ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Het nieuwe systeem van afvalverwerking is een verbetering voor Venray.

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
maandag, 18 april 2022 15:01 Het nieuwe systeem van afvalverwerking is een verbetering voor Venray.

Het ophalen van gescheiden afval zou moeten werken.

Vanaf 1 maart wordt in de gemeente Venray het afval van woningen gescheiden en op een gewijzigde manier opgehaald. De dag waarop het afval aan huis wordt opgehaald staat voor elke woning vast en is te lezen op de voor die woning op te vragen afvalkalender.
De groene containers die met Groente, Fruit, Tuinafval en Etensresten (GFT+E) mogen worden gevuld, zullen elke week gratis aan huis worden opgehaald.
De plastic zakken waarin Plastic, Metalen verpakkingen en lege Drinkpakken (PMD) worden elke twee weken gratis opgehaald. De grijze container voor restafval wordt 1 keer per 4 weken opgehaald, maar daarvoor moet, afhankelijk van de grootte, worden betaald.
De glascontainers blijven op de bekende locaties staan, evenals de textielcontainers.
Het papier en karton wordt eens per maand aan huis opgehaald door vrijwilligers van een aantal organisaties of kan op bepaalde plaatsen naar zeecontainers worden gebracht.
Glas, textiel en papier kan ook gratis worden ingeleverd, zodat er alleen bij de grijze container met restafval nog kosten voor de inwoners ontstaan.

De bedoeling van de gemeente is om op deze manier de hoeveelheid restafval te verminderen en het overige afval te kunnen hergebruiken.
Nu dit systeem van afvalinzameling enkele maanden functioneert wil de onafhankelijke stichting Burgers van Venray bij de inwoners peilen hoe men dit systeem tot dusver ervaart.
Gedurende de maand mei kunt u op deze website uw mening geven over de stelling: Het nieuwe systeem van afvalverwerking is een verbetering voor Venray.

REACTIES

De afvalverwerking blijkt geen onverdeeld succes.

Vanaf 1 maart wordt in Venray het afval gescheiden aan huis opgehaald.
Op de website Burgers van Venray stond de afgelopen maanden hierover een stelling waarop de inwoners van Venray hebben kunnen reageren. De stelling was:
Het nieuwe systeem van afvalverwerking......

Lees verder