ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Biodiversiteit in het Loobeekdal mag niet wijken voor industrie in De Spurkt.

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
woensdag, 25 november 2020 20:32 Biodiversiteit in het Loobeekdal mag niet wijken voor industrie in De Spurkt.

Industrieterrein De Spurkt houdt de gemoederen bezig.

Het college van B&W wil een bedrijventerrein op De Spurkt ontwikkelen om daar nieuwe of doorgroeiende Venrayse bedrijven te vestigen. Daartoe wordt een ontwerp van het bestemmingsplan op 15 december voorgelegd aan de gemeenteraad.
Op 17 november heeft een aantal personen op het zogenoemde Sprekersplein hun afwijzende meningen hierover kenbaar kunnen maken. Het zogenoemde Loobeekdal zou naar hun overtuiging natuurgebied moeten blijven, vonden zij. Daartoe werden een aantal argumenten gehanteerd, uiteenlopend van vroegere besluiten van de gemeenteraad, het handhaven van de huidige biodiversiteit tot aan de mogelijke overlast voor bewoners van het St. Annapark en de Brabander.
Hoewel wethouder Jan Loonen aangeeft dat er zeker geen “blokkendozen” van grote logistieke bedrijven zich daar mogen vestigen, zullen er toch middelgrote bedrijven mogen komen. Vooral de maakindustrie, de agrobusiness maar ook logistieke bedrijven krijgen daar een mogelijkheid tot uitbreiding, echter op relatief kleinere kavels.

De Stichting Burgers van Venray vraagt zich af wat de inwoners van de gemeente Venray vinden van de uitbreiding met een nieuw industrieterrein op het gebied bij De Spurkt.
Daarom nodigt zij u uit om gedurende de maand december te reageren op deze website op de stelling: Biodiversiteit in het Loobeekdal mag niet wijken voor industrie in De Spurkt.
U kunt op deze website aangeven of u het eens of oneens bent met deze stelling, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen mening hierover plaatsen.
Ongetwijfeld zullen de leden van de gemeenteraad voorafgaand aan hun vergadering van 15 december met belangstelling naar die reacties kijken.

REACTIES

Komst van industrie op De Spurkt houdt de gemoederen bezig.

Op de website Burgers van Venray hebben de inwoners van de gemeente Venray gedurende de maand december van 2020 hun mening kunnen geven over een stelling die ging over de uitbreiding van het industrieterrein De Spurkt.
De stelling was: Biodiversiteit in het......

Lees verder