jaar geleden tijdens een wandeling over Langestraat en van Echtenskanaal.
Die constatering bleef lange tijd bij de 59-jarige Klazienavener sluimeren.
Door ziekte kwam het echter een poosje in de diepvriezer terecht. Toch kwam het idee zo’n acht maand geleden weer boven tafel en Bertus ontwikkelde een aantal ideeën en legde ze voor aan diverse Klazienaveense instanties zoals Haveka, Markt, Stichting Masterplan, Buurtsupport, Emmen Revisited, Klazienaveen Promotion en erkende Overlegpartner Klazienaveen. “Iedereen was bijzonder enthousiast en stond volledig achter mijn plannen voor een openbaar toilet” zegt Bertus.
Het plan van Bertus behelst echter meer dan een openbaar toilet, ook een invalidentoilet, bewaakte fietsenstalling, wachtruimte openbaar vervoer, reparatie service, was- en strijkservice. Kortom een Servicepunt voor het centrum van Klazienaveen.
Toevallig is in 2008 door de Emmer gemeenteraad een motie van het Klazienaveens raadslid René van der Weide aangenomen met betrekking tot het realiseren van een openbaar toilet. Het Emmer college van burgemeester en wethouders moet deze motie in het jaar 2009 uitvoeren.
Bij toeval kwamen Bertus Hemme en René van der Weide met elkaar in contact. René bood vervolgens zijn kennis en inzet aan om Bertus behulpzaam te zijn. Dat resulteerde onder meer in het gebruik maken van spreekrecht tijdens een vergadering van de Commissie Wonen & Ruimte.
“De aftrap is gegeven, de gemeenteraad is op de hoogte, nu is het college van B en W aan zet”, aldus René, “het plan vergroot de leefbaarheid voor het centrum van Klazienaveen. In Stadskanaal is kortgeleden een soortgelijk initiatief gerealiseerd en dat werkt fantastisch”.
Over de plaats van het servicepunt kan nog niet veel worden gezegd. “De Rabobank krijgt straks een plaats in het 2e Schip. Het leegstaande pand zou een prachtige locatie zijn voor deze plannen. Ook voor de gemeentewinkel zou het een prachtige locatie zijn”, besluit Bertus Hemme.