ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

De geluidoverlast blijkt een slechte voorbode van heropening van vliegbasis de Peel.

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
maandag, 13 september 2021 15:10 De geluidoverlast blijkt een slechte voorbode van heropening van vliegbasis de Peel.

Venray staat mogelijk veel vliegtuiglawaai te wachten.

Enkele weken geleden werd Venray op een rustige zaterdagmiddag opgeschrikt door eenmalig uitbundig vliegtuiglawaai. Het bleek afkomstig te zijn van een vooraf aangekondigde oefening. Maar in de nabije toekomst worden we wellicht geconfronteerd met niet eenmalig maar zelfs structureel vliegtuiglawaai.

Defensie heeft immers het plan om na 2021 vliegbasis De Peel weer in gebruik te nemen.
Vanwege de veiligheidssituatie overal in de wereld moet Defensie meer trainen en oefenen, zodat er meer militaire vliegactiviteit zal gaan plaatsvinden. Dat zal gebeuren vanaf meerdere vliegbases. Defensie onderzoekt momenteel bij alle vliegvelden of er voldoende ruimte is voor die toename van die vliegactiviteiten. Vliegbasis De Peel is daar één van.
Dat betekent dat 12 jachtvliegtuigen (JSF- F35) drie keer per jaar gedurende zes weken vanaf vliegbasis De Peel gaan oefenen. Defensie stelt dat door deze oefenvluchten vanaf vliegveld De Peel men beter voorbereid op een missie kan gaan.
In de week van 4 t/m 8 oktober a.s. wordt er alvast geoefend met vliegtuigen en helicopters vanaf vliegbasis De Peel en van 18 t/m 22 oktober is er laagvliegen met helicopters.

De Stichting Burgers van Venray is van mening dat een heropening van vliegbasis De Peel invloed heeft op de kwaliteit van de woon- en leefomgeving van Venray en haar kerkdorpen. Er is te vrezen voor mogelijke geluidoverlast als vliegveld De Peel weer operationeel wordt en dat is wellicht voor veel inwoners van Venray verontrustend.
Om de mening van alle inwoners hierover te peilen en iedereen in de gelegenheid te stellen hierover een mening te geven, kan men gedurende de maand oktober hierover reageren op deze website. De stelling is:
De geluidoverlast blijkt een slechte voorbode van de heropening van vliegbasis De Peel.
In de begeleidende artikelen die op deze website staan, kan men de argumenten van verschillende Venrayse organisaties lezen.

REACTIES

Vliegtuiglawaai blijkt voor veel mensen toch hinderlijk.

In de maand oktober 2021 hebben inwoners van de gemeente Venray kunnen reageren op de stelling over vliegtuiglawaai. De stelling was:
De geluidoverlast blijkt een slechte voorbode van heropening van vliegbasis De Peel.
Er hebben in oktober meer dan 600 unieke......

Lees verder