ONTVANG EEN BERICHT OVER EEN NIEUWE STELLING

Er zijn onderhand wel genoeg logistieke dienstverlenende bedrijven in Venray

Wij adviseren de bij deze stelling behorende artikelen voorafgaand aan het bepalen van uw keuze te lezen. Deze begeleidende artikelen zijn hiernaast of op kleinere apparaten onder de reeds geplaatste reacties opgenomen.

U kunt stemmen tot en met maandag, 29 november -0001

EENS ONEENS
dinsdag, 05 mei 2020 13:22 Er zijn onderhand wel genoeg logistieke dienstverlenende bedrijven in Venray

Wie maakt de keuze tussen blokkendozen en maakindustrie?

We kunnen er niet omheen, de grote logistieke bedrijven zijn onderhand beeldbepalend voor Venray. Sinds kort zijn er weer twee megadistributiecentra (DHG en Syncreon) op het industrieterrein “Smakterheide” aan de Maasheseweg verrezen.
Er stonden op “Smakterheide” al drie grote centra ( twee van XPO en Jabil) en op industrieterrein “De Blakt” al vier megahallen (twee van CEVA, DSV en Flextronics).
Deze negen blokkendozen hebben elk een grootte van ca. 50.000 m2.
Daarin worden hoofdzakelijk artikelen verzameld en geassembleerd van waaruit ze als compleet product weer naar elders worden gedistribueerd.
Voor de werkgelegenheid in Venray voegen deze bedrijven nauwelijks iets toe.
De daar te verrichten werkzaamheden vragen niet om hooggekwalificeerd personeel.
Als je de kentekens van de auto’s op de bijbehorende parkeerterreinen bekijkt werken daar hoofdzakelijk arbeidsmigranten.
Slechts een beperkt aantal van die arbeidsplaatsen wordt ingenomen door personen die daadwerkelijk in Venray woonachtig zijn.

Wat betekent dat voor Venray ?
Er is door de gemeente 50 hectare industrieterrein grond voor verkocht.
De gemeente ontvangt elk jaar ca. € 700.000,= aan Onroerend Zaak Belasting (OZB) van die distributiecentra. Alleen hun werknemers die in Venray wonen besteden hun inkomen in Venray. Aan de overige werknemers verdient Venray helemaal niets.

Op het nieuw aan te leggen industrieterrein “De Spurkt” ligt 30 hectare grond te wachten op bebouwing. Vanwege de werkgelegenheid in Venray kan men zich afvragen of het zinvol is om ook daar van die megadistributiecentra te laten bouwen. Mogelijk kan de gemeente promoten dat het de voorkeur verdient om meer maakindustrie naar Venray te krijgen.
Op grond daarvan wil de Stichting Burgers van Venray de mening van de inwoners van Venray hierover polsen. Gedurende de maand mei kunt u op deze website reageren op de stelling :
Er zijn onderhand wel genoeg logistieke dienstverlenende bedrijven in Venray.
Naast het aangeven of u het daarmee eens dan wel oneens bent, wordt het vermelden van uw eigen mening over dit over dit onderwerp op prijs gesteld.

REACTIES

Onderhand genoeg blokkendozen in Venray.

In de maand mei hebben de inwoners van Venray hun mening kunnen geven op de stelling “Er zijn onderhand wel genoeg dienstverlenende bedrijven in Venray.”
De website Burgers van Venray is gedurende de maand mei door meer dan 900......

Lees verder